Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 17 από 17

Θέμα: Ερώτηση για εγκατάσταση επιτοίχιου λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αν εκανες τη δευτερη λυση, με κανονικο μονοσωληνιο (σε αντιθεση με το σωμα και πισω) θα ειχες σαφως λιγοτερες σωληνωσεις..
    Και αφου υπαρχει η προθεση να βαλεις ακομα και θερμοστατικες κεφαλες, δεν βρισκω κανενα θεμα αν γινοταν μονοσωληνιο με 3 σωματα σε σειρα οπου βολευει. Μπορει να θελει λιγη περισσοτερη προσπαθεια στην εξισσοροπηση, ομως απο πλευρας απωλειων αλλα και κατασκευαστικα σε υπαρχουσα εγκατασταση εχει πλεονεκτηματα..

Burn baby, burn

Καλημέρα,

Μια επιπλεον ερώτηση,
    Τις Valsir πολυστρωματικες τις γνωριζετε ? Ο δευτερος μηχανικος μου εχει αφησει το περιθωριο να αγορασω τα υλικα απο οπου θελω και απο γνωστο συνδεσμο.. μου προτειναν τις Valsir. ενω ο ιδιος στην αρχικη προσφορα ειχε προτεινει τις Roth.. και επειδη τοθλαχιστον προσπαθω να φτιαξω κατι σωστο το οποιο δεν θα μου βγαλει προβληματα στο μελλον θα ηθελα την γνωμη σας απο την δικη σας εμπειρια.
    και παλι φιλικα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by jpjoinus

Ευχαριστώ και πάλι,
    Μια αρχική ερώτηση οι απώλειες αυτές είναι υπολογισμένες παρόλο τα 9mm μόνωσης που έχουν οι πολυεστερικές σωλήνες?
    Ναι, θεωρησα μια ισοδυναμη τιμη 3εκ που περιλαμβανει το μονωτικο της σωληνας, την επιπλεον μονωση απο πετροβαμβακα και τις θερμογεφυρες και ατελειες της κατασκευης. Ισως να ειναι λιγο συντηρητικη η προσεγγιση αλλα και 5 εκατοστα μονωση να θεωρησεις παλι οι απωλειες ειναι σημαντικες γιατι εχεις πολλα μετρα εξωτερικης σωληνωσης.

'Αρα πάνω κάτω την ιδια απώλεια θα έχω. Πιθανόν να πρέπει να βάλω και μονωση πίσω απο τις σωλήνες εκτος του πετροβάμβακα που θα βάλω απο πάνω (πετροβαμβακα η το γνωστο μπλε μονωτικό).
    Αν τελικά καταλήξεις σε αυτή τη λύση των εξωτερικών σωληνώσεων να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

συνολο= 725 watt
    Γενικώς είναι πολλες οι απώλειες αυτες? (προσωπικα υπολογιζοντας ότι ο λέβητας ειναι 14KW μπορω να πω οτι θα χάνω 6-7% της μέγιστης απόδοσης του λέβητα)? από οικονομικής απόψεως είναι εύκολο να υπολγιστεί ποσα λεφτά θα χάνω λόγω αυτών των απωλειών?
    Ε βεβαια πολλες είναι, σαν να εχεις ενα επιπλεον δωματιο. Δεν είχα καταλάβει οτι ολη η διαδρομή θα γινόταν έξω, νόμιζα πως έλεγες για ενα μικρο τμημα απο το λεβητα μεχρι να μπεις μεσα. Εγώ προσωπικά περνάω σωλήνες σε εξωτερικό χώρο μόνο όταν δε γίνεται αλλιώς (οχι για αισθητικούς λόγους φυσικά) και όσο το δυνατόν μικρότερο τμήμα, οσο και λιγες να ειναι οι απωλειες κριμα ειναι, κοιταμε να βγαλουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερο βαθμο αποδοσης, προτεινουμε λεβητες συμπυκνωσης αντισταθμισεις κλπ και να τα χανουμε εκει.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Αν είναι να βάλετε νέες μονωμένες σωληνώσεις γιατί να πάτε σε λεβητάκι αερίου??

Με κάποια παραπάνω χρήματα βάζετε αντλία θερμότητας με Fan Coil με κόστος θέρμανσης αρκετά μικρότερο από το Φ.Α. και θα κάνετε και την ψύξη σας το καλοκαίρι χωρίς επιπλέον κλιματιστικά.

Άλλη λύση είναι επίσης να βάλετε μια μονάδα Multi με εσωτερικές μονάδες τοίχου ώστε να έχετε επίσης οικονομική θέρμανση και ψύξη.

Προσωπικά προτιμώ την αντλία θερμότητας λόγω του δικτύου νερού και τις αξιοπιστίας του συστήματος.

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Η λύση με τα κολλεκτέρ δεν ξέρω αν είναι εφαρμόσιμη. Πέραν των πολλών σωληνώσεων και των αντίστοιχων απωλειών, σε κάποια σημεία θα γίνουν ανεβάσματα και κατεβάσματα, οπότε θα χρειαστούν εξαεριστικά. Εκεί τι θα γίνει? Θυρίδα επίσκεψης? Κια πόσες τέτοιες θα χρειαστούν?

http://www.technomech.gr

Επειδη δεν ειμαι ειδικος θα ηθελα να καταλαβω καλυτερα..
    σε καθε μικρο κυκλωμα θα πρεπει μπουν καποια εξαεριστικα αυτοματα απο οτι καταλαβαινω. Γιατι χρειαζεται θυριδα επισκεψης? Ο χρηστης δηλαδη εγω θα πρεπει να κανω καποιες επιπλεον ενεργειες? Δηλαδη να κανω καποιες τακτικες εξαερωσεις? Και εαν ναι ποσα τακτικα πρεπει να γινοντε? Επιπλεον αυτο απο οτι καταλαβαινω θα μου δημιουργει προβληματα στην λειτουργια του καλοριφερ?
    Εγς αυτο που θελω (ιδανικα) ειναι να βαλω ενα συστημα θερμανσης - φυσικο αεριο, και να μπορω να ζεστενς τον χωρο μου χωρις κανενα προβλημα και φυσικα να κανω την ετησια συντηρηση στον λεβητα κτλπ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Απλο ειναι..
    Ας πουμε οτι θες να περασεις γυρω απο μια πορτα.
    Θα ανεβει η σωληνα θα περασει απο πανω και θα κατεβει..
    Με καποιο τροπο πρεπει να φυγει ο αερας απο το ψηλοτερο σημειο.
    Αλλιως το νερο δεν κλεινει κυκλωμα.
    Συνηθως στα κυκλωματα θερμανσης στα ψηλοτερα σημεια μπαινει αυτοματο εξαεριστικο.
    Ομως τα εξαεριστικα εχουν την ταση ειτε να κολλανε ειτε να χανουν νερο, μακροπροθεσμα, ενω πετανε σαν... εξογκωματα..
    Αρα αν τα κρυψει κανεις, πρεπει να ειναι επισκεψιμα για λογους συντηρησης. Οποτε θυριδες....

Burn baby, burn

Δικαιώματα απάντησης