-
Επίλεκτο μέλος
Ευχαριστω stom, θα δω να το τελειωσω, αφου πεισω πρωτα και τον ηλεκτρολογο που θελει να βαλει μικρο θερμοσιφωνακι, να ζεστααινει νερο και να το ριχνει στο μποιλερ.
-
Εξέχον μέλος
Αν χρειάζεται προσπάθεια για να πειστεί μην επιμένεις, άλλαξέ τον.
Νίκος
-
Εξέχον μέλος
Το ακουσαμε και αυτο...
Οχι, δεν θα ρωτησω τι ειχε στο μυαλο του ο ποιητης.
Burn baby, burn
-
Επίλεκτο μέλος
Γεια σας παιδια....
αργησα λιγο αλλα περιμενα για να εχω καποιες απαντησεις. Λοιπον....
η αντισταση καιγοτανε προφανως γιατι αναβοσβηνε συνεχεια. Φετος, καναμε μια συνδεση στον διαφορικο θερμοστατη του κιτ που ελεγχει το κυκλωμα των ηλιακων με το μποιλερ και ρυθμισαμε ετσι ωστε η αντισταση να αναβει οταν η θερμοκρασια στο μποιλερ πεφτει στους 53 και να κοβει στους 63. Ολα καλα. Μεχρι τωρα δεν παρουσιαστηκε προβλημα με την αντισταση. Κοψαμε και απο το κυκλωμα το λεβητα για να μην γυριζουν εκει μεσα τα νερα και εχουμε απωλειες και το ξαναενωσα με ενα λαστιχο εκει που ηταν συνδεμενος ο λεβητας. Επειδη ομως αμα κατι απο την αρχη στραβωσει, δυσκολα ισιωνει, παρουσιαζεται το εξης φετος.....
Ενω στο μποιλερ εχει 60 βαθμους θερμοκρασια, στους σωληνες που φερνουν το νερο επανω στην ενδοδαπεδια ανεβαινει μονο μεχρι 40. Μια φορα και για λιγο πηγε 50. Ετσι λοιπον το νερο που ερχεται στην ενδοδαπεδια προφανως δε φτανει για να ζεστανει ολα τα κυκλωματα με αποτελεσμα, στο μπανιο ας πουμε να εχω το θερμοστατη στους 24 και πιανει μονο 21. Και στο μποιλερ εχω 60 βαθμους....... Αντε λοιπον πιασε τ αυγο και κουρεψτο. Περσι ειχαμε πανω στην ενδοδαπεδι 40 σταθερα. Φετος παει απο 32 μεχρι 35-36. δε φτανει ομως φαινεται.....
-
Συντονιστής
Το πρόβλημα σου οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείς μπόιλερ για ζεστό νερό χρήσης σαν δοχείο αποθήκευσης. Αυτό ¨εχει σαν αποτέλεσμα να μην εκμεταλεύεσαι σωστά την διαστωμάτωση του νερού στο μπόιλερ. Ανέβασε καμιά φωτογραφία.
-
Επίλεκτο μέλος
Καλημερα alto, εκατσα κι ετοιμασα τη συνδεσμολογια του λεβητοστασιου μου. Για να την ανεβασω με φωτογραφια χρειαζομαι ενα ιμειλ. Εγω τα ανεβαζω στο Dropbox και στελνει στο ιμειλ αυτου που θελει να τα δει το λινκ. Εδω δεν ξερω σε ποιο ιμειλ να τα στειλω. Αν υπαρχει καποιο, τα στελνω ευχαριστως και μετα τα λεμε πανω στο σχεδιο.
-
Επίλεκτο μέλος
https://www.dropbox.com/s/x07kspmwyp...ITOSTASIOU.ppt

Ριξε μια ματια και τα λεμε. Πληροφοριακα σου λεω οτι: Περσι δουλευε κανονικα με τις θερμοκρασιες αλλα εκαιγε τις αντιστασεις. Φετος απομονωσαμε το λεβητα. Πριν βαλω το λαστιχο αλλα και μετα που τοβαλα, δεν αλλαξε τιποτε. Τρελλαινομαι γιατι εχω θερμοκρασια νερου στο μποιλερ 60 ας πουμε και πανω στο στλλεκτη ενδοδαπεδιας το μετραω και ειναι 30-31. που να ζεστανει το σπιτι ετσι; Επειτα, θερμοστατης στο μπανιο στους 24. Θερμοκρασια μπανιου 20. Ηλεκτροβανα κυκλωματος μπανιου ανοιχτη αλλα νερο 30-31...που να ζεστανει.....
Ο θεος να βαλει το χερι του γιατι μαλλον παει για ...κατεδαφιση ολο το λεβητοστασιο.
-
Εξέχον μέλος
To δοχειο εχει μεσα σερπατινες?
Η αντισταση που βρισκεται?
Burn baby, burn
-
Επίλεκτο μέλος
Εχει σερπαντινες. Ειναι το Ασσος της ηλιοακμης. Η αντισταση βρισκεται αριστερα στη μεση του δοχειου. Οταν λεω οτι εχει 60 ή 50 βαθμους το μποιλερ εννοω στο σημειο S3 που ειναι το επανω μερος του. Ομως οπως σου ειπα, περσι ηταν ολα ενταξει με τις θερμοκρασιες. Μαλιστα παιδευτηκαμε εδω στο φορουμ να βρουμε γιατι καει τις αντιστασεις και βρηκα οτι 1 λεπτο αναβε, 1 λεπτο εσβηνε...μερα νυχτα. φετος συνδεσε ο ηλεκτρολογος την αντισταση στο διαφορικο θερμοστατη και οταν κατεβαινει το μποιλερ 53 αναβει και οταν πιανει 63 σβηνει....που να παει ομως 63....
-
Εξέχον μέλος
Κατι δεν παει καλα στο σχεδιο.
Το ανεπιστροφο στη μεση διχνει οτι το νερο το τραβας απο τη μεση του boiler, και μετα ο ενας κυκλοφορητης σπρωχνει νερο στη πανω σερπατινα του boiler ενω ο αλλος σπρωχνει κοντρα στο αντεπιστροφο?
Burn baby, burn
Δικαιώματα απάντησης