Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: να βαλω buderus η οχι

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

να βαλω buderus η οχι

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλημερα και απο εμενα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν αξιζει να βαλω τον buderus. με την μπλε φλογα ,μου ειπαν πωσ θα εχω οικονομια το λιγοτερο ενα 30 τισ εκατο απο αυτο που καταναλοσα περσι .εκαξα 2 τονουσ με ενα λεβιτα που εβαλε ο εργολαβοσ ,πρεπει να ειναι τισ πλακασ δεν ξερο πολλα αλλα οι εργαλαβοι δεν βαζουν καλα πραγματα απο οτι ξερω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε μου, η ποιότητα του λέβητα είναι το τελευταίο που ευθύνεται για την αντιοικονομική λειτουργία μιας εγκατάστασης. Τα σημαντικότερα είναι (α) η ποιότητα της μελέτης θέρμανσης, και (β) η ποιότητα της εφαρμογής. Τα επιμέρους μηχανήματα (του λέβητα περιλαμβανομένου) και υλικά ακολουθούν.
    Χωρίς καμία πρόθεση να θίξω την, εγνωσμένης αξίας, Buderus, αυτός που σου είπε για 30% οικονομία, προσπαθεί απλά να σου πουλήσει το λέβητα. Για να υπολογιστεί το πιθανό όφελος από αλλαγή λέβητα, πρέπει να γίνει έλεγχος της υφιστάμενης εγκατάστασης, από άνθρωπο που γνωρίζει καλά ατο αντικείμενο, και που ΔΕΝ έχει όφελος από το να σου πουλήσει ένα λέβητα. Και πάλι, το 30% είναι εξωπραγματικό, εκτός αν έχεις ένα λέβητα τριακονταετίας.
    Η συμβουλή μου, αν έχεις υποψίες ότι η θέρμανσή σου δεν λειτουργεί οικονομικά, είναι να φέρεις ένα μηχανολόγο με εμπειρία στο αντικείμενο, να εξετάσει και να εκτιμήσει την εγκατάστασή σου. Ακόμη και ένας έμπειρος θερμοϋδραυλικός με κάποιες γνώσεις είναι πολύ πιθανό να εντοπίσει σφάλματα, αν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα έμπειρο μηχανολόγο. Πάντως είναι μεγάλη η πιθανότητα, σε μία εργολαβική κατασκευή, να βρεθεί ότι φταίνε άλλα πράγματα πλην - ή περισσότερο - του λέβητα, όπως είναι πολύ πιθανό οικονομικότερες διορθωτικές επεμβάσεις να αποδώσουν περισσότερο από την αλλαγή του λέβητα.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως θα βοηθούσε να μας έδινες και μερικά στοιχεία, όπως είδος, ηλικία και επιφάνεια του κτιρίου, μάρκα / τύπο και ισχύ του λέβητα (από το ταμπελάκι του) και του καυστήρα (αντίστοιχα από το ταμπελάκι του) για αρχή.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    το σπιτι ειναι μεζονετα απο 70 τμ ο καθε οροφοσ απο μονοση ειναι πολη καλη το σπιτι ειναι 2 χρονον ανοιχτο απο 3 πλευρεσ σε μια πλευρα μονο εχω αλλη μεζονετα κολητη κοταει νοτιανατολικα οσο για τον λεβιτα θα σου πω αυριο αν μπορεσω την μαρκα.για τον αλλο λεβητα μου το ειπε φιλοs επειδη λεγαμε για πελετ.το σπιτι ειναι πανω στην εξοχη στην θεσσαλονικη και εχει κρυο μπορω να πω τον χειμωνα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    o καυσηρασ ειναι idel.tec πρεπει να ειναι 35.000 θερμιδεσ kai o καυσηρασ ειναι lamborghini τουλαχιστον ετσι λεει και μοντελο fire 6-e

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Μεζονέτα 70τμ ο όροφος, αλλά πόσοι όροφοι; Δύο, τρεις;
    Σε κάθε περίπτωση ο λέβητάς σου είναι μάλλον υπερδιαστασιολογημένος. Αυτό από μόνο του μειώνει το βαθμό απόδοσης της εγκατάστασης, αλλά η αλλαγή λέβητα με κάποιον πολύ ακριβότερο της ίδιας ισχύος, ελάχιστη έως μηδαμινή εξοικονόμηση θα σου κάνει, και δεν θα αποσβέσεις ποτέ την επένδυση.
    Να μαντέψω ότι ο φίλος σου είναι μάλλον άσχετος με το αντικείμενο; Αν ναι, άσ'τον να κάνει πειράματα με τα δικά του λεφτά, στο δικό του σπίτι.
    Να μαντέψω επίσης ότι την ό,ποια μελέτη έγινε για τη θέρμανση, αν έγινε, την ανέλαβε ο εργολάβος χωρίς εσύ να ανακατευτείς καθόλου, και χωρίς να δεις ποτέ τη φάτσα του μηχανολόγου; Αν ναι, με 99.99% βεβαιότητα, έγινε απλά μια τυπική μελέτη πολεοδομίας για την άδεια, και μετά μπήκε ένας υδραυλικός που έκανε ό,τι γούσταρε κι ότι καταλάβαινε. Αν και σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι ναι, ξέχνα την αλλαγή λέβητα και φώναξε έναν έμπειρο θερμομηχανολόγο να δει την εγκατάστασή σου.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    καλημερα το σπιτι εχει 2 οροφουσ απο 70 τμ ο λεβητασ ειναι ideal και απο οτι ειδα ειναι 48 kw δεν ειμαι σιγουροσ γιατι η ταμπελα ειναι σε δυσκολο σημειο αλλα το σπιτι πρεπει να χρειαζεται και εχει σωματα για 35000 θεμιδεσ παντα σου λεω οτι μου εχουν πει. εχεισ δικιο για αυτα που ειπεσ οτι το καλοριφερ δεν με ρωτησαν τιποτα μονο σε ποιο σημειο θελω τα σωματα κατι ειναι και αυτο λεμε τωρα.το υπερδιαστασιολογημένος τι ειναι ακριβωσ και αν φωναξω θερμομηχανολόγο τι ακριβωσ θα κανει ρωταω για αν φωναξω να ξερω το τι περιπου να περιμενω να ακουσω μην ερθει μου πει κατι φυγει και εγω δεν θα ξερω το τι να κανω. οσο για τουσ 2 τονουσ που καιω δεν ξερω μπορει να ειναι καλα απλωσ ρωταω για να μαθενω.ευχαριστο

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οταν λες "εχει σωματα για 35000 θερμιδες", από πού προκύπτει αυτό;
    Σε κάθε περίπτωση, για μονωμένη μαιζονέτα 140m³, το νούμερο αυτό (αν ισχύει) σημαίνει τερατώδη υπερδιαστασιολόγηση, πράγμα που ενισχύει την υποψία ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία μελέτη. Αντίστοιχα, βέβαια, είναι υπερδιαστασιολογημένος και ο λέβητας. Πιθανότατα καις παραπάνω γι'αυτό το λόγο, αλλά η αντικατάσταση του λέβητα και των σωμάτων (α) δεν είναι φτηνή υπόθεση, και (β) σε κάθε περίπτωση απαιτεί να προηγηθεί μία σωστή μελέτη.
    Ακόμη, είναι εξίσου πιθανό να έχουν γίνει και άλλα λάθη στην εγκατάσταση, που μόνο με επιτόπια εξέταση μπορούν να διαπιστωθούν. Γι'αυτό σου είπα να ξεκινήσεις φέρνοντας τον κατάλληλο άνθρωπο να το δει από κοντά. Το τί θα σου πει δεν μπορώ να το προβλέψω, πάντως να σου πει κάτι που δεν θα καταλάβεις και να φύγει, δεν το βλέπω. Σκοπός της αυτοψίας είναι όχι μόνο να εντοπίσει τυχόν κακοτεχνίες, αλλά και να προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις (ή και να τις αναλάβει ακόμη).
    Οσο για τους δύο τόνους (εννοείς 2000 λίτα, ή 2400 λίτρα αυτό υπό συνθήκες μπορεί και να είναι δικαιολογημένο, αν διατηρείς υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι, και το μικροκλίμα στην περιοχή σου είναι όντως ψυχρό. Το "εχει κρυο μπορω να πω τον χειμωνα", δεν λέει και πολλά πράγματα... πέφτει συχνά στους 0°C η θερμοκρασία το χειμώνα; Εχει το ίδιο κλίμα με την πόλη της Θεσσαλονίκης, ή είναι πιο ψυχρό κατά κάποιους βαθμούς.
    Τέλος, η κατανάλωση σχετίζεται άμεσα και με τις συνήθειες των ενοίκων:
    - μήπως γίνεται υπερβολικός αερισμός (μια-δυο ώρες ή και παραπάνω το χειμώνα);
    - το καλοριφέρ το ανάβεις συνέχεια ή διακοπτόμενα;
    - σε τί θερμοκρασία έχεις το θερμοστάτη χώρου;
    - έχεις μπόιλερ για ζεστό νερό χρήσης; Αν ναι, το έχεις συνέχεια αναμμένο ή το ανάβεις όποτε το χρειάζεσαι;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

οταν λεω οτι εχει κρυο εχει δηλαδει το χειμωνα εχω πολλεσ φορεσ και -4 το βραδυ περσι το καλοριφερ το ειχα 21.5 ολη μερα στον πανω οροφο γιατι εκει ειναι το σαλονι και το βραδυ το εβαζα στο 19.5 και βραδυ αναβα το κατω στο 21 ενω το πρωι το εχω στο 19,5 γιατι δεν ειναι κανενασ κατω αλλα σιγουρα θα φωναξω καποιον για να δει την εγκατασταση μπορει να ειναι ολα καλα αλλα για να μου φυγει η υποψια.και ναι εχω μποιλερ αλλα ζεσταινει το νερο απο οτι μου ειπαν οταν αναβει το καλοριφερ ειναι σαν σωμα παντα σου λεω το τι μου λενε.ευχαριστω για τησ απαντησεισ και ελπιζω να μην εγινα κουραστικοσ

Δικαιώματα απάντησης