Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 69

Θέμα: μεγαλη καταναλωση υγραεριου βοηθεια

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γιατί μείωσες; Τώρα θα δεις να ζορίζεται ο λέβητας περισσότερο!

Απάντησε στα ερωτήματα:
    1. Έφθανε η θερμοκρασία του νερού στο σημείο ρύθμισης του θερμοστάτη ώστε να σταματάει ο καυστήρας;
    2. Αν έφθανε, πόσο χρόνο χρόνο έκανε σβηστός και πόσο χρόνο σε ΟΝ λειτουργία;
    3. Το σπίτι σε ποια θερμοκρασία φτάνει;

Υ.Σ.
    Απάντησε στα παραπάνω και θα δω και το manual

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    axarnai, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Μιωσα γιατι ηταν ρυθμησμενος σε 32000 και εγω θελω 25000 (20200 τα σωματα) Ο Καυστηρας εχει 6 παυλες max πρωτα δουλευε μονιμα στο 6 μεχρι να πιαση θερμοκρασια το νερο τωρα που κατεβασα ξεκινα απο το 3 και φτανει το 5 και φαντασου εχω μονο τον κατω οροφο με 11800 στα σωματα

Θερμοστατης ανοιγμα στους 18,8 κλεισιμο στους 19,2 σε 30 λεπτα

Ερωτηση 1, 2 δεν εχω τσεκαρι ακομα

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Περισυ εκανα μια εγατασταση υγραεριου σε μια ψησταρια ενος φιλου και πελατη. Μεχρι τοτε δουλευε με συστοιχια φιαλων και κανενα προβλημα. Οταν ξεκινησε να δουλευει με την δεξαμενη δεν ηταν απολυτα ικανοποιημενος απο την αποδοση,ετσι με φωναξε να δω τι συμβαινει.( Ο εμπορος του υγραεριου,που τον φωναξε πρωτα απο μενα, του ειχε πει οπου δεν ηταν σωστη η εγκατασταση) Πηγα λοιπον και παρουσια του πελατη και φιλου ξεσυνδεσα την δεξαμενη και συνδεσα μια μπουκαλα προπανιου που του ειχε μεινει απο περυσι. Η φλογα απο τα μηχανηματα του γυρου πηγε μεχρι το πεζοδρομιο απεναντι(που λεει ο λογος).Συνδεω παλι την δεξαμενη αφου καταλαβε οτι δεν υπηρχε θεμα και ενημερωνει τον εμπορο που αρχισε να του λεει καποιες δικαιολογιες.Να αναφαιρω οτι το μανομετρο της δεξαμενης εδειχνε την σωστη πιεση για την αντοιστιχη θερμοκρασια περιβαλοντος,βαση ενος πινακα που εχω απο την εταιρια που συνεργαζομαι. Το αποτελεσμα ηταν να μεινει ο πελατης και φιλος ευχαριστημενος και απο τον εμπορο αφου του εκανε καλυτερη τιμη και ο εμπορος που δεν εχασε τον πελατη. Και ζησανε αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

Υ.Σ. Πανε και τα μανομετρα πανε και οι μετρησεις πανε ολα,οποτε καταλαβαινεις τι γινεται στην αγορα του υγραεριου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Υ.Σ. Πανε και τα μανομετρα πανε και οι μετρησεις πανε ολα,οποτε καταλαβαινεις τι γινεται στην αγορα του υγραεριου.
    Δεν αντιλέω!
    Παραπάνω δήλωνα ότι δεν μπορούσα να απαντήσω για την σύσταση του μίγματος διότι απλά δεν είμαι ειδικός. Είμαι μηχανολόγος και σαν μηχανολόγος πρέπει να γνωρίζω τις πιέσεις των γνωστών καυσίμων. Τώρα, αν βρέθηκε ένας βαρύς υδρογονάνθρακας ο οποίος έχει μικρό κόστος παραγωγής, μικρή θερμαντική ικανότητα και μεγάλη πίεση κορεσμού οπότε μια χαρά «δένει» για ανάμιξη με το δυνατό και ακριβό προπάνιο εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να το ξέρω! Σαν μηχανολόγος όμως ξέρω την διεύθυνση του κρατικού χημείου οπότε στην περίπτωσή σου θα έπαιρνα ένα δειγματάκι από την δεξαμενή του φίλου σου και μάλιστα εν γνώσει του προμηθευτή και θα την πήγαινα σούμπιτη στο χημείο ώστε να μου βγάλει την καθαρότητα του προπανίου. Από κει και μετά τον λόγο θα είχαν άλλοι, άλλων ειδικοτήτων.

Αυτό δεν είναι λόγος όμως να αφορίσουμε τα μανόμετρα και τα όργανα ένδειξης. Δεν σου βγαίνει κάτι μέσω πίεσης; θα πας μέσω στοιχειομετρικής ανάλυσης ή θα πας μέσω θερμοκρασιών. Αυτός που θα υποδείξει τον δρόμο στον άσχετο φίλο σουβλαντζή είσαι εσύ, ο ειδικός και όχι η μαύρη μας η μοίρα σε ένα τόπο που ο καθένας κάνει άφοβα ό,τι θελήσει.

Φίλε Θάνο το μηχάνημά σου αποδίδει από 11.000 έως 25.000 θερμ. Ανάλογα πού θα ρυθμίσεις την πίεση.
    Τα σώματα που παρέθεσες αποδίδουν σε θερμίδες (Δθ=15°):
    θερμοκρ. εισόδου στο σώμα_______________Ισόγειο______________οροφος
    ________75°_____________________________8.500 _______________4.700
    ________80°_____________________________9.800 _______________5.400
    ________90°_____________________________11.500 ______________6.400

Για τσέκαρε που σβήνει ο καυστήρας και σε ποια θερμοκρασία «κάθεται» το σύστημα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    axarnai, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Καλημερα pirate ο λεβητας εχει αντισταθμηση και αυτες της θερμοκρασιες που μου λες δεν υπαρχουνε και βαση τη αποδοσης το σωματων παλι ειναι ψηλα ο λεβητας

Κοιτα στο manual την λειτουργεια auto. Και τον πινακα επιλογη καμπυλης θερμοκρασιας εγω εχω 1,5

Αρα αν καταλαβα καλα θελει ρυθμηση και το αεριο για να κατεβη η θερμικη ισχυ

Πες μου πως θα ανεβασω βιντεο στο σαιτ να δεις το λεβητα σε λειτουργεια

ευχαριστο πολλη για το χρονο που διαθετης

Διαβασε πιο πανω το post του nyannaco που ειναι για της θερμιδες των σωματων ειναι αλλες απο της δικες σου

Μαλον μια μπουκαλα θα μα δειξη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Σωστά τα υπολόγισε ο Νίκος διότι εγώ σου είχα πάρει ένα σώμα λιγότερο και στα δύο επίπεδα. Τελικά έχεις σύνολο 11 σώματα τα οποία αποδίδουν:

θερμοκρ. εισόδου στο σώμα_______________Ισόγειο______________οροφος
    ________55°_____________________________5.800 _______________4.100
    ________60°_____________________________7.200 _______________5.000
    ________65°_____________________________8.500 _______________6.000
    ________75°____________________________11.500 _______________8.000
    ________80°____________________________13.100 _______________9.100
    ________90°____________________________14.730 ______________10.200

Τι να το κάνω το βίντεο! Δεν θα βοηθήσει.
    Το ξέρω ότι έχεις αντιστάθμιση αλλά σου ζήτησα να μου πεις την θερμοκρασία νερού που πάει στα σώματα. Πόσο είναι; 50°, 60°, 65°. Και τους χρόνους που λειτουργεί και κάθεται ο καυστήρας.
    Μου λες ότι έχετε ρυθμίσει την καμπύλη αντιστάθμισης στο 1,5. Δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν σου ότι στους 0° η καμπύλη αυτή σου στέλνει 60° στα σώματα. Στους 60° όμως βάσει του παραπάνω πίνακα παίρνεις 7200 θερμ. κάτω και 5000 επάνω ήτοι 12200 θερμ. Στους 5° παίρνεις ~52° και τα σώματα αποδίδουν κάπου 8500 θερμίδες. Δες όμως τι σου έγραψα προχθές:
    quote:Τώρα όσον αφορά το κατέβασμα 10% σε ένα 24ωρο αυτό σημαίνει 25 κιλά υγραερίου δηλαδή καθαρή ενέργεια 203.250 Kcal. Αν διαιρέσουμε στις 24 ώρες παίρνουμε 8.500 Kcal σε κάθε ώρα. Για τις τωρινές θερμοκρασίες ένα σπίτι 60 τ.μ. θα απορροφήσει 8500 θερμ. ανά ώρα αν δεν είναι και τόσο καλά μονωμένο. Μη συγκρίνεις τους τρεις περασμένους χειμώνες με τις τωρινές μέρες. Τώρα οι καταναλώσεις έφυγαν στα ύψη αυτές τις μέρες!
    Άρα όλα επαληθεύονται από όποιον δρόμο και να πάμε. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση.

Υ.Σ.
    1. Φυσικά και εξαρτάται η θερμική απόδοση του αερίου από την πίεση. Το προπάνιο με το βουτάνιο έχουν σχεδόν την ίδια θερμογόνο δύναμη, εκτός αυτού το βουτάνιο είναι και πυκνότερο μάλιστα. Πώς συμβαίνει όμως το προπάνιο να έχει ισχυρότερη θερμική ικανότητα από το βουτάνιο; Δες τον πίνακα των πιέσεων που σου πόσταρα προχθές και θα το δεις. Το Προπάνιο φυσάει ενώ το βουτάνιο είναι ψόφιο. Στους 18° το ένα διαθέτει από τη φύση του 8 Bar πίεση και το δεύτερο μόνο 2 Bar.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    axarnai, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Το καταλαβα και εκοψα την αντισταθμηση και εβαλα τα νερα στους 80 βαθμους τωρα θα τσεκαρω χρονους λειτουργειας του λεβητα

Μηπως εχω πολλες θερμιδες για 60μ2 χωρο. Και ποσες θερμιδες θελω κανονικα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate

Σωστά τα υπολόγισε ο Νίκος ...
    Αυτό έλειπε να έβγαζα άλλα, αφού ξέρεις ποιό εργαλείο υπολογισμού χρησιμοποιώ

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by tanos1973
    Μηπως εχω πολλα σωματα για 60μ2 χωρο
    Το τετραγωνικά του χώρου από μόνα τους δεν λένε σχεδόν τίποτα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρρεάζουν τις θερμικές απώλειες ενός χώρου, γι'αυτό και το πρώτο στάδιο μιας μελέτης θέρμανσης είναι η μελέτη θερμικών απωλειών. Αυτά τα τόσα τετραγωνικά -> τόσες απώλειες, είναι παπατζιλίκια των πονηρών εμπόρων για να πουλήσουν, και των πονηρών υδραυλικών για να πάρουν τη δουλειά χωρίς μελέτη. Δεν λέω ότι όλοι οι έμποροι και όλοι οι υδραυλικοί είναι πονηροί, αλλά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι και συντηρούν αυτή τη βλακεία.
    Για να απαντηθεί επομένως το ερώτημά σου, ανατρέχεις στη μελέτη θέρμανσης (απωλειών), και ελέγχεις την ορθότητα των υποθέσεων σε σχέση με την πραγματική κατασκευή.
    Πάντως τα μεγαλύτερα σώματα, ακόμη και αν ισχύει, δεν δικαιολογούν ουσιαστικά μεγαλύτερη κατανάλωση, απλώς ο χώρος ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ο θερμοστάτης χώρου κόβει αντίστοιχα πιο γρήγορα. Αυτό το λέω γιατί καταλαβαίνω ότι ψάχνεις εναγωνίως την αιτία της υπερβολικής κατανάλωσης, που όμως απ'ότι φαίνεται δεν έχεις! Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις (του Pirate και η δική μου) συμφωνούν σε αυτό. Μικροβελτιώσεις μπορεί να χωράνε, κοσμογονικές ανατροπές όχι.

Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    axarnai, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχην θελω να σας ευχαριστησω για το εδιαφερων.

Και δευτερων να πω οτι βγαζωντας την αντισταθμηση και ανεβαζωντας τα νερα στους 80 βαθμους αλλαξε ο λεβητας ολος

Η Ενδηξη του λεβητα στην ανεση τον σωματων ανεβηκε απο το 3 στο 6 και εκει που δουλευε για 30 λεπτα τωρα θελει 15 λεπτα και κοβη ο θερμοστατης χωρις να πρεπει να πιαση τη ορισμενη θερμοκρασια ο λεβητας και με παροχη ζνχ συχρονος.

Αρα απο ολη την κουβεντα βγαλαμε μια ακρη τωρα μενει να παρω μια μπουκαλα να δω το αεριο αν ειναι σωστο γιατι η ρυθμησης ειναι για προπανιο

Επεισης εκλεισα 2 σωματα για να δω ποση ωρα θα κανει ο θερμοστατης να κλειση

Δικαιώματα απάντησης