Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 31

Θέμα: Μελέτη θέρμανσης μεζονέτας με επιτοίχιο αερίου

Μελέτη θέρμανσης μεζονέτας με επιτοίχιο αερίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημέρα σε όλους,

Διαβάζω αρκετό καιρό το forum και ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου δημοσιέυση η οποία φοβάμαι ότι θα είναι λίγο μεγάλη.

Μου κίνησε ιδιάιτερα το ενδιαφέρον το topic για την μεταμοντέρνα εγκατάσταση θέρμανσης και μιας και ετοιμάζομαι να αγοράσω μία μεζονέτα στην οποία σκεφτόμουνα να εφαρμόσω αρκετά από αυτά που γράφεται σε εκείνο το topic σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να ζητήσω μερικές συμβουλές για τις τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην περίπτωσή μου.

Καθότι θα κάνω αρκετά πράγματα μόνος μου στο σπίτι αυτό (γιατί αλλιώς τα λεφτά δεν φτάνουν ) σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω και την μελέτη θέρμανσης και υδραυλικών παίρνοντας και την σχετική βοήθεια από εσας και φυσικά με πολύ διάβασμα. Αν λοιπόν έχει κάποιος να μου προτείνει υλικό για διάβασμα (κατά προτίμιση σε ηλεκτρονική μορφή) όπου να περιέχει τις μεθοδολογίες υπολογισμού των παροχών των σωμάτων, των διαστάσεων των σωληνώσεων, τον υπολογισμό του μανομετρικού και γενικά ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο, θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για μένα. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το θέμα για το μεταμοντέρνο δίκτυο θέρμανσης συνειδητοποίησα ότι έχω πολλά κενα στα θέματα που ανέφερα παραπάνω.

Ας προχωρήσω λοιπόν στην περιγραφή του προβλήματος. Μιλάμε για μια μεζονέτα με ουσιαστικά 4 επίπεδα:

Ημιυπόγειο (βαθος 1,5 μ) 73 τμ με τους εξής χώρους: μπάνιο 4 τμ μικρη αποθηκη 12τμ σκαλα 5 τμ και το υπολοιπο ενιαίο (οι μικροι χώροι θα έχουν θερμομόνωση στους τοιχους που συναντουν τον ενιαίο χώρο, όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι πάνω από το επίπεδο του εδαφους θα εχουν μόνωση κενακ και όλη η πλάκα του ισογείου θα έχει επίσης μόνωση)

Ισόγειο 57 τμ με τη σαλοκουζίνα ενα wc, και τη σκάλα (ολοι οι εξωτερικοι τοιχοι με μονώση κενακ και εχτρα μόνωση για θερμογέφυρες -όσο αυτο ειναι δυνατο).

Όροφος 57 τμ με 3 δωματια μπάνιο, wc, χωλ, σκάλα (ολοι οι εξωτερικοι τοιχοι με μονώση κενακ και εχτρα μόνωση για θερμογέφυρες -όσο αυτο ειναι δυνατο).

Δώμα 17 τμ με σκάλα και ενα μικρό χώρο.

Στη ταρατσα θα γίνει φυτεμένο δώμα, και μόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη 10cm ενώ στα σημεία που δεν θα υπαρχει φύτευση η μόνωση θα είναι 12cm.

Με βάση τα δεδομένα της μόνωσης, τα ανοιγματα, τους αερισμούς, τις χαραμάδες και τις θερμογέφυρες και με δεδομένο ότι τον περισότερο χρόνο το υπόγειο δεν θα θερμαίνεται, υπολόγισα τις απώλειες των χώρων. Μάλιστα ακριβώς επειδή το υπόγειο δεν θα θερμαίνεται οι απώλειες του ισογείου αλλά και της μικρής αποθήκης και μπάνιου στο υπόγειο(οι οποίες θα θερμαίνονται πιο συχνά από το υπόλοιπο υπόγειο) υπολογιστηκαν μεγαλύτερες.

Η συνολικές απώλειες μαζί με την απαιτούμενη προσαύξηση ειναι περίπου 30000 kcal/h. Ό εργολάβος μου είπε ότι μπορεί να βάλει μόνο εξωτερικό επιτοιχιο λέβητα όποτε προσανατολίζομαι σε έναν 35 KW συμπηκνωμάτων και αντιστάθμιση ο οποίος θα τοποθετηθεί έτσι ώστε το ψηλότερο σημείο του να είναι λίγο πάνω από το ύψος της πλάκας του ισογείου (αυτό το αναφέρω γιατι θα πρέπει να υπάρχει και ροή ζεστού νερού προσ τα κάτω). Φυσικά όταν δεν δουλέυει το υπόγειο οι απώλειες είναι λίγο παραπάνω από 20000 Kcal/h.

Στο ισόγειο θα μπεί και ενεργειακό τζάκι (αυτο που προς το παρόν έχω βρεί είναι 30 KW- ετσι τουλαχιστον ισχυρίζεται ο πωλητής- και έχει θερμοστάτη ο οποίος ρυθμίζει τον αερά που εισαγεται για την καύση. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ο αέρας δεν κινείται με φυσική ροή αλλά με ανεμιστήρα) το οποίο μετά από πολύ σκέψη και ψαξιμο αποφάσισα να μην συνδεθεί στο κύκλωμα θέρμανσης, αλλά να είναι με αεραγωγούς για να μην γίνει πολύ πολύπλοκο το σύστημα και έχω μεγαλυτερα κόστη στη συντήρηση αλλά και επιπλέον κινδύνους (οποιαδήποτε ενσταση σε αυτό ειναι φυσικά δεκτή και ειμαι ανοικτός σε debate).

Η αρχική μου σκεψη ήταν να βάλω έναν κυκλοφορητή inverter, θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα εκτός από ένα το οποίο θα βρισκόταν στο δωμάτιο με τις περισσότερες απώλειες όπου θα έμπαινε και ο ΘΧ για να έλεγχει το πότε θα δουλέυει το σύστημα.

Διαβάζοντας στο forum είδα ότι πιθανώς να υπάρχουν καλύτερες λύσεις, όπως μικρους κυκλοφορητές Inverter ανά επίπεδο και ΘΧ ανα επίπεδο με ένα σωμα χωρις θερμοστατικη κεφαλή.

Βέβαια σε αυτή την λύση δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα ελεγχεται η λειτουργία του συστήματος χωρίς κάποιον αυτοματισμό (πχ PLC) ο οποίος θα ανεβάσει το κόστος. Επίσης, καθότι ο επιτοίχιος λέβητας θα έχει κυκλοφορήτη και έχοντας διαβάσει ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια θέματα δεν ξέρω κατα πόσο είναι ενδεδειγμένη αυτη η λύση. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η θέρμανση θα λειτουργεί για περίπου 8 ώρες την ημέρα (έχει ληφθεί υπόψιν στους υπολογισμούς των απωλειών)

Επιπρόσθετα, επειδή σε όλο το σπίτι θα περάσω UPT καλώδιο ως προβλεψη για έξυπνο σπίτι (το οποίο φυσικά δεν θα είναι μόνο για την θέρμανση αλλά και για διάφορες άλλες λειτουργίες -με σκοπό πάντα, όχι τόσο την άνεση, αλλά την ενεργειακή συμπεριφορά του σπιτιού), φαντάζομαι ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτη η υποδομή.

Ελπίζω ότι δεν σας κούρασα και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σας αλλά και υλικό για μελέτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιώργος

Υ.Γ.1 Δεν αναφέρω πουθενα το θέμα της εξισορρόπησης, το οποίο είναι ένα θέμα που ανακάλυψα διαβαζοντας το forum και από ότι έχω καταλάβει είναι πολύ σημαντικό για την ενεργειακή απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

Υ.Γ.2 Ζητώ συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη, αλλά και για την έκταση της δημοσίευσης

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΑΠΘ
    Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Γεια σου crazy1van.

1) Σε καραμονωμένη μεζονέτα 204τμ έβγαλες: 30000 kcal/h - 20% προσαυξήσεις και διακοπτόμενη = 24000 kcal/h
    24000 kcal/h / 204τμ / ~3μ = 39,22 kcal/h/m3

Σε κτίριο με 2 ισόγεια αμόνωτα και 2 μονωμένους ορόφους ( έχουν μόνωση της πλακός σε σχέση με την δικιά σου ) βγάζω με επαλήθευση από τους θερμιδομετρητές και τα υπόλοιπα εν γένει όργανα που έχω μόλις μέσο όρο ~25,00 kcal/h/m3.

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά κάποιος απ΄τους δυο μας αρμενίζει.

2) Για το χώμα που βρίσκεται κάτω από το μπετό του πατώματος του υπογείου τι θερμοκρασία έλαβες υπ΄όψιν στην μελέτη σου;

3) Για την εσωτερική σκάλα που σε ξαναρώτησα και το προσπέρασες έχε υπ΄όψιν το εξής: Στο Καρπενήσι με 1,5μ χιόνι σε παρόμοιο με το δικό σου κτίριο αλλά με τα διπλάσια τετραγωνικά ο 1ος ΔΕΝ ανάβει ποτέ και είναι φούρνος. Έτσι λοιπόν τι να τον κάνεις τον εξοπλισμό θερμοστατικές και τα λοιπά αξεσουάρ όταν η μεταφορά θερμότητας θα δίνει και θα παίρνει;

Αυτά για το ξεκίνημα. Αργότερα θα μας δωθεί η δυνατότητα να πούμε κι΄άλλα.

Κώστας.

Καλησπέρα Κώστα,

1) Το σπίτι βρίσκεται στη Γ κλιματική ζωνη (εξω από Θεσσαλονίκη) και η συνολική μόνωση θα είναι λίγο χειρότερη απο κενακ. Επίσης όπως ανέφερα για το ισόγειο έβγαλα παραπάνω θερμίδες καθότι ο υπολογισμός γίνεται με θερμοκρασία υπογείου 3 βαθμούς, ενώ το ίδιο γίνεται και για την αποθήκη και το μπάνιο του υπογείου. Επίσης 2 ακόμα λόγοι που εβαλα προσαυξήσεις είναι είναι ότι δεν έχει το κτισμα επαφή με κανένα άλλο και ότι φοβάμαι τις κακοτεχνίες στη μόνωση.

2)Για το χώμα κάτω από το υπόγειο που είναι σε 1,5 μετρο βάθος έβαλα θερμοκρασία 7 βαθμούς (με εξωτερική -5) ενω ταυτόχρονα έβγαλα το K=0,64 Kcal/m^2 h C παρότι δεν έχει μόνωση χρησιμοποιόντας κάποιους τύπους που βρήκα για το δαπεδο του υπογειου και τους τοιχους του υπογείου.

Επίσης για τους τοιχους που είναι μέσα στο έδαφος και δεν έχουν μόνωση έβγαλα K=1,17 Kcal/m^2 h C και ώς εξωτερική θερμοκρασία το μέσο όρο του -5 και του 7 δηλαδη 1 βαθμό κελσίου.

3)Δεν ξέρω πότε εννοείς ότι με ξαναρώτησες καθώς αυτό ειναι το πρωτο μου post εδω (ισως με μπερδευεις με καποιον άλλο) αλλά η σκάλα θα έχει μια πόρτα στο ισογειο προς το υπόγειο και μία πόρτα στον όροφο προς το δώμα, όποτε η μεταφορά θερμότητας λογικα θα είναι περισότερο μεταξυ ισογείου και ορόφου. Φυσικά οι εσωτερικές πόρτες έχουν Κ=2 άλλα όπως και νά έχει κάτι κόβουν. Τώρα για την μεταφορά θερμότητας μεταξύ ισογείου και 1ου δεν ξερω τι θα μπορούσα να κάνω.
    Εκεί εγω μπορεί να θέλω να βάλω πόρτα αλλά θα είμαι πολυ κοντα στην παντόφλα, αν προτείνω κάτι τετοιο []. Το κενό πάντως που έχει στο κεντρο της σκάλας θα το χτισω με τούβλα και πολυ πιθανως να το χρησιμοποιήσω για να ανεβάσω τις περασιές για τα ηλεκτρολογικά για να μην είναι παρέα στις περασιές των υδραυλικών.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by crazy1van
    η σκάλα θα έχει μια πόρτα στο ισογειο προς το υπόγειο και μία πόρτα στον όροφο προς το δώμα, όποτε η μεταφορά θερμότητας λογικα θα είναι περισότερο μεταξυ ισογείου και ορόφου. Φυσικά οι εσωτερικές πόρτες έχουν Κ=2 άλλα όπως και νά έχει κάτι κόβουν. Τώρα για την μεταφορά θερμότητας μεταξύ ισογείου και 1ου δεν ξερω τι θα μπορούσα να κάνω.
    Εκεί εγω μπορεί να θέλω να βάλω πόρτα αλλά θα είμαι πολυ κοντα στην παντόφλα, αν προτείνω κάτι τετοιο []. Το κενό πάντως που έχει στο κεντρο της σκάλας θα το χτισω με τούβλα και πολυ πιθανως να το χρησιμοποιήσω για να ανεβάσω τις περασιές για τα ηλεκτρολογικά για να μην είναι παρέα στις περασιές των υδραυλικών.
    μην κάνεις το λάθος να μην βάλεις πόρτα μεταξύ ισογείου και ορόφου, είτε πάνω είτε κάτω. Πέρα από το θέμα της θέρμανσης, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα τόσο με το θόρυβο όσο και με τις μυρωδιές (τσιγαρίλα, φαγητίλα - κι αυτή ενοχλητική είναι). Σου μιλάω ως παθών.
    Ετσι θέσε το, και μπορεί η παντόφλα να χαμογελάσει (αν όχι, να της δώσω το κινητό της γυναίκας μου )

Νίκος

Αυτό το επιχείρημα μπορεί να έχει ελπίδα, αν και το τσιγάρο είναι ήδη απαγορευμένο σε εσωτερικούς χώρους (στο μπαλκόνι τη βγάζω).

Αυτό που πάντως με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι να βγάλω τις διατομές των σωληνώσεων ώστε να συμφωνήσω με τον εργολάβο, ο οποίος μόλις του είπα για χαλκό στις στήλες αρχισε να κλωτσαει.

Δυστυχώς αυτες τις μέρες τρέχω σαν τον παλαβό πέρα από την δουλειά μου, με τις τραπεζες, τον εργολάβο, ενω ταυτόχρονα κάνω και την ηλεκτρολογική μελέτη η οποία ειναι αρκετά μεγάλη (προβλεψη για εξυπνο σπιτι γαρ)και ψαχνω ολες τις λεπτομέρειες ωστε να μην υπογράψω ενα συμβόλαιο με συγκεκριμένα πραγματα και μετά αρχισει να μου ζηταει εχτρα λεφτα ο εργολάβος.

Θα με βοηθούσε πολύ αν υπάρχει κάποιο υλικό για τον υπολογισμό των παραμέτρων του υδραυλικού κυκλώματος, σε καποια ηλεκτρονική μορφή ή σε κάποιες δημοσιευσεις εδω μέσα ή κάτι τελος πάντων. Ξέρω ότι κυκλοφορούν και έτοιμα προγράμματα, αλλά θα προτιμούσα να μάθω την θεωρία πρωτα και μετα βλέπω για εφαρμογη με κάποιο πρόγραμμα. Αν δεν υπάρχει κάτι σε ηλεκτρονική μορφή ίσως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια βιβλία τα οποία όμως να μην είναι ολοκληρες εγκυκλοπαίδιες . Αν αποκτησω το βασικό υπόβαθρο πιστεύω ότι θα μπορώ να καταλάβω πολύ καλύτερα τις αναλύσεις που κατα καιρούς γίνονται εδω μέσα και ίσως την βγάλω την ακρη και μόνος μου.

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Δεν ξέρω πότε εννοείς ότι με ξαναρώτησες καθώς αυτό ειναι το πρωτο μου post εδω (ισως με μπερδευεις με καποιον άλλο) αλλά η σκάλα θα έχει μια πόρτα στο ισογειο προς το υπόγειο και μία πόρτα στον όροφο προς το δώμα, όποτε η μεταφορά θερμότητας λογικα θα είναι περισότερο μεταξυ ισογείου και ορόφου.
    Αμ δεν σε μπερδέυει....
    Σε ρώτησε σε ρώτησε....

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by crazy1van
    Καλησπέρα Κώστα,

1) Το σπίτι βρίσκεται στη Γ κλιματική ζωνη (εξω από Θεσσαλονίκη) και η συνολική μόνωση θα είναι λίγο χειρότερη απο κενακ. Επίσης όπως ανέφερα για το ισόγειο έβγαλα παραπάνω θερμίδες καθότι ο υπολογισμός γίνεται με θερμοκρασία υπογείου 3 βαθμούς, ενώ το ίδιο γίνεται και για την αποθήκη και το μπάνιο του υπογείου. Επίσης 2 ακόμα λόγοι που εβαλα προσαυξήσεις είναι είναι ότι δεν έχει το κτισμα επαφή με κανένα άλλο και ότι φοβάμαι τις κακοτεχνίες στη μόνωση.

2)Για το χώμα κάτω από το υπόγειο που είναι σε 1,5 μετρο βάθος έβαλα θερμοκρασία 7 βαθμούς (με εξωτερική -5) ενω ταυτόχρονα έβγαλα το K=0,64 Kcal/m^2 h C παρότι δεν έχει μόνωση χρησιμοποιόντας κάποιους τύπους που βρήκα για το δαπεδο του υπογειου και τους τοιχους του υπογείου.

Επίσης για τους τοιχους που είναι μέσα στο έδαφος και δεν έχουν μόνωση έβγαλα K=1,17 Kcal/m^2 h C και ώς εξωτερική θερμοκρασία το μέσο όρο του -5 και του 7 δηλαδη 1 βαθμό κελσίου.

3)Δεν ξέρω πότε εννοείς ότι με ξαναρώτησες καθώς αυτό ειναι το πρωτο μου post εδω (ισως με μπερδευεις με καποιον άλλο) αλλά η σκάλα θα έχει μια πόρτα στο ισογειο προς το υπόγειο και μία πόρτα στον όροφο προς το δώμα, όποτε η μεταφορά θερμότητας λογικα θα είναι περισότερο μεταξυ ισογείου και ορόφου. Φυσικά οι εσωτερικές πόρτες έχουν Κ=2 άλλα όπως και νά έχει κάτι κόβουν. Τώρα για την μεταφορά θερμότητας μεταξύ ισογείου και 1ου δεν ξερω τι θα μπορούσα να κάνω.

1) Θυμήσου ότι μόνο τώρα έχεις την μοναδική ευκαιρία να ασχοληθείς με την μόνωση.

2) Η καλύτερη εικόνα που βρήκα ( έχει και ένα λάθος ):

Ίσως περιμετρικά σε ένα αμόνωτο δάπεδο συναντήσεις 7°c και αυτό υπό προϋποθέσεις.

3) Έχε υπ΄όψιν σου ότι την απάντηση στο Νο3 στην έδωσε κάποιος που είχε και αυτός προβλήματα με τον kirchhoff.

Υ.Γ. Απλώς κατανοώ την αρχή λειτουργίας και δεν δύναμαι να σου υποδείξω σχετική βιβλιογραφία ή να σου πω να εφαρμόσεις τον bernoulli.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Αυτό που πάντως με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι να βγάλω τις διατομές των σωληνώσεων ώστε να συμφωνήσω με τον εργολάβο, ο οποίος μόλις του είπα για χαλκό στις στήλες αρχισε να κλωτσαει.
    Γιατί κλωτσάει;
    Μήπως σου έχει δώσει ο άνθρωπος προσφορά με πλαστικά και εσύ θέλεις να στα κάνει με ίδια τιμή και με χαλκό;
    Δεν πιστεύω....Θα σε μαλώσω...
    Γιατί άμα του πληρώσεις την διαφορά του κόστους από πλαστικά σε χαλκό μαζί ίσως και το παραπάνω χασομέρι του δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα του.

