Σελίδα 3 από 24 ΠρώτοΠρώτο 1234513 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 233

Θέμα: Boiler συνεχώς ανοικτά;;;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ενδεχομένως θα βοηθούσε αν έμπαιναν δύο αντιστάσεις, με έναν απλό αυτοματισμό (ένα χρονικό και ένα μεταγωγικό ρελέ) έτσι ώστε να λειτουργούν από μία ώρα εναλλάξ. Αν το πρόβλημα έχει να κάνει με υπερθέρμανση, πιθανόν να το έλυνε.
    Μέχρι να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία, όμως, όλα θα είναι εικασίες.
    Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση!

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Αν θα μπει δευτερη αντισταση θα μπει οχι στη μεση που ειναι η ηδη υπαρχουσα αλλα δτην κορυφη του μποιλερ. Τωρα μολις τελειωσα και μαλιστα δεν καταφερα να στεγανοποιησω την αντισταση διοτι υπηρχε σε μικροτερο σπειρωμα, βαλαμε συστολη που δεν τερματιζει για να παρει φλατζα και δεν καταφερα να κανω στεγανοποιηση. Παντως το να υπερθερμαινεται, πως μπορει να συμβαινει αφου το νερο παει μεχρι τους 50 βαθμους μονο; Και η υπερθερμανση ερχεται μετα απο 1 μηνα ή μια βδομαδα; Το οτι εχει καψει 4 αλλη σε 1 βδομαδα και αλλη σε 1 μηνα μου δειχνει οτι ειναι σωστη και η καλωδιωση και η συνδεσμολογια. Δε μπορει να δουλευει 1 μηνα και τσαφ οποτε του καπνισει να καιγεται... Παντως τωρα εβαλα 3,5 κιλοβατ, οχι 4. Αυτην βρηκα. Να δουμε. Παντως ενα ειναι σιγουρο...παντα σαββατοκυριακο χαλαει. Την τριτη θα παρω καμμια δεκαρια ναχω και βλεπουμε.... τι να κανω ρε παιδια. Τι ηθελα εγω κι ηρθα εδω περα ....δεν καθομουνα εκει που ημουνα μια χαρα....

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Και κανω και μια δευτερη σκεψη. Αν δηλαδη εγω θελω να δουλευω την ενδοδαπεδια με ηλεκτρικη αντισταση, πρεπει να βαλω αλλο μικροτερο θερμοσιφωνακι οπως μου ειπε ο ηλεκτρολογος που αναφερομαι παραπανω; Και σ αυτο παλι δε θα υπαρχει υπερθερμανση αφου θα δουλευει συνεχεια; Οσπου να ζεστανει τα 300 λιτρα του μποιλερ, θα του...βγει η ψυχη.
    Εν κατακλειδι στην περιπτωση μου τι θα μπορουσε να γινει; Και περα απο τις αντιστασεις που μου καιει εννοω....Υπαρχει τιποτε αλλο στον οριζοντα;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Υπάρχουν ηλεκτρικοί λέβητες.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Ναι ρε Νικο μου...τα παντα υπαρχουν. Το θεμα ειναι οτι ολο στο δινε ειμαι και τη δουλεια μου δεν κανω....αυτο βλεπω εγω. Και δεν ξερουμε και το γιατι ε.... δε μπορουμε να βρουμε τι καναμε λαθος....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Μακροπροθεσμα, ολες οι αντιστασεις, τοσο σε θερμοσιφωνες οσο και σε φουρνους/κουζινες καποια στιγμη καιγονται.
    Μου εχει τυχει σε θερμοσιφωνα να καει στην πενταετια που δουλευε μονιμα μονο με το θερμοστατη.
    Εφοσον δεν υπαρχει υπερθερμανση, συμβαινει το φαινομενο της θερμιονικης εκπομπης. Με τον καιρο το συρμα αδυνατιζει και κοβεται.
    Ο μηνας ομως ειναι τραγικα λιγος για να συμβει κατι τετοιο.

Απο την αλλη ειναι αδυνατον να υπερθερμανθει μια καινουργια αντισταση χωρις αλατα βυθισμενη σε νερο 50 βαθμων.

Ειπες ομως οτι σου ριχνει ΠΑΝΤΑ το ρελε.
    Αυτο με βαζει σε υποψιες. Καμμια φορα, αμα κοπει το συρμα της αντιστασης, μπορει να ακουμπησει στα τοιχωματα και να ριξει κανα ρελε, ΑΛΛΑ αν αυτο γινεται παντα, τοτε μιλαμε για ΛΟΤΤΟ..

