Σελίδα 2 από 24 ΠρώτοΠρώτο 123412 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 233

Θέμα: Boiler συνεχώς ανοικτά;;;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:η οικοδομή είναι 5ετίας - δεν υπήρχαν θερμιδομετρητές τότε άραγε;
    Ασφαλώς και υπήρχαν θερμιδομετρητές! Ειλικρινά απορώ γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν αφού δεν υπήρχε περιορισμός από τον κατασκευαστή.
    quote:όλα δουλεύουν πολύ καλά και δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο. Στο δικό μου διαμέρισμα για παράδειγμα (110 τ.μ. στον 1ο όροφο) με σταθερά αναμένο το καλοριφέρ ανάμεσα στους 19,5 και 21,5 βαθμούς (να είναι καλά ο πραγραμματιζόμενος ΘΧ) ποτέ δεν έχω χρεωθεί πάνω από 60 ώρες το μήνα
    Ασφαλώς και δεν θα χρεωνόσουν παραπάνω ώρες, αφού το μπόιλερ πάιρνει πάντα μαζί με τη θέρμανση. Το ερώτημα όμως είναι, πόσο σου (σας) στοιχίζει η κάθε ώρα από αυτές, και πόσο θα σας στοίχιζε με ένα πιο ορθολογικό σύστημα θέρμανσης / ΖΝΧ.
    quote:ποιό πιστεύεται πως είναι το καλύτερο επιχείρημα για να πείσω και τους υπολοίπους πως πρέπει να αλλαχθούν οι ωρομετρητές με θερμιδομετρητές, από τη στιγμή που κανένας δεν έχει παράπονο από τη θέρμανσή του;;
    Τώρα χτύπησες στο κέντρο του προβλήματος. Εκεί είναι το μεγάλο ζόρι! Δύσκολα θα τους πείσεις, αν δεν υπάρχουν υπόνοιες για εμφανείς αδικίες.
    quote:Άρα, μάλλον δεν χρεωνόμαστε εμείς οι αγοραστές για τις "μαιμουδιές", αλλά αυτοί που τις σχεδίασαν. Δικός σας άνθρωπος δηλαδή σχεδίασε το σύστημα που εσείς εδώ το κατακρίνετε (εννοείται πως ακολουθώ και σέβομαι την άποψη του forum και για αυτό το λόγο άλλωστε ζητώ την άποψή σας χρόνια τώρα, από την εποχή του burnerman ). Δέχομαι πως σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στους καλούς και στους κακούς, αλλά φροντίστε μόνοι σας με κάποιο τρόπο να αποβάλλετε αυτές τις παρουσίες...
    Δεν είμαι σίγουρος πώς εννοείς το "χρεωνόμαστε" εδώ. Αν το εννοείς κυριολεκτικά, σαφώς και χρεώνεται τα πάντα ο αγοραστής, άμεσα ή έμμεσα. Στο τέλος όλα αυτός τα πληρώνει. Αν το εννοείς με την έννοια της απόδοσης ευθύνης, τότε σαφώς αυτή είναι στην πλευρά του κατασκευαστή και των συνεργατών του (τα ποσοστά παίζουν κατά περίπτωση), κανείς δεν υπονόησε ότι φταίει ο αγοραστής.
    Το άλλο που λες, δεν έχει νόημα. Τί να κάνουμε δηλαδή, να ψάχνουμε να βρούμε τον άσχετο και το μαϊμουδιάρη και να τον εκτελέσουμε, να τον διαπομπεύσουμε στο παζάρι, να τον εξορίσουμε, να τον κρεμάσουμε στα μανταλάκια, τί; Σε περίπτωση που προκληθεί σοβαρή ζημιά ανθρώπινη ή υλική, είναι θέμα του νόμου, όχι των συναδέλφων του. Σε περίπτωση μιας κακοσχεδιασμένης ή / και κακοκατασκευασμένης εγκατάστασης, που όμως λειτουργεί έστω και μη αποδοτικά, χωρίς να είναι επικίνδυνη, τί γίνεται; Ο,τι γίνεται κι αν πάρεις ένα μπογιατζή και σου πασαλείψει τους τοίχους και λερώσει όλα τα σοβατιπιά, τους πριζοδιακόπτες και τις κάσες των κουφωμάτων... θα σιχτιρίσεις, δεν θα τον ξαναπάρεις και δεν θα τον συστήσεις πουθενά, ή και θα αποθαρρύνεις πιθανούς του πελάτες. Δεν θα περιμένεις όμως να τον πιάσουν οι υπόλοιποι μπογιατζήδες και να τον δείρουν, έτσι;
    Μεγάλο θέμα άνοιξες μου φαίνεται, και βλέπω να ξεφεύγει το topic...

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    Αγαπητέ Γρηγόρη και Νίκο,
    χθες το βράδυ έγινε συνάντηση με το μηχανολόγο που έχει σχεδιάσει το όλο σύστημα. Του παρέθεσα όλα τα θέματα και κυρίως τις αντιρρήσεις μου όπως αυτές αποκρυσταλώθηκαν από τις πιο πάνω γνώμες σας (είμαι και διαχειριστής αυτό το διάστημα). Οι απαντήσεις του (σε εμάς τους άσχετους) ήταν αποστομοτικές υπέρ της αρχικής αποψής του.
    Σας περαθέτω μερικές: το σύστημα θέρμανσης είναι από τα καλύτερα που έχουν φτιαχθεί ποτέ στα νότια προάστια, τόσο σε υλικά όσο και σε σχεδίαση. Απόδειξη είναι πως λειτουργεί άψογα, και με χαμηλές καταναλώσεις (αυτό είναι αλήθεια νομίζω, με τιμή πετρελαίου 1€/lt, η ώρα μας έρχεται περίπου 2,3€). Συνεχίζω με τα λεγόμενά του: με τη λύση της αυτόματης εμπλοκής των boiler όταν ενεργοποιείται η θέρμανση κάθε διαμερίσματος, ουσιαστικά είναι [u]σαν να προσθέτουμε άλλο ένα [u][u]ίδιο σώμα σε κάθε διαμέρισμα. Από τη στιγμή που συμφωνείτε με αυτό σαν ένοικοι, πού είναι το πρόβλημά σας, μας ρώτησε. Και συνέχισε, η κατάτι αυξημένη κατανάλωση θα είναι κατα πολύ μικρότερη από το όφελος που θα προκύψει, κυρίως στο θέμα της ποιότητας ζωής και άνεσης αφού φεύγει το άγχος του "δεν έχω ζεστό νερό και πρέπει να περιμένω".
    Τελικά μας πρότεινε να το ξεκινήσουμε δοκιμαστικά (αφού δεν τίθεται θέμα ιδιαίτερου κόστους μετατροπής μια και όλα είναι θέμα απλών ηλεκτρικών ρυθμίσεων από το λεβιτοστάσιο), και αν αργότερα διαπιστώσουμε πως δεν μας αρέσει ή δεν μας συμφέρει, το γυρνάμε όπως ήταν.
    Τόμπολα!
    Δε σας κρύβω πως τους έπεισε όλους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να επιμείνω πλέον καθότι τίθεται και θέμα ψήφων .
    Ομορφάντρες μου, έβαλε πολύ σως ο τύπος και γλύστρησε καλά

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Δεν είναι το ίδιο σώμα σε κάθε διαμέρισμα γιατί αλλο νερό καταναλώνει μια τετραμελής οικογένεια και άλλο ένας εργένης.
    Επίσης η κατανάλωση του ΖΝΧ δεν πρέπει να κατανέμεται βάση του πίνακα κατανομής που έχει βγεί με βάση τις απώλειες.
    Απο την άλλη αν εσείς δεν έχετε πρόβλημα με την σπάταλη λειτουργία του συστήματος τότε δεν τίθεται θέμα...
    Δοκιμαστε το και δειτε την διαφορά με τον παλιό τρόπο και τότε αν βγαίνει ακριβά και θέλετε οπωσδήποτε τη χλιδή του "θέλω πάντα ΖΝΧ" συζητάμε για αυτοματισμό.
    Πάντως να ξέρεις οτι ακόμα και τώρα με τη θερμοκρασία κοντά στους 0, αλλα με την σημερινή ηλιοφάνεια, ο ηλιος δινει ΑΠΛΕΤΟ νερό χρήσης ενώ εσείς στην ουσία καταργείτε τα ηλιακά για όσο χρόνο θερμαίνεστε.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by lakis22
    Οι απαντήσεις του (σε εμάς τους άσχετους) ήταν αποστομοτικές υπέρ της αρχικής αποψής του.
    Σας περαθέτω μερικές: το σύστημα θέρμανσης είναι από τα καλύτερα που έχουν φτιαχθεί ποτέ στα νότια προάστια, τόσο σε υλικά όσο και σε σχεδίαση.
    Πολύ πειστικό επιχείρημα από τον ίδιο το σχεδιαστή - ή μήπως και κατασκευαστή;
    Κι εγώ είμαι ο ωραιότερος, εξυπνότερος και πιο μετριόφρων άνθρωπος που έζησε ποτέ πάνω στη γη. Εσύ βέβαια ούτε με ξέρεις ούτε με έχεις δει, αλλά αφού στο λέω εγώ, δεν σε πείθω;
    quote:Απόδειξη είναι πως λειτουργεί άψογα, και με χαμηλές καταναλώσεις (αυτό είναι αλήθεια νομίζω, με τιμή πετρελαίου 1€/lt, η ώρα μας έρχεται περίπου 2,3€).
    2,3€ η ώρα συνολικά ή ανά διαμέρισμα;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ενα σωμα, αλλα ΤΙ σωμα, βυθισμενο σε νερο 5-6 βαθμων.

Να κανετε αυτο που λεει ο nyanacos.
    Καταργηστε το και δειτε διαφορες στη καταναλωση.

Επιπλεον, εαν υπαρχει νυχτερινό, βαλτε ενα χρονοδιακοπτη στο πινακα και ρυθμιστε το να δινει ρευμα στο θερμοστατη του ηλιακου, ρυθμισμενο ας πουμε στους 50-55 μονο μεταξυ 15:30 και 17:30.
    Ετσι θα συμπληρωσει οτι ενεργεια εχει ληψει στο ΤΕΛΟΣ της ηλιακης μερας.
    Μπορει κανεις να παει μεχρι τους 60, και σε συνδιασμο με μια θερμομεικτικη στην εξοδο του ηλιακου να αυξησει τα λιτρα του τοσο ωστε να μην χρειαζεται να αναψει ποτε αλλοτε με ρευμα.
    (εκτος ισως απο τις ελαχιστες μερες που δεν εχει καθολου ηλιο, για μερες).

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Λακη δεν ξέρω τι λέει ο μηχανολόγος σας....
    Η μάλλον ξέρω...
    Λέει τις ίδιες μπαρούφες με αυτές που λέγαμε και εμείς οι υδραυλικοί την περασμένη δεκαετία....

Δεν το στέλνεις κατά δώ να μας τα πει και εμάς αυτά...
    Ιντερνετ δεν έχει;

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Παιδια καλημερα και καλη σαρακοστη -αν και αυτην μας την εχουν επιβαλλει υποχρεωτικα και ολο το χρονο- Επειδη ο,τι εψαξα εδω μεσα μου βγηκε σε καλο τελικα και βρηκα λυση, (δεν το λεω για κοπλιμεντο αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ιδιο συμφερον, οι γνωσεις πιανουν τοπο) γι αυτο παραθετω και το τελευταιο μου προβλημα... Εχω θερμανση ενδοδαπεδια σε μια μονοκατοικια και τον τελευταιο χρονο επειδη εχω πολυ καλη μονωση και μεσα και εξω στους τοιχους και επειδη εχω βαλει και 3 ηλιακους συλλεκτες ( 6 τμ )βεβιασμενης και εχω και το τζακι, καταργησα το πετρελαιο και φετος αναβω μονο το μποιλερ ( τριπλης ενεργειας 300 λιτρα )με την αντισταση την ηλεκτρικη 4 κιλοβατ με αρσενικο σπειρωμα διαμετρου 4,5 εκ που βιδωνει στο μποιλερ.
    Το μποιλερ ειναι ρυθμισμενο στους 50 βαθμους να κοβει αφου μου φτανουν οι βαθμοι για την ενδοδαπεδια. Ειναι βεβαια μερα νυχτα ανοιχτο και εχω ΖΝΧ και θερμανση απο αυτο.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ : Καθε 1 βδομαδα ή καθε 1 μηνα μου καιει την αντισταση. Και χτες το βραδυ παλι. Ειναι η 4η που μου καιει σε 4 μηνες. Βρηκα το ρελε διαφυγης πεσμενο διοτι τον ριχνει οταν καιγεται η αντισταση.
    Εχω παρει την Ηλιοακμη που πηρα το μποιλερ, εχω παρει τους 2-3 κατασκευαστες αντιστασεων αλλα τιποτε. Η ηλεκτρικη εγκατασταση θεωρω οτι ειναι σωστη διοτι ειναι απο ανθρωπο που εχει σπουδασει στην Αμερικη ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα. Εχει ¨καθαρο¨ καλωδιο απο τον πινακα λεβητοστασιου στην αντισταση και δεν πιστευω το προβλημα ναναι ηλεκτρολογικο. Μια κυρια μαλιστα στην Ηλιοακμη μου ειπε να βαλω μια ακομα αντισταση απο την πανω μερια του μποιλερ μηπως ελαφρυνθουν δυο μαζι και δεν τις καιει. Δεν προλαβα σκομα να το κανω.Παντως δεν ξερω τι να κανω... Και μαλιστα το σκεφτομαι διοτι σκοπευω και στο μελλον να το δουλευω ετσι καταργωντας το πετρελαιο. Τι λετε ρε παιδια οτι μπορω να κοιταξω ή να κανω. Εχει κανενας καμμια σκεψη;
    Ευχαριστω ολους απο πριν...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ετσι οπως το περιγραφεις, κατα την ταπεινη μου αποψη το προβλημα ειναι υπερθερμανση των αντιστασεων.
    Οι αντιστασεις ειναι πολυ απλες διαταξεις, και ουσιαστικα περιεχουν μεσα ενα συρμα με υψηλη σχετικα αντισταση (πχ χρωμονικελινη) το οποιο και θερμαινεται με την διελευση ρευματος.

Η ισχυς που παραγεται πανω στην αντισταση πρεπει με καποιο τροπο να απαχθει, αλλιως θα αρχισει να ανεβαζει συνεχως τη θερμοκρασια του συρματος, μεχρι να το φτασει στη θερμοκρασια τηξεως, οπου και θα λειωσει, ανοιγοντας το κυκλωμα..

Γενικα οι εμπειρια με τις αντιστασεις σε boiler τριπλης ειναι οτι χρησιμοποιουνται σπανια και ειναι γενικα βοηθητικες διαταξεις.
    Απο την αλλη, επειδη δεν διαφερουν κατασκευαστικα απο αυτές των ηλεκτρικων θερμοσιφωνων ειναι οντως περιεργο να καιγονται τοσο γρηγορα.
    Θα ειχε ενδιαφερον να ξεραμε βεβαια τι θερμοκρασιες αναπτυσονται τοπικα γυρω απο την αντισταση.
    Ως ιδεα,
    εαν μπορει να τοποθετηθει και δευτερη ΙΔΙΑ αντισταση, κατα προτιμηση στο ιδιο υψος για λογους διαστρωματοσης, τοτε θα μπορουσαν να συνδεθουν εν σειρα. Ετσι θα παρεις την μιση ισχυ απο την καθε μια, και θα σταματησουν να καιγονται.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δύο ίδιες αντιστάσεις εν σειρά θα σταματήσουν να καίγονται γιατί η κάθε μία θα λειτουργεί στο 25% της ονομαστικής της ισχύος!
    P = V² / R, υποδιπλασιάζοντας το V (115V ανά αντίσταση με τη σύνδεση σε σειρά) υποτετραπλασιάζεται η ισχύς.

Οι δύο μαζί θα αποδίδουν πλέον τη μισή ισχύ από την ονομαστική της κάθε μίας:
    P = V² / R, με το V σταθερό (για τις δύο) και με διπλασιασμό του R, υποδιπλασιάζεται το P.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εχεις απολυτο δικιο...
    Στο μυαλο μου ειχα την ταση, και εκ παραδρομης..
    Οποτε θα υποθεσουμε οτι με τη μιση ισχυ, μπορει να μην φτανει για να ζεστανει το νερο.
    Μεγαλυτερες μαλλον δυσκολο να βρεις, οποτε δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις 4...

Μια αλλη ιδεα αντι να τις συνδεσεις σε σειρα ειναι να χρησιμοποιηθει καποιο dimmer το οποιο μπορει να ριξει την ισχυ ας πουμε στο 70% ωστε να μην καιγονται.

Ιδανικα πρεπει να βρεις το μηχανολογικο λογο που καιει τις αντιστασεις..
    Μεγαλη θερμικη αντισταση, χαμηλη ροη.. Αλλα αφου οπως λες ο κατασκευαστης δεν σε βοηθησε, ουτε και οι αντιστασαδες, δεν σου μενουν και πολλα.
    Ας δουμε αν εχει και κανεις αλλος καμμια αλλη ιδεα ομως.

Burn baby, burn

Δικαιώματα απάντησης