Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Ερωτησεις για θέρμανση

  1. #1
    Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

    Ερωτησεις για θέρμανση


    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Καλημέρα. Φτιάχνω ένα σπίτι και σκέφτομαι για τη θέρμανση το εξής:Τζάκι καλοριφέρ και αντλία θερμότητας ανάλογα το ποιο δουλεύει ζεσταίνει νερό σε θερμοδοχείο και από εκεί φεύγει για ενδοδαπέδια.
    Για ζεστά νερά χρήσης τα ίδια + ηλιακός.
    Η κεντρική μου παροχή είναι πλαστική (κάπως αλλιώς τη λέτε) Φ28. Για το τζάκι θέλω μια ίντσα και το ίδιο για την αντλία. Υπάρχει πρόβλημα?
    Για την καμινάδα του τζακιού αν αντί για Φ250 που θέλει το τζάκι μπει 30Χ30cm υπάρχει πρόβλημα?
    Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πόσες παροχές γραμμές πρέπει να πω του υδραυλικού να αφήσει στο τζάκι και στην αντλία θερμότητας.
    Θα μου πείτε πήγαινε σε μηχανολόγο τον χρειάζομαι κτλ....Το γνωρίζω αλλά επειδή θα το καθυστερήσω να το τελειώσω το σπίτι το αφήνω για αργότερα. Θέλω μόνο να περάσω τις αναμονές για να σοβατιστεί. Κρίση βλέπετε.... Το ξέρω ότι θέλω μηχανολόγο γιατί θέλει τρίοδες, κυκλοφορητές εναλλάκτη για το τζάκι κλπ. Απλά βοήθεια!!!!

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  2. #2
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Δηλαδη πως φανταζεσαι οτι μπορει να γινει?
    Πρωτα θα περαστουν οι σωληνες και ΜΕΤΑ θα γινει η μελετη?
    Ο μηχανολογος θα σου κανει τη μελετη, και μετα υλοποιησε την οποτε μπορεις.
    Αναποδα πως στην ευχη θα γινει?



    Burn baby, burn

  3. #3
    Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    φίλε Stom
    Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η σύνδεση του τζακιού με νερό. Κι αυτό γιατί μετά οι κεντρική στήλη μέχρι το κολλεκτέρ της ενδοδαπέδιας θα ανεβεί από το υπόγειο τρυπώντας την πλάκα( βρίσκεται στο ισόγειο το σπίτι). Απλά ρωτάω μόνο για τις αναμονές με βάση αυτά που είπα. Δηλαδή με παροχή κεντρική Φ28 μπορώ να πω του υδραυλικού να μεγαλώσει μετά τη σωλήνα σε Φ35? Αν μπορώ και δεν υπάρχει πρόβλημα με το τζάκι και την αντλία καλώς. Ακόμα δεν έχω καταλήξει ποιο τζάκι και ποια αντλία θα πάρω οπότε ψάχνοντας στο ιντερνετ είδα ότι οι περισσότερες αντλίες και τζάκια θέλουν παροχή 1 ίντσας. Αυτό ρωτάω γίνεται? Το μετά πως θα συνδεθούν και τα δύο σαφώς και θα κάνει τη μελέτη μηχανολόγος.

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Κλειστό
  • HTML code is Ανοικτό