Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 38

Θέμα: Ηλιος & ΖΝΧ

  1. #11
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Προσοχή παράκαμψη

    Παλαιά συμμαθήτρια. Χμ.. Τι είδους πειράτης θα ήσουν αν δεν ασπαζόσουν το δόγμα του vivere pericolosamente. Θα προτιμούσα ομολογώ, κάτι σε πιο φρέσκο, αλλά η σύζυξ δεν έχει το αναγκαίο ευρύ πνεύμα για να με καταλάβει. Και οι γείτονες έχουν μακριές γλώσσες. Είναι από τα προβλήματα που εσύ θα έλυνες με το ξίφος σου.

    Άρα, δυστυχώς, δεν συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης.

    Τέλος παράκαμψης.


    Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το μελετήσω και αν χρειασθώ κάτι επιπλέον θα επανέλθω. Το Logo είναι το εισαγωγικό PLC της Siemens με κωδικό 0ΒΑ7. Κάνω λάθος ?

  2. #12
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99
    Stom

    Δεν χρειάζεται να απορείς για την ανακυκλοφορία.
    Όπως σωστά επισημαίνεις δεν υπάρχει ανακυκλοφορία χωρίς κυκλοφορητή. Aπλά έχω εγκαταστήσει σωλήνες που συνδέουν τα collecter στα μπάνια με την είσοδο ανακυκλοφορίας στο boiler. Το νερό φυσικά δεν κάνει άσκοπα βόλτες όπως με βόλευε να πιστεύω.

    Εrrare humanum est όπως λέει ο άλλος πειρατής


  3. #13
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    quote: Το Logo είναι το εισαγωγικό PLC της Siemens με κωδικό 0ΒΑ7. Κάνω λάθος ?
    0ΒΑ7 ειναι το software release του logo. Ας πουμε ενα 0BA5 ειναι αν θυμαμαι καλα release 10τιας.
    Εχει καποια μικρη σημασια καθοτι τα νεωτερα μοντελα ολο και κατι παραπανω εκαναν.
    Εξαλλου, για φρεσκια εφαρμογη θα πας σε φρεσκο logo.
    Υπαρχουν επιπλεον κωδικοι που καθοριζουν αν ειναι 24vdc 12-30 230vac καθως και αν εχουν εξοδους σε ρελε ή open collector σε τρανζιστορ ισχυος. (απο οσο θυμαμαι).
    Λιγη μελετη στο site της siemens θα σε διαφωτισει πληρως.

    Υποψιν οτι κυκλοφορουν και Logo στο ebay.


    Burn baby, burn

  4. #14
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Βεβαίως και συμμαθήτρια! Άκου λέει! Εδώ υπάρχει και σχετική βιβλιογραφία. Θα αρκεσθώ στο σοφότερο:
    «οι Σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες»! Ρίτα!
    Είδες πως απαντάς άμα σέρνεις «βιβλιοθήκες» από πίσω σου; Όχι σαν τους πολιτικούς που αρχίζουν τα άμπρα κατάμπρα!

    quote:Εrrare humanum est όπως λέει ο άλλος πειρατής
    Ο μαύρος στην Κορσική!

    Τα καλύτερα του μαύρου:
    1. Μη μου αμαβλώνεις το όνομα γιατί θα σου μαυλίσω το μάτι! (Διχόνοια)
    2. Λοιπόν τλαβάμε για να δούμε ποιον θα φάμε πρώτον; (Ολυμπιακοί αγώνες)
    3. Σκουλίκι ο άντλωπος! Είχαμε να φάμε κλέατα, τι τα θέλαμε τα χλυσάφια;

    Υ.Σ.
    0ΒΑ6 θα βρεις στο εμπόριο. Ούτε 0ΒΑ5 ούτε 0ΒΑ7. Θα προσέξεις πολύ αν θα πας σε 24αρι ή 230~. Παίζουν ρόλο οι είσοδοι τι θα ρεύμα θα κουβαλάνε.


    quote:Η μηπως τα περνουμε απο την siemens και δεν το ξερω?
    Πειρατής και να τα παίρνει; Είναι εκ βαθέων ασυμβίβαστο!
    Μη μου αμαβλώνεις το όνομα γιατί θα σου μαυλίσω το μάτι!

    Το zelio καλό, σε αρκετά σημεία υπερτερούσε του LOGO (κάρτα SIM κλπ) αλλά μάλλον το παρατήσανε!


    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  5. #15
    Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    Pfys
    δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Τον ηλιακό τον έχεις τοποθετήσει ή θα τον αγοράσεις ;
    Εάν δεν τον έχεις πάρει δεν σκέφτεσαι και την περίπτωση με 5 m2 κάτοπτρα και τα απαραίτητα εξαρτήματα (μην ξεχάσεις και την πειρατορυθμιστική βαλβίδα) , το boiler έτσι και αλλιώς το διαθέτεις εκτός και υπολογίζεις ότι δεν θα σε φτάνουν τα 200 lit που έχεις και θες περισσότερα.

    Τώρα εάν τον έχεις πάρει είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς τα 200 lit + 200 lit συνολική χωρητικότητα και στα δύο boiler. Μπορεί τα 4 m2 κάτοπτρα που έχεις να είναι λίγα για τα 400 lit συνολικά που διαθέτεις σε μία ημέρα, όμως η κατοικία είναι από τα λεγόμενα σου εξοχική και από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τα κάτοπτρα φθάνουν για να φορτίσουν με αρκετή ενέργεια και τα δύο boiler. To μόνο που μας λείπει είναι ο κατάλληλος αυτοματισμός και ο καλύτερος αλγόριθμος (άλλος για καλοκαίρι και άλλος για χειμώνα) για την περίπτωση σου.
    Το πρόβλημα τώρα τίθεται ως εξής : Με ποιο τρόπο τα boiler θα έχουν περισσότερη ενέργεια την Παρασκευή που θα επισκέπτεσαι εσύ και η οικογένεια σου την εξοχική κατοικία ;

    Από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη τα πράγματα είναι εύκολα. Θα μπορούσες π.χ. την Τρίτη το απόγευμα να έλεγχες τις θερμοκρασίες και εάν ο ηλιακός ήταν πάνω από 45ο C και + 10ο C από το boiler να έκανες αλλαγή στα νερά. Το ίδιο θα μπορούσες να κάνεις και την Πέμπτη το απόγευμα Με δύο ημέρες συνεχόμενη ηλιοφάνεια και χωρίς απομάστευση του νερού ο ηλιακός θα έχει 73 ± 3ο C . Τα πειρατικά προγράμματα μπορούν να επαληθεύσουν πολύ εύκολα αυτά τα νούμερα. Κάπου εκεί πιστεύω ότι θα παίξει η θερμοκρασία.

    quote:Originally posted by Pirate

    Άρα έχεις δύο ανεξάρτητα θερμοδοχεία και ο αυτοματισμός επιλέγει από πού θα πάρεις το ΖΝΧ.
    Εδώ φοριέται κάτι άλλο πολύ advanced μιας και σου αρέσουν οι αυτοματισμοί:
    1. Θα σου πρότεινα να μετατρέψεις το ηλιακό σου σε βοηθητική δεξαμενή το οποίο θα συσσωρεύει την δωρεάν θερμική ενέργεια (προερχόμενης εκ του αφορολόγητου εισέτι ηλίου) και την κατάλληλη στιγμή θα την μεταφέρει στο boiler που θα είναι η μοναδική πηγή ΖΝΧ για το σπίτι. Η κατάλληλη στιγμή είναι εκείνη όταν φθάσει το νερό σε θερμοκρασία 40°. Τότε ξεκινά ένας κυκλοφορητής (ανακυκλοφορίας) από τα κρύα του boiler και όσο αντιλαμβάνεται νερό χαμηλότερης θερμοκρασίας των 40° μεταφέρει το θερμό στο boiler και το ψυχρό στο θερμοδοχείο του ηλιακού. Με αυτόν το τρόπο αυξάνεται η ωφέλιμη ενέργεια ηλιακής απορρόφησης κατά 15% έως 20%. Ο λόγος είναι προφανής: παίρνεις περισσότερα διότι κρατάς χαμηλά τις θερμοκρασίες των συλλεκτών.
    2. Αυτή θα είναι η μέση ημερήσια απορρόφηση, που η λογική της ορίζει ότι πρέπει να περιμένει κατά κάποιο τρόπο την ηλιακή ενέργεια. Παρ' όλα αυτά (περίεργο ζώο ο άνθρωπος) προβλέπεις κι ένα κουμπί override για την περίπτωση που ήλθε και σ' επισκέφτηκε ξαφνικά η παλιά σου συμμαθήτρια που πάντα την γούσταρες αλλά ποτέ δεν έκατσε (η κατάσταση εννοώ). Το κουμπί αυτό θα ξεκινά τον λέβητα για να του πει: εδώ και τώρα (πού τον θυμήθηκα μέρες που ΄ναι, τον ακατανόμαστο!) θέλω ζεστό νερό!
    3. Δεν χρειάζεσαι PLC (μόνο για βιομηχανικές περιπτώσεις ρε Σώτο και ακριβό το άτιμο!). Με ένα λογκάκι έφτιαξες αυτοματισμό τζι-τζι!

    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Μήπως θα ήταν καλύτερα Πειρατή να κάνουμε τους 40ο C =>45ο C γιατί εάν την Παρασκευή καταναλώσαμε όλο το νερό , το Σάββατο κατά της 12 γίνεται η αλλαγή των νερών (40οC )και μετά περνάει ένα συννεφάκι και ένα άλλο συννεφάκι και μετά ένα άλλο συννεφάκι την κάτσαμε την βάρκα. Το boiler θα έχει 39-40ο C και ο ηλιακός 35ο C θερμοκρασίες μη εκμεταλλεύσιμες για ΖΝΧ. Δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε τουλάχιστον 200 lit με 45ο C και φυσικά είσοδο κρύου στο boiler απο τον ηλιακό;

    Πειρατή ο ακατανόμαστος ποιός είναι; Ρωτάω γιατί έχω χάσει μάλλον επισόδεια.

    quote:

    Προσοχή παράκαμψη

    Παλαιά συμμαθήτρια. Χμ.. Τι είδους πειράτης θα ήσουν αν δεν ασπαζόσουν το δόγμα του vivere pericolosamente. Θα προτιμούσα ομολογώ, κάτι σε πιο φρέσκο, αλλά η σύζυξ δεν έχει το αναγκαίο ευρύ πνεύμα για να με καταλάβει. Και οι γείτονες έχουν μακριές γλώσσες. Είναι από τα προβλήματα που εσύ θα έλυνες με το ξίφος σου.

    Άρα, δυστυχώς, δεν συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης.

    Τέλος παράκαμψης.
    Φίλε pfys που είσαι και συνάδελφος πρόσεχε τι γράφεις.
    Scripta manent που έλεγαν και οι Ρωμαίοι. Φοβάσαι τους γείτονες με τις μακριές γλώσσες και δεν φοβάσαι να μην ανακαλύψει η σύζυξ τι γράφεις παραπάνω:

    << Θα προτιμούσα κάτι σε πιο φρέσκο, αλλά η σύζυξ δεν έχει το αναγκαίο ευρύ πνεύμα για να με καταλάβει.>>

    Δηλαδή θέλεις να σε καταλάβει αλλά δεν σε καταλαβαίνει.
    Εμείς πάντως καταλάβαμε.

    Τώρα όντως ο Πειρατής τα προβλήματα που θα είχε με τους γείτονες θα τα έλυνε με το ξίφος του να δω όμως μετά πως θα γλίτωνε από την κυρα Γιώργενα και τις ΙΠΜΤ.
    Άκουσον άκουσον δεν φτάνει που κάνει όλες τις δουλείες η γυναίκα την θέλει να φοράει και γόβες (που αυτός τις βαφτίζει παντόφλες) με τακούνι. Ας πρόσεχε!!!!!

    Και για να απαντήσουμε στην Ρίτα με τον Κουταλιανό[}][}][}] του Καλατζή σε στίχο Λευτέρη Παπαδόπουλο και μουσική Μάνου Λοίζου !!!

    Κάτι που ξέχασα και συμφωνώ 1000% με τον Πειρατή είναι αυτό που ονομάζω εγώ γατομπουτόν[}][}][}]. Μην τυχών και δεν το βάλεις έχασες. Η ονομασία προήλθε από τον γάτο του Κωνσταντίνου που το χρησιμοποιεί (ο γάτος) όταν θέλει να μπήξει τα νύχια του. Κάθε σπίτι θέλω να πιστεύω ότι έχει και από ένα γάτο. Οποίος κατάλαβε κατάλαβε. Τώρα εάν θέλεις μπορείς να βάλεις και ένα ψηφιακό θερμόμετρο ένδειξης θερμοκρασίας boiler σε εμφανές σημείο ώστε να ξέρει και ο δικός σου γάτος με μια κλεφτή ματιά πότε πρέπει να πατήσει το γατομπουτόν και πότε όχι.


    Πριν σας αφήσω έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο ακούστε τι μου είπε ο γιός μου (10 χρονών ) χθές. Μπαμπά ξέρεις πότε γελάμε στους πολιτικούς και τους κλείνουμε το μάτι ; Όχι του λέω.
    Όταν τους σημαδεύουμε με καραμπίνα μου λέει

    ΥΣ
    Ζητώ Συγνώμη από τα μέλη του φόρουμ που ξέφυγα από το τεχνικό επίπεδο σε κάποια σημεία λίγο όμως η ώρα, η μουσική, μερικά ποτηράκια και το ότι δεν έχω αμπάρες!!!!!







  6. #16
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    05:46!! Τι ώρα είναι αυτή; Α μα ισύ εχς ξεφφύγγγ, παντιλώς δηλαδή! (στιγμή που πέφτουν οι αμπάρες....)
    Κι έβαλες και ωραία θέματα! Ξεκινάμε από το καλύτερο:
    quote:1. Πότε κλείνουμε το μάτι στους πολιτικούς;
    Όταν τους σημαδεύουμε με καραμπίνα
    !!!
    Καταπληκτικό!!!!
    Πάρε του παιδιού από μένα μία σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ, αυτή τη τεράστια των 200 γραμ. να την τρώει όλη την εβδομάδα! Άμα ποτέ συναντηθούμε θα σου δώσω το αντίτιμο για να πιάσει το δώρο!

    quote:2. Πειρατή ο ακατανόμαστος ποιός είναι; Ρωτάω γιατί έχω χάσει μάλλον επεισόδεια.
    Είναι αυτός που θα μας έβγαζε από το τέλμα της επάρατης δεξιάς και στη συνέχεια μας σάπισε! Πέρασαν ξένες φατρίες, δικτατορίες, αχυράνθρωποι, χίλιοι-δυο από αυτόν τον τόπο, αυτού του μεγέθους την ζημιά δεν την κατάφερε κανείς! Μόνον ο ακατανόμαστος και οι διαδοχοί του (γενικώς)! Τώρα θα μου πεις εμείς σαν λαός τι κάναμε. Δεν το βλέπαμε; Όχι! Γιατί χάσκαμε βουτηγμένοι μέσα στη χρυσόσκονη! Οι λίγοι που φώναζαν ήταν οι γραφικοί της υπόθεσης και γινόντουσαν ενοχλητικοί σ' ένα πλήθος που είχε παραδοθεί στο όνειρο της γκαραζόπορτας και της πισίνας! Να τα τώρα!

    quote:3. Μήπως θα ήταν καλύτερα Πειρατή να κάνουμε τους 40ο C =>45ο C γιατί εάν την Παρασκευή καταναλώσαμε όλο το νερό , το Σάββατο κατά της 12 γίνεται η αλλαγή των νερών (40οC )και μετά περνάει ένα συννεφάκι και ένα άλλο συννεφάκι και μετά ένα άλλο συννεφάκι την κάτσαμε την βάρκα. Το boiler θα έχει 39-40ο C και ο ηλιακός 35ο C θερμοκρασίες μη εκμεταλλεύσιμες για ΖΝΧ. Δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε τουλάχιστον 200 lit με 45ο C και φυσικά είσοδο κρύου στο boiler απο τον ηλιακό
    Αυτή τη περίπτωση που έχω boiler και ηλιακό στους 42° εξαιτίας φτωχής ηλιοφάνειας, την αποκαλώ «κρέμασμα». Τον όρο τον δανείσθηκα από το πέταγμα του χαρταετού που όταν δεν είχε αέρα μας κρέμαγε κι έκανε καπάκι αλλά εσύ είσαι μικρός και δεν ξέρεις από τέτοια
    Στην περίπτωση λοιπόν που αντιμετωπίζω «κρέμασμα» που σημαίνει ότι η ώρα είναι περασμένες 3:00 το μεσημέρι και συνεπώς δεν πρόκειται να έχω αξιοσημείωτη ηλιακή απορρόφηση, τότε σταματώ την μετάγγιση και μέσω μιας 3οδης βαλβίδας παραλληλίζω τα δύο boiler. Τη στιγμή εκείνη πλέον έχω 200 + 200 = 400 λίτρα νερό 42°. Αυτό μεταφράζεται σε 12,5 kWh ΖΝΧ που σημαίνει ότι εξυπηρετούνται άνετα 5 άτομα! Τώρα σε περίπτωση που το σπίτι έχει celebrities και χρειάζεται παραπάνω υπάρχει και το γατομπουτόν που λες κι εσύ. Γατομπουτόν σημαίνει εκτός των άλλων και ακύρωση της παραλληλίας των θερμοδοχείων και επαναφορά του boiler ως τον μόνο παροχέα ΖΝΧ. Όλα αυτά τα κάνει άνετα το λογκάκι αρκεί να ξέρεις να το ενορχηστρώνεις


    Υ.Σ.
    quote:Φίλε pfys που είσαι και συνάδελφος πρόσεχε τι γράφεις.
    Άστον αυτός είναι νέος! Τα ξέρασε όλα με τη μία! Αυτοπροδώθηκε!

    quote:να δω όμως μετά πως θα γλίτωνε από την κυρα Γιώργενα και τις ΙΠΜΤ
    Άσε! Μπορεί να έχω περάσει τις πιο σκληρές «ναυμαχίες» στη ζωή μου, εδώ όμως παραδίδουμε το πειρατικό σε στυλ: Οι ΓΑ ΓΑ ΓΑΛΑΤΕΣ!
    ...μη χαλάσουμε τώρα τις καρδιές μας για «μια τυχαία συνάντηση στη θάλασσα!» Πάρε το πειρατικό και τα τρόφιμα κι εμείς φεύγουμε με τη βάρκα!
    ... αν και δεν πιάνει τις περισσότερες φορές κι εκεί να δεις...[}]


    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  7. #17
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99
    Δεν γράφω σε lader και δεν χρησιμοποιώ PLC ο ίδιος. Δουλεύω ένα επίπεδο υψηλότερα. Γράφω κώδικες επιτήρησης διαδικασιών με κατανεμημένη λογική σε ένα ή περισσοτέρα PLC (μέσω modbus) και άλλων συστημάτων μέσω RS232/422/485 ή δικτυού lon και την εν συνεχεία καταγραφή και εμφάνιση των δεδομένων.

    Έμπλεξα στην υλοποίηση επικοινωνίας με modbus μέσω TCP/IP. Δούλεψε καλά με τον s/w emulator αλλά στην πραγματική δοκιμή μου τα χάλασε. Και τώρα το ξαναγράφω.

    Basilhat

    Δεν έχω αγοράσει ακόμα τίποτα. Ρώτησα και ο Stom συμφώνησε με την επιλογή ενός απλού ηλιακού θερμοσίφωνα (αντί επιλεκτικούς συλλέκτες & solar kit & σύνδεση με το boiler) και τώρα πρέπει να σχεδιάσω την σύνδεση με την υπάρχουσα εγκατάσταση (βασισμένος στις συμβουλές σας). Επιπλέον προέκυψε και η μεταφορά ζεστού νερού από τον ηλιακό στο boiler και το «γατομπουτόν». Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

    I will be back…


    ΥΓ.
    Είμαι ξεκάθαρος στις δηλώσεις μου. Δεν συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης. Η γυναίκα μου αποφασίζει τι χρώμα άλογο θα πάρουμε.-
    Άλλος επικαλείται παλαιά λαϊκά άσματα που παραπέμπουν σε εμπέδωση της αριθμητικής αλλά τελικά παραδίδεται άνευ όρων.
    Αναρωτιέμαι αν το μάτι το έχασε σε ναυμαχίες ή από ΙΠΜΤ.

  8. #18
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Δεν θα το γράψεις σε lader αλλά σε FBD. Αν δυσκολευτείς εμείς τι κάνουμε εδώ; Θα μας μάθεις προγραμματισμό σε modbus και επικοινωνία με TCP/IP, θα σε μάθουμε FBD να φτιάχνεις ό,τι θες στο LOGO. Έτσι προχωράμε «εμείς οι ταπεινοί» που έλεγε κι ο Κώστας Χατζής ή «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο» που λέει κι ο λαός.

    quote:αλλά τελικά παραδίδεται άνευ όρων
    Ίσα-ίσα! Οι «ναυμαχίες» εντός του λιμανιού ήταν πάμπολλες και ψυχοφθόρες! Προτιμώ τον «πραγματικό εχθρό» σε ανοιχτή θάλασσα. Παραδίνομαι και δεν θα βγάλω εγώ τα κάστανα από τη φωτιά για την δήθεν ανδροκρατία μας. Ο ιστορικός θα γράψει για την μητριαρχία-γυναικοκρατία του 2ου μισού του 20ου αιώνα, κληρονομιά για τον παρόντα 21°!

    Κι εδώ νομίζω ότι επιβάλλεται να κάνω την περαιτέρω ανάλυση για την ΙΠΜΤ. Είναι θέμα Φυσικής και αρκετά εκπαιδευτικό γι' αυτό αποφάσισα να το γράψω:
    Η Ιπτάμενη Παντόφλα Με Τακούνι δεν εχει τακούνι γόβας όπως κακώς νομίσθηκε, αλλά τακούνι διαστάσεων φτέρνας όπως ένα παλιό αντρικό παπούτσι. Αυτή δεν βγάζει μάτι στην πορεία της μον' έχει άλλο ιδίωμα:
    το τακούνι, έχει μία μάζα πώς να το κάνουμε, και μάλιστα η πυκνότητα αυτής είναι αρκετά μεγαλύτερη της ολόκληρης παντόφλας. Κατά τον εκσφενδονισμό αυτής έχω βολή η οποία ας πούμε ότι η τροχιά της είναι παραβολική. Το τακούνι όμως ως πρόσθετη και ικανή μάζα παράκεντρη, (είναι στο άκρο γαρ), προκαλεί στροφορμή στο όλο ιπτάμενο σύστημα με αποτέλεσμα να έχω ταυτόχρονα εκτός της παραβολικής τροχιάς και μία περιστροφική πέριξ του όριζόντιου άξονα ο οποίος διέρχεται από το κέντρο της παντόφλας. Ο συνδυασμός αυτός των δύο κινήσεων προσδίδει τέτοια ενέργεια στο ιπτάμενο σύστημα που όπου πέσει προκαλεί μία μικρή καταστροφή θα έλεγα! Μάτι δεν βγάζει πάντως! Το μαυρίζει αλλά δεν το βγάζει!
    Αυτή είναι η πραγματικότητα περί του θέματος.

    Πειρατής των πολύ ανοιχτών θαλασσών
    (και όχι των λιμανιών και της ξηράς)



    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  9. #19
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99
    Καλή η φιλολογία αλλα για να δουμε τι ψάρια θα πιάσουμε τώρα.

    Σχέδιο 1



    Ηλιακός & boiler με τρίοδη και αναμεικτική θερμοστατική πριν το collecter ΖΝΧ.
    O διαφορικός θερμοστάτης επιλέγει τον ηλιακό (ροή ΑΓ) όταν
    Θ1 > 40 oC
    Θ1> Θ2 + ΔΤ (5-10 οC)
    Διαφορετικά προκρίνεται το Boiler (ροή ΒΓ). Αν είναι σε λειτουργία ο καυστήρας, τότε με διακόπτη ζεσταίνεται το νερό του Boiler διαφορετικά σηκώνουμε την ασφάλεια για το ηλεκτρική αντίσταση των 4kw.

    Σχέδιο 2

    1. Controller γενικώς (μπορεί και lego)
    2. Τρίοδη με ηλεκτροκινητήρα.
    3. Ηλεκτροβάνα NO
    4. Κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας (3 μέτρα υψομετρική διαφορά)
    5. Γατομπουτόν



    1. ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ σε εξέλιξη

    θ1 >= 40 οC
    θ1 > θ2 + ΔΤ (10 οC)
    ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (θέμα controller ή timer)

    Τρίοδη ηλεκτροβάνα (2) ανοικτή σε ΑΒ.
    Ηλεκτροβάνα (3) κλειστή.
    Κυκλοφορητής (4) σε λειτουργία

    ΡΟΗ νερού απο ηλιακό ΑΒΔΖ

    2. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    |θ1-θ2| <= 5

    Τρίοδη ηλεκτροβάνα (2) ανοικτή σε ΑΓ.
    Ηλεκτροβάνα (3) ανοικτή.
    Κυκλοφορητής (4) κλειστός

    3. ZNX ΑΠΟ BOILER

    Διακόπτης 5 Κλειστός
    Τρίοδη ηλεκτροβάνα (2) ανοικτή σε ΑΒ.
    Ηλεκτροβάνα (3) ανοικτή.
    Κυκλοφορητής (4) κλειστός

    Τι λέτε ?

    Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω τις προδιαγραφές του boiler τριπλής Master BLS-2

    http://www.alphaclimagr.gr/p.Se-18-A...SI.259218.html

  10. #20
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    So far, so good που λενε..
    Μια παρατηρηση στο δευτερο σχεδιο.
    Ο κυκλοφορητης 4 πρεπει να μεταφερθει εκτος παροχης ηλιακου, ωστε να δουλευει και η παραλληλη λειτουργια σωστα.
    Ας πουμε στον κλαδο Β μετα την ηλεκροβανα 2, η με καποια μετατροπη στο σχεδιο στην εισοδο του νερου του boiler, αλλα εκτος παροχης ηλιακου.
    (το δευτερρο προτιμαται για να ειναι ευκολοτερο το αρχικο γεμισμα.)

    Απο κει και περα τη μεταγγιση δεν θα την περιοριζα μονο σε τριτες και πεμπτες απογευμα, αλλα οποτεδηποτε ειχε νοημα να γινει.

    Και μιας και το φεραμε ως εδω, θα εβαζα και μια ηλεκτροβαλβιδα/βανα στην εξοδο ζνχ του boiler ωστε κατα το παραλληλο mode να μπορουσα να δουλεψω τον ηλιακο μονο του, ακομα και χωρις ρευμα.

    Μενει να το συνδιασουμε με το κυκλωμα της ανακυκλοφοριας.

    Τωρα κοστολογικα μαλλον δεν εχει νοημα, αλλα τα pet projects ταχουν αυτα.




    Burn baby, burn

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Κλειστό
  • HTML code is Ανοικτό