Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 31

Θέμα: Μελέτη θέρμανσης μεζονέτας με επιτοίχιο αερίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ορεξη για διαβασμα έχω και μαλιστα αρκετη. Και εννοειται ότι δεν θέλω μασημενη τροφη, θελω σε καθε φάση να καταλαβαίνω τι γίνεται.

Έχω ηδη υπολογίσει τις απώλειες του κάθε χώρου (με βάση τη μονωση τον προσανατολισμό τα ανοιγματα), έχω δώσει μια προσάυξηση λόγω θερμογεφυρών και απωλειών στις σωληνώσεις και χρησιμοποιώντας το εργαλείο που υπάρχει στη σελίδα σου έχω υπολογίσει τα μεγέθη των σωμάτων και τις παροχές με δεδομένο ότι η θερμοκρασία προσαγωγής θα είναι 75 η θερμοκρασία επιστροφης 60 και η θερμοκρασία χώρου 22. Αυτο φυσικά είναι ένα θέμα συζητησης καθότι σκεφτομαι και αντιστάθμιση, αλλα ας προχωρήσουμε βήμα βήμα.

διαστασεις αριθ αποσταση θερμιδες παροχη
    33/900/900 1 9 2406 160
    33/900/900 1 8 2406 160
    33/900/900 1 10 2406 160
    750/1806(μπανιο)1 3 977 65
    22/900/500 1 3 1087 72
    Συνολο υπογειου 9282 617

33/900/900 1 9 2673 178
    22/900/1000 1 6 1943 130
    22/900/600 1 4 1166 78
    11/900/700 1 2 729 49
    33/900/1000 1 7 2673 178
    500/1200(μπανιο)1 3 445 30
    Συνολο ισογειου 9629 643

33/900/900 1 7 2406 160
    33/900/1000 1 9 2673 178
    33/900/800 1 8 2139 143
    450/1200(μπανιο)1 3 405 27
    500/1510(μπανιο)1 7 568 38
    22/900/900 1 3 1871 125
    22/900/800 1 9 1555 104
    Συνολο οροφου 11617 671
    Συνολο 30528 2035

Επίσης ο λέβητας στον οποίο προσανατολίζομαι ειναι ο Genus Premium της Ariston 35KW του οποίου εχω βρεί και το διάγραμμα στη επισημη ιστοσελιδα
    http://www.aristonheating.gr/index.p...mium&Itemid=14

Περιμένω με αγωνία τα επόμενα βήματα.

Υ.Γ. βλεπω ότι το πινακακι δεν εμφανιζεται στοιχισμένο αλλά δεν πειραζει καθότι το εβαλα μονο για την περιπτωση που εχω κανει καποιο χοντρο λαθος που βγαζει ματι.

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Δεν θα κάνεις μονοσωλήνιο;[?]
    Δεν πιστεύω να είσαι λάτρης και συ αυτής της απαίσιας «μακαρονάδας» που ο Νίκος εκ Γερμανίας ονόμασε πολύ πετυχημένα spagetti!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

ειμαι μακαρονας, τι να κανουμε []

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Και με τους συλλέκτες τι θα κάνεις; Πώς τους φτιάχνετε εκεί στο μακαρανοποιείο; Δεν πιστεύω να βάλεις του εμπορείου, αυτούς με τις αναμονές της 1/2" ανά 4 εκ.; 6 αναμονές στη σειρά αυτού του είδους θα έχουν σαν αποτέλεσμα η τελευταία αναμονή να δυσκολεύεται πάρα πολύ! Ειδική τεχνοτροπία αν θες σώνει και καλά μακαρονάδα στους συλλέκτες:

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Συλλέκτες σκεφτόμουνα να βάλω 3 (εναν για κάθε επίπεδο με 5, 6 και 7 αναμονες αντιστοιχα) του εμποριου με βαλβιδες εξισορροπησης.

Για να πω την αλήθεια δεν μπηκα ποτε στη διαδικασία να σκεφτω το μονοσωλήνιο. Θεωρησα defacto οτι το καλυτερο ειναι το δισωλήνιο ειδικα όταν μιλαμε για 18 Θ.Σ. Απο την αλλη επειδη σκοπευω να βάλω θερμοστατικες βαλβίδες σε όλα τα σώματα εκτος από 3 (σε αυτα θα ειναι κοντα οι θερμοστατες χωρου-ένας σε καθε επιπεδο), θεωρησα οτι θα δουλεψει καλυτερα στο δισωληνιο παρα στο μονοσωληνιο.

Ενας ακόμα παράγοντας που - χωρις φυσικα να ειμαι γνωστης - θεώρησα ότι το δισωλήνιο ειναι καλύτερο είναι ότι σκεφτομαι την τελική επιστροφή πριν την στείλω στον επιτοιχο να την περναω μέσα από το μποιλερ τριπλης ενεργειας του ηλιακου ώστε όταν το νερο της θερμανσης είναι κρύο (συνηθως στην εναυση του επιτοιχου, μιας και η λειτουργια του θα είναι διακοπτόμενη) να ζεσταινεται από τον νερο του ηλιακού και όταν το νερο του ηλιακου είναι κρύο να ζεσταινεται από αυτό της θέρμανσης. Ο λόγος που θεωρησα ότι το δισωληνιο είναι καλυτερο ειναι γιατι ειχα την εντυπωση ότι η επιστροφη στο δισωληνιο θα ειναι πιο ζεστη από αυτη στο μονοσωληνιο.

Φυσικά τωρα με βαζεις σε σκεψεις και εννοειται οτι ειμαι ανοιχτος σε προτάσεις για να πετυχω το καλυτερο αποτέλεσμα.

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Γιώργο συμπάθα με για τις μονολεκτικές απαντήσεις αλλά όταν πάμε με άρθρα επί άρθρων, αφενός ο χρόνος δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε θα χρειαζόμασταν όλον τον χειμώνα και βάλε...
    Λοιπόν τρέχοντας:
    quote:Απο την αλλη επειδη σκοπευω να βάλω θερμοστατικες βαλβίδες σε όλα τα σώματα εκτος από 3 (σε αυτα θα ειναι κοντα οι θερμοστατες χωρου-ένας σε καθε επιπεδο), θεωρησα οτι θα δουλεψει καλυτερα στο δισωληνιο παρα στο μονοσωληνιο
    Λάθος σκέψη.

quote:Ο λόγος που θεωρησα ότι το δισωληνιο είναι καλυτερο ειναι γιατι ειχα την εντυπωση ότι η επιστροφη στο δισωληνιο θα ειναι πιο ζεστη από αυτη στο μονοσωληνιο.
    Επίσης λάθος σκέψη.

quote:Συλλέκτες σκεφτόμουνα να βάλω 3 (εναν για κάθε επίπεδο με 5, 6 και 7 αναμονες αντιστοιχα) του εμποριου με βαλβιδες εξισορροπησης
    Συλλέκτες με πάνω από 4 αναμονές απαιτούν ειδική τεχνοτροπία που προσομοιάζει με αυτό που κάνουμε στα συστήματα Ψύξης-Θέρμανσης. Δεν είναι του παρόντος να αναπτύξω το τι ακριβώς κάνω στις περιπτώσεις αυτές αλλά για ένα επίπεδο μόνο θέρμανση με ΄6 ή 7 σώματα όλο κι όλο που θα έβγαιναν τρία θερμικά κυκλωματάκια μούρλια, είναι κρίμα, πολύ κρίμα να πηγαίνουμε σε ειδική τεχνοτροπία συλλεκτών. Να μη σου πω ότι σχεδόν τους φτιάχνουμε διότι στο εμπόριο ...δεν! Άστο! Ρυθμιστικά σε κάθε περίπτωση θα βάλεις μόνο σε έναν συλλέκτη. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που κάνουν όλοι από συνήθεια. Αυτό το ντουμπλάρισμα των πρόσθετων αντιστάσεων τόσο στην εισαγωγή όσο και στην επιστροφή. Σε όλα δε, βανάκια 1/2" ολικού περάσματος! Μπρος πίσω στους συλλέκτες.

quote:Απο την αλλη επειδη σκοπευω να βάλω θερμοστατικες βαλβίδες σε όλα τα σώματα εκτος από 3 (σε αυτα θα ειναι κοντα οι θερμοστατες χωρου-ένας σε καθε επιπεδο), θεωρησα οτι θα δουλεψει καλυτερα στο δισωληνιο παρα στο μονοσωληνιο
    Η θερμοστατική βαλβίδα δεν κάνει και τόσο καλή επέμβαση για το σύστημα! Βέβαια σήμερα με τα ινβερτάκια χαλαρώνει κάπως το πρόβλημα αλλά ποτέ δεν λύνεται άψογα! Εφόσον τις αποφασίσεις τότε είτε μονοσωλήνιο είτε δισωλήνιο η επέμβαση είναι της ιδίας απόχρωσης. Γκρίζα η μία, γκρίζα κι η άλλη. Σου γράφω εν τάχει incompatibilities (ασυμβατότητες) μεταξύ θερμοστατικής βαλβίδας και ελληνικού status:
    Οι θερμοστατικές βαλβίδες να αποφεύγονται στις παρακάτω περιπτώσεις:
    1. Λιγόωρη λειτουργία συστήματος ή διακοπτόμενη
    2. Αττικό κλίμα!
    3. Νευρικός χρήστης ή κρυουλιάρης χρήστης!
    4. Σώματα καλυμένα ή μέσα σε γενικότερες επιπλώσεις.
    5. Σώματα σε εσοχές!
    και αρκετές περιπτώσεις ακόμα...
    (ετοιμάζω handbook που θα το εκδώσει ο Κώστας)

Γνώμη μου: Μονοσωλήνιο με αντιστάθμιση στον λέβητα. Σου υπόσχομαι μάλιστα ότι θα σου δώσω έτοιμο άρθρο μου περί υπολογισμού της ακριβούς καμπύλης μιας αντιστάθμισης οπότε θα τη ρυθμίσεις μόνος σου!

quote:σκεφτομαι την τελική επιστροφή πριν την στείλω στον επιτοιχο να την περναω μέσα από το μποιλερ τριπλης ενεργειας του ηλιακου ώστε όταν το νερο της θερμανσης είναι κρύο (συνηθως στην εναυση του επιτοιχου, μιας και η λειτουργια του θα είναι διακοπτόμενη) να ζεσταινεται από τον νερο του ηλιακού και όταν το νερο του ηλιακου είναι κρύο να ζεσταινεται από αυτό της θέρμανσης.
    Καλά! Είναι σαν να ακούω φοιτητή! Μου γράφουν πάρα πολλοί και έχω αλληλογραφίσει με πάρα πολλούς!
    ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!
    Αν ανατρέξεις και διαβάσεις το παρόν φόρουμ θα βρεις το γιατί. Εδώ μόνο θα σου πω το εξής:
    Αν σου περισέψει (το πολύ) ένα 15% από μία ηλιακή συστοιχία 8 τ.μ. τον Φεβρουάριο μιλάμε για μία ενέργεια της τάξης των 3 kWh = 2580 Kcal. Αν το σώμα του λουτρού θέλει 500 θερμ ανά ώρα τότε κέρδισες για 5 ώρες την ενέργεια που θα αποδώσει το σωματάκι του λουτρού. Θα μου πεις τώρα και γιατί όχι;
    Διότι:
    1. Μιλήσαμε για 8 τ.μ. συλλεκτική επιφάνεια. Αν πας για 4 ή 5 τ.μ. το παραπάνω όφελος περικόπτεται!
    2. Αν κάτσουμε να σχεδιάσουμε τις τρίοδες και τα δοχεία που απαιτεί το σύστημα καθώς και το control, θα χαρείς πάρα πολύ αλλά όταν θα σουμάρουμε τα κοστολόγια μάλλον θα απογοητευθείς... Όσο και να θέλω στη συνέχεια να σε πείσω για να το φτιάξουμε και να το δοκιμάσουμε ...δεν θα δεχθείς να ξοδέψεις το κονδύλι που θα είναι κυκλωμένο πάνω στο χαρτί και θα το κοπανάς με τη μύτη του μολυβιού ασταμάτητα.

Βγάλε την πιθανή τοπολογία σε σώματα των δύο ανά βρόγχο και άντε 3 το ένα κύκλωμα στην περίπτωση των 7.
    Γράψε τον πίνακα που ήδη πόσταρες ανά επίπεδο με το παρακάτω format:
    1.1 ....
    1.2 -----

2.1 -----
    2.2. -----

3.1 ....
    3.2.....
    3.3. -----

Αυτό θα κάνεις! Δηλαδή τι; Για μια μακαρονάδα αμφιβόλου ποιότητας να σακατέψεις το σπίτι σου;

Αυτά και έπεται συνέχεια...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Οκ, για την ηλιακη υποβοηθηση δεν γινεται αποσβεση της επενδυσης οπότε δεν αξιζει. Αλλωστε νομιζω οτι δεν αξιζει καν η τοποθετηση ηλιακου αν εχεις ζεστο νερο απο τον επιτοιχο αερίου.

