Σελίδα 4 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 2345614 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 151

Θέμα: Προτασεις για θερμανση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ζήση δεν περίμενα ότι το «αυτόκλητος» θα σε πείραζε αν και πριν το γράψω το «ξεσκόνισα». Συνήθως είμαι ακριβολόγος αλλά αυτό ενδέχεται να ΄μου ξέφυγε. Εννοούσα μόνο και μόνο την δική σου επιθυμία να θέλεις να συζητάμε και να αναπτύσσουμε μαζί τα διάφορα συστήματα. Μόνο αυτό εννοούσα και με ξέρεις ότι δεν πετάω μπιχτές.

Ακόμα δεν μπορούμε να συννενοηθούμε στο εξής: Θεώρησες ότι μίλαγα για πανωσήκωμα. Ποτέ δεν μίλησα για πανωσήκωμα. Για μία αντλία με δύο σπίτια (εξ' αδιαιρέτου) εννοούσα που ανεξαρτητοποιούνται μέσω ηλεκτροβάνας.
    Αν εσύ καταφένεις στα «εξ' αδιαιρέτου» και τους πείθεις για δύο ανεξάρτητες Α/Θ τότε εγκρίνω κι επαυξάνω. Εγώ μίλησα ότι το εν λόγω μηχάνημα δεν συστήνεται για «κοινοχρησία» αν λέγεται αυτή η λέξη.

Δεν μ' ενδιαφέρει αν έχει μέσα διπλό ψυκτικό κύκλωμα ή αντιστάσεις. Στη πρώτη περίπτωση θα πέσει (Φύση «Άκλεφτη») το COP ίσως και κάτω του 1,5 στη δεύτερη πληρώνω ωμικό φορτίο στη ΔΕΗ 1:1

Την νύχτα έτσι κι αλλιώς πρέπει να μειώνουμε την θέρμανση τουλάχιστον 2 με 3 βαθμούς κατά όπως λένε κι οι κανόνες της Υγιεινής.

Για το θέμα με τα προσπεκτάκια, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα «μάλλωμα» του καθηγητή προς τον μαθητή. Αν θέλεις καθηγητή θα ανέχεσαι και τις παρατηρήσεις του μη το κάνουμε κι αυτό παρακμιακό φαινόμενο της εποχής (μέσα στη γενικότερη παρακμή ηθών και αξιών που περνάμε τα τελευταία 20 χρόνια) που δεν μπορεί (απαγορεύεται δηλαδή) ο καθηγητής να μαλλώσει τον μαθητή!

Και τέλος όσο και να σέβεσαι την γνώμη μου σ' αυτά τα θέματα, εδώ μπορούμε να διαφωνούμε κάλλιστα! Κάποια στιγμή και είμαι σίγουρος γι' αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε από κοινού συμπέρασμα μέσω των πολυπόθητων μετρήσεων. Τότε θα ξέρουμε πλέον ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο αλλά και πάλι τι σημασία θα 'χει αυτό;
    Αυτό που έχει ΤΗΝ σημασία είναι Καλή καρδιά και Ψυχή Βαθιά!

Ο δάσκαλος σου και Πειρατής μιας ζωής

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Όπως θα είδες τα κείμενά μου ξεκινάνε και τελειώνουν με το Δάσκαλε. Αυτό δεν αλλάζει!

Πραγματικά είμαστε άτυχοι που πέσαμε σ'αυτή την κρίση, αλλιώς θα είχαμε ήδη τελειώσει με το θέμα των μετρήσεων.

Δέχομαι όλα τα σχόλια και παρατηρήσεις σου.

Επιφυλάσσομαι μελλοντικά για να συζητήσουμε και να λύσουμε:
    1) Τα θέματα των ψυκτικών κύκλων
    2) Τις μετρήσεις
    3) Το θέμα του μηχανήματος με τον διπλό συμπιεστή (έχουμε σε εξέλιξη ένα έργο αλλά έχει παγώσει προσωρινά...)

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

http://www.technomech.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49
    Εχετε γράψει πολλά, εγω θα σας πω πραγματικά νούμερα. Εχω ΑΘ ALFEA 16kW της Atlantic που βγάζει μέχρι 16kW, μάλιστα στους 2 βαθμούς βγάζει 15kw ενώ η Αltherma 10kw από οτι θυμάμαι. Από τις 26 Οκτωβρίου εχει καταναλώσει 1231,4kWh και έχει αποδόσει 4841,6kWh. Το σπίτι είναι στην Πάρνηθα και είναι 320τμ με ενδοδαπέδια. Η συγκεκριμένη αντλία έχει προσαγωγή μέχρι 60 βαθμούς, βέβαια μετά τουσ 4 βαθμούς λειτουργεί επικουρικά και λέβητας γιατι οι συνολικές απώλειες στουσ -2 είναι 21kW.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49
    Επανέρχομαι ...... η οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο λαμβάνοντας υπόψη και το νυκτερινό και την υψηλότερη κλίμακα για το υπόλοιπο ρευμα είναι 65% με 70%.

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Nemo καλημέρα.

Μπορείς να μας πεις:

1) Πόσο κόστισε η εγκατάσταση του λεβητοστασίου και πόσο η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας (χοντρικά)? Αλήθεια έχεις τοποθετήσει θερμιδομετρητές και που? Ηλιακά υπάρχουν? Δοχείο αδρανείας?

2) Έχεις δουλέψει το σύστημα σε ολόκληρη σεζόν?

3) Έχεις αντίστοιχα στοιχεία για το πετρέλαιο που έχεις κάψει?

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

http://www.technomech.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ναι καλά....
    Αυτά είναι μέλια....
    Εκεί που λέγαμε θα παρακολουθήσουμε καμιά κουβέντα με λίγο αναμμένα τα αίματα μήπως βγάλουμε καν λαβράκι άρχισαν τα σιρόπια...

Τελος πάντων....
    Τι περιμένετε από δυο ανθρώπους που συναντιούνται σε ταβέρνα της Γλυφάδας και τα λένε συχνά αναμεταξύ τους;

Πέρα από την πλάκα εύστοχα τα ερωτήματα του Ziko προς τον Nemo παραπάνω...

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    @ Nemo
    Η Alfea, για την οποία ενδιαφέρομαι και εγώ δεν γίνεται να βγάζει 15Kw στους 2c, όταν τα επίσημα στοιχεία αναγράφουν 15,5Kw σε 7c/35c.
    Τα δοχεία αδρανείας τύπου tank-in-tank προφανώς είναι μόνο για θέρμανση και όχι για ψύξη ή κάνω λάθος#894;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by ziko

Επιφυλάσσομαι μελλοντικά για να συζητήσουμε και να λύσουμε:
    1) Τα θέματα των ψυκτικών κύκλων
    2) Τις μετρήσεις
    3) Το θέμα του μηχανήματος με τον διπλό συμπιεστή (έχουμε σε εξέλιξη ένα έργο αλλά έχει παγώσει προσωρινά...)
    Μόλις είσαι έτοιμος πες μου. Τώρα ετοιμάζω και μία πατέντα με μηχανισμό της Hager όπου θα μετράμε το έργο του συμπιεστή. Φαντάζομαι να έχεις STA στο κεντρικό σου κύκλωμα. Έστω μία, στο μηχάνημα. Μη τυχόν και δεν βάλεις[}]
    Υπάρχει κι η περίπτωση (αν αντέξει κι ο πελάτης τις δονήσεις) να σε φωνάξω πρώτος εγώ σε Α/Θ γεωθερμική παρακαλώ[8D]

Υ.Σ.
    ...και αποφασίζουμε αν θα τις δημοσιεύσουμε τις μετρήσεις

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49
    Όπως σας έχω πει στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.

- το λεβητοστάσιο υπήρχε, έχω λέβητα και καυστήρα DeDietrich
    - υπάρχουν ηλιακά 8τμ συλλέκτες και Bioler DeDietrich
    - η μετατροπή που περιλαμβάνει την αντλία, τον υδραυλικό διαχωριστήρα, εναν κυκλοφορητη, αντεπιστροφα, βανες σωλήνες μονώσεις, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς και και και στοιχησε 8.500
    - Υπάρχει θερμιδομετρητης στην προσαγωγή και επιστροφή της αντλίας
    - Δεν έχει δουλέψει ολόκληρη σεζόν
    - Ο φετινός Νοέμβριος είναι σχεδόν σαν τον Δεκέμβριο του 2010
    - Η οικονομια που σας είπα έχει να κάνει αν την ενέργεια την
    επαιρνα απο το πετρελαιο, αν αναλογιστεί κανεις οτι ηθελά
    21kw και ο λέβητας μου είχε 1,65 μπεκ δηλαδή 70kw η
    οικονομία είναι περισσότερη
    - Ανλία 100kWh#247;3.6=27,78kWhx0,15=4,16€, πετρέλαιο 100kWh #247;(9,85
    kWh/lt * 0,90)=11,27ltx0.94=10,59€ διαφορά 60%
    - Η αντλία αυτή είναι και για ψήξη
    - Στους 2° και με προσαγωγή 45° έχει ισχύη 14,8kW και με
    προσαγωγή 35° έχει ισχύη 15,4Kw (http://www.atlantic-comfort.com/docu...S-excellia.pdf) σελίδα 9

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

- Ανλία 100kWh / 3.6=27,78kWh x 0,15=4,16€, πετρέλαιο 100kWh /(9,85
    kWh/lt * 0,90)=11,27ltx0.94=10,59€ διαφορά 60%
    - Δοχείο αδρανείας δεν εχω
    - Σύμφωνα με τη μελέτη 15kW απώλειες έχω στουσ 4,5 βαθμούς αλλα έχει μια ρυθμιση οτι και αυτη την θερμοκρασία να φτάσει ρυθμίζεις εσυ πόση ωρα πρεπει να την έχει για να δόσει εντολή στον λέβητα, εγω το έχω στη μιση ώρα και αν η ελαχιστη θερμοκρασία έχει φτάσει 3,6 ο λέβητας δεν έχει πάρει

Δικαιώματα απάντησης