Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 26

Θέμα: Βελτίωση θέρμανσης μεζονέτας

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8

Βελτίωση θέρμανσης μεζονέτας

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας και συγχαρητήρια για την δουλεία που έχετε κάνει σε αυτό το forum..
    Και έρχομαι στο θέμα μου..
    H κατοικία μου είναι μια μεζονέτα 240m2.Η θέρμανσης ειναι 20 ετων,τότε έγινε κ το σπίτι.Ο λέβητας ειναι ο RIELLO 2RCT7 50800kcal/h κ ο καυστήρας ο RIELLO 40 G5 με μπεκ 0.85 μετά από δική μου επιλογή(για το μπεκ).Το σύστημα είναι μονοσωλήνιο.Η προσαγωγή από το λέβητα ξεκινάει με 1 1/4 σωλήνα για 30cm όπου και παρεμβάλεται ο κυκλοφορητής(Biral M 13-2) κ αμέσως μετά τον κυκλοφορητή χαλκοσωλήνα Φ28 που πάει μέχρι τον συλλέκτη μέσα στο σπίτι κ είναι γύρω στα 8 μέτρα.Ο συλλέκτης με την σειρά του μοιράζει σε όλα τα σώματα του σπιτιού και στους 2 ορόφους με 7 κλάδους, 4 για τον πάνω όροφο κ 3 για τον κάτω με Φ16 πλαστική σωλήνα..Κάθε κλάδος έχει πάνω του 2 σώματα εκτός από έναν που έχει 3.Οι συλλέκτες δεν έχουν βανάκια.
    Η εγκατάσταση είχε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνεται το σπίτι ικανοποιητικά παρά μόνο όταν ανάβα το τζάκι..Εδώ και 2 χρόνια που διαβάζω το forum σας καταφερα να βελτιώσω την κατάσταση αισθητά..Πως?? Στα μισά σώματα στο σπίτι το ζέστο νερό έμπαινε απο το κάτω μέρος..Άλλαξα διακόπτες και εβάλα με ανάποδη προσαγωγή όπου χρειαζόταν και διακόπτη με by-pass στο πρώτο σώμα του κάθε κλάδου.
    Το boiler(80L) που βρίσκεται στο λεβητοστάσιο δεν είχε κανένα αυτοματισμό..Τοποθέτησα μια ηλεκτομαγνητική βάνα κ σε συνδιασμό με 2 αισθητήρες επαφής,ένα στην προσαγωγή του λέβητα κ ένα στο boiler κατάφερα να κάνω κάποιον αυτοματισμό,αν και θα προτιμούσα η η/β να ανοίγει κατά την αποθέρμανση του λέβητα και ταυτόχρονα μια άλλη η/β να κλεινει το κύκλωμα για τα σώματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό(εσείς θα μου το απαντήσετε αυτό).
    Πιστεύω ότι η εγκατάσταση έχει κ αλλα προβλήματα..
    Το λέβητας βρισκέται σε μια αποθήκη σε απόσταση 5-6 από το σπίτι.Η σωληνώσεις που πάνε από το λέβητα στους συλλέκτες είναι υπόγειες και περνάνε μέσα από χώμα κ δεν ξέρω κατά πόσο είναι μονομένες..Σκέφτομαι να αλλάξω τις σωληνώσεις με μεγαλύτερης διατομής(Φ35)και να πάνε αντί υπογείος από πάνω από την αποθήκη κάνοντας ένα "Π" μέχρι να φτάσουν στους συλλέκτες άλλα δεν ξέρω αν δημιουργηθούν προβλήματα με αέρα μέσα στο κύκλωμα.
    Επίσης όταν κλείνει η η/β του boiler και μένει μόνο ανοιχτό το κύκλωμα για τα σώματα ο κυκλοφορητής ζορίζεται υπερβολικά και κάνει παράξενο θόρυβο σε όποια σκαλα κ να τον βάλω γι'αυτό κ θέλω να μεγαλώσω την διατομή των σωληνώσεων.
    Τέλος τα σώματα με βάσει το πρόγραμμα που βρήκα από σας για Δt15(75-60) αποδείδουν 28000kcal.
    Ζητώ συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.
    Κάθε πρόταση για βελτίωση φυσικά και είναι δεκτή.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το πρώτο που θα σου έλεγα να κάνεις φίλε Leon είναι να πάρεις θερμοκρασίες απο τις σωλήνες που οδεύουν εντός του χώματος.

Να βρείς ένα καλό θερμόμετρο και να μετρήσεις επανειλημμένα τι βγαίνει από τον λέβητα και πόσο φτάνει στο κολλεκτέρ.

Πρόσεχε όμως...Αυτες οι μετρήσεις αν δεν γίνουν με κάθε λεπτομέρεια μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

Για παράδειγμα θα σου πω τι θα έκανα εγώ.
    ΘΑ προσπαθούσα να έχω δύο θερμόμετρα λέιζερ και θα μετρούσα για αρχή την διαφορά τους.
    Με κάποιον φίλο ακόμα θα μέτραγα ταυτόχρονα θερμοκρασίες και θα κατέγραφα.
    Τα θερμόμετρα λέιζερ όμως δεν μετρανε απευθείας στον χαλκό.
    Θα πρέπει να βάλεις μία ταινία για να μην αντανακλούν.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Ευχαριστώ φίλε Γρηγόρη για την άμεση απάντηση.
    Αυτό σκεφτόμουν να κάνω να κάνω και γω αλλά με θερμόμετρα επαφής.
    Για το λέιζερ δεν ήξερα ότι αντανακλάει στο χαλκό.
    Αν κάνω την μέτρηση, ποια διαφορά θερμοκρασίας είναι επιτρεπτεί από την προσαγωγή του λέβητα μέχρι το κολλέκτορ για Φ28 κ 8m χαλκοσωλήνα?
    Επίσης θα συμφωνούσες για αλλαγή της χαλκοσωλήνας με μεγαλύτερης διατομής? Κάπως μικρή μου φαίνεται...

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Δεν νομιζω οτι το ζορισμα του κυκλοφορητη ειναι απο τις κεντρικες στηλες.κατι αλλο πρεπει να γινεται.καμια φωτογραφια ειναι ευκολο;

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Μεσα στο σπιτι ακουγεται θορυβος στα σωματα;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Δεν νομιζω οτι το ζορισμα του κυκλοφορητη ειναι απο τις κεντρικες στηλες.κατι αλλο πρεπει να γινεται.καμια φωτογραφια ειναι ευκολο;
    Και εγώ το ίδιο πιστεύω με τον Alto.

http://udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kiato, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    240 μ2 τροφοδοτείτε με σωλήνες φ28 ???.
    Έπρεπε να είναι φ 35. Και μέσα στο σπίτι πρέπει να αλλάξεις τις φ16/2 με φ18/2.
    Σου πρωτινό να αλλάξεις πρώτα μια γραμμή, δοκιμάζεις αν τα σώματα της γραμμής αφτί ζεσταίνουν καλύτερα, μετά προχώρα στα υπόλοιπα.
    Αν θέλεις να δεις αν έχουν μόνωση η φ28 σκάβεις και της βρίσκεις έξω από το λεβητοστάσιο. όσο για τον αέρα που φοβάσαι , βάζεις αυτόματα εξαερίστηκα, ;;;;;;;;; μην βάζεις σαβούρα, εννοώ φτηνά.
    ΠΡΟΤΟΥ κάνεις οτιδήποτε σιγούρεψε την απόδοση του καυστήρα και κυκλοφορητή.
    Αν δεν είσαι υδραυλικός η μηχανολόγος , θα δυσκολευτείς με όλη την διαδικασία.
    Εγώ τα έχω αντιμετωπίσει πολλές φόρες αυτά τα προβλήματα σε κατοικίες 20 ετών και άνω.
    ΠΡΩΤΑ διάγνωση μετά επέμβαση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:240 μ2 τροφοδοτείτε με σωλήνες φ28 ???.
    Έπρεπε να είναι φ 35.
    Αυτό δε μπορύμε να το πούμε έτσι αυθαίρετα. Ενα σχετικά καλά μονωμένο σπίτι στην Αττική 240μ2 έχει απώλειες το πολύ 20000 θερμίδες. Με ΔΤ 15 το πάς μια χαρά με 28άρες.

Τα σώματά του είναι για 28000 με προσαγωγή 75, συνεπώς με ΔΤ 15 έχει για 28άρες στήλες τριβές 35 χιλιοστά/μέτρο μήκους. Δεν είναι τραγικό.

quote:Και μέσα στο σπίτι πρέπει να αλλάξεις τις φ16/2 με φ18/2
    Ουτε και αυτό θα έλεγα οτι μπορούμε να το πούμε εκ των προτέρων και για όλα τα σώματα.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Μέσα στο σπίτι δεν ακούγεται κάποιος θόρυβος στα σώματα..Το βράδυ και με απόλυτη ησυχία ακούω ένα απαλό βουητό που συμβαίνει μόνο όταν δούλεύει ο κυκλοφορητής και έχει κλείσει η η/β του boiler αλλιώς τίποτα.

Είναι ανέφυκτο να σκάψω για να δώ τις κεντρικές στήλες.Υπάρχει τσίμέντο κ πέτρα σε όλη την αυλή.

Η μόνη λύση είναι να μετρήσω την διαφορά θερμοκρασιάς από τον λέβητα στο κολέκτερ.Πόση πρέπει να είναί το πολύ η διαφορά αυτή?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αριστερά στην αποθήκη με την μπλε πόρτα βρίσκεται ο λέβητας.Οι σωλήνες ξεκινάνε υπόγεια ακριβώς από εκεί που είναι το αγάλμα και καταλήγουν κάτω από το παράθυρο δεξία στην φώτο όπου και είναι οι συλλέκτες.
    Αν τις αλλάξω θέλω να τις πάω από πάνω από την αποθήκη,να καταλήξουν στην γωνία του σπιτιού και να κατέβουν διαγωνίος μέχρι τους συλλέκτες.

Δικαιώματα απάντησης