Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 91

Θέμα: προβληματική θέρμανση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συμφωνώ κι εγώ με αυτά, όμως αν ο πίνακας αυτονομίας κάνει by-pass στην τελευταία ηλεκτροβάνα ή στον τελευταίο κυκλοφορητή δεν θα συμβεί ποτέ υπερθέρμανση στο λέβητα. Και εκτός αυτού εκμεταλευόμαστε και όλη την θερμική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μάζα μετάλου και στο ζεστό νερό, καθόσον δαπανήσαμε χρήματα για να φέρουμε τα μέταλα και το νερό σε αυτή τη θερμοκρασία, είναι καλύτερα όλη αυτή η ενέργεια να αποδοθεί στο τελευταίο κύκλωμα που ζήτησε θέρμανση.
    Και βέβαια για κάθε διαμέρισμα χρειάζονται 2 θέσεις στον πίνακα αυτονομίας, μια για το boiler και το αισθητήριό του, και μια για ίδιο το διαμέρισμα και το θερμοστάτη χώρου του (εκτός φυσικά της περίπτωσης να υπάρχει ένα κεντρικό boiler για όλη την οικοδομή, που όμως είναι πιο σπάνια). Και ένα πολύ βολικό εξάρτημα είναι ένας θερμοστάτης με εντολή για boiler, προσωπικά έχω αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος:
    http://www.olympia-electronics.gr/ne...lts.asp?id=212
    Αν μάλιστα είχε και ξεχωριστό προγραμματισμό για να ανοίγει και να κλείνει το κύκλωμα του boiler όπως κάνει για τη θέρμανση στο διαμέρισμα, θα ήταν εξαιρετικό. Ως έχει, μπορεί να ανάψει το boiler χειροκίνητα και να το σβήσει αυτόματα μετά από καθορισμένο χρόνο, ή να το σβήσει χειροκίνητα.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Και να προσθέσω δυο από τα πλέον σουρεαλιστικά που έχω δει στην Αθήνα.
    Μια φορά λοιπόν ένας υδραυλικός έπρεπε να αντικαταστήσει παλιό μολυβένιο σιφώνι σε μπάνιο παλαιού σπιτιού. Αφού λοιπόν έσπασε το δάπεδο και το πλάι της μπανιέρας, έκοψε και έβγαλε το παλιό σιφώνι μαζί με κομάτι σωλήνα από τη μπανιέρα, όμως έκοψε πολύ σωλήνα και δεν του έφτανε μετά να κολήσει στο νέο σιφώνι που έβαλε... Οπότε τι λέτε ότι έκανε;;;;
    Μπροστά στα μάτια μου λοιπόν, έβαλε το κομάτι του σωλήνα που είχε απομείνει από τη μπανιέρα διαγώνια, για να φτάσει στο σιφώνι, πάνω από τα πλακάκια, εξείχε από τη γωνία δαπέδου και πλαϊνού μπανιέρας περίπου 10 πόντους. Έλεγε κιόλας ότι πρέπει να προσέχουν οι υπερήλικες κάτοικοι του σπιτιού να μην σκοντάψουν και πέσουν εκεί...
    Δεν το πιστεύετε; Τέλος πάντων όταν ήρθε ο ιδιοκτήτης και το είδε αυτός το είχε ήδη τελειώσει, το τσιμεντάρισε κιόλας και ήταν έτοιμος να φύγει. Ο ηπερήλικας ιδιοκτήτης τον έβαλε να το σπάσει και να το φτιάξει ξανά με το σωλήνα μέσα στο έδαφος και όχι εναέριο...
    Δεύτερη σουρεαλιστική περίπτωση, σε σπίτι ηπερήλικης γιαγιάς, ήρθε μάστορας και άλλαξε το σιφώνι της κουζίνας γιατί δεν τράβαγε καλά (....) Τέλος πάντων η γιαγιά παραπονόταν ότι πάλι δεν τραβάει, πάω και το βλέπω, όντως ήταν πλαστικό καινούργιο και δεν τραβούσε καθόλου. Το βγάζω και τι να δω... ο μάστορας είχε βάλει μέσα στο σιφώνι (ή ξέχασε να το βγάλει, ή του έπεσε, ή δεν το είδε, όποια εκδοχή προτιμάτε) το μικρό ακροφύσιο που υπάρχει σε αυτά τα σιφώνια για σύνδεση πλυντηρίου.
    Δεν το πιστεύετε; Και όμως, το έβαλε, το βρήκε εντάξει, πληρώθηκε και έφυγε.
    Έτσι για να μην νομίζετε ότι δεν έχει εδώ δημιουργικούς μάστορες που βλέπουν την πραγματικότητα με άλλο μάτι...
    ’, και κάτι άλλο, κι εγώ Βόρειος είμαι, πιο Βόρειος ακόμη, από Ν. Ροδόπης, μέχρι το 92 ζούσα στη Σαλόνικα, σπουδές και δουλειά μαζί, βρέθηκα Αθήνα τυχαία λόγω γάμου, ο γάμος τελείωσε, η Αθήνα όχι ακόμη, λόγω δουλειάς...όπου γης και πατρίς που λένε!

Φίλε andronoglou,
    Έμαθα ότι γνωρίζεις το τηλέφωνο από κάποιο εργαστήριο που κάνει πίνακες αυτονομίας. Σου είναι εύκολο να μου στείλεις με email το τηλέφωνό τους έτσι ώστε να παραγγείλω και εγώ από εκεί τον πίνακα που χρειάζομαι; Ρώτησα εδώ σε δύο μαγαζιά και ένας μου είπε ότι τέτοιας πίνακας δεν υπάρχει και ο άλλος ότι υπάρχει αλλά πάει μόνο μαζί με τους ωρομετρητές.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Γράψε μου το e-mail σου εδώ, να σου στείλω διεύθυνση και τηλ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Αλήθεια, αυτός που είχε πίνακα, σε τι τιμή τον είχε; Έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό για να ξέρουμε τι πληρώνουμε και σε ποιόν...

το email είναι: (διαγράφηκε για λόγους ασφαλείας)@yahoo.gr

το email είναι: gianniskarvonidis(@)yahoo.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Στο έχω στείλει, αν το πάρεις στείλε μια απάντηση να ξέρω ότι το πήρες

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    quote:Originally posted by dimis

quote:Originally posted by monachus

Gianniskar,
    Andronoglou, λίγα λόγια για τη Θεσσαλονίκη "ντάξει;" Κάνουμε και εδώ ωραίες δουλειές, πιστεύω να μήν πιστεύεις ότι όλοι οι "σουρεαλιστές μάστορες" ζούν στην Θεσσαλονίκη και ότι αποφεύγουν την Αθήνα, μιάς και έχουμε πάρα πολλά post σουρεαλιστικών εγκαταστάσεων made in Athens.
    Ο επαγγελματισμός και ο αρπακολισμός δέν έχουν έδρα. Είναι off shore.
    Οπως θα διαπιστώσεις, έχεις γίνει moderator. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι, μπορείς να επικοινωνήσεις στο gregor (@) monachos. gr. Tην διεύθυνση την έγραψα έτσι για να μήν σκανάρεται απο προγράμματα που ανιχνεύουν διευθύνσεις εmail.
    Αστεράκι δυστυχώς δέν έχει.[V] Τα ορίζει το software του forum, και εξαρτώνται αποκλειστικά απο τον αριθμό post που έχεις κάνει. (Ο Admin έχει δύο αστεράκια[8D]. Το επόμενό σου αστεράκι είναι στα 100 post και το μεθεπόμενο στα 500.
    Τέλος, επειδή είναι καλό να λυθεί το θέμα και εδώ, θα συνεχίσω:
    Εμείς τουλάχιστον, βάζουμε δύο θερμοστάτες στο νερό του λέβητα, έναν για την θέρμανση και έναν για το νερό χρήσης. Είναι πάρα πολύ απλό να γίνει, αφού απλώς περνάμε το ρεύμα του κυκλοφορητή απο έναν θερμοστάτη εμβαπτιζόμενο ή επαφής. Ετσι, μπορούμε να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία νερού θέρμανσης στους 40οC και την θερμοκρασία νερού χρήσης στο boiler στους 55οC. Με τον τρόπο αυτό λύνουμε και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, και το νερό του boiler το διατηρούμε στους 55οC. (είναι συχνό φαινόμενο ειδικά σε εγκαταστάσεις με ατομικά, να "κρυώνουμε" το νερό στο boiler όταν κλείνει ο θερμοστάτης μιάς και ο κυκλοφορητής θα κυκλοφορήσει τα νερά μέχρι αυτά να κρυώσουμε στους 40.)
    Thank you for your contribution.
    Σωστά αυτά που λες το ίδιο λέω και εγώ με μια μικρή διαφορά. Δεν θα διατηρήσεις το νερό του μπόιλερ έτσι στους 55οC αλλά θα το κατεβάσεις στους 40.Σωστά?
    Η πρόταση μου λοιπόν είναι 1) Υδροστάτη που να ελέγχει το νερό χρήσης του μπόιλερ (νερό που κάνουμε μπάνιο για να το πω απλά) ρυθμιζόμενο στους 55 βαθμούς (τον ελέγχουμε αν θέλουμε από ασφαλιοδιακόπτη μέσα από το σπίτι αν δεν χρησιμοποιούμαι καθημερινά ζεστό νερό)
    2) Τον πίνακα αυτονομίας τον επιλέγουμε ώστε να είναι συν ένα διαμέρισμα. Για παράδειγμα αν έχουμε μια οικία με δύο διαμερίσματα τότε επιλέγουμε πίνακα αυτονομίας τριών διαμερισμάτων. (Αν δεν θέλουμε ωρομέτρηση τότε αγοράζουμε έναν χωρίς ωρομετρητές για να μας βγει φθηνότερα) Στο σημείο που λέει πχ διαμέρισμα 3 συνδέουμε την επιστροφή από τον υδροστάτη του μπόιλερ. Έτσι αν το νερό του μπόιλερ είναι κάτω από 55 βαθμούς τότε μέσω του πίνακα αυτονομίας (και αφού έχει ξεκινήσει ο κυκροφορητής του μπόιλερ) ξεκινάει και ο καυστήρας (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη από εντολή μέσω θερμοστάτη χώρου διαμερίσματος)
    3) Για να ελέξουμε την υπερθέρμανση του λέβητα χρησιμοποιούμε ένα υδροστάτη (εγώ χρησιμοποιώ αυτόν που έχει ήδη ο πίνακας του λέβητα) τον οποίον ρυθμίζουμε στους 90 βαθμούς. (Ο υδροστάτης του καυστήρα ειναι ρυθμισμένος το πολύ μέχρι 80 βαθμούς)
    Έτσι λοιπόν ο λέβητας θα ξεπεράσει του 80 βαθμούς πότε? Την στιγμή κατά την οποία το νερό του λέβητα θα είναι 80 βαθμούς και συχρόνως θα σταματήσουν να λειτουργούν όλοι οι κυκλοφορητές (Δεν είναι τόσο σπάνιο το φαινόμενο αυτό)
    Τα μαντέμια του λέβητα λοιπόν (ή ακόμη και τα πυρίμαχα υλικά της πόρτας των χαλύβδυνων) θα μεταφέρουν την θερμοκρασία στο νερό του λέβητα μια και σταματάει η κυκλοφορία του νερού από τον λέβητα προς τα σώματα ή το μπόιλερ. Όταν η θερμοκρασία του νερού του λέβητα φτάσει τους 90 βαθμούς τοτε ο υδροστάτης του κυκλοφορητή θα δώσει εντολή στον κυκλοφορητή του μπόιλερ για κυκλοφορία του νερού.
    http://levitostasia.com
    Προσθέτεις εντολή ζεστού νερού δηλαδή, αλλά δέν μπορώ να καταλάβω τον θερμοστάτη στους 90οC. Ο κυκλοφορητής του boiler δέν μπορεί σε καμμία περίπτωση να υποκαταστήσει τον θερμοστάτη ασφαλείας αν αυτό εννοείς. Αν η θερμοκρασία στον λέβητα ανεβαίνει συνεχώς, τότε ο κυκλοφορητής δέν μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα, ειδικά αν το boiler είναι κοντά.
    Θα πρέπει επίσης να σκεφθείς ότι κανονικά το boiler απαιτεί έλεγχο ανώτατης θερμοκρασίας (που γίνεται με εμβαπτιζόμενο αισθητήριο) για να μήν καούμε.
    Το πιό ενδιαφέρον βέβαια είναι όταν όλα ελέγχονται απο αντιστάθμιση της Siemens, που τα κανονίζει όλα, ούτε πίνακες ούτε τίποτα, σου φτιάχνει νερό χρήσης ότι ώρα της πείς, ελέγχει άνω όριο θερμοκρασίας νερού χρήσης, "κρυώνει" τα νερά του λέβητα σε όποιο κύκλωμα είναι πιό κρύο ή στο boiler κατα προτίμηση, θερμαίνει το σπίτι ανα ζώνη με ανεξάρτητο χρονοπρόγραμμα, έχει ενσωματωμένη αντιπαγετική προστασία, μπορείς να ελέγξεις προταιρεότητες και γενικά να κάνει κάποιος ότι μπορείς να φανταστείς. Κρίμα που οι δουλειές αυτές δέν είναι περισσότερες...

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

andronoglou,
    το έχω πάρει το email σ΄ευχαριστώ.

Δικαιώματα απάντησης