quote:
Originally posted by boreios
Καλησπερα ,
Ειναι η δευτερη φορα που γραφω στο φορουμ. Την πρωτη φορα ειχα ζητησει πληροφοριες για τις αντλιες θερμανσης και προτασεις ......τοτε και πολυ ορθα με ειχατε παραπεμψει σε μηχανολογους προκειμενου να εξετασουν την συγκεκριμενη περιπτωση μου . Απο τοτε εχω αποτανθει σε τρεις διαφορετικους οι οποιοι μπορω να πω με σιγουρια οτι οχι μονο δε με κατατοπισαν αλλα σιγουρα με μπερδεψαν περισσοτερο δινοντας μου αντικρουομενα δεδομενα .
Τριοροφη μεζονετα, 60τμ ανα οροφο , το υπογειο 1,5 μετρο κατω απο τη γη κατοικισιμο . Στεγη , διπλοι τοιχοι με 7αρι νταου ενδιαμεσα , 5αρι στις κολλωνες , διπλα παραθυρα στα κουφωματα αλλουμηνιου με θερμοδιακοπες , στην Αλεξανδρουπολη .
Τα σωματα δεν εχουν ακομη μπει , ωστοσο μια μετρηση που εγινε για τριστηλα δινει περιπου 42000θερμιδες .
Μηχανικος 1
"να βαλεις την altherma 16kw , 75βαθμοι σιγουρια , επιλογη για χαμηλων δεν υπαρχει οτι ακους ειναι παραμυθια , με 50-55 βαθμους και σωματα δεν θα ζεσταθεις . Επιπλεον 1000αρι buffer , θερμοστατικους διακοπτες , εξτρα μποιλερ για ζεστα νερα χρησης , εγγυημενο COP 2.4".
Μηχανικος 2
"να βαλεις 14kw zubadan και επιπλεον μια 2αρα για ζεστα νερα . Θα ζεσταθεις σιγουρα με 50 βαθμους και τριστηλα σωματα . Οχι buffer . Αν θελεις μπρουμε να παμε και στην 23αρα αλλα τοτε Βuffer 800αρι και γενικα μεγαλυτερο κοστος . Η επιλογη για υψηλων δεν υπαρχει , ειναι λαθος ενεργειακα , πολυ μεγαλη καταναλωση , COP zubatan στο 3,2 "
Μηχανικος 3
" να βαλεις NIBE 22ΚW . Θελεις ισχυ και παροχες (

τα 16 ΚW δεν φτανουν για να εισαι οικονομικος . Οι 60-63 βαθμοι που μπορει να δωσει θα σε ζεστανουν , 500αρι Buffer με ενσωματωμενο μποιλερ ( τανκ ιν τανκ), οχι θερμοστατικους διακοπτες , COP στο 3,6 "
Χωρις να θελω να απευθυνω καμοια μομφη στο επαγγελμα , με εχουν αποσυντονισει οι φιλοι μηχανικοι .
Πραγματικα δεν εχω καταλαβει αν θα ζεστενομαι με 50-55-60 βαθμους ....
Αν μια αντλια που ειναι χαμηλων και δουλευει στα ορια της 55-60 βαθμους ριχνει το COP της σε τετοια βαθμο που συμφερει η υψηλων που πιανει 75βαθμους και αρα δινει και μεγαλυτερη σιγουρια στη ζεστη .
Δεν εχω καταλαβει ποια εινα η διαφορα σε καταναλωση του να εχεις cop 2,4 ( υψηλων ) απο το να εχεις 3,4 (χαμηλων) ....αξιζει το κοπο ή απλως δικυνδυνευεις να μην ζεστενεσε για 100 200 300 ευρω .
Δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η χρησιμοτητα του Buffer .....και ποια των θερμοστατικων διακοπτων ( απο την στιγμη που τα τρια επιπεδα του σπιτιου εχουν διαφορετικους θερμοστατες ).....Και αυτη η NIBE που ξεφυτρωσε τωρα ειναι αξιοπιστη;;;;
Αν καπου μπορειτε να με διαφωτησετε θα ημουν ευγνωμων .....με απλα ελληνικα ομως παιδια γιατι δεν ειμαστε του επαγγελματος ( αν και με τοσα που εχω ακουσει και διαβασει τεινω να γινω "ειδικος" .