-
Νέο μέλος
ιδιοκατασκευη ηλεκτρικου λεβητα
Καλησπερα σας.Ευχομαι υγεια σε ολους κ καλες δουλειες σε ολους μας κ προπαντων επι πληρωμης διοτι οι πιστολιες μας εχουν αφαιμαξει.Καταρχας να σας συγχαρω για το μερακι που δειχνετε ολοι στη δουλεια σας αλλα κ στην μεταδοση των γνωσεων σας σεμας θελουμε να μαθουμε.Λιγα λογια για τον εαυτο μου:ειμαι κ μενω Γιαννενα,ειμαι ηλεκτρολογος αυτοματισμων(Σ.Α.Ε.)και βιομηχανιας.Το θεμα της θερμανσης με εχει ιντριγγαρει παρα πολυ σε σημειο που να θελω να ασχοληθω επαγγελματικα σε καποια φαση.Το συστημα θερμανσης μου αποτελειται απο το κλασσικο λεβητα-καυστηρα πετρελαιου με ολα τα επακολουθα αυτου(καλα & κακα)και τοποθετημενο ολο απο τα χερακια μου οσο ανορθοδοξο κ αν σας ακουγεται αυτο σε καποιους μηχανολογους μεσα στο φορουμ.Παντα βεβαια σε συννενοηση με φιλο μου μηχανολογο.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:εαν φτιαξω κατασκευη δικη μου απο αντιστασεις συνολικα 24kw για να βοηθησω το υπαρχων συστημα μου ή αν δυναται να το εξαλειψω τελειως η γνωμη σας θα ηταν θετικη ή αρνητικη?Σεβομαι τις γνωμες κ τις αποψεις ολων εδω μεσα διοτι εχετε την ιδια διψα για μαθηση με μενα.Το υπαρχων συστημα μου:
[u]Σπιτι:115 m2,40 χρονων,διπλη τοιχποιεια χωρις μονωση αναμεσα,1ος οροφος,απο κατω μου μαγαζια,απο πανω αλλο διαμερισμα,δεξια-αριστερα αλλα διαμερισματα,διαμπερες,πριν το αγορασω ειχε θερμοσυσ/τες και ξηλωθηκαν κ εβαλα δικη μου ατομικη μοναδα στο υπογειο.
[u]Συστημα θερμανσης:40000kcal λεβητας,2 αυτονομιες για το διαμερισμα,1 για ζνχ,κεντρικη μοναδα ελεγχου εχω logo,στο οποιο μετα θα προστεθουν κ αναλογικα θερμομετρα pt100 για αντισταθμιση του συστηματος.
Υπαρχει τριφασικο με νυχτερινο οποτε η παροχη δεν ειναι προβλημα.
Να μην σας κουρασω αλλο δεν εμπλεκομαι σε αλλες λεπτομεριες εκτος αν μου ζητηθουν.
Σεβαστη καθε αποψη (αρνητικη&θετικη)κ χαιρομαι που σας βρηκα
Να στε καλα ολοι
-
Εξέχον μέλος
Γεια σου φίλε Tsipaki και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Και εμείς θέλουμε τύπους σαν και σένα που να είναι διψασμένοι για γνώση αλλά και για μετάδοση.
Σχετικά με αυτά που ρωτάς και μιας που δεν είναι του αντικειμένου μου σε αφήνω στου υπόλοιπους συμφορουμίτες.
http://udravlikos.gr
-
Νέο μέλος
Γεια σου gregori,καλες συζητησεις να εχουμε κ καλες δουλειες
-
Εξέχον μέλος
Πριν κάνεις ο,τιδήποτε σκέψου ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πολίτες καθώς και το κόστος του πετρελαίου είναι θέματα καθαρά πολιτικής. Οι τιμές παίζουν όχι με γνώμονα τον μπλε πλανήτη και τι προκύπτει από ποιο, αλλά καθαρά με τη σκέψη του να δώσουμε αξία σε κάτι που ετοιμαζόμαστε να πουλήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο ο οιοσδήποτε αγοραστής θα έχει αυξημένο δέλεαρ και αυτό είναι που ζητάμε!
Συνεπώς: σήμερα βλέπουμε ότι το κόστος θέρμανσης του νερού μέσω ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου το ίδιο με εκείνο μέσω αγοράς και καύσης του πετρελαίου. Αν λάβουμε υπ' όψιν και τα πολύ λιγότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε κατά την θέρμανση του νερού μέσω ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγορά του πετρελαίου και την καύση του, τότε η ζυγαριά γέρνει προς την ηλεκτρική ενέργεια.
Όλα αυτά ωραία ακούγονται αλλά σήμερα! Αύριο;
Το δυσκολότερο ερώτημα φίλε μου!
Αν αφήσουμε την πολιτική κατά μέρος και πάμε στον τεχνικό τομέα τότε πρέπει να δούμε τα παρακάτω:
1. Για ένα σπίτι 115 τ.μ. στα Γιάννενα όπου θεωρώ ότι έχουμε μία μέση μέση απαίτηση της τάξης των 25000 Kcal/h αυτό σημαίνει ότι η μηχανή μας μπορεί να ξεπετάξει 29 kWh ανά ώρα. Δεδομένου ότι ένας ηλεκτρικός πίνακας 3Χ35Α μπορεί να σου δώσει 24 kWh ανά ώρα, να γνωρίζεις ότι πρέπει να ανέβεις σε πίνακα 3 Χ 63Α. Εκεί υπάρχουν και διαφορές στα πάγια αλλά και σε άλλα κονδύλια που συνθέτουν το κόστος της κιλοβατώρας της ΔΕΗ όπου πρέπει να τα προσέξεις.
2. Υπ' όψιν ότι οι ηλεκτρικές αντιστάσεις είναι σαν τις λάμπες καίγονται δίχως προειδοποίηση. Θα πρέπει να συνθέσεις πέντε εξάρες αντιστάσεις (5 τεμ. των 6 kW) και συνεπώς οι πιθανότητες προβλημάτων πενταπλασιάζονται. Να στο πω αλλιώς πρέπει να είσαι με ανταλλακτικη αντίσταση και κατσαβίδια, καστάνιες, καρυδάκια, φλάντζες συνεχώς stand-by.
3. Δεν ασχολούμαι τώρα με βαρέλια, θερμοσίφωνες δοχεία κλπ. Θεωρώ ότι αυτά τα έχεις σκεφθεί.
4. το σημαντικότερο: αν θελήσεις να κάνεις συνεργασία μεταξύ της πατέντας σου και του λέβητα ώστε να βοηθηθείς τις πολύ κρύες ημέρες, εκεί να ξέρεις ότι έχασε η μάννα το παιδί και το παιδί την μάννα!
Εκεί υπάρχουν άλλοι δύο τόμοι με ιδέες (απ' αυτές έχουμε πάρα πολλές) και διάφορους αυτοματισμούς κλείσε άνοιξε που στα σκίτσα μπορούν να φαντάζουν αλλά στην πράξη τα περισσότερα κάνουν τους άμοιρους τους χρήστες να κράζουν!
Εκεί θα σε συμβούλευα 4οδη που είτε θα αγοράσεις τον σερβοκινητήρα της ή θα το κάνεις μόνος σου μέσω LOGO και αναλογικής εξόδου. Οπότε συνυπολόγισε κι αυτό το κοστολόγιο.
Επίσης θα μπορείς να ξεκινάς τον λέβητα και χειροκίνητα έτσι απλά δίχως 4οδη. Μόνο που θα πρέπει το πάντρεμα να στο σχεδιάσει Μηχανολόγος που να διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και να στο εξισορροπήσει (να στο ζυγιάσει). Ειδικά το τελευταίο.
Για θερμικά δοχεία και τέτοια ούτε λόγος να γίνεται! Μείνε καλύτερα με το πετρέλαιο. Μπόρα είναι, θα περάσει...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Συντονιστής
'Αν θές να κάνεις μια επένδυση βάλε ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ (όχι "καφετιέρες") στα δωμάτια που χρησιμοποιείς πολύ και κράτα το πετρέλαιο για τα πολύ χοντρά κρύα.Το σπίτι είναι πολύ μεγάλο για ηλεκτρολέβητα εκτός και άν οι συνήθειές σου και οι γνώσεις σου στους αυτοματισμούς σου επιτρέπουν να το χωρίς σε ζώνες ώστε να μειωθεί η απαιτούμενη ισχύς του ηλεκτρολέβητα (και ετεροχρονισμός στο ζεστό νερό χρήσης).
