Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 17

Θέμα: καταναλωση θερμανσης

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60

καταναλωση θερμανσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μενω σε διαμερισμα,εμβαδου πλακας 125τμ,καθαρο εσωτερικα 100τμ.Περιοχη Μανιακοι Καστοριας.Οι τοιχοι εχουν για μονοση 2,5εκατοστα φελιζολ λευκο Τ10.
    Ειμαιστον πρωτο οροφο,στο ισογειο και στον δευτερο δεν μενει κανεις.
    Ο δευτερος οροφος εχει μονο κουφωματα και τοποθετησα στη πλακα του φελιζολ 4 εκατοστα Τ20.
    Στο σαλονι-κουζινα εχω νοτιο-ανατολικο προσανατολισμο ειναι εμβαδου(καθαρου)50τμ και εχει 2 μπαλκονοπορτες,δυο παραθυρα κανονικα και ενα μικρο στην κουζινα χωρις παντζουρη.
    Υπαρχει χωλ περιπου 10τμ με εσωτερικους τοιχους και τρια υπνοδωματια τα δυο απο 9τμ και ενα 12τμ.
    Τα μικρα δωματια βρισκονται στη βορινη πλευρα και το μεγαλο στη δυτικη και τα τρια εχουν μια μπαλκονοπορτα τα μικρα με ενα φυλο και το μεγαλο με διπλο.
    Τα τζαμια ειναι διπλα.Υπαρχει μια αποθηκη με εσωτερικους τοιχους και το μπανιο στη βορινη πλευρα εχει παραθυρο και ειναι μονιμος ανοιχτο,εχω τοποθετησει ανεμηστηρα με σωληνα φ12 τον οποιο λειτουργω περιπου 14 ωρες.
    Για θερμανση χρησιμοποιω κλιματιστικα,εχω τεσσερα inverter 9000btu και ενα 18000btu.Στα υπνοδωματια εχω ενα 9αρη και στο σαλονι-κουζινα το 18αρη και 9αρη.Στο μπανιο εχω εναν θερμοπομπο 750watt.
    Για ζεστο νερο χρησιμοποιω θερμοσιφωνα,τον καιω περιπου 20-30 λεπτα τη ημερα για ζεστο νερο.
    Τις ημερες με παγετο (εως -12) φτανω σε κατανλωση 100kw το 24ωρο,οταν η θερμοκρασια ειναι κοντα στο μηδεν(εως +5) καταναλωνω περιπου 60kw το 24ωρο.
    Η θερμοκρασια στο σπιτι κυμενετε απο 20-21 βαθμους.
    Τα κλιματιστικα στην ονομαστικη τους ισχυ εχουν συνολικη καταναλωση 5kw και αποδοση 20kw.
    Τα καιω συνεχεια νυχτα και μερα.
    Θεωρειται υπερβολικη η καταναλωση ή φυσιολογικη;
    Ρωταω διοτι προσφατα μετακομισα σ'αυτο το σπιτι και στο προηγουμενο με αλλα δεδομενα ακαιγα το 1/3 περιπου παλι στην Καστορια.
    Χρησιμοποιω για θερμανση τα κλιματιστικα 5 χρονια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το σπίτι σου έχει ανεπαρκή μόνωση για την περιοχή, και πολλές επιπλέον απώλειες προς τα μη θερμαινόμενα πάνω και κάτω. Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι δεν καις πολύ.
    quote:Τα κλιματιστικα στην ονομαστικη τους ισχυ εχουν συνολικη καταναλωση 5kw και αποδοση 20kw
    Αυτό υπονοεί ένα COP 4, το οποίο όμως δίνουν ενδεικτικά οι κατασκευαστές για συγκεκριμένη περιοχή θερμοκρασιών. Μπορεί να το προσεγγίζεις όταν έξω έχει +5°C, αλλά με -10°C είναι αρκετά μικρότερο (πιθανολογώ 2 ή και λιγότερο). Επίσης, με χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία έχεις περισσότερες απώλειες. Επομένως, είναι φυσιολογικό να έχεις και μεγαλύτερη κατανάλωση, και για τους δύο λόγους.

Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Εχω απογοητευτει λιγο το σπιτι εχει πλακακι και ειναι παγωμενα,μετακομισα για οικονομικους λογους(φνηνοτερο ενοικιο) και θα τα πληρωσω στην θερμανση,υπαρχει καποιος τροπος να βελτιωσω την κατασταση.Δεν με παιρνει για νεα μετακομισει.
    Τον ανεμηστηρα στο μπανιο τον εβαλα γιατι μου εβγαζε υγρασια(μουχλα) σε ολες τις γωνιες του σπιτιου συν τα παραθυρα που ηταν μουσκεμα το πρωι,τωρα λυθηκε το προβλημα,αλλα εχω απωλειες.
    Το σπιτι ειναι 6ετιας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε νοικιασμένο σπίτι. Αν ήταν δικό σου θα σου έλεγα να το μονώσεις.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Εγω περιμενα να διαβασω οτι τωρα με τις παγωνιες εχεις συγκατοικους στο σαλονι κατι πολικες αρκουδες και ηθελες καμμια ιδεα τι να τις φιλεψεις..

Σοβαρα τωρα, με ουσιαστικα αμονωτο σπιτι, παλι καλα να λες.
    Παντως αν λες οτι καις 100KWh το 24ωρο ΜΟΝΟ απο κλιματιστικα αυτο σημαινει οτι η συνολικη πραγματικη ισχυς τους ειναι γυρω στα 4,2KWatt

Burn baby, burn

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Με τα υπαρχοντα κλιματιστικα στους -10 εξω αν αυξησω την θερμοκρασια τους εχουν την δυνατοτητα να μου ανεβασουν τη θερμοκρασια κατα 1 βαθμο μεσα στο σπιτι απο 21 στους 22 π.χ. ,δεν ειναι τελειωμενα δηλαδη και ο μεσος ορος καταναλωσης το 24ωρο φτανει οριακα της 4kw την ωρα.Δηλαδη η καταναλωση ειναι μικροτερη απο την ονομαστικη τους ισχυ(5kw),η μεγιστη τους καταναλωση φτανει τις 6,5kw.
    Επειδη σκεφτομαι και τα πελλετ στους -10 αυτο το σπιτι για να εχω 21 βαθμους ποση ενεργεια περιπου θελει.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Με 60 kWh to 24ωρο (ισοδυναμεί με 7 λίτρα πετρέλαιο αν είχε λέβητα) στην Καστοριά και σπίτι 125 τ.μ. μονίμως με 20°-21° κάτι δεν μας λες καλά διότι η κατανάλωση είναι πολύ μικρή!! Και μισή ώρα την ημέρα (2 kWh) για ζεστό νερό!! Πόσα άτομα είστε και τη βγάζετε με 2 kWh την ημέρα??
    Απίστευτα μικρές καταναλώσεις!! Για μέτρα σωστότερα και κοίταξε πάλι τα ρολόγια σου!!

