Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 19 από 19

Θέμα: Εκ μεταφοράς από "Πρόβλημα με επίτοιχο"

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Originally posted by gregori on 26 May 2012 : 01:38:38

Βρε άνθρωπε του θεού....
    Φτιάξαμε κάτι πριν απο 1 χρόνο και 5 μήνες.
    Εσύ είχες οφειλές προς τους προηγούμενους που έκρινες ότι δεν πρέπει να τις πληρώσεις....
    Δικαίωμα σου.
    Αυτοί σου κάνανε μήνυση....
    Δικαίωμα τους.
    Εμένα με ενημερώνεις μόλις πριν από 3 μέρες τηλεφωνικά.
    Με ξαφνιάζεις και μου ζητάς να έρθω μάρτυρας την επόμενη εβδομάδα....
    Σου λέω τις επιφυλάξεις μου ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα γιατί άλλα θα λένε αυτοί άλλα θα λέμε εμείς.
    Σου λέω ότι σιχαίνομαι τα δικαστήρια.....
    Σου ζητάω να μου εγγυηθείς ότι από αυτή την διαδικασία δεν θα βρεθώ στο τέλος μπλεγμένος.
    Μου απαντάς ότι δεν μπορώ να στο εγγυηθώ.
    Με πιέζεις.
    Σου λέω άσε με να μιλήσω με την γυναικά μου το βράδυ γιατί δεν έχω συνηθίσει από τέτοια και θα σου απαντήσω.
    Δεν με παίρνεις ξανά τηλέφωνο και μέσα μου ανακουφίστηκα ότι δεν θα με πιέσεις άλλο....
    Βγαίνεις στο φόρουμ για να με πιέσεις να με προσβάλεις και να με φέρεις σε ακόμα πιο δύσκολη θέση....
    ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΈΡΘΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ.

http://udravlikos.gr
    Edited by - gregori on 26 May 2012 01:50:30

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by gmavro on 26 May 2012 : 01:51:40

quote:Originally posted by nyannaco

Φίλε gmavro, αν κατάλαβα καλά απ'όσα έχω διαβάσει μέχρι εδώ: όταν φώναξες το Γρηγόρη και είδε την εγκατάστασή σου, διαπίστωσε συγκεκριμένα λάθη και πρότεινε συγκεκριμένες διορθώσεις, για τις οποίες σου έδωσε την προσφορά του. Την παζάρεψες, κάπου συμφωνήσατε, και έκανε ό,τι ακριβώς υποσχέθηκε. Τα λέω καλά μέχρι εδώ; "Σωστα , αλλα κανενα παζαρι δεν εκανα στον Γρηγορη οτι μου ζητησε πηρε και οτι ειπε εκανε" Αν ναι, με ποιά λογική έρχεσαι εκ των υστέρων και υπονοείς, εμμέσως πλην σαφώς, ότι σε χρέωσε πολλά, αφού εσύ συμφώνησες την τιμή μαζί του; Δεν στέκει. "Δεν ανεφερα τιποτα τετοιο ως προς την δουλεια του Γρηγορη"
    Πέραν αυτού, για να καταλάβω γιατί με έχεις μπερδέψει: στην συμφωνηθείσα τιμή περιλαμβανόταν και μαρτυρία σε δίκη, οπότε στο σημείο αυτό υπάρχει αθέτηση υπόσχεσης; "Ενοειται και ουτε που εχω καμια αξιωση αν εκεινος δεν θελει να παρεβρεθει στην δικη , εγω ενα ναι η ενα οχι ζητησα . Κατι που δεν ελαβα."
    Τέλος, επί της ουσίας: καλώς ή κακώς, η πολιτεία έχει ορίσει σαν τεχνικό της σύμβουλο το ΤΕΕ, και συνακόλουθα είθισται σαν πραγματογνώμονες να γνωμοδοτούν και να καταθέτουν στα δικαστήρια οι καθ'ύλιν αρμόδιοι μηχανικοί. Γι'αυτό και ο εγκαταστάτης υδραυλικός - όχι ο Γρηγόρης, ο ο,ποιοσδήποτε - πιθανότατα όχι μόνο θα αμφισβητηθεί στο δικαστήριο από τον αντίδικο, αλλά μπορεί και να βρεθεί αντιμέτωπος με μηχανικό του αντιδίκου, και μάντεψε ποιός θα κερδίσει, όσο δίκιο κι αν έχει και έχεις. Κινείσαι λοιπόν σε λάθος κατεύθυνση, και πυροβολείς όχι μόνο άδικα, αλλά και άσκοπα.
    "Σωστα και δεν το ηξερα αλλα οσο ζεις μαθαινεις , αν και ο μηχανικος ενω εχει δωσει και γραπτη εκθεση με το τι βρηκε και τι εκανε , τωρα βρισκει διαφορες δικαιολογιες για να υπεκφυγει. Εξαλλου εγω απο την μερια μου δεν αναγκασα κανεναν να ερθει απλα να μου απαντησουν , και αντι αυτου ακουσα οτι μου εκαναν και χαρη που μου τα εφτιαξαν και αλλες κουβεντες "

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by gmavro on 26 May 2012 : 01:57:57

quote:Originally posted by gregori

Βρε άνθρωπε του θεού....
    Φτιάξαμε κάτι πριν απο 1 χρόνο και 5 μήνες.
    Εσύ είχες οφειλές προς τους προηγούμενους που έκρινες ότι δεν πρέπει να τις πληρώσεις....
    Δικαίωμα σου.
    Αυτοί σου κάνανε μήνυση....
    Δικαίωμα τους.
    Εμένα με ενημερώνεις μόλις πριν από 3 μέρες τηλεφωνικά.
    Με ξαφνιάζεις και μου ζητάς να έρθω μάρτυρας την επόμενη εβδομάδα....
    Σου λέω τις επιφυλάξεις μου ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα γιατί άλλα θα λένε αυτοί άλλα θα λέμε εμείς.
    Σου λέω ότι σιχαίνομαι τα δικαστήρια.....
    Σου ζητάω να μου εγγυηθείς ότι από αυτή την διαδικασία δεν θα βρεθώ στο τέλος μπλεγμένος.
    Μου απαντάς ότι δεν μπορώ να στο εγγυηθώ.
    Με πιέζεις.
    Σου λέω άσε με να μιλήσω με την γυναικά μου το βράδυ γιατί δεν έχω συνηθίσει από τέτοια και θα σου απαντήσω.
    Δεν με παίρνεις ξανά τηλέφωνο και μέσα μου ανακουφίστηκα ότι δεν θα με πιέσεις άλλο....
    Βγαίνεις στο φόρουμ για να με πιέσεις να με προσβάλεις και να με φέρεις σε ακόμα πιο δύσκολη θέση....
    ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΈΡΘΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ.

Απο την στιγμη που κλεισαμε το τηλεφωνο ηξερα οτι δεν προκεται να ερθεις και ετσι δεν σε υπολογιζα .
    Ακομα και να ηθελες μετα απο αυτα δεν θελω εγω , εξαλλου ειναι δικαιωμα σου να μην θες .
    Μια ενημερωση ζητησα , και οπως με ειδες και σε ειδα και ηπιαμε και 2 μπυρες δεν ηθελα να σε πιεσω ουτε να σε παιρνω τηλεφωνα ...
    Επισης δεν σε προσβαλω μιας και για την δουλεια σου λεω τα καλυτερα και εκανες τα καλυτερα.
    Το ξερεις πολυ καλα γιατι σε προτεινα και σε αλλους 2 γνωστους μου , ασχετος αν εγινε η δουλεια η οχι , και δεν ζηταω κατι γιαυτο , το θεωρω χρεος μου.
    Δεν εχω κατι αλλο να πω αλλα ελπιζω να ξεκινησουμε να κοιταμε τον συναθρωπο μας και ειδικα σε τετοιους δυσκολους καιρους.

Ευχαριστω για την βοηθεια σου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by gregori on 26 May 2012 : 02:04:29

Και εγώ ελπίζω να καταλαβαίνεις την αποστροφή μου προς τα δικαστήρια και όλο αυτό το πράγμα που γίνεται εκεί....
    To έζησα μια φορά στην ζωή μου... και στο είπα και στο τηλέφωνο ότι εκεί υπήρχε συναγωνισμός ψέματος....
    Μια διαδικασία τουλάχιστον για μένα πολύ ψυχοφθόρα.
    Καλύτερα να μου ζητήσει κάποιος να δουλέψω δύο μέρες χωρίς λεφτά παρά να με τρέχει σε δικαστήρια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by gmavro on 26 May 2012 : 02:10:11

quote:Originally posted by gregori

Και εγώ ελπίζω να καταλαβαίνεις την αποστροφή μου προς τα δικαστήρια και όλο αυτό το πράγμα που γίνεται εκεί....
    To έζησα μια φορά στην ζωή μου... και στο είπα και στο τηλέφωνο ότι εκεί υπήρχε συναγωνισμός ψέματος....
    Μια διαδικασία τουλάχιστον για μένα πολύ ψυχοφθόρα.
    Καλύτερα να μου ζητήσει κάποιος να δουλέψω δύο μέρες χωρίς λεφτά παρά να με τρέχει σε δικαστήρια.

Γρηγορη μου αν θες αυριο το πρωι κανε μου ενα τηλεφωνο να μαθεις πραγματα που ισως δεν ξερεις και με εχουν πειραξει αφανταστα ...
    Πραγματικα αν εχεις ενα μεριδιο ευθυνης εσυ απο εμενα ειναι τοσο μικρο που ουτε με ενδιαφερει.
    Σεβαστο 100% και ειναι δικαιωμα σου το ξαναλεω να μην θες να ερθεις .
    Αλλα παρεμε αυριο να δεις τι ακουσα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by gregori on 26 May 2012 : 02:18:31

Παρεμε εσύ γιατί έχω την αίσθηση ότι πας να κάνεις ένα μεγάλο λάθος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Originally posted by nkx on 26 May 2012 : 10:48:13

Η συζήτηση αυτή δεν απασχολεί το κοινό αφου δεν εξυπυρετεί την τεχνική και επιστημονική κοινότητα.
    Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τους πελάτες που κοροιδεύουν εμάς, που τους ανοίγουμε τα μάτια και μετά "ψωνίζουν" απο αλλού, που δε μας πληρώνουν ΚΑΘΟΛΟΥ, που, που, που...
    Η συζήτηση προτείνω να"κλειδώσει"

υ.γ. το άν κάποιος τελειώνει μια δουλειά στο 1/4 του χρόνου απο έναν άλλο που πιθανών να αφήσει και δεκάδες μερεμέτια πίσω του είναι προς τιμήν του.Τα "για μια μέρα δουλειά", "ήρθε για μισή ώρα και πήρε 50 ευρώ" και άλλα τέτοια είναι φράσεις που δηλώνουν άγνοια, μικροπρέπεια και υστεροβουλία ΕΦΟΣΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕς ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
    υ.γ. 2 Αν δίναμε αντάλαγμα για τις δουλειες που μας συστήνουν θα έπρεπε να ζητάμε και εμείς αποζημίωση για τα κανόνια που τρώμε εκεί που κάποιος μας σύστησε.

kx13578 @ yahoo.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βλέπω με λύπη ότι οι άνθρωποι όταν πραγματικά τους χρειάζεσαι δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

Θα πω μια μικρή ιστοριούλες για δυο άτομα που αφού έκαναν την δουλειά τους καλά και ωραία , μετά όταν πρέπει να σε βοηθήσουν τότε δυστυχώς δεν σε ξέρουν και βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό.
    Τελικά που πάμε ?? Τι κόσμο μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας , τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας .
    Το μεγαλύτερο ελάττωμα του νεοέλληνα είναι η αχαριστία. Γι'αυτό ο κόσμος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας θα είναι χειρότερος απο αυτόν που παραλάβαμε.
    Αγαπητέ φίλε gmavro μιλάς έτσι για δυο ανθρώπους που καθημερινά και [u]αφιλοκερδώς</u> μοιράζουν τη γνώση τους σε όλους, ακόμα και σε πιθανούς ανταγωνιστές. Αφιερώνουν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους, κλέβουν χρόνο από τις οικογένειες και τον ύπνο τους, καθημερινά, για να ασχολούνται με το αγαπημένο τους επάγγελμα και να βοηθούν καποιους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
    Ετσι και με τη δική σου περίπτωση, αρχικά σου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, έστω και απο μακριά.
    Αποφάσισες να τους προσεγγίσεις ώστε να αναλάβουν να σου λύσουν τα προβλήματα της εγκατάστασής σου.
    Αποφάσισαν, κατ εξαίρεσην (εκεί πάει το "σου έκαναν χαρη") αφού δεν αναλαμβάνουμε γενικώς δουλειές από το φόρουμ, να ασχοληθούν μαζί σου.
    Εκαναν ότι ακριβώς συμφωνήσατε, και έμεινες απόλυτα ευχαριστημένος.

Παρόλα αυτά μετά απο ενάμιση χρόνο, δημόσια, τους παρουσιάζεις ως κακούς επαγγελματίες που κοιτάνε μόνο να σου πάρουν χρήματα.
    Γιατί; Η συμφωνία σας περιελάμβανε καμμία παράσταση στο δικαστήριο; Τους είχες κοινοποιήσει την απόφασή σου να μην πληρώσεις τον προηγούμενο και συμφώνησαν; Ο μηχανικός ήξερε οτι θα παραστεί και στο δικαστήριο, ειδικά όταν του παζάρευες και την τιμή;
    Οφειλες να του το πείς ώστε να είναι προετοιμασμένος για τη διαδικασία, να έχει φωτογραφίες, ίσως και μετρήσεις ή ότι άλλο κρίνει αυτός απαραίτητο.
    Τι είναι αυτό που είναι τόσο σοβαρό ώστε να θέλεις να το δημοσιοποιήσεις, να προστατέψεις κι'άλλους απο τί; Απο το να τους κάνουν καλή δουλειά και με έκπτωση;

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εν αρχή κάποιος πρέπει να σέβεται τον εαυτό του. Και θα αναλύσω τι σημαίνει «σέβομαι τον εαυτό μου». Ο πρώτος κριτής σε μία άδικη πράξη που κάνει κανείς είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Κάποια στιγμή σε βρίσκει «μονάχο» και στα ψέλνει! Αν εκείνη τη στιγμή δεν τον σεβασθείς τον εαυτό σου και τον γεμίσεις παπαριές ώστε να τον κοροϊδέψεις, αν τελικά το καταφέρεις (σπάνιο πράγμα) τότε λέγοντας ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό σημαίνει ότι δεν τον σέβεσαι.
    Κάποιος που δεν σέβεται τον εαυτό του είναι αδύνατο να σεβασθεί τον άλλον! Έτσι λοιπόν φθάνουμε στο σημείο αυτό που βλέπουμε καθημερινά από τους συμπολίτες μας. Ο μέσος πολίτης συμπεριφέρεται στον άλλον σαν αυτός να έχει μόνο δικαιώματα ενώ ο άλλος έχει μόνο καθήκοντα. Ιδίωμα που μας έμεινε από την Τουρκοκρατία όταν για να μας ελέγχουν καλύτερα οι κατακτητές μας χώρισαν σε κοτζαμπάσηδες και ραγιάδες, δαιμονικότατο σχέδιο των τότε ηγετών τους με σκοπό αν κάποτε καταφέρουμε κι απελευθερωθούμε να μ μπορούμε να οργανώσουμε στοιχειώδες κράτος συνειδητοποιημένων πολιτών. Και όντως με ένα μικρό παράδειγμα:
    Στον δρόμο έρχεται από ανάποδα, σε κοιτάει αυστηρά διότι είσαι νόμιμα μπροστά του και αν πεις και τίποτα σου λέει: «έλα-έλα να τελειώνουμε να φεύγουμε κι άσε τα κηρύγματα!».
    Εισαγωγή τέλος!
    Μέσα στα πλαίσια αυτά εντάσσεται κι αυτή η συζήτηση. Και γράφω τι θα έκανα εγώ στη θέση του κυρίου αλλά και τι δεν θα έκανα ποτέ:
    1. Αν κάποιος μου έλυνε προβλήματα σημαντικά που δεν μπορούσα να τα λύσω αλλιώς, αν μη τι άλλο θα τον εκτιμούσα τα μέγιστα. Αν κάποια στιγμή ζητούσα την μαρτυρία του που θα το απέφευγα πάσει θυσία να σέρνω τον άνθρωπο σε δικαστήρια, με την πρώτη του άρνηση, αμέσως θα το αποδεχόμουν και θα τον έκλεινα ευγενικά.
    2. Δεν θα τον μείωνα στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι λέει βλακείες όταν αυτός εξέφραζε επιφυλάξεις. Δεν θα τον πρόσβελνα έτσι χωριάτικα ό,τι και να μου έλεγε.
    3. Δεν θα του έστελνα στη συνέχεια μήνυμα SMS υποστηρίζοντας ότι αν έχει φθάσει εδώ ο τόπος οφείλεται σε κάτι άτομα σαν κι αυτόνε! Τους δασκάλους μου πάντα τους σεβόμουνα και τους θυμάμαι με συγκίνηση. Αν έστω και κάτι μάθαινα από αυτόν ποτέ δεν θα τον έβαζα μέσα στο συνονθύλευμα που αντιδρά αρνητικά στην θετική πορεία της χώρας.
    4. Δεν θα θεωρούσα την αμοιβή του ότι τον ελέησα! Αντίθετα θα έλεγα μέσα κι έξω μου «άξιος ο μισθός του»!
    5. Δεν θα έβγαινα σε δημόσιο forum να πετάω πονηράδες του στυλ: «δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα», «κανείς δεν μου το είπε» ειδικά μάλιστα όταν ο ίδιος πριν αναλάβει με είχε συμβουλεύσει ότι καλό είναι να τελειώσω το σύστημα με τον εργολάβο που με είχε ξεκινήσει. Αυτός δε να δηλώνει εγκαταλελειμμένος από αυτόν οπότε και μας έπεισε να τον αναλάβουμε.

Τέλος δεν είχα καμία πρόθεση να γράψω διότι το όλο post το θεώρησα παιδαριώδες για να μη πω εκ του πονηρού.
    Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι διότι αφέθηκαν ανυπόστατες φήμες για τον Γρηγόρη ότι κέρδισε 1230€ από μία δουλειά που σπατάλησε με βοηθό πάνω από 12 ώρες εντατικής δουλειάς στο έργο και πάμπολλες ώρες να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον μηχανικό, δηλαδή εμένα, για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να στρώσουμε το σύστημα από τις πολλές πληγές που είχε. Λοιπόν:
    -- Τα 230€ ήταν ΦΠΑ
    -- Τα 500€ ήταν η αμοιβή του Γρηγόρη
    -- και τα 500€ ήταν η αμοιβή η δική μου για όλα αυτά που έκανα θεωρητικά και πρακτικά ώστε να καίει το λεβητάκι τόσο γλυκά και αποτελεσματικά ώστε σχεδόν λίγο πριν τα μεσάνυχτα (23:30) να κατέβει μαζί με τη σύζυγό του στο λεβητοστάσιο και να μας δίνουν συγχαρητήρια. Μάς συνεχάρη πάλι εφέτος διότι έκαψε όλα κι όλα 1300€ αέριο. Ήτοι 1300 λίτρα πετρέλαιο! Για να το ζεστάνει το συγκεκριμένο κτήριο με 1300 λίτρα μόνο πετρέλαιο και δη τον χειμώνα που πέρασε είναι στη διάσταση του ονείρου!

Δεν θα γράψω λίστα με τις δουλειές που έκανα τόσο στο γραφείο μου όσο και στο λεβητοστάσιο του για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Δεν θα έγραφα τίποτα (αναφέρθηκα παραπάνω) διότι νοιώθω εσωτερικά μία αποστροφή!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης