-
Μέλος
Ροόμετρα και θερμόμετρα για συλλέκτη.
Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχουν ροόμετρα και θερμόμετρα που να συνδέονται πάνω στους συλλέκτες παροχής και επιστροφής. Δεν εννοώ ένα όργανο σε κάθε συλλέκτη αλλά ένα σε κάθε παροχή και επιστροφή σώματος. Το σκεπτικό μου είναι ότι μια τέτοια διάταξη θα βοηθούσε στην εξισορρόπηση.
-
Συντονιστής
kazas οι συλλέκτες της ενδοδαπέδιας έχουν ένα ροόμετρο/παροχή. Απλά από την εμπειρία μου, όποιες εταιρείες και να δούλεψα, μετά από κανά χρόνο δεν φαινόταν τι έδειχναν. Με φίλτρα, ξέπλυμα δικτύου, απαερωτές-διαχωριστές σωματιδίων, πάλι λερώνονταν..
Αν θέλεις να βάλεις ροόμετρα, άλλαξε μόνο τον έναν συλλέκτη, με έναν συλλέκτη ενδοδαπέδιας (άμα στον δώσουν χωρίς τον άλλον που δέχεται τα ηλεκτροβανάκια).
-
Μέλος
Υποθέτω ότι οι συλλέκτες της ενδοδαπέδιας που αναφέρεις έχουν ενσωματωμένα τα ροόμετρα και τα θερμόμετρα. Γνωρίζεις όμως εάν υπάρχουν σαν ξεχωριστά εξαρτήματα;
-
Συντονιστής
Υπάρχουν ξεχωριστά σαν εξαρτήματα, αλλά αν πχ έχει ένα ροόμετρο 25-30 ευρώ + κανά νιπελ + δουλειά και θέλεις να βάλεις ανά μια γραμμή δεν θα βγουν πολλά σε σχέση με το να πάρεις έτοιμο συλλέκτη?
Επίσης σκέψου το ότι είναι λίγο δύσκολο να χωρέσουν κάτω απο τον συλλέκτη, μιας και έχεις περίπου 30 πόντους καθαρούς από το πάτωμα μέχρι τον συλλέκτη. Θα πρέπει να χωρέσουν και οι πλαστικές σωλήνες να κουρμπαριστούν. Ψάξε στο internet στις Εικόνες για brass flow meters αν παρόλα αυτα θέλεις να βάλεις.
-
Μέλος
mechatron,
Σ΄ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Αυτό που λες για την απόσταση των 30 πόντων δεν μπορεί να λυθεί εάν τοποθετήσουμε τον συλλέκτη σε ψηλότερο σημείο; ή μήπως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτό το ύψος;
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι υδραυλικός ούτε ειδικός.
-
Συντονιστής
kazas με προβληματίζεις..
Για αισθητικούς λόγους μπαίνει χαμηλά.
Στο μυαλό μου έχω τις εξής αντιφάσεις:
1)Αν έχω ήδη εγκατεστημένο συλλέκτη, δεν παίζει να τον σηκώσω ψηλότερα, διότι θα πρέπει να γκρεμίσω προς τα πάνω (αν δεν χωράει ο συλλέκτης), θα πρέπει να βάλω προεκτάσεις από πλαστική σωλήνα ή ότι άλλο υλικό χρησιμοποιώ και γενικά είναι μπελάς.
2)Αν έχω καινούργια εγκατάσταση και δεν έχουν μπει συλλέκτες, θα βάλω έτοιμο, δεν θα κάτσω να διπλασιάσω την αξία του τοποθετώντας μόνος μου εξτρά εξαρτήματα.(εκτός και αν έχω τους λόγους μου..)
Οπότε εσύ ως μη τεχνικός, τι θέλεις να πετύχεις? Να κάνεις εξισσορόπηση αλλά ακολουθώντας το 1), θα ξεφύγεις κοστολογικά και χωρίς νόημα.
Σκεφτόμενος το 1) & το 2) εξαρχής, σου πρότεινα να πας στο 2) απευθείας.
-
Μέλος
Όταν είπες ..."μιας και έχεις περίπου 30 πόντους καθαρούς από το πάτωμα μέχρι τον συλλέκτη".. υπέθεσα ότι ο συλλέκτης πρέπει υποχρεωτικά να μπει σε αυτό το ύψος. Νόμιζα ότι κάτι μπορεί να παίζει σε σχέση με το ύψος που έχουν τοποθετηθεί τα σώματα (π.χ δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο συλλέκτης σε μεγαλύτερο ύψος από τα σώματα). Εφόσον όμως λες ότι μπαίνει σε αυτό το ύψος για καθαρά αισθητικούς λόγους όλα καλά
-
Μέλος
-
Μέλος
Να και μια βαλβίδα με ενσωματωμένο ροόμετρο από την Ιταλική Caleffi
Δικαιώματα απάντησης