Σελίδα 5 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 3456715 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 151

Θέμα: Προτασεις για θερμανση

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Nemo νομίζω ότι δεν είναι σωστό το σκεπτικό σου.

Για 320τμ κατοικία, λες ότι έχεις απώλειες στους -2οC, 21KW. Αυτό αντιστοιχεί σε 65W/τ.μ. (έχεις εξωτερική θερμομόνωση?). Μέχρι εδώ καλά.

Αφού λοιπόν το μέγιστο θερμικό φορτίο σου είναι 21KW ποιος ο λόγος που έχεις λέβητα 70KW?

Αναφέρες ότι έχεις 8τ.μ. καθρέπτες (περίπου 4 επίπεδους συλλέκτες). Το δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης σου τι χωρητικότητας είναι? 400lt?

Μήπως η εξοικονόμηση που λες ότι έχεις οφείλεται στη λανθασμένη εγκατάσταση λεβητοστασίου που είχες?

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

http://www.technomech.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by nemo
    -Υπάρχει θερμιδομετρητης στην προσαγωγή και επιστροφή της αντλίας
    Εκτός απ΄αυτά που ρωτά ο Ζήσης, μετρητής ρεύματος υπάρχει;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μα βρε παιδιά ο nemo έχει γράψει..

quote: Εχω ΑΘ ALFEA 16kW της Atlantic που βγάζει μέχρι 16kW, μάλιστα στους 2 βαθμούς βγάζει 15kw ενώ η Αltherma 10kw από οτι θυμάμαι. Από τις 26 Οκτωβρίου εχει καταναλώσει 1231,4kWh και έχει αποδόσει 4841,6kWh.
    Αυτό δεν σημαίνει ένα cop κοντά στο 4;
    Για να έχει δώσει αυτά τα αποτελέσματα έχει και θερμοδομετρητή και μετρητή ρεύματος και είναι άσχετο με την περυσινή κατανάλωση....
    Έχοντας αυτά τα αποτελέσματα νομίζω μπορεί κανείς εύκολα να υπολογίσει το κόστος σε πετρέλαιο υποθέτοντας μία εγκατάσταση με βαθμό συνολικό απόδοσης 80-85%.
    Έτσι δεν είναι;

http://udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49
    Να ξεκαθαρίσω οτι σας γράφω γιατί θελώ να σας πω πραγματικα νούμερα και να βοήθησω, όπως καποια στιγμη κάποιοι απο εδω με βοήθησαν.

- Μετρητης ρεύματος μονο για την ανλία υπάρχει.
    - Σας είπα και με νούμερα οτι η οικονομια που αναφέρω έχει να κάνει με το κοστος που θα είχα αν επαιρνα την ιδια ενεργεια απο το πετρελαιο
    - Τα 70kW του λέβητα ήταν γιατι είχα πολύ μεγάλη καμινάδα, αλλαξα την καμιναδα απο 250 σε 150 διπλη μονωμενη και το μπεκ το καναμε απο 1,65 σε 0,85 με βαθμο απόδοσης 94,3% και τα υπολοιπα στοιχεια όπως προβλέπεται
    - τα 21kW θερμικων απωλειών στουσ -2 εξωτερική θερμοκρασια τα έβγαλε η μελέτη της εταιρειας που έβαλε την ενδοδαπέδια, προκειται για μεγάλη γνωστή εταιρεια με 30 χρονια εμπερεια.
    - κατά μεσο ορο το σπιτι μου χρειαζεται περίπου 32.000 με 35.000kWh
    - επισης υπάεχει και υπογειο που με την ανλία δεν θερμαινω, το σπιτι και το υπόγειο σύμφωνα με την μελέτη ήθελαν 33kW οπότε τότε πηραμε ένα λέβητα 40-70kW (DeDietrich GT225) και για να μην έχουμε υγροποιήσεις τελικά δουλευε στα 70
    - αν χρειαστει τώρα το υπογειο θέρμανση αυτό θα γίνει με τον λέβητα, αλλα οτι σας λέω έγω έχουν να κανουν με τα 320 τμ, το υπογειο δεν το θερμαινω.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2008
    Θέση
    Athens, Greece
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    49
    Διαβάζωντας τα οσα σας εχω γραψει θελώ να σας πω συμπερασματικά οτι αυτά είναι τα στοιχεια, αυτά τα νουμερα μετραω και δεν θελώ να αποδείξω οτι άλλαξα τους νόμους της φυσικής. Το μόνο που μπορω να σας πω επιπλέον είναι στοιχεια (kWh) κατανάλωσης και απόδοσης για τους επόμενους μήνες, με το σπιτι να έχει 20βαθμούς +, - 0,5.
    Αυτο το λέω γιατι αν και μηχανικός (οχι μηχανολόγος) δεν μπορω επιστημονικά να σας απαντησω σε κάθε απορια, απλα σας μεταφερω πραγματικά στοιχεια.

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Δάσκαλε και λοιποί καλημέρα.

Οργανώνω σιγά-σιγά το θέμα με τις μετρήσεις που θέλεις να γίνουν.

Ο χώρος (Κόρινθος) ελπίζω να μην πέφτει πολύ μακρυά. Είμαστε σε διαδικασία να πείσουμε τον ιδιοκτήτη να του φορτωθούμε αλλά έχουμε καλές προδιαγραφές.

Το μηχάνημα είναι γνωστού ιαπωνικού οίκου, ίσως το πιο διαδεδομένο στην αγορά.

Η εγκατάσταση έχει fan coils και ζεστό νερό χρήσης.

Σήμερα θα διευκρινίσω τι μπορούμε να μετρήσουμε. Φαντάζομαι θέλουμε κατ' ελάχιστον θερμοκρασία και πίεση πριν και μετά τον εξατμιστή, αλλά και πριν και μετά το συμπιεστή.

Από όργανα μέτρησης χρειάζομαι βοήθεια.

Τεχνικά από engineering του μηχανήματος έχουμε τα πάντα.

Αν δε τα καταφέρουμε σ' αυτή την εγκατάσταση, προσωπικά έχω στα υπόψιν την επόμενη (με ενδοδαπέδια) προς το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2012, όπου όμως θα μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Κόρινθος; Κόρινθος! Και Καλαμάτα αν λάχει.

Σημεία σημαντικότατα που αλλιώς ΔΕΝ...
    1. Το μηχάνημα του γνωστού οίκου φαντάζομαι να έχει μανόμετρα υψηλής/χαμηλής. Αν δεν έχει ([}][}][}]) θα μιλήσουν τα θερμόμετρα επαφής. Έχω ένα υψηλών προδιαγραφών.
    2. STA στο κύκλωμα του νερού. Φαντάζομαι να έχεις. Αν δεν έχεις άστο για την καλοκαιρινή οπότε εκεί σίγουρα θα έχεις.
    3. Αν είναι γεωθερμική τότε αν δεν έχεις STA στον εξατμιστή ([}]) θα κόψεις (καλά να πάθεις!) τον σωλήνα και θα βάλεις. Θα μιλήσουμε τηλεφωνικά για το διαμέτρημα.
    4. Μετρητή του έργου του συμπιεστή είμαι στα σπάργανα να φτιάξω έναν... Γύρω στα 500€ θέλει και οι καιροί ..... Κάνουμε τη δουλειά μας και από τον μετρητή της ΔΕΗ αλλά θα έχουμε conflict με την οικιακή κατανάλωση και θέλει στανταρίσματα και άλλες τέτοιες πονοκεφαλιάζουσες δουλειές.

τρεις ωρίτσες και έχουμε τον COP (και σε διαφορετικά φορτία) στο πιάτο αλλά υποτίθεται ότι ήδη έχει γίνει η σωστή εκκίνηση και δεν θα ασχοληθούμε με τέτοια διότι μπορεί να ξημερωθούμε

Υ.Σ.
    Άντε! Και κατέβα, καιρό έχουμε να φάμε κανά γύρο...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι η Excellia της Atlantic είναι ΜΟΝΟ για θέρμανση#894; Nemo, με το ίδιο μηχάνημα θα έχεις ψύξη που αναφέρεις#894;

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Δάσκαλε απ' ότι βλέπω πάμε για καλοκαίρι...

Η εγκατάσταση δεν είναι δική μου, οπότε:
    1. Μανόμετρα υψηλής και χαμηλής δεν έχουν μηχανήματα τέτοιου τύπου στην αγορά (τουλάχιστον τα 4-5 που έχω δει). Υπάρχουν ωστόσο αναμονές για να μετρήσουμε μόνοι μας (είδα ότι υπάρχει και υποδοχή στην είσοδο του φρέοντος στο στοιχείο της εξωτερικής μονάδας)[:I] Το κακό είναι ότι θέλουμε 3 μανόμετρα (από μανόμετρα τι προτείνεις αλήθεια σε εταιρεία?).

2. Δεν υπάρχει STA δυστυχώς.

3. Είναι αεροθερμαινόμενη/αερόψυκτη. Υποδοχή υπάρχει όπως είπα πιο πάνω στην είσοδο του φρέοντος στο στοιχείο του εξωτερικού μηχανήματος). Για το εσωτερικό δεν υπάρχει

4. Η οικιακή κατανάλωση μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο (ένα ψυγείο και λίγα φώτα) μιας και η κατοικία κατοικείται από έναν άνθρωπο που για χάρη της επιστήμης θα κάνει υπομονή!)

5. 3 ωρίτσες τις βλέπω λίγες αν βάλουμε και κάποια χρονικά διαστήματα σταθεροποίησης της εξωτερικής θερμοκρασίας και των εσωτερικών συνθηκών (με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο με παγωμένο σπίτι από την αρχή).

Υ.Σ. Εννοείται, σύντομα κοντά σου...

Υ.Γ.: Στην Καλαμάτα έχω επίσης μια περίπτωση για τον επόμενο χειμώνα. Αν είμαστε καλά και είσαι μέσα, θα έχει ηλιακή υποβοήθηση και αεροθερμαινόμενη/αερόψυκτη Α/Θ με FCU.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:
    1. Το κακό είναι ότι θέλουμε 3 μανόμετρα (από μανόμετρα τι προτείνεις αλήθεια σε εταιρεία?).
    1. [}]. Τέλος πάντων.... Έχω κι απ' αυτά! Και μάλιστα γλυκερίνης, καθώς και ολόκληρη κάσα μανομέτρων για ψυκτικά μηχανήματα. Μέχρις και αντλία κενού έχω! Τ' αγόραζα στην ηλικία σου αντί να τρέχω ν' αγοράζω αμάξια της εποχής και άλλα τέτοια όπως έκαναν τότε το 95% των συναδέλφων μου. Έμεινα μανιώδης μοτοσσυκλετιστής δίχως τζιπ αλλά όλα αυτά που έχω μπορώ να πω ότι μου πρόσφεραν πολλά στην επαγγελματική μου οντότητα αλλά μη φαντασθείς λεφτά! Απλά μου πρόσθεσαν γνώση και εμπειρία! Τίποτε άλλο! Ο τόπος εδώ δεν σηκώνει επαγγελματίες πολύ καλά γνωρίζοντες. Τις δουλειές τις παίρνουν άλλοι... Οι γνωρίζοντες ξεβράζονται όπως κάνει τα σανίδια η θάλασσα.
    2. STA δεν έχει, μανόμετρα δεν έχει, αναμονές συντήρησης (άρα και μανομέτρων) άντε να έχει μία! Τουλάχιστον ανοίγει το μηχάνημα να πάρουμε θερμοκρασίες συμπύκνωσης, εξάτμισης και υπέρθερμου αερίου; Ή μπας κι είναι fixed κι αυτό!
    Ρε διάολε, μηχανικοί είμαστε! Μας κρύβουν τα από δω, εμείς πάμε στα από εκεί! Μας κρύβουν κι από τα εκεί, εμείς πάμε στα ενδότερα! Όχι θα σταματήσουμε.
    Εδώ δεν μπορώ να μην εκφράσω την απορία μου γιατί οι κατασκευαστές κατήργησαν τα μανόμετρα υψηλής/χαμηλής. Στην εποχή μου δεν υπήρχε περίπτωση να δεις μηχάνημα τέτοιου βεληνεκούς δίχως μανόμετρα. Τουλάχιστον στα μεγάλα μηχανήματα πάνω από 8 kW απόδοσης θα έπρεπε οπωσδήποτε να βάζουνε κι ας δεχθούμε να μη βάζουνε στα σπλιτάκια έστω!
    5. Εντάξει καθόμαστε και παραπάνω! Μήπως θα το καταλάβουμε

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης