Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 91

Θέμα: προβληματική θέρμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια χαρά σε όλους.
    Μόλις χθές τελείωσα με τις μετατροπές.Δηλ. έβαλα βαλβίδα αντεπιστροφής μετά τον μικρό κυκλοφορητή, έβαλα πίνακα αυτονομίας για δύο κυκλοφορητές με by-pass στον τελευταίο,έβαλα δοκιμαστικά μεγαλύτερο κυκλοφορητή willo RS30/7 και τέλος σε δύο σώματα που έχουν μήκος 120 και 180 cm και ύψος 60 cm έκανα την σύνδεση διαγώνια. Το αποτέλεσμα ήταν να βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση χωρίς όμως να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα σώματα βέβαια ζεστάθηκαν σε όλο τους το μήκος αλλά και πάλι το κάτω μισό σώμα είναι αρκετά κρύο σε σχέση με το πάνω ιδιαίτερα στο σώμα που έχει μήκος 180 cm, ακόμα και όταν δουλεύει ο κυκλοφορητής στην τελευταία σκάλα. Τα σώματα που έχω είναι τύπου ventil της εταιρείας Galant. Μήπως τα συγκεκριμένα σώματα παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα στην λειτουργία τους;
    Και κάτι τελευταίο, ένα καλοριφέρ 2876 θερμίδων θεωρείται μικρό ή κανονικό ή μεγάλο (έστω και εμπειρικά) για ένα δωμάτιο 13 m2 και ύψους 2,85 με δύο εξωτερικούς τοίχους και μία μπαλκονόπορτα 1,40*2,10; Βρίσκεται σε τελευταίο όροφο και έχει μόνωση dow 3 cm και στους τόιχους και στην πλάκα.

Έλεγξε τις θερμοστατικές βαλβίδες (εάν υπάρχουν) και τα διακοπτάκια στα σώματα. Στείλε εάν μπορείς φωτογραφία από τα σώματα (βαλβίδα, διακόπτες). Όταν ξεκινάει η λειτουργία του συστήματος, σε ένα σώμα από την στιγμή που εισέρχεται ζεστό νερό από το σωλήνα εισαγωγής, σε πόση ώρα βγαίνει ζεστό νερό από την επιστροφή? Σε σώμα που οι συνδέσεις βρίσκονται στην δεξιά πλευρά, ποιος σωλήνας ζεσταίνεται πρώτος (εισαγωγή), ο δεξιός ή ο αριστερός? Το πρόβλημα με το "κρύο κάτω μισό" εμφανίζεται πάλι όταν σταματάει ο καυστήρας ή άπό την αρχή?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Εγώ πάντως που έχω σώματα πάνελ μάρκας "ξεφτίλ" και έχω σώμα δίστηλο με μήκος 160, ύψος 60 και σώμα τρίστηλο με μήκος 140, ύψος 40, αυτά είναι συνδεμένα διαγώνια, έχω κυκλοφορητή RS 30/7 στην χαμηλότερη σκάλα, τα σώματα ζεσταίνονται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και αμέσως, και τόσο πολύ που αν τα ακουμπήσεις καίγεσαι χωρίς υπερβολή.
    Συμφωνώ με τον nikosssk που έχει αντιμετωπίσει κορυφαίο περιστατικό κακοτεχνίας με την εγκατάσταση σωμάτων. Βγάλε φωτογραφίες τα σώματα με λεπτομέρειες από όλες τις γωνίες, συνδέσεις, βγάλε τα καπάκια και φωτογράφισε το εσωτερικό του σώματος. Επίσης βγάλε φωτογραφίες τους συλλέκτες των ορόφων και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο. Μετά στείλε τις φωτογραφίες σε μένα να τις ανεβάσω.
    Το σώμα που αναφέρεις για το χώρο που αναφέρεις εμπειρικά φαίνεται μια χαρά, αν έχει την απόδοση που λες και όχι λιγώτερο γιατί πέφτει πολύ παραμύθι με τις αποδόσεις των σωμάτων...
    Μια τελευταία δοκιμή, κλείσε όλα τα άλλα σώματα και άσε αυτά που έχουν το πρόβλημα ανοιχτά. Βλέπεις αλλαγή στη συμπεριφορά τους;
    Άντε τον έφαγες το γάϊδαρο, η ουρά έμεινε τώρα...
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Να ρωτήσω κάτι για τον πίνακα αυτονομίας. Λέμε ότι κάνει bypass στον τελευταίο κυκλοφορητή μέχρι ή θερμοκρασία του νερού να πέσει στους 45 βαθμούς. Αν υποθέσουμε ότι τελευταίος κυκλοφορητής είναι αυτός του boiler θα πρέπει αυτός να δουλέυει μέχρι η θερμοκρασία του νερού του λέβητα να πέσει στους 45 βαθμούς. Δηλαδή από ένα σημείο και μετά στην ουσία ψύχουμε το νερό χρήσης του boiler το οποίο το έχουμε ρυθμίσει ας πούμε στους 50 βαθμούς. Είναι σωστό αυτό;

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Είναι λάθος. Το σωστό είναι το εξής:
    Εάν έχεις ξεχωριστό κυκλοφορητή για το boiler, να έχεις και ξεχωριστό θερμοστάτη επαφής που να ελέγχει την θερμοκρασία του boiler, και βαλβίδα αντεπιστροφής ανα κυκλοφορητή. Κανονικά για λόγους ασφαλείας (εγκαύματα, υπερθέρμανση, θερμική καταπόνηση δικτύων) θα πρέπει να προβλεφθεί και κατάσταση ασφαλείας (μέγιστο όριο θερμοκρασίας) με τρίτο θερμοστάτη (κατα προτίμηση εμβαπτιζόμενο. Οι θερμοστάτες είναι συνδεδεμένοι ΝC55οC για το επαφής και NΟ60oC για το εμβαπτιζόμενο.
    Υπάρχουν ελεγκτές αντιστάθμισης που ελέγχουν απ' ευθείας την θερμοκρασία του νερού χρήσης στο boiler.
    Αν το boiler είναι συνδεδεμένο στον ίδιο κυκλοφορητή με το κύκλωμα θέρμανσης, τότε η καλύτερη λύση είναι η τοποθέτηση ηλεκτροβάνας πρίν το boiler συνδεδεμένης μέσω θερμοστάτη επαφής στην σωλήνα, σε συνδιασμό με εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη, με την λογική που αναφέρθηκε παραπάνω.
    Συγχαρητήρια σε όλους
    Thank you for your contribution.

Φίλε monachus,
    To σύστημα που έχω αποτελείται από δύο κυκλοφορητές, ένα μεγάλο για το διαμέρισμα και ένα μικρό για το boiler.Υπάρχουν αντεπίστροφες και στους δύο κυκλοφορητές. Το νερό χρήσης του boiler ελέγχεται από εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη που είναι ρυθμιζμένος στους 50 βαθμούς. Για να αποφύγω την υπερθέρμανση του λέβητα όταν σταματήσουν και οι δύο κυκλοφορητές έχω τοποθετήσει πίνακα αυτονομίας για δύο κυκλοφορητές με bypass στον τελευταίο. Την θερμοκρασία του bypass την ελέγχω από ένα υδροστάτη επαφής (ρυθμιζμένο στους 45 βαθμούς) που έχω τοποθετήσει στην έξοδο του ζεστού νερού από τον λέβητα πριν το σημείο που γίνεται η διακλάδωση για τους δύο κυκλοφορητές.
    Τώρα στην λειτουργία, αν τελευταίος κυκλοφορητής είναι αυτός του διαμερίσματος είναι όλα καλά. Αν όμως τελευταίος κυκλοφορητής είναι αυτός του boiler (δηλαδή κόψει ο θερμοστάτης του boiler) τότε αυτός δουλεύει αρκετή ώρα ακόμα (λόγω του bypass) χωρίς όμως να μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία του νερού του λέβητα στους 45 βαθμούς.
    Πες μου σε παρακαλώ λίγο πιο αναλυτικά αν γίνεται, γιατί δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, τι πρέπει να διορθώσω σ΄αυτό το κύκλωμα.

Φίλε andronoglou,
    Σου έχω στείλει τις φωτογραφίες από τα σώματα αλλά το mail γύρισε πίσω προφανώς έχει εξαντληθεί ο χώρος πού έχεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Στείλε στο (Διαγράφηκε για λόγους ασφαλείας)@yahoo.com που έχει πολύ χώρο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Νέες φωτογραφίες μέρος πρώτο:

Εξέχον μέλος