Σελίδα 6 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 4567816 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 233

Θέμα: Boiler συνεχώς ανοικτά;;;

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μηπως ξερω εγω; Θα το κοιταξουμε και αυτο με τον ηλεκτρολογο ο οποιος μαλλον με βαρεθηκε και δε φανηκε ακομα...Σε καθε περιπτωση θα σας ενημερωσω ολους.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Αυτο alto δε μπορει να γινει διοτι με τα 4 KW μουφερνε 34-35 βαθμους, ισα ισα και στο οριο μπορω να σου πω για να ζεσταινεται το σπιτι. Τωρα που εχω επανω την 3,5 KW μου φερνει 31-33 βαθμους. Κααααατι λειπει απο το σπιτι, το καταλαβαινεις. Ηθελε λιγο ακομα.
    Σημερα μιλησα με τον ηλεκτρολογο και θα βαλουμε την τριφασικη 6 KW. Μαλιστα μου ειπε και κατι αλλο. Ισως μου λεει καιγεται κατα την εναρξη καθε φορα που σταματαει και ξαναρχιζει. Οπως η λαμπα. Μολις την αναψεις καιγεται συνηθως. Θα κοιταξει λεει αν μπορει να κανει καμμια πλακετα να ξεκιναει στην αρχη πιο ηπια. Να δουμε. Παντως, αν δειτε και αργησω να ξαναγραψω εδω...δειτε ειδησεις. Θα περασω στην ιστορια σαν....αντιστασιακος. Αααα και το ωραιο παιδια.... Σημερα μολις μιλησα με τον ηλεκτρολογο με παιρνει ενας πελατης που εχει αγορασει σπιτι απο μενα και μου λεει.... Ρε Χρηστο, ο νοικαρης μου ειπε οτι του εκαψε δευτερη αντισταση σ ενα χρονο. Μηπως ξερεις γιατι; Καλα...εγω...καγκελο... Αγορι μου του λεω μπες στο monachos.gr και διαβασε.
    Ρε επιδημια κερκυραικη ειναι;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Υποψιαζομαι οτι η 6kw 3 φασικη ειναι 3 των 2 kw.

Και δεν ξερουμε κιολλας πως ειναι υπολογισμενη

Απο οσο θυμαμαι, αν ειναι υπολογισμενη γα τριγωνο τοτε η καθε μια ειναι για 400volt ταση.
    Αν την συνδεσουμε σε αστερα, εχουμε υποβιβασει την ισχυ αρκετα.

Βεβαιωσου οτι ο ηλεκτρολογος ξερει τι του γινεται και τι κανει..

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Christos Ka
    Θα κοιταξει λεει αν μπορει να κανει καμμια πλακετα να ξεκιναει στην αρχη πιο ηπια.
    quote:Originally posted by stom
    Αν ειναι υπολογισμενη γα τριγωνο τοτε η καθε μια ειναι για 400volt ταση.
    Αν την συνδεσουμε σε αστερα, εχουμε υποβιβασει την ισχυ αρκετα.
    Στο μυαλό του είσαι Σωτήρη, αστεροτρίγωνο θα βάλει

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Τογραψα εγω....αντιστασιακος θα γινω.... Αν υπαρχει μια ξεκαθαρη σωστη αποψη παιδια για τη συνδεση ας τη γραψει καποιος να τοχω και γω υποψη μου.Καλο θα κανει. Και ο ηλεκτρολογος δεν ειναι ξερολας...κι αυτος παλευει μαζι μου, ψαχνουμε, προβληματιζομαστε.....μαλιστα του εχω πει και νομιζω οτι εχει κανει κι αυτος λογαριασμο εδω στη σελιδα.

Ας μου πει λοιπον καποιος πως πρεπει να τη συνδεσουμε για να τοχουμε υποψη μας...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οπως είπε ήδη ο Σωτήρης, εξαρτάται πώς είναι κατασκευασμένη να λειτουργεί (σε αστέρα ή τρίγωνο).

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180
    Και αυτο Νικο πως το μαθαινεις; Να ρωτησω τον κατασκευαστη ή αυτον που το πουλαει; Ο ηλεκτρολογος μπορει να το βρει αυτο με μετρηση;

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Απ'όσο ξέρω οι τριφασικές είναι τρία ζευγάρια των δύο κιλοβάτ, για να μπορείς να την συνδέσεις είτε αστέρα είτε τρίγωνο. Για να βρείς την ισχύ της μπορείς να την ωμομετρήσεις και να την βρείς.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Οποτε, αν θεωρησουμε μεγιστη ισχυ τα 6KW, σε τριγωνο τοτε εχουμε
    P=I*V οποτε Ι=2000/400 = 5Α
    R=V/I οποτε R=400/5 = 80 Ohm , κρυα λιγο λιγοτερο.
    Επιβεβαιωστε οτι ειναι τοσο ομως η αντισταση με ενα πολυμετρο.

Αν συνδεθουν σε αστερα, θα εχουμε
    P= V^2/R = 230^2 /80 = 661,25 watt * 3 = 1983,75 w.. ουτε καν 2KW

Και αφου ειναι μονιμα αναμενη η αντισταση και καιγεται, ποια εναρξη?
    Ασε που δεν ειναι και παγωμενη..

Ελπιζοντας οτι οι τρεις αντιστασεις θα εχουν μεγαλυτερη επιφανεια, βαλτες απλα σε τριγωνο. Υποθετω οτι υπαρχει καποιος υδροστατης ωστε να κοψει αν τα 6kw πεσουν πολλα (αφου τωρα σου φτανουν τα 4....)

Burn baby, burn

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2010
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    180

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Hallo stom, ετσι κι αλλοιως αν τα 6 KW ειναι πολλα, θα δουλεψει λιγωτερη ωρα για να φτασει τους 50 βαθμους το νερο στο μποιλερ. Μετα κοβει οσπου να πεσει απο τους 50 βαθμους. Θα δουμε.... ειμαι πολυ περιεργος για το αν θα λυθει το προβλημα. Παντως ενας κατασκευαστης αντιστασεων, νεο παιδι, αφου μιλησαμε καμποσο στο τηλ., μου ειπε οτι αν δεν καταφερουμε τιποτε με την τριφασικη, θα μου φτιαξει μια μονοφασικη ενισχυμενη να μην καιγεται ή τουλαχιστον να ειναι πιο ανθεκτικη. Παιζει λετε αυτο; Μπορει δηλ. ο κατασκευαστης να φτιαξει κατι πιο ανθεκτικο για την περιπτωση που κουβεντιαζουμε;

Δικαιώματα απάντησης