Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 17 από 17

Θέμα: ΑΧ ΚΑΜΙΝΑΔΑ....

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by deathlok

και το τμήμα του καπναγωγού από τον επίτοιχο μέχρι την καμινάδα (είναι δεν είναι 70 πόντους κάνω κάποιο υπολογισμό για την διατομή του
    είναι δεν είναι, μπορείς να το τσεκάρεις με βάση τον πίνακα 9.3 της παραγράφου 9.4.3.2

thx DDD.

Ψάχνοντας βρήκα μία συσκευή Β11 αλλά δεν μου φάνηκαν και πολύ διαδεδομένες.

Επίσης κοιτάζοντας στην ιστοσελίδα της Unical (ο υδραυλικός που θα κάνει την προμήθεια ψωνίζει από τον Κατσαφάνα για αυτό) είδα ότι ή εν λόγω εταιρία δεν έχει Β11. Ο υποστηριζόμενος τύπος που θα μπορούσε σύμφωνα με το ΦΕΚ να υπολογιστεί κοινή καπνοδόχος και βγάζει η unical είναι C82 αλλά και πάλι από τον πίνακα 4 σελ.13649 η μέγιστη συνολική ισχύς είναι 30KW δηλ εγώ δεν μπορώ να συνδέσω 3Χ28=84KW σε μία καμινάδα :S.

Και μετά από το παραπάνω παραλήρημα κάτι τελευταίο, δέχονται ακόμα καμινάδες υπολογισμένες από διαγράμματα ή παιδεύομαι τσάμπα;

Υ.Γ. μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιώ κάποιο πρόγραμμα για τις μελέτες ΦΑ και τις καμινάδες τις υπολόγιζα με τα γνωστά excel που δίνει η ΕΠΑ, αλλά τα άτιμα είναι για μία μόνο συσκευή , για αυτό ψάχνομαι με τα διαγράμματα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Aφού πρόκειται για νεόδμητο πας αναγκαστικά για καμινάδα.
    Πρόσεξε μονό ως 3 λέβητες για κάθε μια καμινάδα και οριακά 4 λέβητες σε μια καμινάδα δες από το ΦΕΚ τον πίνακα..Και στη τελική τον τελευταίο όροφο κάνε τον C 5.2 για να γλιτώσεις μια κεντρική πραπάνο.. Πρόσεξε ότι κανείς να αποτυπόνετε και στη μελέτη . την έχω πατήσει και έμαθα!!!

μα αυτό λέω πως έχω τρεις επίτοιχους και θέλω να τους "χώσω σε μία καμινάδα" το θέμα είναι πως θα υπολογίσω την καμινάδα και τι τύπου συσκευές θα βάλω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by A.S.Diamond

Υ.Σ. Ρε΄σείς δεν πιστεύω να υπάρχει καταδότης ανάμεσά μας (γειά σου Ελενίτσα )
    Τι να λέει..
    A.S.Diamond η "Ελενίτσα" είναι εξειδικευμένο προσωπικό σε καμμιά πολεοδομία;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    quote:Originally posted by deathlok

μα αυτό λέω πως έχω τρεις επίτοιχους και θέλω να τους "χώσω σε μία καμινάδα" το θέμα είναι πως θα υπολογίσω την καμινάδα και τι τύπου συσκευές θα βάλω.
    κΟΙΤΑ στο φεκ παράγραφος 9 σελάδα 182 πινακες

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Peros αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις πως το έχω κάνει ήδη....στους πίνακες αυτοούς τελικά η μέγιστη θερμική ισχύς συσκευών είναι για κάθε ΜΙΑ συσκευή ή συνολικά για όλες τις συσκευές;

update

ωραία σήμερα πήρα πίσω την μελέτη μου με τα τρία επίτοιχα. αν η καμινάδα είναι όλη ευθεία και δεν έχει τπτ περίεργο περνάει και με τους πίνακες του παραρτήματος (για ενημέρωση)

Δικαιώματα απάντησης