Καλημερα σε ολους... Νομιζω οτι ξεφευγουμε λιγο... Εννοειται οτι υπαρχει η σωστη σειρα των πραγματων αλλα σε ολους τους χωρους υπαρχουν οι ξερολες που προσπαθουν να εντυπωσιασουν, ειτε ειναι υδραυλικοι ειτε μηχανολογοι ειτε ηλεκτρολογοι ειτε απλοι εργοδηγοι. Λογω επαγγελματος εχω γνωρισει πολυ κοσμο στον βιομηχανικο κοσμο, και διαβεβαιω οτι σε ενα εργοστασιο, μπορει η διοικηση να ακουει την γνωμη του μηχανικου γιατι γι΄ αυτο τον εχει προσλαβει και τον ακριβοπληρωνει, αλλα αλλος εχει την πληρη πρακτικη και αυτος συνηθως ειναι εργοδηγος. Γιατι συμβαινει αυτο? Γιατι αν δεν φας σκατο, σε πρακτικο επιπεδο, δεν μπορεις να εχεις αποψη ολοκληρωμενη. Εχω δει ηλεκτρολογους με 10 πτυχια και μην ξερουν να αλλαξουν μια πριζα. Αυτος ο ανθρωπος οσο και να προσπαθησει δεν μπορεσει ποτε να με πεισει, κι ας εχει το θεωρητκο υποβαθρο. Το βασικο σε καθε επαγγελμα ειναι η εμπειρια και θεωρητικη και πρακτικη. Αν υπαρχουν αυτα σε λους τους εμπλεκομενους στην σειρα των πραγματων, τοτε ολα οκ. Αν δεν...? Και για οσους απορουν, πτυχιουχος ηλεκτρολογος ειμαι, γνωριζω πολυ περισσοτερα πρακτικα θεματα της επιστημης μου απο οσα μου χρειαζονται για την δουλεια μου για τον πολυ απλο λογο: γιατι γουσταρω... Και επ΄ ευκαιριας της νεας κατασκευης του σπιτιου εκ του μηδενος εχω μαθει και αρκετα πραγματα ασχετα απο την ηλεκτρολογια. Κι αν εχω ακουσει αρλουμπες απο ξερολες ολο αυτο τον καιρο... Αρα στην σειρα των πραγματων παιζει ρολο κα αλλος ενας παραγοντας: ο τελικος πελατης-χρηστης... Προσωπικα με ενδιαφερει να λειτουργουν ολα στην εντελεια, ετσι οπως εχουν σχεδιαστει. Δεν με νοιαζει να μπω στο ματι του γειτονα, καθολου ομως. Ηρεμια εν τω κρανιω αναζητω!!! Συμπερασμα δικο μου για τους τεχνικους επαγγελματιες : την γνωση την αποκτας, την εμπειρια το ιδιο, αν δεν αγαπας αυτο που κανεις, δεν εκμεταλλευεσαι την οποια γνωση και εμπειρια και μοιραια θα αναλωνεσαι σε εντυπωσιασμους και πυροτεχνηματα, τα οποια ομως δεν περνανε παντου. Ο τελικος χρηστης ξυπνησε, ενημερωνεται, διαβαζει, συζηταει, απαιτει. Και σε αυτους τους καιρους μονο σωστοι επαγγελματιες θα επιβιωσουν...

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση