Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 28

Θέμα: Siemens REV13 (διαφορικό)

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    heraklion, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    42

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπερα!
    πολλές φορες (αμεσως στο ψητο ετσι?) τα manual της siemens τα απλα δεν ξεκαθαριζουν οτι το διαφορικο που αναφερουν ειναι ευρος και οχι συγκεκριμενος αριθμος. δηλαδη αν επιλεξεις μια τιμη διαφορικου 8 σημαινει +- 4 απο το setpoint. αυτα σε γενικες γραμμες...εχω το μανουαλι του rev12 προηγουμενου μοντελου του 13 με οδηγιες μηχανικου στα ελληνικα αν σε ενδιαφερει ακομα...στειλε μου το email σου να στο στειλω οκ?

αναφορικα:

Ο REV13 είναι ελεγκτής 2 θέσεων με έλεγχο PID. Η θερμοκρασία χώρου ελέγχεται δια μέσω κυκλικών μεταγωγών του στοιχείου ελέγχου (κινητήρας, κυκλοφοριτής, κλπ).
    Ο ελεγκτής παράγει τα σήματα θέσης αναλόγως της απόκλισης μεταξύ της επιθυμητής τιμής και της πραγματικής, που μετρά το ενσωματωμένο αισθητήριο θερμοκρασίας.
    Ο ρυθμός απόκρισης στην απόκλιση τιμών εξαρτάται από τον επιλεγμένο αλγόριθμο ελέγχου.
    Ο ελεγκτής διαθέτει έναν ενεργό τρόπο λειτουργίας με αυτοεκπαίδευση, που σημαίνει ότι προσαρμόζεται αυτόματα στον τύπο του ελεγχόμενου συστήματος (τύπος κτιρίου,τύπος θερμαντικού συστήματος, μέγεθος χώρου, κλπ.). Όταν ολοκληρωθεί η φάση εκπαίδευσης, ο ελεγκτής βελτιστοποιεί αυτόματα τις παραμέτρους και στη συνέχεια
    βασίζει τη λειτουργία του στο μοντέλο, που έμαθε.
    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η αυτοεκπαίδευση δεν είναι η ιδανική λύση, μπορεί να επιλεχθεί τρόπος ελέγχου PID 12, PID 6 ή 2 θέσεων:
    Έλεγχος PID 12λεπτος κύκλος μεταγωγής για κανονικά ως αργά ελεγχόμενα συστήματα (π.χ. μεγάλα σπίτια, μεγάλοι χώροι, χυτοσιδηρά θερμαντικά
    σώματα).
    Έλεγχος PID 6 6-λεπτος κύκλος μεταγωγής για ταχέως ελεγχόμενα συστήματα (π.χ.
    μικρά κτίρια, μικροί χώροι, επίπεδα θερμαντικά σώματα / αερόθερμα,
    καυστήρες αερίου).
    έλεγχος 2 θέσεων Έλεγχος δύο θέσεων με διαφορικό διακοπής 0.5 °C (± 0.25
    °C) για ελεγχόμενα συστήματα μεγάλης δυσκολίας, με ακραίες μετα-
    βολές εξωτερικής θερμοκρασίας.

"Και στης ζωης τους πιο βαριους χειμωνες...αλκυονιδες μερες καρτερω..."

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    heraklion, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    42
    κοινοποιησε το email σου εδω γιατι στο προφιλ μου εχει το παλιο εμαιλ μου και δεν με αφηνει να το αλλαξω!τωρα θα στειλω στον αδμιν να δω αν το αλλαζει....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by maryjane

κοινοποιησε το email σου εδω γιατι στο προφιλ μου εχει το παλιο εμαιλ μου και δεν με αφηνει να το αλλαξω!τωρα θα στειλω στον αδμιν να δω αν το αλλαζει....
    Θα σε πικράνω, αλλά ούτε ο admin μπορεί να αλλάξει το email, δυστυχώς είναι bug του forum

Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    heraklion, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    42

[}][}][}][}]

το λοιπον....αν θες τις οδηγιες και οποιος "τσι" θελει pantelakaki @ yahoo . gr
    ασχολουμε με ορισμενους αυτοματισμους οτι θελετε και μπορω ειμαι εδω.
    καλη χρονια σας ευχομαι...και με δουλεια...![:I]

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση maryjane.

Αφου λοιπόν το διαφορικό στο 0.5 είναι +/- 0.25, με επιθυμητή τιμή 20C θα έπρεπε να ανάβει στο 19 (19.75) και να σβήνει στο 21 (20.25).

κατάλαβα σωστά;

Ανέ μπορείς σε παρακαλώ στείλε μου τσι οδηγίες στο erwinor @ gmail.com.

Ευχαριστω πολύ.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    heraklion, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    42
    Καλησπερα!
    Λοιπον, αφησε το σε self learning. Dip switch 4 και 5 πανω και δωσε του δυο μερες ωστε να αντιληφθει την αδρανεια του χώρου. θα κρατησει κατα αυτον τον τροπο μνημη καλυτερης και αποδοτικοτερης λειτουργιας για τον χώρο σου.

τα PId εχουν να κανουν με τον ελεγχο με βαση τον χωρο και τους παρελκομενους μηχανισμους αυτοματισμου αν μπορω να το πω ετσι. Δηλαδη ανα 6 ή 12 λεπτα ελεγχει πχ την τριοδη και προσαρμοζει το ανοιγμα της αναλογα.
    Απλα για μια οικια χωρις περιπλοκα ζητηματα το ιδανικοτερο ειναι το self learning.

Επιπλεον ο συγκεκριμενος θερμοστατης δεν κανει ελεγχο με βαση καποιο διαφορικο παρα μονο στην λειτουργια του on-off.

αυτα...ελπιζω καπως να βοήθησα...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Καλημέρα!
    Σε self learning είναι πάνω από ένα μήνα!!Το θέμα με το διαφορικό αφορά μόνο την λειτουργία με τον έλεγχο δυο σημείων.Εκεί όποια διαβάθμιση και αν επιλέξω αυτός δουλεύει πάντα στο 0,5 ...όμως έχω την εξής απορία!

Όταν λέμε 0,5 μιλάμε για +/- 0,25.
    Γιατί λοιπόν εμένα ανάβει στο 19,6 όταν η ζητούμενη θερμοκρασία έιναι 20 και σβήνει στο 19,8?
    Στο σβήσιμο τα πάει μια χαρά....
    Κανονικά θα έπρεπε να ανάβει στο 19,8 (επειδή είναι πιο κοντά στο 19,75 και η διαβάθμιση είναι ανά 0,2)

Eπίσης η ρύθμιση 0,2 και 0,1 (αν και πολύ μικρή) δεν δουλέυουν καθόλου!!

Το θέμα με την οικονομία καυσίμου είναι απλά "ιστορίες για αγρίους"Φέτος με θερμοκρασία λιγότερη κατά 1-1,5 βαθμό έχω κάψει από 25-11-11 έως 18-1-12 800lt πετρέλαιο.

Θερμοκρασία από τις 12:00-03:00 19-20,6C και από τις 03:00-12:00 18C.

Το ίδιο συμβαίνει και στο έλεγχο δυο σημείων....είναι σαν να μην καταλαβαίνει τις διαφορετικές παραμέτρους που ορίζεις .

Ευχαριστώ πολύ!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Μα αυτη δεν είναι η λογική του συστήματος self learning? Σβήνει πρίν φτάσει στους 20 γιατί πιστεύει πως η αδράνεια του συστήματος θα φτάσει τον χώρο στους 20. Αν έσβηνε στους 20 τότε η αδράνεια θα εφτανε τον χώρο σε υψηλότερη θερμοκρασία από την επιθυμητη. Σε σχέση με το άναμα, προφανώς πρέπει να ανάψει σε θερμοκρασία χαμηλότερη από όσο θα σβήσει αλλιώτικα θα αναβόσβηνε συνεχώς. ΑΝ αναβε στους 19,8 αλλά λόγω αδρανείας επρεπε να σβήσει στους 19,8 δε θα κάναμε τίποτα, θα κάναμε?

Το αν λειτουργεί καλά ή όχι είναι άλλο θέμα.Οταν έχουμε λειτουργία self learning δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα αποφασίσει να ανάψει ή να σβήσει το σύστημα.

Δεν έχει έννοια να κάθεσαι να κοιτάς ποτε ανοιγει και πότε κλείνει, έννοια έχει να κοιτάς αν φτάνει ο χώρος την επιθυμητή θερμοκρασία και αν το εύρος +- της θερμοκρασίας χώρου από την επιθυμητή είναι μικρό. Αυτός ειναι ο στόχος του συστήματος.

Καλά τα λέω ή χάνω κάτι?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Nομίζω πως έχεις δίκιο σχετικά με το άνοιξε /κλείσε του θερμοστάτη στο self learning.

Aυτό που δεν έχω ακόμα καταλάβει είναι γιατι στον έλεγχο δυο σημείων δεν δουλεύει σωστά το διαφορικό.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα! Νεος στο φορουμ και καταλαβαινω οτι το θεμα ειναι παλιο αλλα εχω αποριες! Αγορασα τον rev 12 και δεν εχω καταλαβει αν πρεπει εγω ο ιδιος να μπω στο επιπεδο μηχανικου και να τον βαλω στο self learning. Αν ναι μετα θα πρεπει να τον εχω συνεχεια ανοιχτο? τωρα πρεπει να ειναι απο μονο του (εργοστασιακα) σε ελεγχο 2 θεσεων και πχ τον εβαλα 20οC αλλα δεν εκλεισε στους 19.8. Υποψιν τον εχω λειτουργησει μονο 3 φορες. Ευχαριστω αν μπορει να απαντησει καποιος.

Δικαιώματα απάντησης