Σελίδα 1 από 8 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 75

Θέμα: Σχεδιασμός εναλλάκτη ενεργειακού τζακιού

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17

Σχεδιασμός εναλλάκτη ενεργειακού τζακιού

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη κυκλοφορία του νερού στον εναλλάκτη τζακιού ή τζάκι-λέβητα.Ο εναλλάκτης θα είναι στο ισόγειο και θα βάλω ένα δοχείο αδράνειας στην ταράτσα(κλιμακοστάσιο).Η πορεία των σωλήνων θα είναι ανοδική για την εισαγωγη και καθοδική στην επιστροφή αντίστοιχα.Θα δουλέυει με φυσική κυκλοφορία η θα θέλει κυκλκοφορητη?Σκέφτηκα πως και στον ηλιακό με την ίδια αρχή (του θερμοσιφώνου) γίνεται η κυκλοφορία,βέβαια πολύ μικρότερη απόσταση.Η απόσταση του τζακιού από το boiler θα είναι 10μ.Θα δουλέψει?

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Δεν μπορω να στο εξηγησω θεωρητικα,αλλα σιγουρα δεν εχει νοημα χωρις κυκλοφορητη, γιατι θα χανεις πολλη ενεργεια απο το τζακι. Ασε που θα πρεπει να αναβεις το τζακι σημερα για να δουλεψεις τα σωματα αυριο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νομίζω ότι ακόμα και αν το νερό του τζακιού το περνάς σε σερπατίνα στο δοχείο θα έχεις ροή....
    Αλλά θα έχει τόσο μικρή παροχή που θα έχεις υπερθέρμανση στο τζάκι.
    Το Τζακι δεν είναι λέβητα με θερμοστάτη που όταν ζεσταθεί κόβει.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Μα αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός μου alto,να αποθηκέυω ενέργεια και από συλλέκτες και από τζάκι και όταν χρειάζεται θα τραβάει και θα περνάει μέσα από λέβητα.gregori, δε θα έχει σερπαντίνα το τζάκι,θα είναι ανοιχτού κλεικλώματος οπότε δε νομίζω να έχω πρόβλημα υπερθέρμανσης...μη σου πω πως και τον ηλιακό θα τον κάνω ανοιχτού κυκλώματος για να έχει πιο πολύ απόδοση...και όταν περιμένω κακοκαιρία αφήνω μια βανίτσα μισάνοιχτη(5 μέρες το χρόνο) γιατί μένω νότια!

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    974
    Τι εννοείται "ανοιχτού κυκλώματος";
    Πώς θα εξασφαλίσετε ότι ο το τζάκι δε θα θερμαίνει τον ηλιακό ή ο λέβητας τον ηλιακό και το τζάκι;
    Πόσο θα κοστίσει το "στήσιμο" όλων των αυτοματισμών; Αξίζει ένα τόσο σύνθετο σύστημα;
    Η απόδοση της θερμότητας πώς γίνεται; Με σώματα, με ενδοδαπέδια τί;

kx13578 @ yahoo.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Το μπόιλερ θα είναι στο ψηλότερο σημείο οπότε εκεί θα αποθηκεύεται το θερμό νερό.Το σύστημα θα είναι ενδοδαπέδια θέρμανση.Όσο για τον λέβητα δεν είμαι σίγουρος,θα το δώ στην πράξη,μήπως βάλω ηλεκτρική αντίσταση,ίσως δεν αξίζει το κόστος όλου του λεβητοστασίου αν είναι να ανάβει μόνο 1 ώρα τη μέρα η αντίσταση ή και καθόλου...και με αυτή τη τιμή του πετρελαίου...από ξύλα πάντως έχω,το μόνο που μένει είναι να τα κόψω...Πάντως νομίζω θα πετύχει.Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ροή του νερού του εναλλάκτη χωρίς κυκλοφορητή.Αν χρειαστεί πάντως θα βάλω,εκεί θα κολλήσω?Απλά θέλω να το δοκιμάσω...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    Καλησπέρα κι απο εμένα. Αν κατάλαβα καλά θέλεις να συνδέσεις, με την θέρμανση σου σαν εναλακτική πυγή, το τζάκι...απο ότι ξέρω για να λειτουργίσει σωστά και με ασφάλεια,χριάζεται τα εξείς:
    -κυκλοφορητή στην επιστοφή.
    -δοχείο διαστολής ανοιχτό.
    -βαλβίδα ασφαλείας "μαγκούρα".
    Το σύστημα αυτό μιωνεκτεί στο ότι,σε περίτωση διακοπής ρεύματος,κάποιος πρέπει να βγάλει τα ξύλα απο την φωτία...εκεί στηρίζεται το θέμα ασφάλειας και η χρήση απαραίτητα ανοιχτού δοχείου διαστολής.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Ναι ρε παιδιά το καταλαβαίνω οτι πρέπει να εκτονώσει αλλά σκέψου ότι για να φτάσει στο σημείο να βράσει,πρέπει να καταφέρει πρώτα να πάει το νερό του δοχείου αδράνειας στο τέρμα και μετά...πράγμα πραγματικά δύσκολο, και αφού θα έχει και κλειστό δοχείο το συστημα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.Αφού ροή θα γίνεται από μόνη της με την αύξηση της θερμοκρασίας,οπότε θα εκτονώνει ούτως η άλλως στο boiler.Το μόνο που με προβληματίζει είναι η κατα πόσο ροή θα έχει το σύστημα,αυτό που λέει ο gregori δηλαδή.Αλλιώς θα μπεί κυκλοφορητής.Του βάζω πάντως και ανοιχτό δοχείο αν χρειαστεί πράγμα που το θεωρώ υπερβολικό!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kiato, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92
    Καλησπέρα.
    Η ταχύτητα ροής θα εξαρτηθεί από το τρόπο διαδρομής των σωλήνων , από το τζάκι στο μποιλερ, δηλαδή αν η γραμμή θα πάει κάθετα ?, η θα έχει και οριζόντια τμήματα.
    Εγώ είμαι της γνώμης να μπει κυκλοφορητής, για να έχει πολύ καλύτερη απόδοση.
    Που συνεπάγετε τοποθέτηση βαλβίδας ασφάλειας, θερμοστάτες, ……κτλ.
    Αν έχεις κατακόρυφες γραμμές πιστεύω πώς δεν θα έχεις πρόβλημα ατμοποίησης.
    Ανοιχτό Δ ,ΚΔΔ ,αν το κύκλωμα θα είναι με ΚΔΔ θα πρέπει να βάλεις και βαλβίδα ασφάλειας, και αυτόματο πλήρωσης .

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kiato, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πρέπει να βάλεις και αυτόματο εξαεριστηκο.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης