Δεν μπόρεσα να ανεβάσω φωτογραφίες με το κείμενο.
Αν μπορείς να μας πεις τη σώματα έχεις, ίσως βοηθούσε να καταλάβουμε καλύτερα.
Δεν μπόρεσα να ανεβάσω φωτογραφίες με το κείμενο.
Αν μπορείς να μας πεις τη σώματα έχεις, ίσως βοηθούσε να καταλάβουμε καλύτερα.
Δεν έχει γίνει καμιά μελέτη..Γι'αυτό άλλωστε προσπαθώ να διορθώσω κάποια πράγματα.
Ο λέβητας με βάση την απόδοση του και το μπεκ που φοράω αποδίδει 32000kcal/h.
Όσο αφορά τις απώλειες το σπίτι βρίσκεται στη βόρειο Ελλάδα και με εξωτερικές θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι -7 max.
Tα σώματα είναι πάνελ με 2 στήλες.
Λες οτι στα μισα σωματα εμπαινε το νερο απο κατω.εισαι σιγουρος που το προβλημα σου ηταν στους διακοπτες και οχι στο κολεκτερ; (αναποδη συνδεση)Αν συμβαινει αυτο,αφου αλλαξες τους διακοπτες στα μισα σωματα που εσυ θεωρουσες πρωτα,τοτε αυτα θπολειτουργουν.Τι διακοπτες εχουν τα αλλα;
Ιδού η πηγή όλων των δεινών! Γι'αυτό τραβάς αυτά που τραβάς τώρα, και οι ό,ποιες βελτιώσεις πιθανότατα θα σου στοιχίσουν περισσότερο απ'ότι θα στοίχιζε εξ'αρχής η μελέτη του μηχανολόγου, για να μην αναφερθούμε στο τί παραπάνω πλήρωσες για πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες σου λέβητα, αντιοικονομική λειτουργία εν τω μεταξύ κλπ (στο κλπ πάει η ταλαιπωρία, το κρύο που τρως, η παντόφλα από τη σύζυγο - ελπίζω να μη μένει και η πεθερά μαζίquote:Originally posted by LeonRS
Δεν έχει γίνει καμιά μελέτη..Γι'αυτό άλλωστε προσπαθώ να διορθώσω κάποια πράγματα.)
Δεν το λέω για να σε ψέξω, το λέω για να τα βλέπουν άλλοι και να τα γλιτώσουν. Τα λέμε συνέχεια στο forum, αλλά πολλοί θα νομίζουν ότι τα λέμε απλά γιατί έτσι μας συμφέρει. Σε χρησιμοποιώ λοιπόν σαν τη νοικοκυρά με το φτηνό απορρυπαντικό στη διαφήμιση
Νίκος
Το πρόβλημα θεωρώ ότι ήταν στους διακόπτες γιατί σε κάποιους βρόγχους στο ένα σώμα ο διακόπτης ήταν εντάξει και στο επόμενο(στον ίδιο βρόγχο)ήταν ανάποδα.Και να άλλαζα την σύνδεση από τους συλλέκτες το ίδιο αποτέλεσμα θα έπαιρνα. Έχω αλλάξει όλους τους διακόπτες με Brass Form τους μισούς με by-pass και τους άλλους χωρίς,αν και οι τελευταίοι μου φαίνεται πως κάνουν λίγο by-pass κ δεν μ'αρέσει αυτό.
Φίλε Νίκο έχει απόλυτο δίκιο με αυτά που λες..
Πάλι κάλα δηλαδή που δεν υπάρχει σύζυγος κ πεθερά,προς το παρον..
Και τώρα τι κάνουμε με την περιπτωσή μου?
Φίλε leon RS ,
Δεν θέλω να πω ξανά τα ίδια από την αρχή.
….Μετρα θερμοκρασίες
….μετρά διάστασης σωμάτων
….μετά κλίσε τα σώματα της μιας γραμμής να δεις αν ο κάτω όροφος ζεσταίνετε.
….το μπεκ 0.85 στα πόσα μπαρ δουλεύει-----
….βαλε κανα διακόπτη στα κολεκτερ
….βαλε και ταυ μαγνησίου
…το λεβητοστάσιο γενικά θέλει μάζεμα.
Πόσα χρόνια ακριβός είναι η θέρμανση ?
Τις αλλαγες τις κανεις μονος σου; Ο θερμοστατης που ειναι κατω απο τον κυκλοφορητη που δινει εντολη; Αν δινει στον κυκλοφορητη αλλαξε του θεση.
Παιδιά εγώ δεν έχω καταλάβει πιο είναι το πρόβλημα εκτός απο τον θόρυβο που κάνει ο κυκλοφορητής όταν δεν λειτουργεί το μπόιλερ.
Εμένα πάντως μου κίνησε την περιέργεια ο κυκλοφορητής Biral.
Έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον rs30/6.
Θεωρώ ότι αν τα δίκτυα δεν είναι λίγο εξισορροπημένα απο τον εγκαταστάτη (μιας και δεν έγινε μελέτη) λογικά θα υπάρχει πρόβλημα σε κάποια σώματα μιας και μονοσωλήνιο χωρίς εξισορρόπηση χρειάζεται μικρότερο DT ακόμα και από 10 βαθμούς για να λειτουργήσουν τα δυσμενή σώματα.
Απο εκεί και πέρα αυτό που βλέπουμε από τις φωτογραφίες είναι μία εγκατάσταση τελείως χύμα και απλή φίλε Leon.
http://udravlikos.gr
Όντως Γρηγόρη η εγκατάσταση είναι χύμα.Και σε κάποια σώματα, όπως λες, υπάρχει πρόβλημα ειδικά στα τελευταία σώματα των βρόγχων,όχι σε όλα όμως.10 Δt και κάτω εννοείς για κάθε σώμα ή για βρόγχο?
Σκέφτομαι για αντικατάσταση του κυκλοφορητή με τον wilo stratos 30/1-8..Θα βελτιωθεί η κατάσταση?
Για τις κεντρικές στήλες δεν μου απαντήσατε ποια είναι η επιθυμητή διαφορά θερμοκρασίας ώστε να αποκλείσω το φαινόμενο να ζεσταίνω το χώμα κ αν χρειάζεται τελικά να μεγαλώσω διατομή.
Φίλε alto όλες τις αλλαγές μόνο μου τις κάνω.Ο θερμοστάτης κάτω από τον κυκλοφορητή είναι για την η/β του μπόιλερ.
Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά του forum για το ενδιαφέρον που δείχνουν!