quote:
Originally posted by Pirate
[
Έχουν περάσει 37 ολάκερα χρόνια από τότε που έταξα στον εαυτό μου να μη διαβάσω ποτέ ελληνικό βιβλίο που να έχει σχέση με την Μηχανολογία αλλά ούτε και μεταφρασμένο στα ελληνικά που να έχει σχέση με φυλλάδιο οδηγιών από αυτοκίνητο έως κατσαρόλα...
Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο τέλεια αλλά έχω εξασκηθεί στο διάβασμα όχι των αγγλικών εφημερίδων αλλά όλων των άλλων εκδόσεων που αφορούν τα κομπιουτερο-μηχανολογικά. Ο λόγος που το έκανα είναι ότι κατάλαβα από τότε ότι ο ένας αντέγραφε τον άλλον.
Το βιβλίο ή η συγγραφή κάποιου άρθρου είναι κι αυτό ένα μεράκι. Μία εσωτερική δύναμη σε κάνει να τακτοποιήσεις τις γνώσεις σου και να τις δώσεις στη νεώτερη γενιά που πάντα ψάχνεται ώστε να εμπλουτισθεί η γνώση γύρω από το αντικείμενο. Κάτω από αυτό το πρίσμα αυτό που θα γραφθεί έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει τον σκοπό αυτόν.
Αν όμως μοναδικό κίνητρο στην συγγραφή ενός άρθρου είναι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή ενός τεχνικού βιβλίου είναι τι «θα κουνουμήσουμι» τότε αυτό το άρθρο ή το βιβλίο θα βγει μάπα! Δεν θα κουρασθεί καθόλου ο συγγραφέας. Διά της πανάρχαιας μεθόδου της αντιγραφής θα συντάξει το άρθρο ή το βιβλίο, θα του φτιάξει ένα σινιέ εξώφυλλο και θα το ρίξει στην αγορά.
Εν κατακλείδι: Η μέθοδος της αντιγραφής ελλοχεύει πολλούς κινδύνους και ένας εξ' αυτών είναι ότι αν υπάρξει ένα λάθος στο «πρωτότυπο» τότε αυτό πολλαπλασιάζεται, είναι κάτι σαν την μόλυνση!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου