Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 27

Θέμα: Πρόβλημα σε ηλιακό τριπλής-αυτονομια κυκλοφορητων

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλή χρονιά σε όλους.
    Maik1 το πρόβλημα είναι ότι ενώ εμείς προσπαθούμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά εμφανίζεται ο τυχάρπαστος ξερόλας και τα σαρώνει όλα.
    Νομίζω το είπε ο πειρατής οτι στην Ελλάδα δε χωράνε"διαβασμένοι" επαγγελματίες. Ο κόσμος θέλει λόγια όμορφα και χλιδάτα. Θέλει να μπεί το μάτι του γείτονα, να χτυπήσει το χέρι στο καφενείο. Αυτά μετράνε στην Ελλάδα.
    Μια φορά μου ξέφυγε και αντί να πώ "απλό" είπα "σταθερών στροφών"."καλά ρε φιλα(ρ)κι τον έξυπνο ήρθες να κάνεις;" ήταν η απάντηση.
    Το πάθος μας θα μας κρατήσει ζωντανούς. Δε θα καταργήσουμε τη μηχανολογία για να δικαιωθούν οι έμποροι.
    Και πάλι καλή χρονιά και καλές δουλειές

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    Καλημερα σε ολους... Νομιζω οτι ξεφευγουμε λιγο... Εννοειται οτι υπαρχει η σωστη σειρα των πραγματων αλλα σε ολους τους χωρους υπαρχουν οι ξερολες που προσπαθουν να εντυπωσιασουν, ειτε ειναι υδραυλικοι ειτε μηχανολογοι ειτε ηλεκτρολογοι ειτε απλοι εργοδηγοι. Λογω επαγγελματος εχω γνωρισει πολυ κοσμο στον βιομηχανικο κοσμο, και διαβεβαιω οτι σε ενα εργοστασιο, μπορει η διοικηση να ακουει την γνωμη του μηχανικου γιατι γι΄ αυτο τον εχει προσλαβει και τον ακριβοπληρωνει, αλλα αλλος εχει την πληρη πρακτικη και αυτος συνηθως ειναι εργοδηγος. Γιατι συμβαινει αυτο? Γιατι αν δεν φας σκατο, σε πρακτικο επιπεδο, δεν μπορεις να εχεις αποψη ολοκληρωμενη. Εχω δει ηλεκτρολογους με 10 πτυχια και μην ξερουν να αλλαξουν μια πριζα. Αυτος ο ανθρωπος οσο και να προσπαθησει δεν μπορεσει ποτε να με πεισει, κι ας εχει το θεωρητκο υποβαθρο. Το βασικο σε καθε επαγγελμα ειναι η εμπειρια και θεωρητικη και πρακτικη. Αν υπαρχουν αυτα σε λους τους εμπλεκομενους στην σειρα των πραγματων, τοτε ολα οκ. Αν δεν...? Και για οσους απορουν, πτυχιουχος ηλεκτρολογος ειμαι, γνωριζω πολυ περισσοτερα πρακτικα θεματα της επιστημης μου απο οσα μου χρειαζονται για την δουλεια μου για τον πολυ απλο λογο: γιατι γουσταρω... Και επ΄ ευκαιριας της νεας κατασκευης του σπιτιου εκ του μηδενος εχω μαθει και αρκετα πραγματα ασχετα απο την ηλεκτρολογια. Κι αν εχω ακουσει αρλουμπες απο ξερολες ολο αυτο τον καιρο... Αρα στην σειρα των πραγματων παιζει ρολο κα αλλος ενας παραγοντας: ο τελικος πελατης-χρηστης... Προσωπικα με ενδιαφερει να λειτουργουν ολα στην εντελεια, ετσι οπως εχουν σχεδιαστει. Δεν με νοιαζει να μπω στο ματι του γειτονα, καθολου ομως. Ηρεμια εν τω κρανιω αναζητω!!! Συμπερασμα δικο μου για τους τεχνικους επαγγελματιες : την γνωση την αποκτας, την εμπειρια το ιδιο, αν δεν αγαπας αυτο που κανεις, δεν εκμεταλλευεσαι την οποια γνωση και εμπειρια και μοιραια θα αναλωνεσαι σε εντυπωσιασμους και πυροτεχνηματα, τα οποια ομως δεν περνανε παντου. Ο τελικος χρηστης ξυπνησε, ενημερωνεται, διαβαζει, συζηταει, απαιτει. Και σε αυτους τους καιρους μονο σωστοι επαγγελματιες θα επιβιωσουν...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ως προς το προβλημα της ροης που αναφερεις, δεν ειδα πουθενα να υπαρχει αναφορα στη πιεση του κλειστου κυκλωματος.
    Υπαρχει πουθενα κανενα μανομετρο? Τι λεει?
    Και αφου ψαχνεσαι, δεν θα ηταν κακη ιδεα να τοποθετουσες ενα μανομετρο
    (και με την ευκαιρια και κανενα αυτοματο εξαεριστικο) στο κολλεκτερ
    που τροφοδοτουνται τα ηλιακα.

Αν μπορεις να ανεβασεις μερικες φωτο, σιγουρα θα μας ερθουν και αλλες ιδεες.
    Παντως αερας σε μια εγκατασταση υπαρχει αρκετος, ακομα και διαλυμενος μεσα στο νερο. Με τον καιρο, μαζευεται ΠΑΝΤΑ στο υψηλοτερο σημειο.
    (το οποιο δεν ειναι απαραιτητα αυτο που νομζουμε)
    Αν για παραδειγμα υπαρχει καπου αλλου εγκλωβισμενος αερας, με τη κινηση του νερου παρασερνεται σιγα σιγα με τη μορφη μικρων φυσαλλιδων και εμφανιζεται αργα αλλα σταθερα στο ψηλοτερο σημειο.

Για καποιο λογο το boiler σου προτιμαται και μαζευει ΟΛΟ τον αερα της εγκαταστασης.
    Δεν παιζει να βαλεις ενα αυτοματο εξαεριστικο στο σημειο που εκανες την εξαερωση και δουλεψε 3 μερες?

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    {Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν εμφανίζονται οι φωτο από το imageshack. Προσπάθησα να τις κάνω να φαίνονται αλλάζοντας τα link αλλα δεν... Πάντως, με Firefox τα link φαίνονται σε νέο παράθυρο)} Διορθώθηκε από nyannaco.

Όπως σας είχα πει, ιδού και μερικές φωτο. Απο το λεβητοστάσιο δεν εχω τραβηξει ακόμα, θα ακολουθήσουν...

Ο τοποθετημένος δεξιά είναι ο "προβληματικός"

Το εξαεριστικό τοποθετημένο στην είσοδο του ζεστού νερού από τον λέβητα.

Η όδευση των σωληνώσεων

Το υπόλοιπο μέρος της όδευσης προς τον "προβληματικό", και μια άποψη από τον τρίτο τοποθετημένο στο δώμα.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αυτόματα εξαεριστικά, η όδευση είναι ανοδική, και η πίεση είναι 1,9 - 2 bar, το οποίο φαίνεται στον αυτόματο πλήρωσης. Η απόσταση από τον λέβητα μέχρι το ανώτερο σημείο είναι περίπου 16-17 μέτρα.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Αν βαλεις ενα αυτοματο εξαεριστικο και στην επιστροφη, νομιζω οτι θα λυσεις το προβλημα σου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εγώ θα πω μία ιδέα να μεταφέρεις στον μάστορα να δοκιμάσει.
    Από την στιγμή που έχει τοποθετήσει μίνι διακοπτάκια πριν τα εξαεριστικά (και πολύ καλά έκανε) τότε με κρύα εγκατασταση να κάνει τα παρακάτω.
    Αφού κλείσει τα βανάκια να αφαιρέσει το εξαεριστικό στην προσαγωγή και να το ανοίξει για να χυθεί αρκετό νερό.
    Να αυξήσει την πίεση από τον αυτόματο πληρώσεως αρκετά έχοντας όμως ανοιχτό το μίνι διακοπτάκι για να εξαερωθεί καλά η εγκατάσταση.

Ότι γράφω παραπάνω το προτείνω να το κάνει έμπειρος μάστορας και όχι ιδιώτης γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    quote:Originally posted by gregori

Εγώ θα πω μία ιδέα να μεταφέρεις στον μάστορα να δοκιμάσει.
    Από την στιγμή που έχει τοποθετήσει μίνι διακοπτάκια πριν τα εξαεριστικά (και πολύ καλά έκανε) τότε με κρύα εγκατασταση να κάνει τα παρακάτω.
    Αφού κλείσει τα βανάκια να αφαιρέσει το εξαεριστικό στην προσαγωγή και να το ανοίξει για να χυθεί αρκετό νερό.
    Να αυξήσει την πίεση από τον αυτόματο πληρώσεως αρκετά έχοντας όμως ανοιχτό το μίνι διακοπτάκι για να εξαερωθεί καλά η εγκατάσταση.

Ότι γράφω παραπάνω το προτείνω να το κάνει έμπειρος μάστορας και όχι ιδιώτης γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

http://udravlikos.gr
    gregori, χθες το πρωι ο υδραυλικός εκανε αυτό αρκιβώς το πράγμα... Προς το παρόν δείχνει να δουλεύει, αλλα το σύστημα είναι υπο επιτήρηση. Και πριν μερικές μέρες, που έγινε εξαέρωση, (χωρίς να αφαιρεθεί όμως το εξαεριστικό) δούλεψε για λίγο και μετά ξανα τα ίδια. Πάντως, όταν αφαίρεσε το εξαεριστικό και άνοιξε το διακόπτη, είχαμε συντριβάνι, και αμέσως ζέστανε και το κύκλωμα. Η πίεση πάντως με ανοιχτό τον αυτόματο πλήρωσης, ποτέ δεν ξεπερνάει τα 2 bar, στο κλειστό κύκλωμα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό (άσχετος)...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Κανω μια υποθεση.
    Υπαρχει κανα μανομετρο που να μετραει τη πιεση του δικτυου υδρευσης?
    1,9 bar που αν το οργανακι ειναι και λιγο της πλακας μπορει να σημαινει και λιγοτερο, εχεις 17-18 μετρα, αρχιζουμε και παιζουμε οριακα...

Το συντριβανι βεβαια ειναι μια καλη ενδειξη, αλλα αν η πιεση πεφτει καποια στιγμη κατα τη διαρκεια της ημερας/νυκτας τοτε το εξαεριστικο θα βαλει αερα, το οποιο λογω χαμηλης πιεσης, δεν θα μπορει να διωξει μετα.

Κανονικα ο αυτοματος πληρωσης θα επρεπε να μπορει να ξεπερασει τα 3 bar...

Αν το κυκλωμα ξαναποκτησει αερα, μετρα τη πιεση του δικτυου.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    24
    quote:Originally posted by stom

Κανω μια υποθεση.
    Υπαρχει κανα μανομετρο που να μετραει τη πιεση του δικτυου υδρευσης?
    1,9 bar που αν το οργανακι ειναι και λιγο της πλακας μπορει να σημαινει και λιγοτερο, εχεις 17-18 μετρα, αρχιζουμε και παιζουμε οριακα...

Το συντριβανι βεβαια ειναι μια καλη ενδειξη, αλλα αν η πιεση πεφτει καποια στιγμη κατα τη διαρκεια της ημερας/νυκτας τοτε το εξαεριστικο θα βαλει αερα, το οποιο λογω χαμηλης πιεσης, δεν θα μπορει να διωξει μετα.

Κανονικα ο αυτοματος πληρωσης θα επρεπε να μπορει να ξεπερασει τα 3 bar...

Αν το κυκλωμα ξαναποκτησει αερα, μετρα τη πιεση του δικτυου.

Burn baby, burn
    Πράγματι, έχεις δίκιο... Ο αυτόματος πλήρωσης δύσκολα ξεπερνάει τα 2 bar, το οποίο είναι αρκετά περίεργο γιατί το δίκτυο της περιοχής έχει πολύ πίεση, ένα μανόμετρο στην κεντρική παροχή κάποια στιγμή έδειξε και 5-6 bar. Έχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι να βάλω μειωτή πίεσης μη τύχει και πάρω τις βρύσες στο χέρι. Τώρα αν πέφτει κατά την περίοδο της νύχτας και γεμίζει αέρα το κύκλωμα δεν το ξέρω. Γιατί να γεμίζει όμως? Και γιατί να γεμίζει αυτό το ηλιακο και όχι το άλλο που είναι ψηλότερα? Πάντως, όταν το κύκλωμα είναι στα 2 bar κλείνω την παροχή του νερού, οπότε και πτώση πίεσης να έχει το δίκτυο, δεν δημιουργεί από εκεί το πρόβλημα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τη νύχτα η πίεση του δικτύου ανεβαίνει, δεν πέφτει! Εκτός αν έχεις πάνω στην ίδια κεντρεική παροχή κανένα βαρβάτο πότισμα που δουλεύει τη νύχτα, και τη ρίχνεις μόνος σου τοπικά (μέσα από το μετρητή σου).
    Να διευκρινίσουμε κάτι, που δεν μου είναι απόλυτα σαφές... όταν λες
    quote:Η πίεση πάντως με ανοιχτό τον αυτόματο πλήρωσης, ποτέ δεν ξεπερνάει τα 2 bar
    εννοείς ότι βιδώνεις τέρμα το ρεγουλατόρο του αυτόματου πλήρωσης, και πάλι δεν περνάει τα 2 bar, ή απλά ότι είναι ρυθμισμένος στα 2 bar και δεν τα ξεπερνάει; ΣΤην πρώτη ανάγνωση είχα καταλάβει το δe;yτερο, τώρα ο stom με βάζει σε σκέψεις.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης