-
Εξέχον μέλος
Χρήστο, τί πίεση έχει τοι νερό μέσα στο μπόιλερ, που είναι βυθισμένες οι αντιστάσεις;
Νίκος
-
Σπουδαίο μέλος
Αν καταλαβαίνω καλά ανάβετε την αντίσταση στο μπόιλερ ΖΝΧ και μεταφέρετε θερμότητα στην ενδοαπέδια μέσω της επάνω σερπαντίνας???
-
Επίλεκτο μέλος
Η πιεση του νερου ειναι απο 3 μεχρι 4,5 μπαρ. Αυτην εχω και σε ολο το σπιτι. Ο πρεσσοστατης οπλιζει στα 3 αν θυμαμαι καλα και απασφαλιζει στα 4,5 περιπου.
Για τον φιλο που ρωτησε για το πως δουλευει, ναι ζεσταινουμε το μποιλερ με την αντισταση και απο εκει τραβαει και η ενδοδαπεδια. Για την ακριβεια ακομα επειδη δεν το εχουμε τελειωμενο, απο το μποιλερ παει στο λεβητα και απο εκει στην ενδοδαπεδια. Υπαρχει μια απωλεια μ αυτο αλλα αφου κανω τη δουλεια μου, δε βαριεσαι....θα γινει κι αυτο.
-
Εξέχον μέλος
Το 2,5ρι για 3,5 kw και σχετικα μικρο μηκος ειναι ΟΚ
Οπως και ναχει, δεν μπορει να φταιει το καλωδιο για το καψιμο των αντιστασεων.
Το μυστηριον συνεχιζεται.
Burn baby, burn
-
Επίλεκτο μέλος
Το πιστευω οτι ηλεκτρολογικα ειναι ενταξει αλλοιως δε θα κρατουσε 1 μηνα ή 25 μερες και μετα θα καιγοταν. Το ερωτημα που ειναι πιο καιριο ειναι τι μπορω εναλλακτικα να κανω για να ζεσταινω το σπιτι χωρις παλι να καταξοδευτω σε αλλαγες.Αν εβαζα ενα μικρο ταχυθερμοσιφωνακι και τοριχνα μετα στο μποιλερ που ειναι καλα μονωμενο και απο και να τραβαει η ενδοδαπεδια θαταν λετε λυση; Και τι διαφορα θα ειχε η λειτουργια αυτη απο τη λειτουργια του μποιλερ που καιει τις αντιστασεις; Παιζει δηλ το ενδεχομενο να μην καιγεται η αντισταση στο ταχυθερμοσιφωνακι; Η οποια προφανως θα πρεπει ναναι παλι 4 κιλοβαττ διοτι με τα 4 φτανει οριακα να ζεσταινεται το σπιτι με την ενδοδαπεδια και ναχουμε και ζεστο νερο χρησης...τι να πω παιδια...τετοια που μου τυχαινουν εχω σκοτιστει.....
-
Συντονιστής
Να σε ρωτήσω χρήστο:από οικονομικής άποψης πως είναι τα πράγματα;(κατανάλωση ρεύματος εννοώ). Για την πρόταση που έκανα παραπάνω έχει κανείς άποψη;
-
Εξέχον μέλος
Ταχυθερμοσιφωνο? Ε Εκει να δεις για ποτε θα καουν οι αντιστασεις.
Τα ταχυθερμοσιφωνα δεν ειναι σχεδιασμενα για συνεχη λειτουργια.
Θα καει γρηγορα, μη σου πω οτι θα λειωσει ολοκληρο 
Η σωστη τεχνικα λυση ειναι ο ηλεκτρικος λεβητας.
Ειναι σχεδιασμενος για αυτο ακριβως που θελεις.
Απο οτι βλεπω με ισχυ στα 6kw παιζει γυρω στο χιλιαρικο...
Συνεχιζουμε ομως να μην εχουμε βρει γιατι καιγονται οι αντιστασεις...
Burn baby, burn
-
Επίλεκτο μέλος
Καλημερα παιδια....μας εκοψε σημερα και χτες στην ακερκυρα...μας νταντανιασε το κρυο...αεραααας μααααννα μου...
Λοιπον, αν ειναι να δωσω 1000 ευρω για λεβητα, καλα που δε χωραει στον λεβητοστασιο, παιρνω περιπου 80 αντιστασεις. μεχρι τοτε θα εχω αλλαξει το μποιλερ και ισως λυθει και το προβλημα. Μενει βεβαια η ταλαιπωρια ...τι να κανεις...
Το κοστος, σκεφτηκα το εξης: 4 κιλοββατ επι 20 ωρες να δουλευει ειναι 80 κιλοβαττ με 0,11, 0,13 ποσο κανει η κιλοβατωρα, ειναι χοντρα 10 ευρω το μερονυχτο. Πιο πολυ πιστευω θα μου καψει σε πετρελαιο ο λεβητας. Αν εχω κανει λαθος, την εκατσα.....
Και κατι αλλο παιδια να τοχετε υπ οψη... Εχω βρει αντισταση (παντα για 4 κιλοβαττ μονοφασικη λεμε) στην Κερκυρα 13ευρω, 24ευτω και στην Αθηνα που τηλεφωνησα για κατι ισως διαφορετικο σε κατασκευη ή ποιοτητα 28ευρω και 32ευρω..αντε να βρεις ακρη...
-
Εξέχον μέλος
Αυτές με τα 13€ χρησιμοποιείς και καίγονται; Μήπως η απάντηση βρίσκεται εκεί; Αν ναι, δοκίμασε και μία των 24€.
Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση να μπορεί να σε καλύπτει μία αντίσταση των 4kW, ακόμη και αν λειτουργεί αδιάκοπα. Τόσο λίγες απώλειες έχει το σπίτι σου; Η όταν έχει κρύο ανάβεις και το λέβητα;
Νίκος
-
Επίλεκτο μέλος
Δεν εχει σχεση το ποσο κανουν....και με τα 34 καηκε και με τα 13 καηκε. Το σπιτι ειναι πολυ καλα μονωμενο (τουβλο- φελιζολ 3 εκ. -τουβλετα - 5 εκ. εξηλασμενη πολυστερινη 0,025 λ), καινουργια πλαστικα κουφωματα και στην Κερκυρα ε.... δεν εχουμε και πολυ χειμωνα εδω.Και η ενδοδαπεδια θελει 40 το πολυ βαθμους. Να σκεφτεις οτι στο υπνοδωματιο δεν αναβω καθολου ( εχω ανεξαρτητο θερμοστατη σε καθε χωρο ) και μονο το πρωι που ανοιγω για αερισμο παει 16, 17 βαθμους. Κατα το διαστημα της μερασ και μεχρι το βραδυ, επανερχεται και εχω 18, 19, 20 βαθμους. Σχεδον ανεξαρτητα εξωτερικης θερμοκρασιας. Παντως εξακολουθει να ειναι μυστηριο το γιατι καιγονται. Σημερα μιλησα με καποιον στην Αθηνα και μου ειπε να μου φτιαξει μια που δε θα καιγεται. Δεν καταληξαμε ομως γιατι δεν ηταν σαφης σε καμποσα.
Δικαιώματα απάντησης