-
Μέλος
ΑΧ ΚΑΜΙΝΑΔΑ....
Αγαπητοι Φιλοι και συναδελφοι,
προχθες βρεθηκα στο γνωστο μας πλεον προβλημα:
Νεα πολυκατοικια με υπαρχουσα μελετη αεριου κλασικης μορφης (κεντρικη θερμανση, κουζινα θερμοσιφωνο) , η οποια την Παρασκευη αυριο δηλαδη θα υποδεχθει τους πρωτους της κατοικους). Ελα μου ντε που, πως και δεν προσεξαν οι ανθρωποι (οι κατασκευαστες), οτι επρεπε να υπαρχουν καμιναδες και οτι το λεβητοστασιο θα πρεπει να εχει ενα υποτυπωδη αερισμο.
Μη πτοομενος λεω : γιατι να μην κανω μια τροποποιηση η οποια θα καταργει τα θερμοσιφωνα και την κεντρικη θερμανση και θα προβλεπει σε καθε διαμερισμα μια αυτονομη μοναδα (πχ τυπου C12 κλειστου θαλαμου και ουτε καμιναδες ουτε τιποτα)?
Ελα ομως που η αγαπητη μας φιλη ΕΠΑ (σωμα καλο αλλα απο φατσα δεν λεει τιποτα) , πονηρα σκεπτομενη λεει οτι μπορεις να βαλεις αυτονομες μοναδες αλλα οχι τυπου C1.., κλειστου θαλαμου δηλαδη).
Εγω ρωταω: δηλαδη μπορω να βαλλω τυπου C8 με καμιναδα? (τρεις συσκευες σε μια καμιναδα)
Με βλεματα γεματα απορια παιρνω θετικη απαντηση.
Συμπερασματα:
1)Την καμιναδα δεν την γλυτωνω με τιποτα
2)Που θα βρει ο Χριστιανος συσκευη C8 στην Ελλαδα ?(αν δω οτι εχουν ζητηση θα τις φερω εγω
)
Ερωτημα: Να προχωρησω στην εξυπηρετιση του πελατη-φιλου-κατασκευαστη?
Δε θα το εκανα αλλα ξερω οτι με τον ενα ή αλλο τροπο η λυση θα δωθει.(αχ Ελλαδα μου)
Βοηθηστε στα ηθικα κολληματα μου please...
Φιλικα mie (ΑΔ)
διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος
-
Εξέχον μέλος
Για ποιο λόγο σου είπαν πως δεν δέχονται τις C1X ;
-
Super Moderator
-
Μέλος
Φιλε dipoli ο λογος που δεν δεχονται συσκευες C1x ειναι οτι αυτες ''ενοχλουν '' τους γειτονες και επιτρεπονται μονο στις παλιες κατοικιες (εκει που δεν γινεται διαφορετικα)
Η ΕΠΑ προνοει για το μελλον μας...
Η λογικη ειναι οτι αφου γινεται κατι εξ' αρχης μπορει να κατασκευασθει με προδιαγραφες και οχι με λυσεις αναγκης.
Φιλικα mie (ΑΔ)
διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος
-
Μέλος
Φιλε A.S Dimond θα με ανακουφιζαν πολυ οι χρησιμες συμβουλες σου, αλλα παρελειψα να αναφερω οτι δεν μπορω να βαλλω μια καμιναδα για καθε συσκευη αλλα πρεπει να βαλλω 1 καμιναδα για τρεις συσκευες. (μολις και μετα βιας βαζω 3 C8 σε μια καμιναδα και επιπλεον καθε μοναδα δεν θα πρεπει να ξεπερναει τα 18 kw)-παραρτημα 7 παρ.9 πινακας 6-
Αλλη μια λεπτομερια ειναι οτι εχω 1 διαμερισμα ανα οροφο.
Καλη ειναι η C8 για μελετες. Στην πραξη ομως αντε βρες τη. (εκει παει το ηθικο κολλημα)
Thanks παντως
mie (ΑΔ)
διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος
-
Super Moderator
-
Μέλος
Δεν εχεις αδικο A.S.Dimond , πραγματι μπορω να βαλω συσκευες Β11 (ανοιχτου θαλαμου), θα αναγκασθω ομως να βαλω 2 καμιναδες (μια κοινη για 3 συσκευες και μια μονη της για τη συσκευη του τεταρτου οροφου. Για να το κανω αυτο θα πρεπει να ξεπερασω τα 4μ απο την συνδεση της τελευταιας συσκευης στην κοινη καπνοδοχο (πραγμα που συμβαινει επειδη αυτη βρισκεται στον 3ο οροφο), γιατι αν ειμαι μεταξυ 2 και 4 μ θα πρεπει υποχρεωτικα η ανωτερη συσκευη να ειναι C8 (παραρτημα 7 παρ 9 πινακας 2 με την υποσημειωση στο *)
Αν σκεφτεις κατι για να γλυτωσω την δευτερη καμιναδα χωρις να ξεπερασω τα 4μ απο την αποληξη της τελευταιας - γιατι θα μας κραξουνε, ασε που νομιζω οτι θαεχουν προβλημα και με τα αρχιτεκτονικα- θα το εκτιμουσα.
Ευχαριστω πολυ
Φιλικα mie (ΑΔ)
διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος
-
Super Moderator
-
Super Moderator
-
Επίλεκτο μέλος
Καλησπέρα, κάνω μία μελέτη Φ.Α. η οποία θα είναι και εφαρμογής. Για να κερδίσουν μία αποθήκη και να έχουν απόλυτη αυτονομία πρότεινα 3 επίτοιχα (ένα σε κάθε μπαλκόνι πίσω όψης).
Διαβάζοντας τον κανονισμό (και όπως επιβεβαίωνει και ο AS. Diamond εδώ) η πιο απλή λύση είναι επίτοιχα τύπου B11 (υπολογίζεις καμινάδα από την εικόνα 6 σελ 13668 (στην περίπτωση μου 3Χ28=84 KW και 4 μέτρα ενεργό ύψος από τον τελευταίο επίτοιχο μου βγήκε Φ22 (μία χαρά))
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το τι υπάρχει στην αγορά αυτή την στιγμή (έχω δει βάλει μόνο επίτοιχα σε υφιστάμενα C12) υπάρχουν επίτοιχα 28KW Β11 στην αγορά ή είναι κάτι εξεζητημένο (από άποψη κόστους και μεγέθους);
και το τμήμα του καπναγωγού από τον επίτοιχο μέχρι την καμινάδα (είναι δεν είναι 70 πόντους κάνω κάποιο υπολογισμό για την διατομή του
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δικαιώματα απάντησης