Οσο για τις κεντρικές στήλες για πόσες στήλες μιλάμε και τι φορτία θα κουβαλάνε;

quote:Ίσως περιμετρικά σε ένα αμόνωτο δάπεδο συναντήσεις 7°c και αυτό υπό προϋποθέσεις.
    Κώστα, για το υπόγειο τους 7 βαθμούς τους πήρα με βάση μια εργασία που βρήκα για τις θερμοκρασίες κάτω από το έδαφος. Εκτός αυτού βεβαια μιας και τα θεμέλια πάνε αρκετα βαθιά και το κενο εχει γεμίσει με μπαζα, υπάρχει και αέρας κατω από την πλάκα όποτε βέλτιώνεται κι άλλο η κατάσταση. Από την άλλη για το κομματι των πλευρικών τοιχων που είναι απο μπετό το μονο που μπορω να κάνω είναι να βάλω μονωση απο μέσα κάτι που θέλω να αποφύγω, πανω απο το έδαφος θα είναι πολυ καλα μονωμένο με Κ περιπου 0,3 Kcal/h m^2 C. Αλλωστε το υπογειο θα θερμαίνεται σπανια οποτε δεν με πειράζει πολύ. Στο πάτωμα του ισογείου όμως θα βάλω μονωση.

quote:Γιατί κλωτσάει;
    Μήπως σου έχει δώσει ο άνθρωπος προσφορά με πλαστικά και εσύ θέλεις να στα κάνει με ίδια τιμή και με χαλκό;
    Δεν πιστεύω....Θα σε μαλώσω...
    Γιατί άμα του πληρώσεις την διαφορά του κόστους από πλαστικά σε χαλκό μαζί ίσως και το παραπάνω χασομέρι του δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα του.

Οσο για τις κεντρικές στήλες για πόσες στήλες μιλάμε και τι φορτία θα κουβαλάνε;
    Γρηγόρη, το πρόβλημα είναι ότι ειχαμε συμφωνήσει ότι θα κάνει τις σωληνώσεις της θέρμανσης χωρις να μου έχει ξεκαθαρίσει τι θα βάλει.

Όπως καταλαβαίνεις αυτός εννοούσε την πιο φτηνή λύση και επειδη ειμαι σίγουρος ότι και για τα υπόλοιπα ισχύει το ίδιο τον έβαλα να μου γραψει στη συγγραφη υποχρεωσεων όλα τα υλικα για να μην εχουμε παρεξηγησεις. Ευτυχως που τα περισσοτερα υλικα συμφωνησαμε να τα βάλω εγω και φυσικα τα ηλεκτρολογικα θα τα κάνω μόνος μου.

Όσον αφορα τα φορτία, με βάση του αρχικους υπολογισμους που εχω κάνει είναι 1280 kcal στο δωμα, 9300 στον οροφο, 9500 στο ισογειο και 11000 στο υπογειο. Όποτε μάλλον πάμε σε λυση με ενα συλλέκτη ανα επίπεδο.

Αυτό που ψάχνω τώρα ειναι τα σώματα και τον τρόπο να υπολογίσω τις διατομες ωστε να του πω τις ακριβεις διατομες που θέλω να βάλω.

Έχω βρει κάποια πράγματα, αλλα δυστυχως το νερο δεν έχει ακριβως την ίδια συμπεριφορά με τα ηλεκτρονια που τα ξερω αρκετα καλα οπότε υπάρχουν θέματα που χρειάζομαι εμβαθυνση.

Σε επομενο βημα θα ακολουθήσουν και οι αυτοματισμοι και τα λοιπα καλουδια.

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για μένα έχει ενδιαφέρον...
    Και ξέρεις γιατί;
    Γιατί θα σε πωρώσω...
    Αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι εύκολο.
    Ξέρεις γιατί;
    Γιατί θέλεις να το πετύχεις με το κυκλοφορητάκι του επίτοιχου...
    Για αυτό εγώ θα σου δώσω τροφή....
    Ψάξε να βρεις τις δυνατότητες έχει το κυκλοφορητάκι του επίτοιχου...
    Πρόσεξε όμως....
    Θα πρέπει να δεις πόσο σου δίνει διαθέσιμο μετα τον λέβητα...
    Πρέπει να διαβάσεις καλά το manual για να το βρεις.

Ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ξανά την σελίδα του καπετάνιου και πλην του άρθρου που διάβασες για την εξισορρόπηση να παίξεις και με τα σώματα... με internet explorer
    http://www.gvarv.gr/edu/calcsPanels.htm

Δικαιώματα απάντησης