Σελίδα 5 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 3456715 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 233

Θέμα: Boiler συνεχώς ανοικτά;;;

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λεβητας φετος δεν εχει αναψει. και να σκεφτεις οτι απο το μποιλερ παει στο λεβητα το νερο και απο εκει ερχεται στην ενδοδαπεδια δημιουργωντας ετσι απωλειες. Και εχω και 5 μετρα περιπου που οι σωληνες (χαλκος 32 νομιζω) ειναι εξω, μονωμενοι μεν αλλα εξω. θα το φτιαξω και αυτο καποια στιγμη με καλυτερη μονωση.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Γεια σας παιδια. Σημερα μιλησα με μια εταιρεια που φτιαχνει αντιστασεις απο την οποια εχω παρει και εχει καει και μου ειπε ο τεχνικος, πριν φτιαξει μια ενισχυμενη να μου στειλει, να συνδεσω μια τριφασικη 6 KW (οχι 4 που βαζω με τις μονοφασικες), και πιστευει λεει οτι θα λυθει το προβλημα. Θα εχει λεει 3 αντιστασεις επι 2000 βαττ η καθε μια και ή θα τις γεφυρωσει ο ηλεκτρολογος ή θα τις συνδεσει ξεχωριστα. Παντως πιστευει οτι θα εχουμε αποτελεσμα. Εσεις τι λετε, παιζει τετοια περιπτωση;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Χρήστο, πώς να ξέρει κανείς αν μια προτεινόμενη λύση θα λύσει ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζει ποιό είναι; 'Η μήπως σου είπε και ποιό είναι το πρόβλημα;

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Ειναι αληθεια Νικο μου οτι εχεις απολυτο δικιο. Απ ολες τις πλευρες. Απ οτι καταλαβες ομως, μονον ψαχτα μπορουμε να παμε. Ο ανθρωπος κανει αντιστασεις, εχει μια ιδεα, ποιος ξερει αν ευδοκιμησει. Επειδη εγω κατι πρεπει να κανω και μαλιστα κατι οχι ακριβο, αν ειναι κατι που δε θα προξενησει ζημια, θα το δοκιμασω. Εχει δεν εχει δικιο ο ανθρωπος, αν βαλω τριφασικη αντισταση, υπαρχει περιπτωση να δημιουργησω καποιο εστω και παραπλευρο προβλημα; Αν οχι, τι εχω να χασω.... 24 ευρω πληρωσα μια μονοφασικη αντισταση, 33 κανει η τριφασικη....επιβαλλεται να το κανω. Αυτη τη στιγμη περιμενω να ....καει αυτη που εχω επανω. Επειδη δε μου απαντησε ακομα και ο ηλεκτρολογος και ουτε απο εδω εχω καποια γνωμη, δεν εχω παραγγειλει τιποτε. Πρεπει ομως το δυνατον γρηγοροτερο να παραγγειλω, ειτε μονοφασικη ειτε την τριφασικη. Θα λαβω υπ οψη μου τι θα γραψουνε τα παιδια εδω μεσα....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Την τριφασικη θα τη συνδεσεις με το 5χ2,5 ως τριφασικη...
    Τωρα αν τα 6 kw εχουν συγκριτικα μεγαλυτερη επιφανεια απο τα 4, ισως και να σταματησει να καιγεται, αν το προβλημα ειναι υπερθερμανση.

Μια δοκιμη θα σε πεισει.

Burn baby, burn

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Ετσι θα γινει μαλλον. Αποψε ομως μου ειπαν κατι καινουργιο που δυστυχως, δε μπορω να εκτιμησω αν ειναι σωστο ή ασχετο. Μου ειπε καποιος που εκτιμαω οτι ειναι σοβαρος, μετρημενος και ειναι και της δουλειας, οτι για 4 KW αντισταση το καλωδιο που εχω το 5*2,5 δεν κανει. Θα πρεπει λεει να ειναι 3* 4 χιλιοστα διατομη. Στο 2,5 μου λεει μαλλον παρουσιαζεται πτωση τασης με το να ζηταει η αντισταση 4 KW. Και μαλιστα μου ειπε οτι αν βαλω την 6 KW τριφασικη, πρεπει να βαλω 6 χιλ. διατομη αν την γεφυρωσω και το 2,5 ειναι αρκετο αν δωσω τις φασεις ξεχωριστα.
    Που να τα ξερω εγω ολα αυτα.... Τι λετε εσεις οτι ισχυει ρε παιδια..... Σας κουραζω και σας τωρα, ισως γραφω και βλακειες, ο,τι ακουω το μεταφερω....Μα την παναγια αν ειναι πειτε μου να μην ξαναγραψω αν σας κουραζω. Δεν παρεξηγουμαι εγω μ αυτα. Στο κατω κατω δεν εχουμε και προηγουμενα.....Παντως για τη βοηθεια σας, εγω ειμαι ηδη ευνωμων...

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Χρηστο εχεις προσεξει ποσες ωρες την ημερα δουλευει ηαντισταση#894; Αν δουλευει πολλες ωρες τοτε πιθνοτατα να εχεις το ιδιο προβλημα και με την τριφασικη. Εχω την ιδια αποψη με τον stom,οτι η αντισταση καιγεται απο τοπικη υπερθερμανση,μια και λες οτι σε καλυπτει οριακα.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Καλημερα παιδια, η αντισταση δουλευει ολη μερα διοτι το νερο συνεχως γυριζει προς την ενδοδαπεδια. Παει ομως μεχρι 50 βαθμους. Τωρα, αν ετσι υπερθερμαινεται...τι να πεις....δε θα λυθει το προβλημα. Αυτο που μου ειπαν με το καλωδιο μπορει να παιζει;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Μην τρελαινεσαι με το καλωδιο.
    Σιγουρα δεν φταιει αυτο για το καψιμο της αντιστασης.
    Το πολυ πολυ να εχει λιγη παραπανω πτωση τασεως, αρα και η αντισταση δουλευει λιγο χαμηλοτερα, αρα καιγεται δυσκολοτερα.
    Ενας πρακτικος τροπος ελεγχου ειναι να πιασεις την παροχη πανω απο τη μονωση...
    Αν ειναι ελαφρα χλιαρο, δεν υπαρχει θεμα.
    Μεχρι 40 βαθμους ειναι τελειως φυσιολογικο.
    Η τριφασικη 6kw με το 5Χ2,5 θα τραβαει ακομα λιγοτερο ρευμα απο τον καθε αγωγο και θα εισαι και εντος τυπικης προδιαγραφης.

Για τον τυπο, 4kw σημαινει 17,4 amper. Το 2,5 ρι τυπικα ασφαλιζει με 16Α. Για λιγα μετρα, μεχρι 20Α δεν υπαρχει θεμα.

Burn baby, burn

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Να κάνω μία πρόταση#894; Να βάλεις την αντίσταση των 6κw και να την δουλέψεις μισή μισή, δηλαδή 3kw μία ώρα 3kwτην άλλη (ή όποια χρονικά διαστήματα κρίνεις εσύ). Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει να δουλεύει εναλαξ με 4kw την φορά.

Δικαιώματα απάντησης