Σελίδα 12 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 21011121314 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 111 μέχρι 120 από 151

Θέμα: Προτασεις για θερμανση

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Salonica, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συνάδελφοι καλησπέρα. Αυτό τον καιρό αρχίζω να μπαίνω στο κλίμα των απαιτήσεων σε επίπεδο μελέτης των Α.Θ.. Σε ότι αφορά στο θέμα των θερμ. σωμάτων, δεν θα ήταν πιο σκόπιμο να χρησιμοποιήσει fan coil παρά κλασσικά θερμ. σώματα μεγάλης επιφάνειας, μιας και από ότι αντιλαμβάνομαι, δεν έχει γίνει ακόμα καμία εγκατάσταση στοιχείων του συστήματος θέρμανσης?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Τα fan coils σε σχεση με τα σωματα προφανως και ειναι προτεινομενα.
    Αλλα πρεπει να εχεις τραβηξει και παροχη ρευματος εκει κοντα για τον ανεμιστηρα.

Το βασικοτερο ειναι οτι υπαρχουν γουστα..
    Οι ανεμιστηρες μπορει να ακουγονται, η κυκλοφορια αερα μπορει να ενοχλει καποιους. Αν τα ξεπερασουμε αυτα, η ασκηση Α/Θ γινεται ευκολοτερη.

Δωρο ο δροσισμος το καλοκαιρι.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Salonica, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20
    Ναι βέβαια, είναι απαιτητικά. Ο ίδιος, είμαι οπαδός των συστημάτων μη εξαναγκασμένης κυκλοφορίας, καθαρά για λόγους μικρής δυσφορίας που μου προκαλούν.

Όμως πλέον, το θέμα είναι το κόστος λειτουργίας και φαντάζομαι ο κόσμος θα είναι πρόθυμος για υποχωρήσεις, σε αυτό το επίπεδο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Πρεπει συνολικα να αναθεωρησουμε το ενεργειακο μας αποτυπωμα.
    Ξεκιναμε παντα απο τις μονωσεις.

Το καυσιμο θα ακριβαινει συνεχεια, ανεξαρτητα πολιτικης.

Αρα το ζητουμενο ειναι η καλυτερη διαχειριση του.

Αφου ξεπερασουμε το σταδιο της αρνησης, (δεν δουλευει καθολου το καλοριφερ, καιμε ξυλα και αλλα τετοια λιγο πολυ φαιδρα και σιγουρα μακροπροθεσμα μη εφικτα) η μονη οδος ειναι η βελτιστοποιηση.

Ο δαρβινος το εχει πει πολλα χρονια τωρα.
    Οτι δεν εξελισσεται, πεθαινει.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Salonica, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20
    Εξυπακούεται, ότι όλα αυτά απαιτούν επενδύσεις, σε έναν τομέα που οι συμπολίτες μας, παραδοσιακά απλά δεν το έκαναν ποτέ.

Βέβαια δεν τους αδικώ ιδιαίτερα. Ποτέ η πολιτεία δεν φρόντισε να εμφυσήσει κουλτούρα εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας, είτε στο ευρύ κοινό είτε σε αρμόδιους φορείς. Σε συνδυασμό δε, με το χαλημό κόστος καυσίμων, τα αποτελέσματα γνωστά.

Το άσχημο είναι ότι τώρα που αρχίζει να αντικαθιστά η λέξη "επένδυση", την λέξη "δαπάνη" στη συνείδηση του κόσμου, στο ενεργειακό κομμάτι του κτιριακού τομέα, απλά δεν υπάρχει ρευστό.

Το είδος εξελίσσεται και κοινωνικά. Και για να μπορέσει στην πορεία του χρόνου να αντέξει τις προκλήσεις, σαν κοινωνία εξελίσσεται θέτοντας στόχους, αξιοκρατίας, διαφάνειας, θεσμών που προάγουν την αλληλεγγύη και όχι απλά μεμονομένων ατόμων. Η Ελλάδα ήταν παράδοξο δαρβινικά. Ίσως από αυτή την οπτική διαφαίνεται μια πορεία εξόδου, από τις κοινωνίες που θα επιβιώσουν, για την Ελλάδα δυστυχώς..

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    quote:Originally posted by boreios

Καλησπερα ,

Ειναι η δευτερη φορα που γραφω στο φορουμ. Την πρωτη φορα ειχα ζητησει πληροφοριες για τις αντλιες θερμανσης και προτασεις ......τοτε και πολυ ορθα με ειχατε παραπεμψει σε μηχανολογους προκειμενου να εξετασουν την συγκεκριμενη περιπτωση μου . Απο τοτε εχω αποτανθει σε τρεις διαφορετικους οι οποιοι μπορω να πω με σιγουρια οτι οχι μονο δε με κατατοπισαν αλλα σιγουρα με μπερδεψαν περισσοτερο δινοντας μου αντικρουομενα δεδομενα .
    Τριοροφη μεζονετα, 60τμ ανα οροφο , το υπογειο 1,5 μετρο κατω απο τη γη κατοικισιμο . Στεγη , διπλοι τοιχοι με 7αρι νταου ενδιαμεσα , 5αρι στις κολλωνες , διπλα παραθυρα στα κουφωματα αλλουμηνιου με θερμοδιακοπες , στην Αλεξανδρουπολη .
    Τα σωματα δεν εχουν ακομη μπει , ωστοσο μια μετρηση που εγινε για τριστηλα δινει περιπου 42000θερμιδες .

Μηχανικος 1
    "να βαλεις την altherma 16kw , 75βαθμοι σιγουρια , επιλογη για χαμηλων δεν υπαρχει οτι ακους ειναι παραμυθια , με 50-55 βαθμους και σωματα δεν θα ζεσταθεις . Επιπλεον 1000αρι buffer , θερμοστατικους διακοπτες , εξτρα μποιλερ για ζεστα νερα χρησης , εγγυημενο COP 2.4".

Μηχανικος 2
    "να βαλεις 14kw zubadan και επιπλεον μια 2αρα για ζεστα νερα . Θα ζεσταθεις σιγουρα με 50 βαθμους και τριστηλα σωματα . Οχι buffer . Αν θελεις μπρουμε να παμε και στην 23αρα αλλα τοτε Βuffer 800αρι και γενικα μεγαλυτερο κοστος . Η επιλογη για υψηλων δεν υπαρχει , ειναι λαθος ενεργειακα , πολυ μεγαλη καταναλωση , COP zubatan στο 3,2 "

Μηχανικος 3

" να βαλεις NIBE 22ΚW . Θελεις ισχυ και παροχες ( τα 16 ΚW δεν φτανουν για να εισαι οικονομικος . Οι 60-63 βαθμοι που μπορει να δωσει θα σε ζεστανουν , 500αρι Buffer με ενσωματωμενο μποιλερ ( τανκ ιν τανκ), οχι θερμοστατικους διακοπτες , COP στο 3,6 "

Χωρις να θελω να απευθυνω καμοια μομφη στο επαγγελμα , με εχουν αποσυντονισει οι φιλοι μηχανικοι .

Πραγματικα δεν εχω καταλαβει αν θα ζεστενομαι με 50-55-60 βαθμους ....
    Αν μια αντλια που ειναι χαμηλων και δουλευει στα ορια της 55-60 βαθμους ριχνει το COP της σε τετοια βαθμο που συμφερει η υψηλων που πιανει 75βαθμους και αρα δινει και μεγαλυτερη σιγουρια στη ζεστη .
    Δεν εχω καταλαβει ποια εινα η διαφορα σε καταναλωση του να εχεις cop 2,4 ( υψηλων ) απο το να εχεις 3,4 (χαμηλων) ....αξιζει το κοπο ή απλως δικυνδυνευεις να μην ζεστενεσε για 100 200 300 ευρω .
    Δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η χρησιμοτητα του Buffer .....και ποια των θερμοστατικων διακοπτων ( απο την στιγμη που τα τρια επιπεδα του σπιτιου εχουν διαφορετικους θερμοστατες ).....Και αυτη η NIBE που ξεφυτρωσε τωρα ειναι αξιοπιστη;;;;

Αν καπου μπορειτε να με διαφωτησετε θα ημουν ευγνωμων .....με απλα ελληνικα ομως παιδια γιατι δεν ειμαστε του επαγγελματος ( αν και με τοσα που εχω ακουσει και διαβασει τεινω να γινω "ειδικος" .
    Ουτε εγω ειμαι ειδικος,αυτο που προεχει ειναι να αποφασισει καποιος ποσοι ενεργεια χρειαζετε για να ζεσταθει το σπιτι σου,αυτο γινετε μονο με μελετη πραγματικη και οχι μπακαλιστικη.
    Αλλο 16KW και αλλο 22KW.
    Υπαρχει και το τοπικο κλιμα που επιρεαζει πολυ τα πραγματα,αν εχεις οδηγησει μηχανη θα το εχεις νειωσει στο κορμι σου,ειναι περιεργο πραγμα ο καιρος.
    Το αν θα βαλεις υψηλων θερμοκρασιων ή χαμηλων δε νομιζω να εχει σημασια αρκει να εχεις παντα την απαιτουμενη ισχυ,με την χαμηλη θερμοκρασιων απλα θα γεμισεις το σπιτι σου με σωματα,π.χ.αν εχεις 100λιτρα νερο στους 90 βαθμους για να παρεις την ιδια αποδοση (ΣΕ W)με νερο θερμοκρασιας 55 βαθμων θα χρειαστεις πολυ περισοτερα λιτρα.
    Το COP ειναι η αποδοση του μηχανηματος,δηλαδη οταν καις 1000W αυτο που εχει cop 2,4 θα δωσει 2400W ενω αυτο με cop 3,2 θα σου δωσει 3200W εχεις ενα κερδος 800w στη 1kw που πληρωσες,αναλογα οταν θα καις 2kw στη πρωτη περιπτωση θα παρεις 4,8KW και στη δευτερη 6,4ΚW,μεγαλωνει το κερδος σου.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικος
    Απαντήσεις
    23
    Γεια σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: στο σπίτι μου (μονοκατοικία-ενδοδαπέδια) στους κανονικούς χειμώνες τον χειρότερο μήνα καταναλώνω 320 λίτρα πετρελαίου ενώ το περυσινό τον χειρότερο μήνα κατανάλωσα 430 λίτρα. Θέλω να τοποθετήσω αντλία θερμότητας. Σε μερικά καταστήματα μου προτείνουν 19KW ενώ σε άλλα μου λένε ότι και τα 16KW είναι αρκετά. Ποιά είναι η γνώμη σας?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    λοιπον..ουτε φ.αεριο ουτε πετρελαιο ουτε ξυλα ουτε πελλετ..
    η επανασταση οπως το ακουσα ειναι- ηλεκτρικα τροφοδοτικα θερμανσης χαμηλης καταναλωσης-.
    το ειδα λοιπον και απο κοντα.μια συσκεη εμφανισιακα λιγο μεγαλητερη απο μια ηλεκτοκοληση.συνδεης στο ρευμα και ζεσταινεσαι....
    αυτο το τροφοδοτικο το βαλαν στην πριζα και ζεστανε 5 σωματα.το ειδα σε ενα εκθεσιακο χωρο για παρουσιαση.
    ειναι ελληνικη πατεντα που δεν εχει βγει ακομα στην αγορα..γιατι λεει δεν εχουνε βγαλει ακομα το κοστος!!
    σε 10-15 μερες θα ξερουνε παραθετω καποια τεχνικα χαρακτηριστικα ενταση 6 αμπερ,ισχυ 3,5κw ταση 400 volt
    ημερησια καταναλωση 5,5kwh/24hθερμοκρασια εισοδου πρωτευοντος 90βαθμους καταναλωση ρευματος ανα ωρα 42 λεπτα.....!!επιφανεια εναλλακτη 2,5
    πρωτη φορα ειδα ενα τετοιο συστημα .απο μια εκθεση που ειχα παει μου φανηκε σαν ενα συστημα θερμανση ιοντον που καταργη καυστηρες λεβητες και ερχεται απο την ρωσια. τωρα αυτο το συστημα ελληνικης πατεντας δεν με ενθουσιασε

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    quote:
    ουτε θερμανση..
    Τους ειπες οτι αργησαν να βγαλουν κοστος και οτι τα υπολοιπα λαμογια εχουν ηδη κλεισει εισιτηρια για βραζιλία?

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by ydraulikos

η επανασταση οπως το ακουσα ειναι- ηλεκτρικα τροφοδοτικα θερμανσης χαμηλης καταναλωσης-.
    το ειδα λοιπον και απο κοντα.μια συσκεη εμφανισιακα λιγο μεγαλητερη απο μια ηλεκτοκοληση.συνδεης στο ρευμα και ζεσταινεσαι....
    αυτο το τροφοδοτικο το βαλαν στην πριζα και ζεστανε 5 σωματα.το ειδα σε ενα εκθεσιακο χωρο για παρουσιαση.
    ειναι ελληνικη πατεντα που δεν εχει βγει ακομα στην αγορα..γιατι λεει δεν εχουνε βγαλει ακομα το κοστος!!
    σε 10-15 μερες θα ξερουνε παραθετω καποια τεχνικα χαρακτηριστικα ενταση 6 αμπερ,ισχυ 3,5κw ταση 400 volt
    ημερησια καταναλωση 5,5kwh/24hθερμοκρασια εισοδου πρωτευοντος 90βαθμους καταναλωση ρευματος ανα ωρα 42 λεπτα.....!!επιφανεια εναλλακτη 2,5
    πρωτη φορα ειδα ενα τετοιο συστημα .απο μια εκθεση που ειχα παει μου φανηκε σαν ενα συστημα θερμανση ιοντον που καταργη καυστηρες λεβητες και ερχεται απο την ρωσια. τωρα αυτο το συστημα ελληνικης πατεντας δεν με ενθουσιασε
    Και γιατί όχι; Αφού έκανε νίκη η ΑΕΚ φέτος, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και η εφεύρεση του αεικίνητου [}]
    Ε,ρε εισαγγελέας που σας χρειάζεται [:0]

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης