Δεν μπορώ να αντιληφθώ την μη ύπαρξη κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας ως την αιτία να παρουσιάζονται υγροποιήσεις.
Θα απέριπτα αρχικά από την σελίδα 17 τις περιπτώσεις 18 και 19 καθώς και στις σελίδες 21-22 το πρόβλημα Νο2.
Κώστας.
Καλησπερα στην παρέα του monaxos,έχω καιρό να γράψω στο forum. Το τελευταίο καιρό μετά την εγκατάσταση ενός λέβητα της thermostail o MCL-100 που είναι στης 100000Kcal/h http://www.doitsidisa.gr/categories....77,578,580,581
Μου παρουσιάστηκε πρόβλημα με υγροποιήσεις και δεν δουλεύει σωστά ο λέβητας ούτε ανεβάζει θερμοκρασία πανό από 40 -50°C.κοιταζοντας το βιβλίο οδηγιών λέει ο κατασκέπαστης για κυκλοφορητή ανακυκλοφοριας λέβητα. έχει τοποθετήσει κάνεις κυκλοφορητή ανακυκλοφοριας σε λέβητα? αντί για τριόδι βάνα .και τι κυκλοφορητή πρέπει να τοποθετήσω ?
Δεν μπορώ να αντιληφθώ την μη ύπαρξη κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας ως την αιτία να παρουσιάζονται υγροποιήσεις.
Θα απέριπτα αρχικά από την σελίδα 17 τις περιπτώσεις 18 και 19 καθώς και στις σελίδες 21-22 το πρόβλημα Νο2.
Κώστας.
Ο κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας είναι ο PRC στη σελίδα 13 του pdf και σκοπό έχει τη διατήρηση της θερμοκρασίας επίστροφής πάντα πάνω από 60oC. Ο λόγος είναι ότι δε θέλουμε σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία επιστροφής νερού στο λέβητα να είναι χαλημότερη από 60oC, διαφορετικά δημιουργούνται χαμηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του λέβητα, οι καύσεις είναι ατελείς, οπότε κάποια αέρια που παράγονται μεταφέρονται στην καμινάδα όπου ψύχονται και συμπυκνώνονται δημιουργώντας μια κολλώδη ουσία που λέγεται creosote (δεν ξέρω την ακριβή ελληνική μετάφραση). Αυτή "κάθεται" πάνω στην καμινάδα σε στρώσεις και τη στομώνει, ενώ υπό συνθήκες είναι εξαιρετικά εύφλεκτη...
http://www.technomech.gr
Καλησπερα και ευχαριστώ πολύ για της άμεσες απαντήσεις, εγώ έχω την εντύπωση ότι συμβάλει η έλλειψη ανακυκλοφοριας στην υγροποίηση όπως είπε και ο Ziko ψύχουν η επιστροφές τον λέβητα και έχουμε ατελες καύση. δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο ,η καμινάδα είναι διπλού τοιχώματος και είναι πάνω από 4,5m.η ερώτηση μου είναι τι κυκλοφορητή να τοποθετήσω πχ. rs 30/2 h rs 30/4
Καλησπέρα
Τη ανάγκες σε Kcal h έχει το σπίτι.?
Το buy-pass δεν έκανε δουλειά ?
Κοίτα μήπως δεν γίνεται σωστή κυκλοφορία νερού
Κρεοζωτο εχω διαβασει ειναι οντως εφλεκτη.quote:Originally posted by ziko
creosote (δεν ξέρω την ακριβή ελληνική μετάφραση). Αυτή "κάθεται" πάνω στην καμινάδα σε στρώσεις και τη στομώνει, ενώ υπό συνθήκες είναι εξαιρετικά εύφλεκτη...