Μια χαρά είναι τώρα.
http://udravlikos.gr
Μια χαρά είναι τώρα.
Το βασικότερο δεν μας είπες...
ο κυκλοφορητής 1 δουλεύει η δεν δουλεύει;
Αν δουλεύει ξεσυνεδεσε τα καλώδια (προσοχή στο ρεύμα) και δες τη θα γίνει.
Γεια σου Γρηγορη μου. Το εκανα, ξεσυνδεσα τον κυκλοφορητη 1 και το μονο που γινεται ειναι στο σημειο 6, το ρολοι, να κατεβει σε 1 λεπτο απο το 44 στο 25. Το ξανασυνδεσα φυσικα. Αρα, οταν δε δουλευει ο κυκλοφορητης 1, τοτε, παρ ολο που ο κυκλοφορητης-μεικτης στο συλλεκτη δουλευει, δεν ανεβαζει και δεν περναει το ζεστο νερο απο το ρολοι στο σημειο 6 για να ζεστανει τα κυκλωματα.....Δυστυχως...
Φίλε Χρήστο από Κέρκυρα. Μετά το ολοκληρωμένο σκίτσο που μας έστειλες είδαμε επιτέλους πώς είναι η εγκατάστασή σου. Θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και απάντησέ μου ειλικρινά:
1. Ποιος ανέλαβε να στα μοντάρει και βάσει ποιου σχεδίου; Μηχανολόγος δεν υπήρξε ΟΚ, φωνάζει από μακριά το πράμα. Ποιος όμως ανέλαβε την ευθύνη να κάνει αυτές τις συνδέσεις που βλέπουμε;
2. Η εγκατάστασή σου είναι σαν να πάρεις ένα σημερινό αεροδυναμικό αυτοκίνητο και πίσω του να κοτσάρεις έναν αραμπά.
3. Οι συλλέκτες αυτοί που έχεις κάνουν από μόνοι τους ανάμιξη μέσω της θερμοστατικής βαλβίδας Νο 5 και συνεπώς δεν χρειάζεται τρίοδη. Θα μου πεις την έκλεισα και την έκανα δίοδη. Είναι όμως δίοδη που κόβει το by-pass ή μήπως κόβει την γραμμή; Πώς σιγουρεύεσαι γι' αυτό;
4. Έτσι όπως μας έχεις το σχέδιο ο κυκλοφορητής 1 την ώρα που λειτουργεί πρεσσάρει στο σημείο 2 ενώ θα έπρεπε να πρεσσάρει στο σημείο 1. Εκτός αν μας τα δείχνεις λάθος!
Για πες μας τι παίζεται...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Φιλε Pirate, πριν 5-6 χρονια που εγινε το σπιτι, ο πρωτος υδραυλικος ηρθε και δεν ειχε...κολλα !!! Πηγα εγω και εφερα. Μετα, παω Γερμανια, κανονιζω να κανω Χριστουγεννα και των φωτων με την κοπελα μου, τηλεφωνιομαστε και δινουμε ραντεβου για 02.01 το πρωι να δουλεψουμε. Αλλαζω το εισιτηριο, η κοπελα δεν εκανε ουτε γιαρτη, ερχομαι και μ εστησε το γαιδουρι. Ο επομενος, εβαλε -μαζι- τις σωληνωσεις. μολις του ειπα τι ειδη υγιεινης θα παρουμε και τον πηγα να τα δει για να ξερει, μολις τουδωσα χρηματα, που τα ζητησε βεβαια, εξαφανιστηκε. Μετα πηγα σ ενα μηχανολογο γερμανο εδω στην Κερκυρα. Ηρθε ο ανθρωπος, μουπε να βρω καποιον υδραυλικμο διοτι δε μπορουσε απο χρονο να μ εξυπηρετησει, εφερα υδραυλικο, τουκανε το σχεδιο και αρχισε να φτιαχνει. Νερα δεν πρεσσαρησε γιατι λεει δεν ηθελε ναχει ευθυνες. Τελειωσε. Τα πηρε, πλημμυρισα δυο φορες, τον πηρα τηλ. στ αρ****α του. Ουτε δεν πατησε. Καταλαβες τωρα γιατι σας ζαλιζω και σας και φθειρομαι και γω ολη μερα και καθε μερα.....
Τελος παντων....Και γω καταλαβαινω οτι καπου υπαρχει λαθος...τι να καμω ομως... Σ αυτη τη ζωη ο καθενας να τ αρπαξει θελει. Για να ξερετε και με ποιον μιλατε, εχω γλυτωσει χρηματα σε ολη την ανασταση. Γνωστους και αγνωστους. Χωρις ποτε να παρω μισο ευρω. Κι οποιος φιλος απο εδω μεσα θελει απο ηλεκτρολογικα, κουφωματα, συστηματα ενδοδαπεδιας, ας παρει οποια προσφορα θελει κι εγω θα του βρω καλυτερο προιον σε καλυτερη τιμη. ο τροπος που θα αγορασει, θα δει οτι δεν το κανω για τα χρηματα γιατι δε βγαζω τιποτα.....
Ζηταω συγγνωμη που ειμαι εκτος θεματος αλλα με πιανει που και που και μενα. Γιατι δεν πασχω απο πραγματα και προιοντα, πασχω απο ανθρωπο που να κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται.....
Αυτη τη στιγμη παντως στηη θερμοστατικη 5 στο συλλεκτη ο σωληνας 1 φερνει περιπου 43-44 βαθμους και τοδο στο 12 οσο και στις ηλεκτροβανες, ειναι κρυο, ή μαλλον δεν ειναι ζεστο. Ο κορμος που βρισκονται οι ροοστατες 10, εχει 32 βαθμους. Απ οτι καταλαβα, στους 40 πηγε προχτες επειδη ητανε ανοιχτα μονο 2-3 κυκλωματα. Τωρα που ειναι ανοιχτα ολα κατεβαινει στους 32-33 εκει στον κορμο που μετραει το θερμομετρο. Αυτο υποθετω γινεται με την αναμειξη ζεστων-κρυων. Τι αλλο να πω ρε παιδια..... Ρωτηστε με ο,τι θελετε και οσο πιο παραστατικα γινεται θα σας απανταω....
Η τριοδη 3 στο λεβητοστασιο,οπως ειναι ρυθμισμενη, αφηνει να περασει στο 6 ζεστο νερο, εστω στους 40-44. Αν τη ρυθμισω στη μεση ή στην αλλη μερια, πεφτει η θερμοκρασια στο 6.
καλησπερα .
μπορεις να κανεις αγωγη και καταγγελια στο ΣΔΟΕ .
Νομιζεις οτι δεν θα κανεις τιποτα αλλα θα κανεις .Αν εχεις τα κοτσια και την διαθεση κανε αγωγη στον υδραυλικο σου .
Σε παρομοια περιπτωση ετσι αντεδρασα σε μαστορα .Το εχει μετανοιωσει .......
quote:Originally posted by Christos Ka
Φιλε Pirate, πριν 5-6 χρονια που εγινε το σπιτι, ο πρωτος υδραυλικος ηρθε και δεν ειχε...κολλα !!! Πηγα εγω και εφερα. Μετα, παω Γερμανια, κανονιζω να κανω Χριστουγεννα και των φωτων με την κοπελα μου, τηλεφωνιομαστε και δινουμε ραντεβου για 02.01 το πρωι να δουλεψουμε. Αλλαζω το εισιτηριο, η κοπελα δεν εκανε ουτε γιαρτη, ερχομαι και μ εστησε το γαιδουρι. Ο επομενος, εβαλε -μαζι- τις σωληνωσεις. μολις του ειπα τι ειδη υγιεινης θα παρουμε και τον πηγα να τα δει για να ξερει, μολις τουδωσα χρηματα, που τα ζητησε βεβαια, εξαφανιστηκε. Μετα πηγα σ ενα μηχανολογο γερμανο εδω στην Κερκυρα. Ηρθε ο ανθρωπος, μουπε να βρω καποιον υδραυλικμο διοτι δε μπορουσε απο χρονο να μ εξυπηρετησει, εφερα υδραυλικο, τουκανε το σχεδιο και αρχισε να φτιαχνει. Νερα δεν πρεσσαρησε γιατι λεει δεν ηθελε ναχει ευθυνες. Τελειωσε. Τα πηρε, πλημμυρισα δυο φορες, τον πηρα τηλ. στ αρ****α του. Ουτε δεν πατησε. Καταλαβες τωρα γιατι σας ζαλιζω και σας και φθειρομαι και γω ολη μερα και καθε μερα.....
Τελος παντων....Και γω καταλαβαινω οτι καπου υπαρχει λαθος...τι να καμω ομως... Σ αυτη τη ζωη ο καθενας να τ αρπαξει θελει. Για να ξερετε και με ποιον μιλατε, εχω γλυτωσει χρηματα σε ολη την ανασταση. Γνωστους και αγνωστους. Χωρις ποτε να παρω μισο ευρω. Κι οποιος φιλος απο εδω μεσα θελει απο ηλεκτρολογικα, κουφωματα, συστηματα ενδοδαπεδιας, ας παρει οποια προσφορα θελει κι εγω θα του βρω καλυτερο προιον σε καλυτερη τιμη. ο τροπος που θα αγορασει, θα δει οτι δεν το κανω για τα χρηματα γιατι δε βγαζω τιποτα.....
Ζηταω συγγνωμη που ειμαι εκτος θεματος αλλα με πιανει που και που και μενα. Γιατι δεν πασχω απο πραγματα και προιοντα, πασχω απο ανθρωπο που να κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται.....
Αυτη τη στιγμη παντως στηη θερμοστατικη 5 στο συλλεκτη ο σωληνας 1 φερνει περιπου 43-44 βαθμους και τοδο στο 12 οσο και στις ηλεκτροβανες, ειναι κρυο, ή μαλλον δεν ειναι ζεστο. Ο κορμος που βρισκονται οι ροοστατες 10, εχει 32 βαθμους. Απ οτι καταλαβα, στους 40 πηγε προχτες επειδη ητανε ανοιχτα μονο 2-3 κυκλωματα. Τωρα που ειναι ανοιχτα ολα κατεβαινει στους 32-33 εκει στον κορμο που μετραει το θερμομετρο. Αυτο υποθετω γινεται με την αναμειξη ζεστων-κρυων. Τι αλλο να πω ρε παιδια..... Ρωτηστε με ο,τι θελετε και οσο πιο παραστατικα γινεται θα σας απανταω....
Γιατί δεν κάνεις αυτό που από την πρώτη στιγμή σου έχω πει; Γιατί δεν τουμπάρεις τον κυκλοφορητή 1 να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε; Ο κυκλοφορητής αυτός πρεσσάρει αυτή τη στιγμή μέσα στο boiler και στη συνέχεια μέσω της γραμμής 2 πρεσσάρει την βαλβίδα 13. Στο μεταξύ τη βαλβίδα 13 πρεσσάρει και ο επάνω κυκλοφορητής Νο3. Συνεπώς οι δύο κυκλοφορητές αντιπαρατάθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον και κονταροχτυπιούνται!
Κάνε πρώτα αυτή την αλλαγή (ξεβιδώνοντας τα ρακόρ τον γυρίζεις και τον βιδώνεις ώστε το τόξο να δείχνει προς την τρίοδη και όχι προς το boiler) και στη συνέχεια αφού αποκατασταθεί η ροή βλέπουμε αν υπάρχει επάρκεια ισχύος.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Φιλε Pirate, καλησπερα.
Ειμαι σιγουρος οτι απο εδω μεσα θα τη βρουμε τη λυση. Πιστεψε με, επειδη με ρωτανε για τετοια, στο χρονο που ειμαι εδω μεσα, σε οσους προτεινα να συμβουλευτουν την ιστοσελιδα, βρηκαν λυση.
Θα το κανουμε κι αυτο. Εγραψα οτι τον εχω γυρισει στο παρελθον τον κυκλοφορητη 1 και πρεσσαριζε προς τα κατω. Τον αφησα καμμια ωρα αλλα και παλι στο ρολοι 6 μετα την τριοδη δεν αλλαξε τιποτε.
Μηπως εχει νοημα να τον τουμπαρω, μονον αν βγαλω και το αντεπιστροφο 12;
Εστω και για δοκιμη, θελω να το κανω αλλα πιστεψε με, κατεβαινω στο λεβητοστασιο και αναγουλιαζω. Μα την παναγια, κατι με πιανει και θελω να κανω εμετο...... Εχω συμπληρωσει μερες και νυχτες εκει μεσα......Θα το κανω ομως και θα σας το γραψω πως και τι.....
Αυριο παντως θα παω να καλαδεψω το αμπελι !!!!!