Υπαρχει περιπτωση να τρυπαει το περιβλημα της αντιστασης απο ηλεκτρολυση? Σε τι κατασταση ειναι οι καμμενες αντιστασεις?
    Εχουν αλλαξει χρωμα? Εχουν εμφανισει πορους?
    Ψαχνουμε κατι το δυσκολο, αλλα οχι απιθανο.
    Εχω δει ανοξειδωτο 316 μπαιν μαρι καποιων κυβικων να τρυπαει απο ηλεκτρολυση σε 2 μηνες.
    Στο φως, το καζανι ηταν κοσκινο απο μικρους πορους....

Burn baby, burn

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Η μή περιοδικότητα της αστοχίας πιθανών να οφείλεται στις μεταβλητές καιρικές συνθήκες και συνεπώς τις διακυμάνσεις στις θερμικές ανάγκες της εγκατάστασης άρα και τη συχνοτητα/διάστημα λειτουργίας της αντίστασης.
    Άν δίνεις χρήματα προς λάθος κατεύθυνση πιθανών να ξεπερεάσεις το κόστος ενός ηλεκτρολέβητα.(Συμπεριλαβανομένων των ηρεμιστικών και τις εργατοώρες)

Ο 658 νόμος του Μέρφυ προσαρμοσμένος στο θέμα μας αναφέρει ΄ότι
    Το a/c θα χαλάσει παραμονές 15αυγουστου
    Το καλοριφές το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων
    και το ασανσέρ 15 λεπτά πρίν την αλλαγή του χρόνου (με εσένα μέσα...)
    Τοποθέτησε ηλεκτρολέβητα. Είναι φτιαγμένος για αυτή τη δουλειά γι αυτό και δε δουλεύει συνεχώς όλες τισ αντιστάσεις αλλα προσαρμόζει τη λειτουργία τους ανάλογα με το φορτίο.Εκτός και άν μπορείς να φτιάξεις αυτο που σου είπε ο Νίκος.

kx13578 @ yahoo.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    quote:Originally posted by stom

Η ισχυς που παραγεται πανω στην αντισταση πρεπει με καποιο τροπο να απαχθει, αλλιως θα αρχισει να ανεβαζει συνεχως τη θερμοκρασια του συρματος, μεχρι να το φτασει στη θερμοκρασια τηξεως, οπου και θα λειωσει, ανοιγοντας το κυκλωμα..

Μήπως μια τοπική ανακυκλοφορία με ένα μικρό κυλοφορητή στο ίδιο το μπόιλερ βοήθαγε;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by nkx

Ο 658 νόμος του Μέρφυ προσαρμοσμένος στο θέμα μας αναφέρει ότι
    Το καλοριφές το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων
    Δε σε πιστεύω ρε φίλε! Ησουν εκεί και με έβλεπες;;; [B)]

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημερα παιδια, απο Κερκυρα. Βροχη ολη μερα και τα καεφαλια μεσα.....
    Για τις αντιστασεις, ειχα περιπτωση που την εκαψε και σε μια βδομαδα. Οι καμμενες δε φαινονται ταλαιπωρημενες. Πρεπει ομωσ να πω δυο πραγματα που σκεφτηκα χτες το βραδυ μηπως βοηθησω. Ενω εχω πολυ καλο νερο 18 βαθμων σκληροτητας, θεωρω οτι τα αλατα που βλεπω στις καμμενες αντιστασεις πιστευω οτι ειναι πολλα. Πρεπει μαλλον να δω και το ανοδιο. Και κατι αλλο...οταν πρωτοβαζω τις αντιστασεις δεν ακουγεται τιποτε. Δεν καταλαβαινεις αν ειναι αναμμενο ή οχι. Μετα απο λιγες μερες, πιστευω μολις πιανει αλατα, αρχιζει και ακουγεται ενα χχχχχχχχχ συνεχεια και μαλιστα με αυξομειωσεις στην ενταση του περιοδικα και ρυθμικα μπορω να πω. Μαλιστα αρχιζεις να ακους πολλες φορες περιοδικα αλλα για 1-2 δευτερολεπτα καθε φορα πανω στο χχχχχχ σα να σφυριζει χυτρα. Δυσκολο να πιστεψεις αν δεν το ξερεις οτι η φασαρια αυτη ειναι απο αντισταση.............
    Καλα παιδια..σημερα σας εχω στειλει εεε....ολο επιστημονικες ορολογιες χρησιμοποιω.....χχχχχ....χυτρες. Αστα να πανε. Για την ωρα δουλευει απο χτες η 3,5 Κιλοβαττ χωρις να ακουγεται...
    Και κατι αλλο.... Η αντισταση ειναο συνδεμενη με ενα καλωδιο απο τον πινακα 5*2,5 και μου ειπε ο νηλεκτρολογος οτι αν βαλουμε και αλλα θα την συνδεσουμε με τα 2 καλωδια που περισσευουν και περιμενουν στο 5*2,5. Σωστο;

Δικαιώματα απάντησης