-
18-02-2013, 12:36:11
Επίλεκτο μέλος
Καλημερα παιδια....Ανεβαζω σημερα μερικες φωτογραφιες απο το συλλεκτη της ενδοδαπεδιας και διευκρινισεις στο χτεσινο σχεδιο λεβητοστασιου. Πρεπει μαλιστα να ειχα δωσει και την ενδειξη 2 ρολογιων λαθος. Σ αυτο που ανεβαζω τωρα, τα διορθωνω. Στις φωτογραφιες του συλλεκτη, φαινεται οτι η θερμοκρασια ειναι 36 βαθμοι. Αυτο εγινε, διοτι εκλεισα τα κυκλωματα του σαλονιου (3). Στο σαλονι, εχω δυστυχως καλοριφερ λαδιου διοτι με 30 και 31 βαθμους δε ζεσταινει. Περσι το ρολοι το στρογγυλο που φαινεται και δειχνει 36, ητανε καρφωμενο στους 40. Απο τον Οκτωβρη μεχρι το Μαρτη.
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι δε φτανει το ζεστο νερο. Δε μπορω ομως να το υιοθετησω διοτι και περσι με τον ιδιο τροπο δουλευε και ημουν ενταξει στις θερμοκρασιες. Το ερωτημα ειναι παντα ενα......Γιατι οι 56 βαθμοι απο το μποιλερ δεν περνανε σε κανενα σωληνα ωστε να ανεβουν επανω στην ενδοδαπεδια.... Παιδια, προσπαθησα οσο μπορουσα να ειμαι πιο κατατοπιστικος. Αν δεν τα καταφερα, σας ζηταω συγγνωμη. Ειμαι ομως παντα ανοιχτος σε οποια ερωτηση σας. Και αν λεω και καμμια κουταμαρα, δεν το καταλαβαινω...ειναι ολα αλαμπουρνεζικα για μενα. Το κεφαλι μου ειναι καζανι. Μα την Παναγια. Ο θεος λοιπον να βαλει το χερι του.....
-
18-02-2013, 12:38:22
Επίλεκτο μέλος
-
18-02-2013, 12:44:52
Επίλεκτο μέλος
-
19-02-2013, 10:21:11
Εξέχον μέλος
Καπου γραφεις οτι το boiler παραγει ΖΝΧ.
Αρα ειναι γεματο με ζεστο νερο χρησης, και προσπαθουμε μεσα απο εκει να ζεστανουμε με την πανω σερπατινα το κυκλωμα της ενδοδαπεδιας?
Ισχυει αυτο η γινεται κατι αλλο.
Πρεπει να ξεκινησεις με τη φιλοσοφια της εγκαταστασης. Τι πας να κανεις και με ποιο τροπο.
Τα υπολοιπα βρισκονται.
Burn baby, burn
-
19-02-2013, 11:07:33
Επίλεκτο μέλος
Καλημερα stom,
ακριβως αυτο γινεται. Απο το μποιλερ οταν επαιρνα τους 50-60 βαθμους, μουφτανε και ζεσταινα το σπιτι μια χαρα. Αλλωστε οπως εγραψα, εχω πολυ καλη μονωση και οχι παγους και χιονια. Μπορεις να μου πεις αυτους τους 50 πως θα τους στειλω επανω στην ενδοδαπεδια; Ολα τ αλλα θαρθουν. Παντως για πληροφορηση, περσι πατουσα σε πλακακι ζεστο ξυπολητος και φετος το πλακακι, απλα δεν ειναι κρυο..... Δε φτανει ομως φετος για να ζεσταθει το σπιτι...Ολο στο 20 γυριζουμε....
-
19-02-2013, 11:58:40
Μέλος
Για να καταλάβω
Έχεις ένα boiler τριπλής 300 lt.
Με μία ηλεκτρική αντίσταση μάλλον 4kw
Μία σερπαντίνα που συνδέεται στα ηλιακά
και μια 2η σερπαντίνα από την οποία, αρχικά, περνούσε ζεστό νερό από τον λέβητα.
Έχεις καταργήσει τον λέβητα.
Και θες η σερπαντίνα που ζέστανε το νερό στο boiler, να λειτουργήσει ανάποδα, να αλλάξει η ροή και να μεταφέρει ενέργεια από το boiler προς το σπίτι (σώματα & ενδοδαπέδια)
Το κατάλαβα σωστά ?
-
19-02-2013, 16:20:55
Επίλεκτο μέλος
Ναι pfys, ακριβως. Μεσα εισαι. Και η ενεργεια παει μονο στην ενδοδαπεδια. Τα σωματα στο υπογειο ειναι μονιμα κλειστα. Μονο ενδοδαπεδια δουλευω. Πλακακι ζεστο ωραιο, ο λεβητας δεν αναψε καθολου, και η θερμοκρασια στο ρολοι της ενδοδαπεδιας καρφι στο 40. Ετσι γινοταν τουλαχιστον περυσι. Φετος ομως,μας πηγε το γαλα το πισω...δυστυχως....
-
19-02-2013, 16:37:43
Μέλος
Με την λέβητα σε λειτουργία οι τρεις κυκλοφορητές στην προσαγωγή δημιουργούσαν μια ροή ζεστού νερού από τον λέβητα προς τις καταναλώσεις (δλγ ενδοδαπέδια, υπόγειο, ζνχ και το απροσδιόριστο 4ο.
Τώρα η πηγή του ζεστού νερού είναι το Boiler.
Εγώ θα έκοβα την σύνδεση του boiler μετά τον κυκλοφορητή 1 και θα συνέδεα το boiler σημείο 1 στην τρίοδη 4, στο σημείο 5.
Αναρωτιέμαι όμως για την ισχύ του λέβητα (που κάλυπτε τις θερμικές ανάγκες του σπιτιού) και αν τα 4kw είναι αρκετά ?
-
19-02-2013, 16:48:29
Μέλος
Το σημείο στο boiler είναι το 10.
Επιπλέον, οι κυκλοφορητές 1 & 2 θα είναι μόνιμα κλειστοί.
Ελπίζω να μην υπάρχει κανένας υδροστάτης στο boiler που ξεκινάει τον κυκλοφορητή 1 όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού.
-
19-02-2013, 17:28:01
Επίλεκτο μέλος
Επι πλεον, ενας φιλος εδω μου ειπε οτι κανονικα και ο κυκλοφορητης 1 δε χρειαζεται διοτι εχει η ενδοδαπεδια επανω στο συλλεκτη κυκλοφορητη-μεικτη που τραβαει αυτος. Ετσι μου ειπε.
Για την ωρα, πηγα και ρυθμισα το μποιλερ ωστε η αντισταση να μην παιρνει στους 53 βαθμους αλλα στους 58. Ειναι 2-3 ωρες περιπου που το εκανα αλλα δε λεπω παλι προκοπη. Στους 35 ειναι η θερμοκρασια στο συλλεκτη ενδοδαπεδιας....
Δικαιώματα απάντησης