Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 23

Θέμα: Αντιστάθμιση σε αυτονομη θέρμανση - Συμφέρει?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε Δημήτρη απο την Κοζάνη...
    Επειδή το Κωστα τον ξέρω κάπως καλύτερα να σου εξηγήσω με απλά λόγια τι θέλει να πει ο ποιητής...
    Ο ποιητής βγάζει οργή...
    Και για μένα έχει δίκαιο....
    Βαρέθηκε σε αυτό τον τόπο την κοροϊδία...
    Αμα κατάφερνε ένας θερμοστάτης να εξοικονομεί 25% τότε θα μιλάγαμε για θαύμα...
    Τώρα αν κάποιος αφήνει τα παράθυρα του όλη μέρα ανοιχτά και τον απλό του θερμοστάτη μονίμους στο 23 τότε ναι ίσως ο έξυπνος θερμοστάτης να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας αλλά εδώ μιλάμε για βλακεία...
    Ελά όμως που μέσα στον βωμό του marketing κάνουν την τρίχα τριχιά για να πουλήσουν με φανφάρες.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    ...και από μόνωση πως είμαστε; Υπάρχει;

Edit: Όταν Δημήτρη λές ότι "σου υπολόγισαν 35000" ποιούς εννοείς; Ποιοί σου υπολόγισαν; Γιατί βρίσκω ότι οι υπολογισμοί έγιναν με εκείνο το μαγικό νούμερο 80. Μαζί με το ισόγειο θα είσαστε συνολικά 210τμ;

Απ΄ότι βλέπω ο καυστήρας έχει εύρος λειτουργίας 31,9 - 74,3kw.
    Έχεις μετρήσει ποτέ πόση ώρα λειτουργεί όταν ανάβει; 1 λεπτό, 1,5 λεπτό, 2 λεπτά; Μήπως γνωρίζεις την θερμοκρασία των καυσαερίων; Για να προσεγγίσουμε το μπέκ που φοράει τώρα εκτός αν το γνωρίζεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by stom

Θα ελεγα, με σειρα σημαντικοτητος ως προς την οικονομια..
    1. Σωστη διαστασιολογηση λεβητα
    2. Υδραυλικη εξισσοροπηση δικτυου (κυκλ. inventer, ρυθμιστικες κλπ)
    3. Αντισταθμιση
    4. Θερμοστατες με Pid.

Burn baby, burn
    Μια παρατήρηση σε όλα τα πολύ σωστά που είπε ο stom. Αν κάνω το 3. δεν μπορώ να προχωρήσω στο 4. Η Αντιστάθμιση (όπως είπε σωστά ο δεύτερος τεχνικός του Δημήτρη) θα τρελλάνει τον "εξυπνο" θερμοστάτη.
    Και οι δύο τεχνικοί ήταν σωστοί απο την πλευρά τους. Απλά η αντιστάθμιση θα σου κάνει [u]σίγουρα οικονομία (θα αλλάξεις όμως τον θερμοστάτη αυτόν με απλό), ενώ ο θερμοστάτης [u]πιθανώς.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    kozani, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Σχετικά με τις ερωτήσεις του κώστα.

1. Το σπίτι είνια έχει παντου στους τοιχους εξυλασμένη πολυστερίνη (dow) 5cm.
    2. Ταβάνι και δαπεδο(απο κάτω) εξυλασμένη πολυστερίνη (dow) 3cm.
    3. το beck το καυστήρα δεν γνωρίζω τι διατομής είναι. Πόσο θα έπρεπε να είναι με τα δεδομένα μου, που αυτή τη στιγμή είναι 50% μεγαλύτερος από τις ανάγκες μου σε θερμίδες? Θα κερδίσω κάτι με αλλαγή του μπεκ?
    4. ο καυστήρας δεν δουλεύει ποτέ πάνω από 1,5 - 2 λεπτά. Ίσως και λιγότερο.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    kozani, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Φίλε dipoli.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο stom πιο πάνω :
    1. Η αντισταθμιση θα αναλαβει να παραγει νερό στην απαραιτητη θερμοκρασια για να ζεστανει ο χωρος βασει της εξωτερικης θερμοκρασιας.
    2. Ο θερμοστατης με το pid θα αναλαβει να εξισσοροπησει την υπερδιαστασιολογηση των σωματων, τις ειδικες απωλειες απο το χωρο αλλα και τις επιθυμιες του ενοικου που μπορει να αλλαζουν στο 24ωρο.

Μου ακούγεται πως ο στόχος που έχουν ως αποστολή να επιτύχουν αυτά τα δυο είναι συναφή μεν, με διαφορετικό τρόπο δε.
    Για ποιό λόγο λοιπον δεν μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά αυτά τα δυο? (Δεδομέου μάλιστα πως τέλεια αντιστάθμιση αποκλείεται να επιτευχθεί).
    Το λέω αυτό διότι όταν ρώτησα τους τεχνικούς να μου υποδείξουν έναν τρόπο για να βρω και να επιλέξω τη βέλτιστη καμπύλη στην αντιστάθμιση που θα μου τοποθετήσουν, μου απάντησαν ότι συνήθως χρησιμοποιούν την καμπύλη 1,5.
    Πιάσε το αυγό και κούρευτο
    Δεν υπάρχει δηλαδη μετρήσιμος τρόπος που θα μας υποδείξει να επιλέξουμε την καμπύλη για βέλτιστη οικονομία και άνεση?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by karadimi

Μου ακούγεται πως ο στόχος που έχουν ως αποστολή να επιτύχουν αυτά τα δυο είναι συναφή μεν, με διαφορετικό τρόπο δε.
    Για ποιό λόγο λοιπον δεν μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά αυτά τα δυο? (Δεδομέου μάλιστα πως τέλεια αντιστάθμιση αποκλείεται να επιτευχθεί).
    Για διάβασε εδω...

Το λέω αυτό διότι όταν ρώτησα τους τεχνικούς να μου υποδείξουν έναν τρόπο για να βρω και να επιλέξω τη βέλτιστη καμπύλη στην αντιστάθμιση που θα μου τοποθετήσουν, μου απάντησαν ότι συνήθως χρησιμοποιούν την καμπύλη 1,5.
    Πιάσε το αυγό και κούρευτο
    Δεν υπάρχει δηλαδη μετρήσιμος τρόπος που θα μας υποδείξει να επιλέξουμε την καμπύλη για βέλτιστη οικονομία και άνεση?
    Φυσικά υπάρχει. Χρειάζεται όμως έμπειρος μηχανολόγος.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Θεωρητικα, οταν ειναι τα παντα σωστα υπολογισμενα, ο θερμοστατης με pid ισως να μην δικαιολογει το κοστος του.

Στη πραξη, ζω μαζι του εδω και 3 χρονια. Τα δυο χωρις αντισταθμιση, το τελευταιο με.

Εχω τις λιγοτερες ωρες απο ολη τη πολυκατοικια κατα πολυ.
    Τον βαζω σε standby μονο οταν ερχεται η καθαριστρια και ανοιγει τα παραθυρα ολη μερα. (αυτες οι πολωνεζες πρεπει να τους λειπει η θερμοκρασια της πατριδας τους, δεν εξηγειται αλλιως.)

Κατα ταλλα δεν ασχολουμαι ποτέ μαζι του.

Και σε αλλο διαμερισμα που εβαλα, ειδα σημαντικη μειωση στις ωρες, ενω βελτιωθηκε η ανεση των ενοικων. Αλλα μπηκε το φεβρουαριο και δεν εχω πληρη εικονα ακομη. Συντομα θα προσθεσω αλλους δυο και βλεπουμε.

Η εγκατασταση μου προφανως και πασχει απο υπερδιαστασιολογηση λεβητα/σωματων, και εχει ροες οτι ναναι. Ομως απο κοστολογικης αποψης οι pid θερμοστατες ειναι η φτηνοτερη βελτιωση, μετα την αντισταθμιση.

Μεχρι να φτιαχτουν ολα τα παραπανω, οι pid θα εχουν βγαλει τα λεφτα τους (και πως κοστολογει κανεις το θεμα ανεση? )

Μια -δυο φορες το χρονο μπορει να εχει χρειαστει να τσιμπισω κανα βαθμο προς τα πανω την επιθυμητη θερμοκρασια, αλλα οι περισσοτεροι θερμοστατες το προβλεπουν αυτο, και εχουν ετοιμο κουμπακι ωστε να γινεται ευκολα και για 24 ωρες μονο. Μετα επανερχονται αυτοματα στις κανονικες ρυθμισεις.

Αν το καλοσκεφθει κανεις, το κοστος ενος pid ειναι πολυ μικρο συγκρινομενο με το συνολικο κοστος της εγκαταστασης. 25% οικονομια ειναι απιθανο να δει κανεις, αλλα κακο δεν ειναι.
    Ομως σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να θεωρηθει πανακεια, και ουτε υποκαθιστα σε καμμια περιπτωση την σωστα υπολογισμενη απο ολες τις πλευρες εγκατασταση.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Συνεπώς ο επαγγελματίας που μου πρότεινε αντιστάθμιση στο λέβητα είχε δίκιο απ' ότι καταλαβαίνω.Πρότεινε μάλιστα αντιστάθμιση στη θερμοκρασία του λέβητα, ώστε ο λέβητας να δουλεύει σε χαμηλες θερμοκρασίες.(είναι κατάλληλος ο λέβητας)
    4. Λέβητας χαλύβδινος 55.000 kcal/h (Για το σπίτι μου υπολόγισαν 35.000 θερμίδες και μπήκε μεγαλύτερος λέβητας για να υποστηρίξει μελλοντική χρήση του ισογείου το οποίο τώρα είναι ακατοίκητο και σφραγισμένο)
    Δημήτρη χρόνια πολλά. Ποιον λέβητα έχεις;

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    kozani, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Και εγενετω φως.

Μολις σήμερα εγκατέστησα συσκευή αντιστάθμισης EBV CETA 104.

Προς το παρόν παραληλα λειτουργύν και οι θερμοστάτες PID της AUBE.

Με την καμπύλη που μου ρύθμισε ο τεχνικός έχω μια απορία (1,5) για το αν είναι η ενδεδειγμένη. Καθώς επίσης και για το εξωτερικό αισθητήριο το οποίο δείχνει 3-4 βαθμούς επιπλέον απο την πραγματική εξωτερική θερμοκρασία.

Θα δω αυριο αναλυτικότερα για ρυθμίσεις.

έχει κανείς καμια πρόταση για το συνολικό setup ( ρυθμιση θερμοστατών, αντιστάθμισης, καμπύλες κ.λ.π.)?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Έχει κάποιος ιδία εμπειρία από εγκατάσταση αντιστάθμισης σε αυτόνομη θέρμανση(με λέβητα πετρελαίου)?
    Έχει τα ίδια αποτελέσματα σε σχέση με την κεντρική?

Δικαιώματα απάντησης