Αγαπητέ Γρηγόρη και Νίκο,
χθες το βράδυ έγινε συνάντηση με το μηχανολόγο που έχει σχεδιάσει το όλο σύστημα. Του παρέθεσα όλα τα θέματα και κυρίως τις αντιρρήσεις μου όπως αυτές αποκρυσταλώθηκαν από τις πιο πάνω γνώμες σας (είμαι και διαχειριστής αυτό το διάστημα). Οι απαντήσεις του (σε εμάς τους άσχετους) ήταν αποστομοτικές υπέρ της αρχικής αποψής του.
Σας περαθέτω μερικές: το σύστημα θέρμανσης είναι από τα καλύτερα που έχουν φτιαχθεί ποτέ στα νότια προάστια, τόσο σε υλικά όσο και σε σχεδίαση. Απόδειξη είναι πως λειτουργεί άψογα, και με χαμηλές καταναλώσεις (αυτό είναι αλήθεια νομίζω, με τιμή πετρελαίου 1€/lt, η ώρα μας έρχεται περίπου 2,3€). Συνεχίζω με τα λεγόμενά του: με τη λύση της αυτόματης εμπλοκής των boiler όταν ενεργοποιείται η θέρμανση κάθε διαμερίσματος, ουσιαστικά είναι [u]σαν να προσθέτουμε άλλο ένα [u][u]ίδιο σώμα σε κάθε διαμέρισμα. Από τη στιγμή που συμφωνείτε με αυτό σαν ένοικοι, πού είναι το πρόβλημά σας, μας ρώτησε. Και συνέχισε, η κατάτι αυξημένη κατανάλωση θα είναι κατα πολύ μικρότερη από το όφελος που θα προκύψει, κυρίως στο θέμα της ποιότητας ζωής και άνεσης αφού φεύγει το άγχος του "δεν έχω ζεστό νερό και πρέπει να περιμένω".
Τελικά μας πρότεινε να το ξεκινήσουμε δοκιμαστικά (αφού δεν τίθεται θέμα ιδιαίτερου κόστους μετατροπής μια και όλα είναι θέμα απλών ηλεκτρικών ρυθμίσεων από το λεβιτοστάσιο), και αν αργότερα διαπιστώσουμε πως δεν μας αρέσει ή δεν μας συμφέρει, το γυρνάμε όπως ήταν.
Τόμπολα!
Δε σας κρύβω πως τους έπεισε όλους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να επιμείνω πλέον καθότι τίθεται και θέμα ψήφων.
Ομορφάντρες μου, έβαλε πολύ σως ο τύπος και γλύστρησε καλά![]()

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
.