Ειδάλλως σε στέλνουμε στο υπουργείο σαν ειδικό σύμβουλο του υπουργού ώστε να μειωθούν πανελλαδικά οι καταναλώσεις και να σωθεί ο κατακαημένος κόσμος που θα θυμάται τον χειμώνα του 2012 σαν τον κατοχικό!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Απο 15-12-2011 εως σημερα 20-1-2012 εχω καταναλωσει 1678kw ημερησιο και 885kw νυκτερινο συνολικα 2563 kw.Αν θεωρεις οτι ειναι λιγο τοτε το αφηνω ως εχει.
    Το θερμοσιφωνο το αναβω για να εχω ζεστο νερο για το πλυσιμο τον πιατων,οταν ειναι για μπανιο εννοητε οτι αναβει περισοτερο.
    Εχω δυο παιδια 3-5 ετων.
    Σε προηγουμενο σπιτι που εμενα 90 τμ ειχα μεγιστη καταναλωση της 4000kw το τετραμηνο τωρα θα μου ερθει περιπου 8000kw το τετραμηνο.Στο προηγουμενο ειχα ζεστη 23-24 βαθμους και σ'αυτο 20-21.
    Απο 60 μεχρι 100kw το 24ωρο κυμενετε η καταναλωση.Εχω θερμομετρα σε ολα τα δωματια του σπιτιου.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Ο ανεμιστήρας τι κάνει βγάζει ή βάζει αέρα; Φαντάζομαι ότι βγάζει. Όπως και να έχει με συνεχόμενο παράθυρο ανοικτό στου 0 εώς -10 είναι σαν να προσπαθείς να γεμίσεις έναν κουβά με νερό ο οποίος όμως έχει μια μεγάλη τρύπα.
    Οι υγρασία στους τοιχους οφείλεται στο ζεστό αέρα που έρχεται σε επαφή με τον πολύ κρύο τοιχο και οδηγεί σε συμπήκνωση της υγρασίας.
    Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κλέισεις την "τρύπα".
    Αν μπορείς να διαθέσεις ένα ποσό αγόρασε αφυγραντήρα για να μήν έχεις τόσο έντονες υγροποιήσεις.
    Όταν λές πλακάκι τι έννοείς; Δεν έχεις χαλιά;Γ Βάλε οπωσδήποτε.
    Μετέφερα όσα περισσότερα ηλεκτρικά φορτία μπορείς (ζεστό νερό κοουζίνα κ.α.) στο νυχτερινό τιμολόγιο (ισχύει και το μεσημέρι 15 30 με 17 30) άν έχεις το μεικτό.(πάρε τη ΔΕΗ στο 10500 δώσε τους τον αριθμό παροχής για να σου πούνε ακριβώς το ωράριο του νυχτερινου).
    Για παράδειγμα μπάνια και πιατα γίνοντα τις ώρες του νυχτερινού και μετα αφήνεις το boiller γεμάτο για την υπόλοιπη μέρα.
    Θέλει λίγο κυνίγη αλλα δε γίνεται αλλιώς.
    Πάντως οι καταναλώσεις σου είναι πολύ καλές. Μην απελπίζεσαι. Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Θα ανέβουν οι θερμοκρασίες και θα είσαι λίγο καλύτερα.
    Αν κλεινει τα κλιματιστικά στα δωμάτια το πρωί και του σαλονιου το βράδυ δημιουργούνται προβλήματα;
    Ανακεφαλαίωση (μέχρι στιγμής)
    1. Κλείσιμο "τρύπας" απωλειών απο τον εξαερισμό του μπάνιου.
    2. Χαλιά
    3. Μεταφορά φορτίων στον "νυχτερινό"
    4. Σβύσιμο κλιματιστικών στα δωμάτια που δε χρησιμοποιούνται ή έστω λειτουργία τους στο οικονομικό πρόγραμμα. Λογικά θα έχουν τί μάρκα είναι)
    5. Μην απελπίζεσαι. Χιονιάς είναι θα περάσει.

kx13578 @ yahoo.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε μου nanos που στην εξοικονόμηση ενέργειας είσαι maximos 2563 kWh σε διάστημα 36 ημερών σημαίνει 71 kWh ανά ημέρα. Που σημαίνει ότι με 8 λίτρα πετρέλαιο ζεσταίνεις καθημερινά ένα σπίτι 125 τ.μ. στην Καστοριά. Το κάνεις μέσω απλών κλιματιστικών που προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέρμανση δευτέρας κατηγορίας σε ποιότητα αλλά ας μην επεκταθούμε εκεί. Αυτά τα μαραφέτια τον χειμώνα αντλούν θερμότητα από το κρύο περιβάλλον και αν είναι καλής ποιότητας μπορούν να λειτουργήσουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως τις δικές σου. Εννοείται ότι το σπίτι των 125 τ.μ. δεν είναι δυνατόν να θερμανθεί επί (ας πούμε 16ωρο με 71 kWh! Χρειάζεται κάπου 160 kWh το λιγότερο και να είναι και καλά μονωμένο. Τις υπόλοιπες φυσικά τις «κλέβεις» από τον ψυχρό αέρα της Καστοριάς (ε ρε και σε πάρει πρέφα η εφορία ότι ξεκλέβεις την θερμότητα του ελληνικού μας αέρα τι χαράτσι σου ετοιμάζει!).
    Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με το ρεύμα θερμού αέρα από ψηλά τότε εμείς το μόνο που μπορούμε να σου πούμε ότι είσαι μέσα στην «πράσινη» ζώνη και μη μιλάς καθόλου!
    Τώρα τι έκανες στο άλλο διαμέρισμα αυτό άστο! Έχε υπ' όψιν σου ότι αν έμενες σε υπόγειο 200 τ.μ. δεν θα ξόδευες ούτε 10 kWh την ημέρα για θέρμανση. Αυτό εξαρτάται φυσικά από το σπίτι που έχεις και πού το έχεις. Αν είναι καλυμμένο από παντού τότε τι θα καίει;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης