-
Νέο μέλος
Siemens REV13 (διαφορικό)
Καλησπέρα σας,
πριν μια εβδομάδα αγόρασα έναν REV13 για να εκμεταλευτώ την τεχνολογία PID έτσι ώστε να κάνω οικονομία (θα δείξει) και να έχω καλύτερη θέρμανση.
Διάβασα τις οδηγίες χρήσης αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να ρυθμίσω το διαφορικό σωστά.
'Οταν χρησιμοποιώ τον έλεγχο 2 σημείων το διαφορικό (το οποίο από ότι λέει το manual μπορείς να το ρυθμίσεις μόνο στον έλεγχο 2 σημείων) έιναι στο 0,5 από το εργοστάσιο.Το έβαλα στο 0,2 αλλά δεν βλέπω ο θερμοστάτης να ανταποκρίνεται σωστά με αποτέλεσμα να παγώνουν τα σώματα και ο χώρος.Αν π.χ η ζητούμενη θερμοκρασία είναι 20 βαθμοί και το διαφορικό στο 0,2 δεν θα έπρεπε να ανάβει ο καυστήρας στους 19,8 βαθμούς;Aντιθέτως ανάβει πάντα στους 19,4.
Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει ή τι δεν έχω καταλάβει σωστά ;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το "self learning PID".Θα πρέπει να επιλέξω μια σταθερή θερμοκρασία έτσι ώστε να μάθει τον χώρο ο θερμοστάτης;
Aν δηλαδή έχω 20 βαθμούς και κάποια στιγμή ανεβάσω στους 21 αλλά την επόμενη ξαναβάλω 20 τι γίνεται; Θα αρχίσει να "τρελλαίνεται" ο θερμοστάτης;
Tην νύχτα χαμηλώνω τον θερμοστάτη στους 18 βαθμούς.
Θα έχω μπερδέματα με το "self learning PID";
Συγνώμη αν σας κούρασα,
ευχαριστώ πολύ
-
Εξέχον μέλος
Βαλτο στο self learning.
Το να αλλαξεις την ζητουμενη θερμοκρασια δεν θα τον τρελλανει, το λαμβανει υποψιν του.
Θα ρυθμισει μονος του το διαφορικο.
Ειναι ο 3ος χρονος που δουλευω μονο με το self learning.
Αναβω τον Οκτωβρη και ξανασχολουμαι μαζι του τον Μαιο.
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Το έβαλα σε self learning...θα ήθελα όμως να μάθω τι συμβαίνει με τον έλεγχο 2 σημείων και το διαφορικό.
-
Εξέχον μέλος
Το μανουαλ δεν διαφωτιζει και πολυ για τα τι και πως.
Το πιο πιθανο ειναι να εχει ελαχιστο διαφορικο που να μην μπορεις να κατεβεις παρακατω.
(απο οσα θυμαμαι αμυδρως πλεον).
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Το διαφορικό ρυθμίζεται σε 0,5 (default) 0,2 και 0,1.
Το "πρόβλημα" είναι ότι όπου και αν το ρυθμίσω αυτό δεν λειτουργεί σωστά όπως αναφέρω στο αρχικό μου μήνυμα.
Βρήκα και αυτό από ένα άλλο manual στο διαδίκτυο αλλά δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω και πολλά :
- When 2-Point control is active in heating mode,
REV.. switches its relay based on sensed room
temperature:
-- When room temperature is higher than setpoint
plus 1/2 hysteresis (default setting is 0.5C
heating is switched off.
-- When room temperature is lower than setpoint
minus 1/2 of heating is switched on.
-- Intervals are usually quite long.
- In PID modes, REV.. switches its relay at defined
time intervals. Of course room temperature is also
sensed. As PID intervals are shorter than 2-Point
intervals, the room temperature is more stable.
-
Εξέχον μέλος
Ε δεν λεει και τιποτε κουλο.
Ας πουμε επιθυμητη 20 με dt 0,6
θα αναψει στους 19,7 και θα σβυσει στους 20,3.
Ο συγκεκριμενος ομως κανει και averaging στη θερμοκρασια που μετραει σε καποιο βαθος χρονου, και αν τον εχουν πλησιασει χερια, το averaging μια χαρα μπορει να κανει αυτα που λες.
0,2 διαφορικο ειναι πολυ λιγο.
Το pid που λεει ειναι ολιγον μουφα pid καθοτι ενας θερμοστατης δεν εχει τροπο να ρυθμισει την ισχυ, οποτε καταληγει να κανει συχνα on/off.. πλησιαζει αλλα δεν ειναι ακριβως pid.
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Οπότε θα έπρεπε με 0,5 και επιθυμητη θερμοκρασία 20 να ανάβει στους 19,75 (19,4) και να σβήνει στους 20,25 (20) αν κατάλαβα σωστά.
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει....οπότε ή είναι γενικώς μούφα αυτά που λέει ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.
Έχω βέβαια την εντύπωση (πρέπει να το ξαναδώ) ότι το διαφορικό δουλεύει σωστά μόνο στο κλείσιμο του θερμοστάτη και πάντα αναφέρομαι στο 2 point.
-
Εξέχον μέλος
Μετα απο ποσο χρονο απο τη ρυθμιση παρατηρεις αυτη τη συμπεριφορα?
Εγραψα κατι για averaging. (μεση τιμη).
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Aμέσως μετά την ρύθμιση.Επίσης να σημειώσω ότι αυτό που έγραψα για το κλείσιμο είναι με κάθε επιφύλαξη!!!
Nα πω επίσης ότι είναι ο δεύτερος REV 13 διότι ο πρώτος είχε κολλήσει και τον επέστρεψα.Μετά από πολλά τηλεφωνήματα με το κατάστημα που τον αγόρασα καθώς και με την siemens κανείς έως τώρα δεν μου 'εχει δώσει σαφή απάντηση.
Το averaging νομίσω ότι αφορά στο self learning ή κάνω λάθος;
-
Νέο μέλος
Καλησπέρα σας,
μήπως μπορεί κάποιος να μου εξήγήσει τι συμβαίνει με τον θερμοστάτη;
Ευχαριστώ πολύ
Δικαιώματα απάντησης