kx13578 @ yahoo.gr
-
Νέο μέλος
καλημερα σας και ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
@nkx:η θερμανση με το κλιματιστικο δεν μου πολυκαθεται σαν ιδεα.δεν ακτινοβολε,θερμαινει απλα τον αερα,θα μου πεις οτι κα τα σωματα πιο πολυ ζεσταινουν αερα παρα ακτινοβολουν,δεκτο.Οταν βλεπω ομως οτι μολις κλεισεις το κλιματιστικο πεφτει η θερμοκρασια αμεσως,ε δεν με ικανοποιει σαν συστημα θερμανσης για σπιτι,για γραφεια κ αλλες εφαρμογες μπορει να αρκει.εχω ηδη 2 κλιματιστικα για υποβοηθηση στο σπιτι για καμια φορα αν μου τελειωσει το πετρελαιο διοιτι στις μερες μας με τα μποτια το αγοραζουμε.Του χρονου θα το αγοραζουμε σε μπουκαλια 1,5 λιτ. εεκει που θα παει η τιμη του.
@pirate:καταρχας να σου πω οτι το ψευδονυμο σου μου φερνει στο μυαλο τον Τζακ Σπαροου απο τους πειρατες της καραιβικης.Εχεις καμια ομοιοτητα με τον κυριο?
Η πολιτικη του πετρελαιου μου ειναι γνωστη οπως κ του υγραεριου που πηρε αυξηση οπως κ των πελλετ που κ αυτα πηραν μια μικρη αυξηση,οπως ηταν αναμενομενοδιοτι η κυβερνηση μας δεν μπορει να αφησει κατι ησυχο,πρεπει να μας αφαιμαξει τελειως.Οι αντιστασεις θα μπουν σε τετοια διαταξη που θα ειναι σε σειρα με το κυκλωμα νερου του λεβητα.4 ή 5 κοιλοδοκοι 100χ100χ4 μηκους ενος μετρου κολλημενοι ο ενας πανω στον αλλον ετσι ωστε το νερο θα περναει μεσα απο ολους με τη σειρα απο κατω προς τα πανω.Οι αντιστασεις θα ειναι βιδωτες στα πλαινα αυτων με σπειρωμα 2΄.Απο 4kw η καθε μια,οποτε θα εχω κ 1-2 εφεδρικες οταν καιγεται μια να μην αδειαζω νερα μεσα στο χειμωνα.Το θεμα μου ειναι τι ροη πρεπει να εχει το νερο ετσι ωστε να προλαβαινει να ζεσταινει το νερο η πατεντα αλλα κ να ειναι ικανοποιητικη για να αποδιδουν τα σωματα αυτο που πρεπει.
Σας κουρασα?δεν πειραζει,για αυτο ειμαστε εδω,να κουραζουμε το μυαλο κ να του δινουμε τροφη για σκεψη.
Αν θελετε ενα σχεδιακι πειτε μου να στειλω αν δεν καταλαβατε το κατασκευασμα μου,το τερατουργημα.
Να στε καλα κ να προσεχετε εκει εξω,δαγκωνουν.
-
Συντονιστής
Αυτό με το ψευδώνυμο δέν το κατάλαβα.Για πές μου να μαθαίανω!
Όσο για το θέμα κλιματισμός και ακτινοβολία ορίστε η απάντηση
http://www.daikin.gr/product/for-you...ra/default.jsp
Κλιματιστικό με θερμαινόμενη μετόπη που ακτινοβολεί.
kx13578 @ yahoo.gr
-
Νέο μέλος
το εργο:Πειρατες της Καραιβικης δεν το εχεις δει με τον Τζονι Ντεπ?
ενας πειρατης που οταν τον βλεπεις νομιζεις οτι ειναι στον κοσμο του,καμια επαφη με την πραγματικοτητα,ενα χαοδες βλεμμα αλλα οταν θελει σε αφηνει αφωνο με αυτα που κανει κ με τις τοσες γνωσεις που εχει και που μπορει να τις αξιοποιεισει την καταλληλη στιγμη.
Δικαιώματα απάντησης
- You may not post new threads
- ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
- You may not post attachments
- ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
-
Κανονισμός λειτουργίας