quote:
Originally posted by crazy1van
Καλησπέρα Κώστα,
1) Το σπίτι βρίσκεται στη Γ κλιματική ζωνη (εξω από Θεσσαλονίκη) και η συνολική μόνωση θα είναι λίγο χειρότερη απο κενακ. Επίσης όπως ανέφερα για το ισόγειο έβγαλα παραπάνω θερμίδες καθότι ο υπολογισμός γίνεται με θερμοκρασία υπογείου 3 βαθμούς, ενώ το ίδιο γίνεται και για την αποθήκη και το μπάνιο του υπογείου. Επίσης 2 ακόμα λόγοι που εβαλα προσαυξήσεις είναι είναι ότι δεν έχει το κτισμα επαφή με κανένα άλλο και ότι φοβάμαι τις κακοτεχνίες στη μόνωση.
2)Για το χώμα κάτω από το υπόγειο που είναι σε 1,5 μετρο βάθος έβαλα θερμοκρασία 7 βαθμούς (με εξωτερική -5) ενω ταυτόχρονα έβγαλα το K=0,64 Kcal/m^2 h C παρότι δεν έχει μόνωση χρησιμοποιόντας κάποιους τύπους που βρήκα για το δαπεδο του υπογειου και τους τοιχους του υπογείου.
Επίσης για τους τοιχους που είναι μέσα στο έδαφος και δεν έχουν μόνωση έβγαλα K=1,17 Kcal/m^2 h C και ώς εξωτερική θερμοκρασία το μέσο όρο του -5 και του 7 δηλαδη 1 βαθμό κελσίου.
3)Δεν ξέρω πότε εννοείς ότι με ξαναρώτησες καθώς αυτό ειναι το πρωτο μου post εδω (ισως με μπερδευεις με καποιον άλλο) αλλά η σκάλα θα έχει μια πόρτα στο ισογειο προς το υπόγειο και μία πόρτα στον όροφο προς το δώμα, όποτε η μεταφορά θερμότητας λογικα θα είναι περισότερο μεταξυ ισογείου και ορόφου. Φυσικά οι εσωτερικές πόρτες έχουν Κ=2 άλλα όπως και νά έχει κάτι κόβουν. Τώρα για την μεταφορά θερμότητας μεταξύ ισογείου και 1ου δεν ξερω τι θα μπορούσα να κάνω.
Εκεί εγω μπορεί να θέλω να βάλω πόρτα αλλά θα είμαι πολυ κοντα στην παντόφλα, αν προτείνω κάτι τετοιο [

]. Το κενό πάντως που έχει στο κεντρο της σκάλας θα το χτισω με τούβλα και πολυ πιθανως να το χρησιμοποιήσω για να ανεβάσω τις περασιές για τα ηλεκτρολογικά για να μην είναι παρέα στις περασιές των υδραυλικών.
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΑΠΘ