Νομίζω ότι ξέρω και τον υδραυλικό σου...
Και το βοηθό του!
Νίκος
Αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι όντως έτσι η σύνδεση όπως τη δείχνεις και ότι το σύστημα λειτουργούσε επέρυσι! Αν όντως είναι έτσι τότε παίρνει πρωτάθλημα «καλλιτεχνίας» η όλη δουλειά ίσως και παγκόσμιο, αλλά πανευρωπαϊκό σίγουρα! Διότι: (αν όντως είναι έτσι)
1. Για πρώτη φορά στην ιστορία των θερμάνσεων στέλνουμε το νερό προς την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας από την ...πίσω μεριά! Ο κυκλοφορητής πρεσσάρει στην επάνω πλευρά του θερμοδοχείου που είναι το ζεστό νερό την κρύα επιστροφή και από τη μέση (το ψυχρότερο) οδεύει προς την ενδοδαπέδια.
2. Στο μεταξύ ο επάνω κυκλοφορητής αντιμάχεται τον κάτω και του την στέλνει στο δόξα-πατρί ανάποδα. Κάπου στη μέση γίνεται η μάχη του Βατερλώ και ο ισχυρότερος κερδίζει. Για να σου δείχνει 41 η κόκκινη γραμμή προφανώς κερδίζει ο επάνω την μάχη αφού έχασε π.χ. το 66% της ισχύος του για να αποδεκατίσει το κάτω κυκλοφορητή. Δηλαδή είχαμε 100.000 στρατιώτες. 60.000 στον πάνω και 40.000 στον κάτω, αποδεκατίσθηκαν στη «εμφύλια» μάχη οι 40.000 του κάτω και οι 40.000 του πάνω και μας έμειναν οι 20.000 για να αντιμετωπίσουν όλα τα στρατεύματα του εχθρού(!) ήτοι γυρίσουν όλα τα νερά τόσο στο δευτερεύον (ενδοδαπέδια) όσο και στο πρωτεύον (κύκλωμα θερμοδοχείου ως την τρίοδη).
Πώς να λειτουργήσεις σύστημα φίλε μου με τέτοια «καλλλιτεχνία» αλά Λεονάρντο ντα Βίντσι!
Βγάλε το αντεπίστροφο Νο 12 και αναποδογύρισε τον κυκλοφορητή Νο 1 διότι δεν μας φτάνουν οι πολιτικοί που μας ρίχνουν τρίχα-τρίχα ό,τι έχει μας απομείνει, με το λεβητοστάσιό σου δεν θα μας μείνει πια τίποτα!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Νομίζω ότι ξέρω και τον υδραυλικό σου...
Και το βοηθό του!
Νίκος
Ειπα....εισαστε μεσα !!!! Και το πιο ωραιο ομως, δεν το λετε..... Για ολα αυτα πληρωσα και μαλιστα με το παραπανω.....
Παντως, εχω και κατι νεωτερο απο το πρωι. Γυρισα τον μεικτη της ενδοδαπεδιας απο το 3 στο 1. Αποτελεσμα, ενω μεχρι σημερα δουλευε η αντισταση νυχτα μερα, το μποιλερ στο σημειο 10, εδειχνε το ανωτερο 51 και το ρολοι στο σημειο 6 παντα 40 περιπου, αποψε με τον κυκλοφορητη-μεικτη στο 1, βλεπω το μποιλερ στο σημειο 10 να εχει 60 βαθμους και το ρολοι στο σημειο 6 43 βαθμους. Εκεινο που δεν εχει αλλαξει ομως ειναι η θερμοκρασια του νερου που φτανει στον πινακα ενδοδαπεδιας. Εκει, ηταν και ειναι ακομα 30-33. Κανονικα για να ζεστανει το σπιτι πρεπει ναναι 40.
Παντως καναμε το πρωτο βημα.
Παρακαλω κοιταξτε το σχεδιο-προταση πιο πανω και πειτε μου, περα απο τα δυο βηματα που γραφει και ο φιλος ο Pirate, να βγει δηλ. το αντεπιστροφο 12 και να απενεργοποιηθει ο κυκλοφορητης 1 (διοτι θα τραβαει ο αλλος απο πανω στο συλλεκτη της ενδοδαπεδιας), αν περα απο αυτα χρειαζεται και πρεπει να γινουν και τα αλλα βηματα που γραφω..... Εεεεεελα λεω και το βρηκαμε οπου ναναι......
Pirate... σου χρωσταω ....περουκα. Στειλε σε παρακαλω μετρα και προτιμηση.
Νyannaco, ειναι αληθεια οτι του φερνει καμποσο ο δικος σου. Βοηθο βεβαια δεν ειχε...ή μαλλον ειχε κι αυτος. Εμενα. Λες να φερνω και γω του βοηθου;....
Δεν είπα να απενεργοποιηθεί ο κυκλοφορητής! Να γυρίσει τούμπα να πρεσσάρει ανάποδα απ' ότι πρεσσάρει τώρα. Δηλαδή θα «ρουφάει» από το boiler και θα πρεσσάρει επάνω στους συλλέκτες της ενδοδαπέδιας.quote:να βγει δηλ. το αντεπιστροφο 12 και να απενεργοποιηθει ο κυκλοφορητης 1
Κανονικά χρειάζονται και δύο συλλέκτες εισαγωγής/επιστροφής (πριν την τρίοδη) για το δίκτυο πρωτεύοντος/δευτερεύοντος του ενδοδαπέδιου αλλά άσε να δούμε...
Υ.Σ.
Για την περούκα μη πα και πάρεις ότι να 'ναι! Πρώτα να με ρωτήσεις...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Θα γινει....το Σαββατοκυριακο θα ειμαι στη Θεσσαλονικη στην εκθεση για τη θερμανση. θαναι κανενας εκει; Να πιουμε κι εναν καφε μαζι ρε παιδι μου.....Ευκαιρια θαναι....
Μη πα και μας έλθεις με τίποτα νέες ιδέες τώρα που πάμε να βρούμε την άκρη! Και ξεφυτρώσει κανάς ξυλολέβητας δίπλα στο boiler διότι τότε ούτε οι περούκες δεν μας σώζουνε....quote:το Σαββατοκυριακο θα ειμαι στη Θεσσαλονικη στην εκθεση για τη θερμανση
Τα καφεδάκια μετά χαράς αλλά άσε να τα πιούμε αλλού, εκτός εκθεσιακών χώρων...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Μετα χαρας, οποτε εσεις νομιζετε. Αλλωστε εχω ξαναπει -και το εννοω-οποτε υπαρχει χρονος και διαθεση, στην κερκυρα ειμαστε...ενα βουρ και φτασατε. Προσφερουμε ...φως, νερο, τηλ. Αν ειναι χειμωνας, προσφερουμε και.....θερμανση!!!!!!!!
Καλησπερα παιδια, εφυγα 2 μερες και οταν γυρισα, βρηκα τη θερμανση με θερμοκρασια στο συλλεκτη 40. Αυτο που ψαχνουμε δηλαδη. Η μονη αλλαγη ηταν οτι το μποιλερ πριν καμποσες μερες, αντι να αναβει 53-63, το ρυθμισαμε απο το διαφορικο θερμοστατη 58-65. Και ιδου το ...θαυμα. Παρ ολα αυτα οπως ριπαμε θα αλλαξουν καποια πραγματα. μαλιστα εκατσα κι εκανα και ενα σχεδιο με ολοκληρο το κυκλωμα που αφορα στην ενδοδαπεδια οπου φαινεται και ο συλλεκτης της.
https://www.dropbox.com/s/r3dre9ubno...ndodapedia.ppt
Χρήστο δώσε ένα μικρό όνομα στην εικόνα με λατινικούς χαρακτήρες για να μπορούμε να διαβάζουμε το τόπικ.
http://udravlikos.gr