Σελίδα 11 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 910111213 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 110 από 151

Θέμα: Προτασεις για θερμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Βασικα ενδιαφερομαι να μαθω περισσοτερα και να μιλησω με καποιον απο κοντα για το Daikin Altherma.
    Δεν ξερω αν εχει μαγαζι ο Μιλτος που λες αλλα θα γνωριζει μαλλον και θα συνεργαζεται με καποιο καταστημα ή με καποια επιχειρηση.
    Μπορει και να εχει κανει δουλεια και να την εχει εγκαταστησει καπου την συγκεκριμενη Α/Θ οποτε θα το γνωριζει το συστημα.
    Αν μπορεις πες μου τα στοιχεια του με π.μ. η στειλε μου email.

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Και φυσικά είναι ο Μίλτος!

Αν ο Μίλτος σου πει κάτι να ξέρεις ότι έχει περάσει από Ιερά Εξέταση!

Αν θέλεις επικοινώνησε μαζί του ή στείλε μου mail να σου προωθήσω τα στοιχεία του!

http://www.technomech.gr

ziko σου εστειλα mail.
    Δεν ξερω αν το πηρες πες μου αν ειναι.

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Σορυ φίλε δεν έλαβα κάτι. Το έστειλες στο info?

Ναι κανονικα εκει που λεει My Contact Info και απο κατω E-mail User: Click to send an E-Mail.

Ξανακοιτα παλι μηπως δεν το ειδες και πες μου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Δυστυχώς η αυτόματη αποστολή mail δεν λειτουργεί.
    Μπορείς να πάς στην ιστοσελίδα του Ζήση, ακριβώς κάτω απο το σημείο που περιγράφεις, και να επικοινωνήσεις απο εκεί.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Ναι ρε παιδί μου! Νομίζω ότι το έχουμε κουράσει. Αν θες βάλε το email σου εδώ να σου στείλω επιτέλους τα στοιχεία!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    alexandroupoli, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Καλησπερα ,

Ειναι η δευτερη φορα που γραφω στο φορουμ. Την πρωτη φορα ειχα ζητησει πληροφοριες για τις αντλιες θερμανσης και προτασεις ......τοτε και πολυ ορθα με ειχατε παραπεμψει σε μηχανολογους προκειμενου να εξετασουν την συγκεκριμενη περιπτωση μου . Απο τοτε εχω αποτανθει σε τρεις διαφορετικους οι οποιοι μπορω να πω με σιγουρια οτι οχι μονο δε με κατατοπισαν αλλα σιγουρα με μπερδεψαν περισσοτερο δινοντας μου αντικρουομενα δεδομενα .
    Τριοροφη μεζονετα, 60τμ ανα οροφο , το υπογειο 1,5 μετρο κατω απο τη γη κατοικισιμο . Στεγη , διπλοι τοιχοι με 7αρι νταου ενδιαμεσα , 5αρι στις κολλωνες , διπλα παραθυρα στα κουφωματα αλλουμηνιου με θερμοδιακοπες , στην Αλεξανδρουπολη .
    Τα σωματα δεν εχουν ακομη μπει , ωστοσο μια μετρηση που εγινε για τριστηλα δινει περιπου 42000θερμιδες .

Μηχανικος 1
    "να βαλεις την altherma 16kw , 75βαθμοι σιγουρια , επιλογη για χαμηλων δεν υπαρχει οτι ακους ειναι παραμυθια , με 50-55 βαθμους και σωματα δεν θα ζεσταθεις . Επιπλεον 1000αρι buffer , θερμοστατικους διακοπτες , εξτρα μποιλερ για ζεστα νερα χρησης , εγγυημενο COP 2.4".

Μηχανικος 2
    "να βαλεις 14kw zubadan και επιπλεον μια 2αρα για ζεστα νερα . Θα ζεσταθεις σιγουρα με 50 βαθμους και τριστηλα σωματα . Οχι buffer . Αν θελεις μπρουμε να παμε και στην 23αρα αλλα τοτε Βuffer 800αρι και γενικα μεγαλυτερο κοστος . Η επιλογη για υψηλων δεν υπαρχει , ειναι λαθος ενεργειακα , πολυ μεγαλη καταναλωση , COP zubatan στο 3,2 "

Μηχανικος 3

" να βαλεις NIBE 22ΚW . Θελεις ισχυ και παροχες ( τα 16 ΚW δεν φτανουν για να εισαι οικονομικος . Οι 60-63 βαθμοι που μπορει να δωσει θα σε ζεστανουν , 500αρι Buffer με ενσωματωμενο μποιλερ ( τανκ ιν τανκ), οχι θερμοστατικους διακοπτες , COP στο 3,6 "

Χωρις να θελω να απευθυνω καμοια μομφη στο επαγγελμα , με εχουν αποσυντονισει οι φιλοι μηχανικοι .

Πραγματικα δεν εχω καταλαβει αν θα ζεστενομαι με 50-55-60 βαθμους ....
    Αν μια αντλια που ειναι χαμηλων και δουλευει στα ορια της 55-60 βαθμους ριχνει το COP της σε τετοια βαθμο που συμφερει η υψηλων που πιανει 75βαθμους και αρα δινει και μεγαλυτερη σιγουρια στη ζεστη .
    Δεν εχω καταλαβει ποια εινα η διαφορα σε καταναλωση του να εχεις cop 2,4 ( υψηλων ) απο το να εχεις 3,4 (χαμηλων) ....αξιζει το κοπο ή απλως δικυνδυνευεις να μην ζεστενεσε για 100 200 300 ευρω .
    Δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η χρησιμοτητα του Buffer .....και ποια των θερμοστατικων διακοπτων ( απο την στιγμη που τα τρια επιπεδα του σπιτιου εχουν διαφορετικους θερμοστατες ).....Και αυτη η NIBE που ξεφυτρωσε τωρα ειναι αξιοπιστη;;;;

Αν καπου μπορειτε να με διαφωτησετε θα ημουν ευγνωμων .....με απλα ελληνικα ομως παιδια γιατι δεν ειμαστε του επαγγελματος ( αν και με τοσα που εχω ακουσει και διαβασει τεινω να γινω "ειδικος" .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Καπου κατι χανω...
    Πηγες σε μηχανολογο να σου κανει μελετη, ή πηγες σε καταστηματα να σου βαλει 3 κιλα αντλια?

Πρεπει να το παρεις αλλιως, γιατι δεν βγαινει ετσι ακρη.
    1. Μελετη θερμικων απωλειων.
    Πραγματικη ομως, οχι της πολεοδομιας.
    Λαμβανοντας υποψιν τζαμια, θερμοδιακοπες, μονωσεις, προσανατολισμους και μικροκλιμα της περιοχης. Ισως ακομα και τις συνηθειες αερισμου σου.

2. Συγκριση με την παρεχομενη θερμοτητα με τα συγκεριμενα σωματα.
    Απο εκει θα βρεθει αν φτανουν η δεν φτανουν τα σωματα, αν θες 60 ή 75.

Δεν υπαρχει κατι το μαγικο στην ολη υποθεση...
    Τα σωματα αποδιδουν συγκεκριμενη ποσοτητα θερμοτητας για συγκεκριμενο ΔΤ σωματος-περιβαλλοντος Το κτιριο εχει συγκεκριμενες απωλειες θερμοτητας βασει της εξωτερικης θερμοκρασιας.
    Αν το δευτερο μεγιστο ειναι μεγαλυτερο απο το πρωτο μεγιστο, τοτε θα κρυωσεις...

Με δεδομενο τις θερμικες απωλειες και τα σωματα, θα καταληξεις στην ελαχιστη θερμοκρασια. Και απο κει και περα θα ψαξεις να βρεις ποια αντλια παιζει μπαλα.

Οσο για το buffer, η κεντρικη ιδεα ξεκιναει απο το γεγονος οτι η αποδοση των αντλιων θερμοτητας πεφτει καθως μειωνεται η εξωτερικη θερμοκρασια. Το buffer ειναι μια δεξαμενη (τυπικα με νερο) οπου αποθηκευουμε θερμοτητα τη μερα που συνηθως η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι μεγαλυτερη και τη διοχετευουμε τη νυχτα.
    Μια αλλη παραμετρος ειναι το κοστος της ενεργειας.
    Αν υπαρχει νυχτερινο, ισως συμφερει να φορτιζουμε το buffer με φτηνη ενεργεια. Ειδικοτερα το μεσημερι, αν υπαρχει διακεκομενο ωραριο.
    Τοτε ομως σιγουρα θελουμε μεγαλυτερη ισχυ.
    Αν το cop τη νυχτα πεφτει λογω ψυχους, καποιος πρεπει να το υπολογισει και αυτο αν αξιζει.
    Βεβαια ενα μεγαλο buffer εχει το αναλογο αρχικο κόστος, πιανει χώρο, θελει πολυ καλη μόνωση, και βεβαια πρεπει να ειναι σωστα διαστασιολογημενο και εγκατεστημενο.

Παντως, την ευθυνη για το αν θα ζεσταθεις πρεπει να την εχει αυτός που θα κανει τη μελετη. Το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν διαφορες λυσεις, με διαφορετικο κόστος και διαφορετικα περιθωρια ακραιων συνθηκων.

Burn baby, burn

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όσο μπορώ πιο απλά...
    1.Σώματα με χαμηλώνθερμοκρασιών δεν έχω κάνει γιατί μου φαίνεται δύσκολο να δουλεψει.Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη.Θα βάλεις τεράστιια σώματα (κοστος, ασχημο) και πάλι φοβάμαι ότι άν κρυώσει το σπίτι θα αργεί πολύ.
    2.Οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ ευαίσθητες σε μεγάλα φορτία αιχμής που οδηγούν σε μεγάλες ροές (πολύ νερό που πρέπει να ζεσταθέι γρήγορα...)(γειά σου Πειρατή...).Σε αυτόν τον τομέα βοηθάνε πολύ οι θερμοστατικες κεφαλές.Ζητάμε όση ζάστη ακριβώς χρειαζόμαστε.
    3.Το buffer θα σου δώσει ζέστη ακόμα και όταν η Α/Θ θα έχει γονατίσει.Με σωστο προγραμματισμό τηςΑ/Θ θα σου το δώσει έχοντας το παράγει σε συνθήκες με υψηλό COP ρο οποίο ΜΕΤΑΩΑΛΛΕΤΑΙ.
    4.Υπάρχει πρόγραμμα που προσομοιώνει τη λειτουργία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ εγκατάστασης με πετρέλαιο. φυσικό αέριο, διάφορους συνδιασμούς αντλιών θερμότητας κ.α..Σου δώσαν κάτι τέτοιο

Όσο έγραφα με προλάβε ο Σωτήρης...

Απο υγρασία πως πάτε στην Αλεξανδρούπολη;

kx13578 @ yahoo.gr

Δικαιώματα απάντησης