Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 51

Θέμα: Μεικτοδιαχωριστής και Αντιστάθμιση γκαζιέρας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δυστυχώς απότι είδα στο μάνιουαλ που μου έστειλες δεν πρέπει να υπαρχει αισθητήριο επιστροφής.

Με μια κλεφτή ματια έιδα οτι το ctr ενεργοποιείται μόνο όταν έχεις το ρυθμιστή θερμοκρασίας μεταξύ 50-65 βαθμών. Αρα εσύ που το βάζεις στο φούλ δεν έπρεπε να παίζει.

Λες να είναι μικρός ο λέβητας για οταν έχεις ταυτόχρονα θέρμανση και μπόιλερ, ή και όταν είναι μόνο το μπόιλερ δεν ανεβάζει θερμοκρασία;

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δημήτρη, εγώ είχα καταλάβει το αντίθετο, ότι το CTR ενεργοποιείται όταν είναι ρυθμισμένο στην ψηλότερη περιοχή θερμοκρασιών, εκεί που το έχω. Θα το ξαναδώ.

Πάντως δεν είναι θέμα επάρκειας ισχύος, το boiler ζητάει αφού κοπεί η εντολή της θέρμανσης, όχι ταυτόχρονα. Τα δε σώματά μου είναι ισχύος 17,000KCal/h (και στην πράξη τραβάνε λιγότερο, γιατί τα AKAN είναι συνδεδεμένα ανάποδα), άρα έχω αρκετή περίσεεια και για ταυτόχρονη λειτουργία.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Νίκο ο μικτοδιαχωριστής δεν λειτουργεί έτσι όπως είναι τοποθετημένος οριζόντια. Αντίκειται με τους νόμους της Φυσικής. Επάνω παραμένουν τα θερμά νερά και κάτω τα κρύα. Στέλνει νερό ζεστό και πρακτικά παίρνει πίσω την ίδια θερμοκρασία (που σημαίνει μηδενική ροή ενέργειας) γι' αυτό ενεργοποιείται ο μηχανισμός καταστολής.
    Μέτρησες Δθ κατά την λειτουργία;
    Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τον κάνεις κάθετο. Και δεν θα τον έκανα επίσης κολεκτέρ. Θα έφευγα με ένα ζευγάρι σωλήνων και μετά θα διαχωριζόμουνα σώματα/boiler εκτός αν η μία λειτουργία αποκλείει την άλλη.
    Δεν μου αρέσει το design!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και kalo kouragio

Καπετάνιε, έχεις δίκιο (ως συνήθως) για τους νόμους της φύσης. Υποπτεύομαι ότι κάτι τέτοιο υπονόησε και ο Γρηγόρης παραπάνω. Πάντως με έβαλες στη διαδικασία να σκέφτομαι τις ροές μέσα στο μικτοδιαχωριστή. Αν και δεν είμαι σε θέση να το επιλύσω μαθηματικά, πιστεύω διαισθητικά ότι ο άλλος παράγων που καθορίζει τις ροές (πέραν της θερμοκρασίας/πυκνότητας του νερού), ήτοι οι πιέσεις από τους κυκλοφορητές, υπό συνθήκες υπερτερεί και παίρνει το πάνω χέρι. Εϊπα λοιπόν να κάνω κανα-δυο δοκιμές, και ω του θάυματος, με το που ανέβασα τον κυκλόφορητή της γκαζιέρας από την πρώτη σκάλα στη δεύτερη, όλα μπήκαν στη θέση τους! Η γκαζιέρα δουλεύει (για το μπόιλερ) "με το γκάζι στο πάτωμα", και το θερμαίνει σε πολύ καλό χρόνο.
    Επομένως, το πρακτικό πρόβλημα λύθηκε (και μάλιστα αναίμακτα), έστω και αν η υλοποίηση δεν είναι η βέλτιστη θεωρητικά.
    Σχετικά με τα Δt που ρώτησες, δεν έχω κατάλληλο θερμόμετρο για μετρήσεις ακριβείας, πάντως ενδεικτικά με το υπερύθρων βλέπω τώρα τιμές πάνω από 10° τόσο στα ρακόρ της γκαζιέρας όσο και στα ρακόρ της σερπαντίνας, ενώ πριν ήταν πολύ χαμηλά, μόλις λίγους βαθμούς.
    Το ερώτημα που παραμένει είναι, η γκαζιέρα διαβάζει πραγματικά Δt, όπως πιστεύω από τη συμπεριφορά της, και αν ναι, γιατί το manual δεν αναφέρει τίποτα; Αν πάλι όχι, τότε γιατί είχε αυτή τη συμπεριφορά;
    Σχετικά με τα Δt που ρώτησες, δεν έχω κατάλληλο θερμόμετρο, πάντως ενδεικτικά με το υπερύθρων βλέπω τώρα τιμές πάνω από 10° τόσο στα ρακόρ της γκαζιέρας όσο και στα ρακόρ της σερπαντίνας, ενώ πριν ήταν πολύ χαμηλά, μόλις λίγους βαθμούς.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate
    Και δεν θα τον έκανα επίσης κολεκτέρ. Θα έφευγα με ένα ζευγάρι σωλήνων και μετά θα διαχωριζόμουνα σώματα/boiler εκτός αν η μία λειτουργία αποκλείει την άλλη.
    Οντως κατά κανόνα δεν προορίζεται για ταυτόχρονη λειτουργία, αλλά γιατί το λες; Ο πιο δυνατός κυκλοφορητής θα πάρει όλο το νερό, ή κάτι άλλο...;

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Ασχετο,αλλα ρωταω.Μπορουμε να θεωρησουμε τον μικτοδιαχωριστη σαν ενα "μικρο δοχειο αδρανειας";(Η ερωτηση γινεται για να το καταλαβω και πρακτικα το θεμα)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οχι, καθόλου. Τί να αποθηκεύσει, με 10-15 λίτρα χωρητικότητα, και αστεία έως καθόλου μόνωση; Ο ρόλος του είναι τελείως διαφορετικός, ουσιαστικά επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ δύο κυκλωμάτων που μοιράζονται το ίδιο νερό, αλλά δίνοντάς τους την ανεξαρτησία να έχουν διαφορετικές ροές/παροχές.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

Νικόλα μιας και πρόσφατα έπαιξα με έναν μικτοδιαχωριστή και πήρα θερμοκρασίες με θερμόμετρο λέιζερ θα σου πω τι είδα.
    Καταρχάς τα θερμόμετρα λέιζερ δεν παίρνουν σωστη ένδειξη σε μπρούτζο και χαλκό.
    Θα πρέπει κανείς να κολλήσει μια ταινία και μετά να πάρει θερμοκρασίες.
    Βασικά αυτό που ενδιέφερε εμενα πρώτα να δω είναι πού πάει το νερό και σε τι ποσοστό προσεγγιστικά βάσει θερμοκρασιών σε πλήρη ζήτηση.
    Μέτραγα λοιπόν την θερμοκρασία προσαγωγής από το επίτοιχο.
    Είδα 75 βαθμούς
    Μέτραγα μετά την θερμοκρασία προσαγωγής από τον διαχωριστή έως τον κυκλοφορητή.
    Μέτρησα 74
    Θερμοκρασία επιστροφής απο σώματα έως διαχωριστή 60 βαθμούς
    Θερμοκρασία επιστροφής απο διαχωριστή έως λέβητα 61 βαθμούς.
    Δηλαδή διαφορές από μισό βαθμό έως 1 και κάτι....
    Αλλά πάλι δεν είναι εύκολο να πάρει κανείς DT γιατί έχει να κάνει και με το διαφορικό του λέβητα που σε συνδυασμό με την ταχύτητα ροής μπορεί να μπερδευτεί.
    Θέλει νομίζω λίγο εμπειρία και προσοχή εδώ.
    Στην δικιά σου περίπτωση θεωρώ ότι, από την στιγμή που κάποια δίκτυα είναι ανάποδα, θα παίρνεις μικρό ΔΤ έτσι και αλλιώς.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

Νίκο, ο alto νομίζω ότι παρομοίωσε τον διαχωριστή κυκλωμάτων με δοχείο αδρανείας, ως προς την ανεξαρτησία που δίνει στα κυκλώματα. Αν το δούμε αντίστροφα, αν ο μίκτης είχε το μέγεθος ενός boiler θα ήταν δοχείο αδρανείας.

Σχετικά με τον επίτοιχο, αν έχεις ρυθμισει τη θερμοκρασία του νερού στη μέγιστη, όπως είπε και ο dipoli δεν επεμβαίνει το ctr (σύμφωνα με την περιγραφή επεμβαίνει όταν τη ρυθμίζεις μεταξύ 55C και 65C).

Λογικά έχεις συχνά on-off στον λέβητα όταν δουλεύει για το boiler καθώς η απορροφούμενη ισχύς είναι χαμηλή. Ίσως υπάρχει μεγάλο delay στην επανέναυση που σου δημιουργεί πρόβλημα.

Ο υδροστάτης επαφής που χρησιμεύει?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Χρόνια Πολλά Μίλτο!

Ο ΥΣ επαφής είναι για κάτω όριο στον κυκλοφορητή του boiler.
    Το πρόβλημα τελικά ήταν η οριζόντια τοποθέτηση σε συνδυασμό με τη χαμηλή ταχύτητα του κυκλοφορητή της μονάδας, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει το ζεστό νερό στην έξοδο του μείκτη προς τη σερπαντίνα. Λύθηκε ανεβάζοντας τον κυκλοφορητή στη δεύτερη ταχύτητα.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης