Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 25

Θέμα: ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι τα είδα και μεγάλα....
    Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω τον γιο αυτό που βλέπουμε είναι ένα σχεδίο με πολλά λάθη και χωρίς βάση.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Με δεδομενο οτι ενας επιλεκτικος συλλεκτης εχει απο 350 εως 450 ευρω ο καθενας, και οτι για τα υπαρχοντα λιτρα (500 + 320 = 820) θες καπου 20m2 συλλεκτες για να αποδιδουν καλα. Εχεις 5, χρειαζεσαι αλλους 5 τουλαχιστον.

Αν το οφελος ειναι ολο το κοστος του πετρελαιου για το καλοκαιρι και αρκετο απο το χειμωνα, παλι μιλαμε για 1,5 με 2 χρονια για να κανεις αποσβεση, και αυτα ειναι ακομα στην αρχη.

Ως προς τη μετρηση, ενας θερμιδομετρητης στο λεβητα και υδρομετρητες στις καταναλωσεις μπορουν ευκολα να κανουν λεπτομερη και δικαιο επιμερισμο κοστους.

Εφοσον λες οτι επιλεγεις το δευτερο, αυτο σημαινει οτι εισαι προετοιμασμενος να επενδυσεις καποια λεφτα προς αυτη την κατευθυνση.
    4-5 χιλιαρικα για αρχη. Να συνεχισω?

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    για σου gregori ευχαριστώ για την επικοινωνία
    την μελέτη εγκατάσταση την έκανε ο Δημήτρης ο υδραυλικός ηλεκτρολόγος που έφτιαξε την οικοδομή.
    Το σχέδιο το αποτύπωσε ο γιος μου για να σας το στείλω να το δείτε για να τυχόν λάθη.
    Το σχέδιο δεν είναι σωστό ?
    Η η εγκατάσταση ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Για σου stom ευχαριστώ και πάλη για την επικοινωνία

ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ - ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Αύριο τα λέμε

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Η εγκατάσταση που έχει γίνει είναι εντελώς λάθος. Θέλει ξήλωμα και να φτιαχτεί από κάποιον που ξέρει τι κάνει και θα πληρωθεί για τις γνώσεις του.

Μάλλον ήδη δεν έχετε δει καμία βελτίωση στο πετρέλαιο έτσι δεν είναι??

Αν το υπάρχων σύστημα με 5 συλλέκτες είχε μπει σωστά θα είχατε δει μια σημαντική βελτίωση ενώ τώρα είναι μάλλον στο 0 ως 5% σε σχέση με πριν.

Το 500άρι μπόιλερ (όπως και τα 160άρια) που βάλατε μάλλον είναι τύπου μανδύα, και δεν είναι πραγματικά 3πλής ενέργειας και δεν είναι σωστά για αυτή την χρήση.

Επίσης αν τα ηλιακά σας είναι όντως επιλεκτικά το tuborama θα σπάσει με την πρώτη ατμοποίηση.

Τα μπόιλερ είναι συνδεδεμένα σε σειρά αλλά τα υπόλοιπα παράλληλα που είναι λάθος. Δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά έτσι.

Η σε σειρά και η παράλληλη σύνδεση είναι σωστές και λάθος ανάλογα με την υλοποίηση και την εφαρμογή.

Συνδέστε τα κρύο νερό => 500άρι => 2Χ160 παράλληλα => δίκτυο ΖΝΧ

Ηλιακά μόνο στο 500άρι.
    Λέβητας μόνο στα 2Χ160.

Απλό και καθαρό σύστημα με τα υπάρχων υλικά, θα δείτε μεγάλη βελτίωση. Έχετε και πολλά άλλα θέματα για σωστή κατασκευή.

Το βασικό έλλειμμα όπως και στα περισσότερα συστήματα που μπαίνουν δεν είναι στα υλικά.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Για σου panos09
    quote: Η εγκατάσταση που έχει γίνει είναι εντελώς λάθος. Θέλει ξήλωμα και να φτιαχτεί από κάποιον που ξέρει τι κάνει και θα πληρωθεί για τις γνώσεις του.
    Σωστός χωρίς να έχω γνώσεις σας όσο το ψαχνό με την βοήθεια του φόρουμ ΜΟΝΑΧΟΣ έτσι πρέπει να είναι

quote:Μάλλον ήδη δεν έχετε δει καμία βελτίωση στο πετρέλαιο έτσι δεν είναι??
    στης 8 Μαΐου έβαλα τον 500αρη θέλω 5-10 μέρες για να ξερό σίγουρα περνώ μέτρησης κάθε μέρα νερού και πετρελαίου μαλών έχεις δίκιο

quote:Αν το υπάρχων σύστημα με 5 συλλέκτες είχε μπει σωστά θα είχατε δει μια σημαντική βελτίωση ενώ τώρα είναι μάλλον στο 0 ως 5% σε σχέση με πριν.
    Δεν έχω της γνώσης για αυτό που λες σε 10 μέρες θα ξερό . ένα από αυτά που που δεν καταλαβαίνω είναι με τα 2 160αρια είχα σε μια κάλλη μέρα 64 στο θερμόμετρο του ενός μπόιλερ 57 στο Άλο
    Τώρα έχω 60 στο ένα 53 στο Άλο στο 500 δεν έχω θερμόμετρο πρέπει να πιάνει 58-60 βαθμούς . αφού έχω περισσότερο ζεστό νερό και εάν η κατανάλωση είναι ίδια γιατί καταναλώνω το ίδιο πετρέλαιο μήπως ρε παιδιά 7-10 λίτρα πετρέλαιο την μέρα είναι αμελητέα ποσότητα

quote:Το 500άρι μπόιλερ (όπως και τα 160άρια) που βάλατε μάλλον είναι τύπου μανδύα, και δεν είναι πραγματικά 3πλής ενέργειας και δεν είναι σωστά για αυτή την χρήση.
    Θα ρωτήσω και θα σου Πο

quote:Επίσης αν τα ηλιακά σας είναι όντως επιλεκτικά το tuborama θα σπάσει με την πρώτη ατμοποίηση.
    Θα ρωτήσω και θα σου
    Πο
    πριν τρία χρονιά που έβαλα τον δεύτερο 160 μου έσπαγε το tuborama και έβαλα χαλκό 12 μετρά φ22 και τα υπόλοιπα 8μετρα ανοξείδωτο σπιράλ φ22 και αυτό από τότε δεν μου έχει ξανά σπάσει εκτός από μια φορά που έκανε διακοπή η ΔΕΗ.
    Τώρα 3 μεσημέρι ο αισθητήρας στην έξοδο τον συλλεκτών είναι 68 βαθμούς .στο κιτ κάτω στο λεβητοστάσιο τα θερμόμετρα είναι 67 - 60 και ο κυκλοφορητής δουλεύει συνεχεία στην μικρή σκάλα
    Θα το αλλάξω θα το πάω να παίρνει στους 77 βαθμούς να δο τη θα γίνει
    http://www.youtube.com/watch?v=pVZxeYulBk4

quote:Τα μπόιλερ είναι συνδεδεμένα σε σειρά αλλά τα υπόλοιπα παράλληλα που είναι λάθος. Δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά έτσι
    .
    Οκ πιο είναι το σοστο ?

Η σε σειρά και η παράλληλη σύνδεση είναι σωστές και λάθος ανάλογα με την υλοποίηση και την εφαρμογή.

quote:Συνδέστε τα κρύο νερό => 500άρι => 2Χ160 παράλληλα => δίκτυο ΖΝΧ
    Κρύο νερό του δήμου ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Σε 3 λεπτά μέχρι να Κάνο την ρύθμιση στο κιτ η θερμοκρασία πήγε 93 βαθμούς στην έξοδο τον συλλεκτών φοβήθηκα Μπος σπάσει το tuborama και το ξαναέβαλα στους 62 βαθμούς

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Για σου stom
    quote:Με δεδομενο οτι ενας επιλεκτικος συλλεκτης εχει απο 350 εως 450 ευρω ο καθενας, και οτι για τα υπαρχοντα λιτρα (500 + 320 = 820) θες καπου 20m2 συλλεκτες για να αποδιδουν καλα. Εχεις 5, χρειαζεσαι αλλους 5 τουλαχιστον.
    εάν τόσοι χρειάζονται για τη όχι ταπεινή μου γνώμη βάζουμε 3 και βλέπουμε γίνεται και έτσι ?

quote:Αν το οφελος ειναι ολο το κοστος του πετρελαιου για το καλοκαιρι και αρκετο απο το χειμωνα, παλι μιλαμε για 1,5 με 2 χρονια για να κανεις αποσβεση, και αυτα ειναι ακομα στην αρχη.
    όλο το κόστος του πετρελαίου ? Μάιος έως Σεπτέμβριο ούτε 100 λίτρα πετρέλαιο ?

quote:Ως προς τη μετρηση, ενας θερμιδομετρητης στο λεβητα και υδρομετρητες στις καταναλωσεις μπορουν ευκολα να κανουν λεπτομερη και δικαιο επιμερισμο κοστους.
    Αυτό πρέπει να το Κάνο μέχρι τον Νοέμβριο που αρχίζουν τα καλοριφέρ

quote:Εφοσον λες οτι επιλεγεις το δευτερο, αυτο σημαινει οτι εισαι προετοιμασμενος να επενδυσεις καποια λεφτα προς αυτη την κατευθυνση. 4-5 χιλιαρικα για αρχη. Να συνεχισω?
    Μέχρι και πέρυσι σε μια εβδομάδα όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα πανελλήνιες εξέτασης τον Αύγουστο έκλινα όσα κενά και να είχα.
    φέτος παρότι θα Κάνο και άλλη μείωση στο ενοίκιο φοβάμαι είναι περίεργη η φετινή χρονιά θα δούμε

λόγο ότι έχω πολλές υποχρέωσης δόση τράπεζα 1770ευρω μήνα μια φοιτήτρια Κομοτηνή και άλλα που δεν μπορώ να τα γράψω πάμε για του χρόνου την άνοιξη

ξέρη κανείς που θα βρω 8 θερμόμετρα κατάλληλα για το σύστημα να μου τα στείλουν αντικαταβολή

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Δεν καταλαβαινω τι ρυθμιζεις.
    Ποιους 62?
    Ο διαφορικος θερμοστατης ρυθμιζει απλα Δτ και ελαχιστο οριο...

Τι παει να πει καταλληλα θερμομετρα ?

Αν δεν εχεις budget για καμμια επεκταση μπορει να γινουν καποια πραγματα με τα υπαρχοντα, οπως σου εγραψε ο πανος.

Αλλα καποιος πρεπει να κανει μελετη. Δεν γινονται τετοια πραγματα απο μακρυα.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2010
    Θέση
    nea artaki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Δεν καταλαβαινω τι ρυθμιζεις.
    Ποιους 62?
    Ο διαφορικος θερμοστατης ρυθμιζει απλα Δτ και ελαχιστο οριο...

Δεν ξερό τη είναι Δτ ?
    Υπαρχή τηλέφωνο σταθερό να Πάρο δεν μπορώ να το περιγράψω με πληκτρολόγιο

quote:Τι παει να πει καταλληλα θερμομετρα ?
    Αυτά με αισθητήρα ας είναι κινέζικα να τα βάλω σε όλες της εισόδους εξόδους στα μπόιλερ κρύα, ζεστά νερά

quote:Αν δεν εχεις budget για καμμια επεκταση μπορει να γινουν καποια πραγματα με τα υπαρχοντα, οπως σου εγραψε ο πανος.
    Οκ
    Αλλα καποιος πρεπει να κανει μελετη. Δεν γινονται τετοια πραγματα απο μακρυα.
    ok

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης