-
Νέο μέλος
Επιλογή Θερμοστάτη
Καλημέρα σας συμφορουμίτες,
Χρειάζομαι τα φώτα σας στο παρακάτω προβληματισμό μου. Σε μια υπό ανακάινιση κατοικία, θέλω να αλλάξω τον θερμοστάτη χώρου.
Ο ήδη υπάρχον είναι αναλογικός της SIEMENS με 2 επιλογές:
α. Καλοριφέρ + ΖΝΧ
β. ΖΝΧ (μόνο)
Στο σπίτι υπάρχει ηλιακός στην ταράτσα (όχι τριπλής ενέργειας) για το καλοκαίρι (μπήκε το καλοκαίρι που μας πέρασε). Το αν θα δουλέυει ηλιακός ή λέβητας για τα ΖΝΧ ρυθμίζεται με βάνες από το υπόγειο χειροκίνητα.
Επίσης υπάρχει και ανακυκλοφορία η οποία δουλέυει συνέχεια και θέλω να την τροποποιήσω με κάτι σαν push-button για να αλλάζει τα νερά μόνο όταν το ζητάω εγώ.
Προσανατολίζομαι λοιπόν στον να βάλω έναν καινούριο ψηφιακό για καλύτερη απόκριση στις μεταβολές τις θερμοκρασίας αλλά με τις ακόλουθες επιλογές:
α. Σώματα + ΖΝΧ
β. ΖΝΧ (χωρίς λειτουργία σωμάτων)
γ. Σώματα (θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και με τον ήδη υπάρχων θερμοστάτη απλά ο καυστηρατζής κάτι δεν σύνδεσανε σωστά)
δ. Εναλλαγή λειτουργίας λέβητα-ηλιακού από θερμοστάτη
ε. Λειτουργία ανακυκλοφορίας με επιλογή κάτι σαν push-button.
Υπάρχει κάποιος θερμοστάτης (SIEMENS κατά κύριο λόγο) που να υποστηρίζει όλα τα παραπάνω? Θελω να αποφύγω την λύση να βάζω στον ηλεκτρολογικό πίνακα άλλα καλώδια με ασφάλειες για να υποστηρίξω τις 2 τελευταίες επιλογές.
Ευχαριστώ,
Μίλτος
-
Εξέχον μέλος
Υπάρχουν τα πάντα. Τα πάντα όλα. Οι μηχανολόγοι μπορούν μέσα από μια ατελείωτη γκάμα να επιλέξουν αυτό που ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες του πελάτη, ταιριάζει στα αισθητικά του "θέλω" και ασφαλώς στο περιεχόμενο της τσέπης του.
Θερμοστάτης με Apple γονίδια και μόλις 200,00€!

Κώστας.
-
Νέο μέλος
Ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση.
Τον συγκεκριμένο θερμοστάτη τον έχω ήδη δει στο διαδίκτυο.
Παρακολούθησα video για το πως λειτουργεί, πόσο"έξυπνος" είναι και μου άρεσε η δυνατότητα ότι μπορεί να τον κάνεις access ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να υποστηρίξει εναλλαγή λειτουργίας λέβητα-ηλιακού και λειτουργία ανακυκλοφορίας με επιλογή κάτι σαν push-button.
Μίλτος
-
Εξέχον μέλος
Περίμενα την απάντησή σου.
Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι το ξέρεις;
Έεε, λέμε και καμιά .... για να περάσει η ώρα. 
Κοίτα λόγω των κανόνων του φόρουμ είναι κομματάκι δύσκολο να σου προτείνουμε κάτι.
Υπάρχουν καλοί και εγχώριοι θερμοστάτες που μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα αναγκών.
Επειδή οι admins απουσιάζουν και υπάρχει στο φόρουμ ακυβερνησία τσεκάρισε μέχρι να σβήσουν το λίνκ http://www.charmeg.gr μήπως κάποιος συνδυασμός λύσεων σε ικανοποιεί.
Κώστας.
-
Νέο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σου!
Δικαιώματα απάντησης