Οσον αφορα το μονοσωλήνιο ειμαι σε καλο δρομο να πειστω. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η τοπολογια πρεπει να γινει με πρωτο κριτήριο τις θερμιδες των σωματων που θα συνδεθουν σε σειρά ή με βάση την αποσταση των σωμάτων. Επίσης στο υπογειο τα σωματα είναι 5, θα πανε 2 2 και 1?

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Το πρώτο πράγμα που κοιτά η τοπολογία είναι να μην γίνονται καβαλλήματα σωλήνων όταν αναπτύσσονται οι βρόγχοι. Άρα παίρνεις σαν δεδομένο το σημείο των συλλεκτών και ζωγραφίζεις θηλιές που στην ανάπτυξη τους δεν θα συναντιώνται πουθενά.

Τα τσιτάτα περί του μεγαλύτερου σώματος να είναι πάντα πρώτο είναι απλά ...τσιτάτα! Αν θες να τηρήσεις αυτόν τον κανόνα τήρησέ τον. Αλλά και να μην τον τηρήσεις δεν θα βάλουμε την γάτα μας να κλαίει!

Το υπόγειο: Αυτό σου ξέφυγε! Έχεις βγάλει πολλές θερμίδες και όποιος ζει μέσα θα κοκκινίζουν τ' αυτιά του από την υπερθέρμανση! Δεν χρειάζεται να το δω! 127 Kcal/hm² είναι ...αστρονομικό νούμερο! Εντάξει διάβασα τους αρχικούς διαλόγους σου με τον Κώστα και έχει δίκιο ο Κώστας! Τώρα εσύ «σπίτι μου σπιτάκι μου» ...το καταλαβαίνω και κάνω ότι δεν το βλέπω. Αν σου έκανα εγώ τη μελέτη ζήτημα το υπόγειο να έφτανε στις 4.000 θερμ. Ας μη πιάσουμε Ισόγειο, όροφο κλπ.
    Μιας και είσαι συνάδελφος Γιώργο να θυμάσαι ότι και οι θερμάνσεις που λένε οι ιδιοκτήτες περιχαρείς: «ουουουουυυ! Πεθαίνουμε στη ζέστα!», αποτυχημένες είναι. Απλά έχουν αποτύχει προς τα πάνω![8D].
    Στο υπόγειο λοιπόν οι βρόγχοι είναι δύο:
    1. 2406 + 2406
    2. 2406 + 1087 + 977
    Ακραία συνθήκη με 80° μέγιστη θερμοκρασία νερού να δεις τι όμορφα βγαίνουν τα 2+3! Επίσης βλέπω χαμηλά μανομετρικά δείγμα πολύ αισιόδοξο!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Το θεμα με τις θερμιδες με εχει προβληματισει πολυ.
    Στο υπογειο υπαρχουν ενας μεγαλος χωρος και ενας μικρος. Ο μικρος ενιοτε θα χρησιμοποιειται και ως ξενωνας οποτε σε αυτη την περιπτωση θα είναι ο μονος χωρος (μαζι με το μπανιο) που θα θερμαινεται στους 22 και γιαυτο έχει παραπανω θερμιδες απο οσες θα επρεπε. Ο μεγάλος χωρος του υπογειου όταν χρησιμοποιείται για κάποια εργασια θα εχει θερμοκρασια 15 η 18 αναλογα με την εργασια και επισης θα ειναι ο μονος που θα θερμαινεται. Αλλα επειδη δεν ξερω αν αργοτερα θα πρεπει να μεινει καποιος στο υπογειο τον υπολογισα για 22 κάνοντας την θεώρηση ότι οι θερμοστατικες κεφαλες θα κανουν σωστα τη δουλεια τους.

Στην γενικη περιπτωση παντως δεν θα λειτουργει καθόλου η θερμανση στο υπόγειο γιαυτο και οι θερμιδες του ισογειου ειναι επίσης αυξημενες.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου ότι μπορει να ειναι αποτυχημενη και προς τα πανω η θερμανση και αυτο μαλιστα θα ειναι κακο για την τσεπη μου.

Στις απωλειες που εβγαλα αρχικα εκανα μια προσαυξηση 35% λογω θερμογεφυρων, κακοτεχνιων, αλλα και του γεγονοτος ότι ο υπολογισμος έγινε με βαση την θερμοκρασια της θεσσαλονικης ενω το σπιτι θα βρισκεται 6-7 χιλιομετρα εξω απο την πολη και χωρις καμια επαφη με αλλα κτισματα.

Ο λεβητας που σκεφτομαι να βαλω εχει max 31KW για τη θερμανση και τα σωματα βγηκαν 10% παραπανω δηλαδη 34 και κατι KW. Οτιδηποτε είναι σε λαθος κατευθυνση ειμαι προθυμος να το ακουσω και το διορθωσω.

Οσον αφορα την τοπολογια του μονοσωληνιου, αυτο το δεν θα συναντιωνται πουθενα οι σωληνες μου, θυμισε μια περιπτωση οπου επρεπε να βαλω ενα τσιπακι σε μια πλακετα με 18 καλωδιακια τα οποια δεν επρεπε να καβαλανε το ενα το αλλο λογω μεγαλης διαφορας των ρευματων τους. Εκανα 6 ωρες να το λυσω. Ελπιζω ότι εδω αν γινεται καβαλημα κοντα στους συλλέκτες και μονο μεταξυ προσαγωγης ή μονο επιστροφης ότι δεν είναι προβλημα.

Οπως και να εχει εβγαλα μια λυση χωρις καβαληματα αλλα με περισσότερους σωληνες και γωνίες. Αν βεβαια χρειαστει να αλλάξω την θεωρηση για τις θερμιδες θα πρεπει να το κανω παλι. Το φορματ είναι:
    αποσταση συλλεκτη απο 1ο σωμα, θερμιδες - παροχη 1ου σωματος, αποσταση σωματος απο σωμα,......,αποσταση τελευταιου σωματος απο συλλέκτη.

υπογειο

βροχος 1
    10 , 2406-160 , 7 , 2406-160 , 8
    βροχος 2
    3 , 977-65 , 6 , 2406-160 , 8 , 1087-72 , 3

ισογειο

βροχος 1
    2 , 729-49 , 6 , 2673-178 , 7
    βροχος 2
    4 , 1166-78 , 6, 2673-178 , 9
    βροχος 3
    3 , 1943-130 , 2, 445-30 , 1

οροφος

βροχος 1
    11 , 2673-1787 , 5 , 2139-143 , 7
    βροχος 2
    2 , 1871-125 , 5 , 568-38 , 5 , 405-27 , 2
    βροχος 3
    7 , 2406-160 , 3(πανω επιπεδο) , 1555-104 , 10 (3 κατω +7)

Και μια χαζη ερωτηση για το τελος. Στο δισωληνιο ξερω οτι μπορουν οι παροχες να συνδεθουν στα σωματα απο τον τοιχο και οχι απο το πατωμα. Τα εξαρτηματα του μονοσωληνιου επιτρεπουν το ιδιο; Αν οχι, εχουμε προβλημα και ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινεις το γιατι. []

Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τώρα θα μάθεις πώς θα βγάζεις μόνος σου το μονοσωλήνιο πρώτα θερμικά και μετά υδραυλικά παίρνοντας ως παράδειγμα τους δύο βρόγχους του υπογείου. Οι υπόλοιποι όροφοι είναι η ίδια μεθοδολογία:
    1. Θερμικά
    1.1. 1ος βρόγχος:
    2406 + 2406 = 4812 Kcal/h θερμικό φορτίο. Λειτουργώντας με ένα Δθ=~13° βρίσκεις μία παροχή νερού: w = 4812/13 = 370 l/h. Χρησιμοποιώντας διακόπτη μονοσωληνίου με ποσοστό ροής 50% στο σώμα βρίσκεις ότι κάθε σώμα λειτουργεί με ροή Wr=370 X 0,50 = 185 l/h. Αποφασίσίζοντας την ακραία μέγιστη θερμοκρασία νερού που είναι είσοδος στο πρώτο πάντα σώμα (ας πούμε 80°) πηγαίνεις στη σελίδα: http://www.gvarv.gr/edu/calcsPanels.htm
    και βάζεις τα δεδομένα με συγκεκριμένη παροχή νερού Wr.
    1.1.1 Βρίσκουμε για το πρώτο σώμα: 33/900/800 ==> 2617 θερμ.
    1.1.2 Πάμε για να βρούμε το 2° σώμα αφού πρώτα βρούμε την νέα θερμοκρασία εισόδου διότι πλέον δεν θα είναι 80°. Η θερμοκρασία βρίσκεται από την σχέση: tin2 = tin1 - q1/w = 80 - 2617/370 = ~73°. Πάμε πάλι στην υπολογιστική σελίδα αυτού του τρελλού που τα μάθαινε και τα ανακάλυπτε τελείως μόνος και αβοήθητος πριν 30 χρόνια, και βάζουμε τη νέα θερμοκρασία εισόδου. Βρίσκουμε: 33/900/800 ==> 2231 θερμ.
    Αν τα σώματα είναι στον ίδιο χώρο το σύνολο των αποδόσεων ικανοποιεί την απαίτηση και το αφήνεις έτσι. Αν όχι, τότε αποφασίζεις εσύ αν θα κάνεις το τελευταίο 10 εκ. μεγαλύτερο σε πλάτος.
    1.2 Βρόγχος 2
    Τα ίδια: Θ.Φ.= 4470 θερμ., W = 340 l/h, Wr = 170 l/h, Θ.Σ.: 11/900/700, 33/900/800 & 22/900/600 με θερμοκρασίες εισόδου αντίστοιχα: 80°, 77,1°, 70° και αποδόσεις: 986, 2424, 1200 θερμ.

Από τη στιγμή που τέλειωσε το θερμικό μέρος πας στον υδραυλικό υπολογισμό:
    1ος βρόγχος:
    2 βαλβίδες έστω 2 kV εκάστη και 25 μ. Φ16 χαλκός W=370 l/h μάς βγάζουν 1800 mmWS συμπεριλαμβανομένων και extra καμπυλών τοίχων.

2ος βρόγχος:
    3 βαλβίδες και 17 μ. Φ16 με W = 340 l/h παρομοίως μας δίνουν: 1560 mmWs

Πώς κάνουμε την εξισορρόπηση:
    Προσθέτεις δύο βαλβιδάκια εξισορροπητικά που τέρμα ανοιχτά είναι 1,9 kV. Για λόγους συμμετρίας θα δεχθείς ένα τελείως ανοιχτό στον 1° βρόγχο και θα κλείσεις το άλλο. Πώς γίνεται ο υπολογισμός; (διάβασε τον ίδιο εδώ για τους Kv υπολογισμούς)

1ος βρόγχος: 1800 + (0,101 Χ 370/1,9)² = 2187 mmWS
    (Το νούμερο αυτό είναι το μανομετρικό των συλλεκτών του υπογείου το οποίο πρέπει απαραίτητα να σου δίνει ο κυκλοφορητής.)
    2ος βρόγχος: Απαιτεί πρόσθετη αντίσταση 2187 - 1560 = Dpv = 627 mmWS. Θα πρέπει να βρεις το Kv της εξισορροπητικής βαλβίδας ούτως ώστε να ξέρεις πόσο θα την κλείσεις:
    Kv = 0,101 X 340/sqrt(Dpv) = 0,101 X 340 / sqrt(627) = 1,37
    Πας στις καμπύλες της βαλβίδας και βλέπεις ότι για να σου δώσει Kv=1,37 πρέπει να την ανοίξεις 3,5 στροφές από την κλειστή θέση.
    Το κάνεις και εξισορρόπησες!

Λοιπόν Γιώργο που ήλθες σαν «τρελό φορτηγό» με τα φρένα σπασμένα με τα φρένα σπασμένα να πέσεις σε μένα....
    Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβεις μόνος σου. Κάτσε και γράψε τα. Αν κάπου δεν καταλαβαίνεις μη κολώνεις! Πίνεις ένα ρακί χαζεύεις κάπου αλλά όχι στην μολυσματική τηλεόραση, και ξαναγυρνάς στις σημειώσεις σου. Κάποια ανύποπτη στιγμή θα νοιώσεις ένα κουβάρι που ξετυλίγεται.... Εκεί τρέχα έστω και με τα φρένα σπασμένα! Κέρδισες. Κυνήγα το κουβάρι. Ποτέ δεν θα το πιάσεις! Κάθε μέρα θα γίνεσαι καλύτερος αλλά μη πεις ποτέ ότι τώρα τα ξέρεις όλα! Ότι τα έμαθες! Αυτό θεωρείται ύβρις! Διότι απλά πάντα θα μαθαίνεις και ποτέ δεν τέλειωσες.

Με όλη μου τη συμπάθεια
    Captain Πειρατής

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης