Οταν λέτε ότι ο ηλιακός είναι διπλής ενέργειας, εννοείτε ήλιο και ρεύμα;
Δεν μπορεί να θερμάνει νερό με την θέρμανση;
Είστε διατεθειμένος να πληρώσετε χρήματα, ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα εξοπλισμό;
Καλησπέρα,χρόνια πολλά και υγειή σε όλους μας!! Δεν ανοίγω νέο θέμα καθώς ο τίτλος με καλύπτει και στην αναζήτηση δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.Τα δεδομένα είναι τα εξής : Μονοκατοικία 1ου 80τ.μ του 1955,απουσία μόνωσης,σύγχρονα κουφώματα,παλαιός καυστήρας πετρελαίου,αρχαίος λέβητας,καλορυθμισμένοι,δεξαμενή πλαστική με αδυναμία μέτρησης του όγκου παραλαβής,λεβητοστάσιο κάτω από μή στεγασμένη σκάλα,σύνδεση με το δίκτυο Φ.Α στο ισόγειο κατάστημα΄,καινούριος ηλιακός 2πλής ενέργειας.
Ζητούμενα :οικονικότερη θέρμανση με ελεγχόμενο κόστος,συνδυασμός του ηλιακού στο νερό,μικρότερη δαπάνη.
Θεωρώ ότι η χρήση Φ.Α είναι μονόδρομος,θέλω ένα μπούσουλα για να ξέρω πως θα κινηθώ και που θα απευθυνθώ ,μια γνώμη σε γενικές γραμμές από τις εμπειρίες σας!! ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
Οταν λέτε ότι ο ηλιακός είναι διπλής ενέργειας, εννοείτε ήλιο και ρεύμα;
Δεν μπορεί να θερμάνει νερό με την θέρμανση;
Είστε διατεθειμένος να πληρώσετε χρήματα, ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα εξοπλισμό;
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Αν ο ηλιακός σας είναι διπλής ενέργειας, τότε μπορείτε να τον συνδέσετε με την θέρμανση αλλάζοντας την φλάντζα του και αντικαθιστώντας την με μια φλάντζα που εκτός από αντίσταση φέρει και σερμπαντίνα για το κύκλωμα θέρμανσης.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Πόσα χρήματα πληρώσατε πέρυσι για θέρμανση;
― St Francis of Assisi
Χαίρομαι που επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μου για την σερπαντίνα . Τα προηγούμενα χρόνια ξοδεύαμε έως 1200 λίτρα πετρέλαιο,πέρυσι πέσαμε στα 700 και φέτος ,παρά τον σχετικά βαρύ χειμώνα, αισιοδοξώ να μείνουμε στα 500 λίτρα,με πολύ συντηρητική χρήση .Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να ζεσταίνουμε τον χώρο μας χωρίς να έχουμε ενοχές.Γιατί όταν μιλάμε για 14 βαθμούς μέση θερμοκρασία δωματίου δεν θεωρούμε ότι είναι ανθρώπινες οι συνθήκες .
Νομίζω ότι το πιο απλό και φθηνό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον λέβητα στον ηλιακό ώστε να εκμεταλεύεστε την (λίγη) ηλιοφάνεια το χειμώνα και να βοηθάτε το ΖΝΧ.
Θα πρέπει να σκεφτείτε τον αυτοματισμό (μάλλον μια ηλεκτροβάνα που θα κλείνει το κύκλωμα της θέρμανσης όταν ο ηλιακός πιάσει θερμοκρασία) ώστε να μην επιστρέφει ο ηλιακός ενέργεια στο δίκτυο θέρμανσης, αλλά και να μην κυκλοφορούν τα νερά συνεχώς μέχρι το δώμα.
Οποιαδήποτε άλλη επέμβαση θα σας στοιχίσει αρκετά χρήματα, τα οποία δεν θα αποσβέσετε ποτέ, δεδομένου ότι ήδη έχετε κατεβάσει το κόστος θέρμανσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
― St Francis of Assisi
Ο αυτοματισμός είναι πολύ απλός και απαιτεί μόνο μια ηλεκτροβάνα και έναν εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη στον ηλιακό.
― St Francis of Assisi
θεωρώ ότι στην παρούσα φάση ( παλαιός λέβητας-καυστήρας,''τυφλή'' δεξαμενή,τιμή πετρελαίου) το κόστος θέρμανσης έχει κατέβει λόγω της μη χρήσης.Έχουμε λοιπόν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στο σπίτι μας ,το ΦΑ είναι μονόδρομος.
-Να κάνω κι΄εγώ την ερωτησή μου στην πολύ ενημερωτική και υπεύθυνη κοινότητα σκέπτομαι - οικονομικού επιτρέποντος πάντα να εγκαταστήσω ατομικό λέβητα αερίου γύρω στα 13-15 Kcal σκέπτομαι για DAEWOO καθ΄ ΄οτι φθηνός και βγάζει τις μονάδες αυτές ποια η γνώμη σας για τη παραπάνω εταιρεία ή αν υπάρχει κάτι ανάλογο και αξιόπιστο, έχω κι΄άλλες ερωτήσεις αλλά αργότερα.