Κατά την γνώμη μου ψάχνεις σε λάθος σημείο το πρόβλημα.
Από τις μετρήσεις σου, αν τις διαβάζω σωστά, συμπεραίνω αρχικά ότι συλλέκτης λειτουργεί μια χαρά αφού φτάνει το νερό στους 70+.
Αυτό που είναι παράξενο είναι ότι η θερμοκρασία στο εξόδου του κλειστού είναι 72,8 η θερμοκρασία επιστροφής είναι 54 και η θερμοκρασία στο μπόιλερ 52.
Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό και κατά τη γνώμη μου δεν έχει να κάνει με το προϊόν αλλά με τον τρόπο σύνδεσης συλλέκτη με μπόιλερ.
Δεν το έχω ξανά δει το μπόιλερ αυτό και δεν μπορώ να κρίνω από τις φώτο αν έχει λάθος σύνδεσης.
Αυτό που συμπεραίνω όμως από τις μετρήσεις είναι ότι υπάρχει κακή ή ελάχιστη κυκλοφορία νερού από τους συλλέκτες προς το μπόιλερ.
Κατά τη γνώμη μου ή έχει συνδεθεί ανάποδα το ζεστό με το κρύο του συλλέκτη, ή σε κάποια από τις σωληνώσεις συλλέκτη – μπόιλερ υπάρχει κάτι που έχει φράξει τη ροή του νερού.
Εγώ στη θέση σου θα τσέκαρα ξανά αν η έξοδος των συλλεκτών συνδέεται στη σωστή αναμονή του μπόιλερ και σε δεύτερη φάση θα έλυνα όλες τις συνδέσεις από το μπόιλερ προς στο συλλέκτη για να δω αν υπάρχει ελεύθερη ροή.
(Έχω συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα που τελικά όλο αυτό είχε προκληθεί από ένα κέρμα των 20λεπτών που με κάποιο «μαγικό τρόπο» είχε βρεθεί μέσα σε ένα ρακορ. Μάλλον ο μάστορας έβαλε το ρακόρ στη τσέπη του και μπήκε μέσα το 20λεπτο …).

ΩΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΛΕ
12:30 72,6 46,2 47,2 29,5
13:30 72,8 47,7 47,6 29,5
15:30 74,3 54,0 52,0 30,0
17:00 57,8 53,8 52,0 30,0