Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 63

Θέμα: Σύνδεση ηλιακών συλλεκτών με πλαστική σωλήνα

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Εγώ απογοητευμένος πλέον και από τις πολιτείες και απο τους ανθρώπους περιμένω ένα θαύμα για τον ίδιο τον άνθρωπο για να αναφωνήσω...
    Το ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ..
    Γρηγόρη όταν ανοίγω την πόρτα από τέτοια λεβητοστάσια την ξανακλείνω αμέσως,ούτε φωτογραφίες δεν βγάζω. Αν την ξανανοίξω σημαίνει ότι πάμε για ολοκληρωτικό ξήλωμα και ανακατασκευή,στην ελάχιστα αποδεκτή τεχνικά και οικονομικά εγκατάσταση,ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτά που έχουν στο μυαλό τους ο καπετάνιος και ο stom. Η εμπειρία μου μέχρι τώρα μου έδειξε ότι και μια βίδα να αλλάξεις σε μια κακοτεχνία φορτώνεσαι όλη την κακοτεχνία,γιαυτό κλείσιμο την πόρτα. Στα θαύματα δεν πιστεύω, την πολιτεία την κάνουμε εμείς, άρα εμείς πρέπει να μην επιτρέπουμε να γίνονται τέτοιες δουλειές. Συμπέρασμα μην απογοητεύεσαι ο δρόμος είναι μακρύς.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Στα θαύματα δεν πιστεύω, την πολιτεία την κάνουμε εμείς, άρα εμείς πρέπει να μην επιτρέπουμε να γίνονται τέτοιες δουλειές. Συμπέρασμα μην απογοητεύεσαι ο δρόμος είναι μακρύς.
    Ακριβώς! Μόνο που ακόμα έχουμε ανήφορο. Πρέπει να φύγουν ακόμα 5-6 γενιές συμπεριλαμβανομένης και των σημερινών 50ρηδων να μη πω 40ρηδων και να έλθουν οι νεώτερες στα πράγματα που θα είναι τελείως αμόλυντες από την «μαγκιά» του κοτζάμπαση, την πονηριά του ραγιά και επιτέλους να αλλάξουν λίγο οι έννοιες όπως για παράδειγμα:
    1. Αν καταγγείλεις το γείτονά σου που έχει ένα τέτοιο λεβητοστάσιο μπόμπα, αυτό δεν είναι ρουφιανιά κατά το Οθωμανικό δίκαιο αλλά υποχρέωσή σου σε μία κοινωνία και πολιτεία που θεωρείται Ευρωπαϊκή.
    2. Όταν ο άλλος αυθαιρετεί μπρος τα μάτια σου, όταν τον καταγγείλεις δεν θεωρείσαι ρουφιάνος αλλά είναι καθήκον σου να το κάνεις και υποχρέωσή σου συνάμα!

Γρηγόρη και Alto εσείς είστε μικρότεροι και δεν θυμάσθε τις πινακίδες μέσα στα λεωφορεία που έγραφαν ακόμα και τη δεκαετία του 1960: «Απαγορεύεται το πτύειν». Ξέρετε γιατί; Διότι ο άλλος έφτυνε μέσα στο λεωφορείο και όταν του έκανες παρατήρηση σου απάνταγε προκλητικά: «έτσι μ' αρέσει να φτύνω! Είπες τίποτα μικρέ;»

Από το σημείο του να καταλαβαίνει πλέον ο καθένας ότι μέσα στο λεωφορείο δεν φτύνουνε και πόσο μάλλον δεν είναι και μαγκιά (σημείο που όντως το έχουμε φτάσει σαν κοινωνία) μέχρι το σημείο να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι ο μηχανολόγος είναι απαραίτητος σε μια έστω και μικρή θέρμανση, υπάρχει τεράστιος δρόμος! Χιλιάδες χιλιόμετρα! Πρέπει πρώτα να περάσουμε από άλλους σταθμούς σημαντικούς όπως:
    1. Δεν κλείνουμε την πυλωτή για να κάνουμε δυαράκια και γκαρσονιέρες και γενικά δεν αυθαιρετούμε παρά χτίζουμε ότι εγκρίνει η πολιτεία. (Μακρινός σταθμός!!!)
    2. Στο πάρκινγκ δεν παρκάρουμε επάνω στις διαβάσεις πεζών και σ' εκείνα που είναι για εγκύους και άτομα με ειδικές ανάγκες. (πολύ μακρινός σταθμός! Πολλά-πολλά χιλιόμετρα!!)
    3. Στα αριστερά φανάρια περιμένουμε στην ουρά και δεν μπαϊπασάρουμε οθωμανικά και μάγκικα γιατί λέει βιαζόμαστε!! (Σταθμός που φαίνεται μόνο με τηλεσκόπιο....)
    4. Το κράτος να πάψει πλέον να είναι ιδιωτικό κράτος των λίγων που πληρώνει μόνο ο απλός λαουτζίκος και το γεύονται μέσω αυθαιρεσιών, καταπατήσεων και διαφθοράς οι λίγοι και μάλιστα να θεωρούνται και «μάγκες» κατα το Οθωμανικό παρελθόν μας! (Αυτός ο σταθμός δεν φαίνεται ούτε με τηλεσκόπιο... Υπάρχει όμως!)

Κάποτε θα φθάσουμε! Είναι σίγουρο ότι κάποτε θα φθάσουμε! Τότε θα έχουν αξία τα παραπάνω posts. Σήμερα το καταλαβαίνω ότι προκαλούν ένα γέλιο φαιδρότητας αλλά ο Έλληνας αφομοιώνει γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αυτή είναι η χάρη μας που όντως δεν την βρίσκεις σε άλλους λαούς! Κι αυτή τη χάρη δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει κανείς! Είναι γραμμένη μέσα στο DNA μας σε γλώσσα Assembly παρακαλώ[8D]
    Και τότε όντως τα λεβητοστάσιά μας θα είναι κάπως έτσι:

δηλαδή σαν τις φωτογραφίες (απ' όπου και η παραπάνω) που μας έστειλε ο φίλος Νίκος εκ Γερμανίας εδώ.

Συνεπώς μάστορά μου κατά όπως λέει κι ο alto «μην απογοητεύεσαι ο δρόμος είναι μακρύς».
    Απλά εγώ παραπάνω τον ανέλυσα και βρήκα τουλάχιστον πού θα σταματήσουμε για να πιούμε καφέ

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    quote:
    Σήμερα στις 2 το μεσημέρι το 200 μπόιλερ είχε φορτώσει όλο το νερό στους 57 βαθμούς.
    Φοβάμαι όμως ότι από αύριο το μπόιλερ θα φορτώσει σε υψηλές θερμοκρασίες μιας και η μισή οικογένεια λείπει και δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση. Για αυτό πρότεινα το σκέπασμα του ενός συλλέκτη.
    Την παροχή την ρύθμισα στα 5λίτρα/λεπτό.
    Γρηγόρη αυτό σημαίνει ότι τον χειμώνα θα ξαναρυθμίσεις την παροχή στα 3 lit/min για να είσαι εντάξει με την απόδοση του ηλιακού μιάς και τα 4 m2 θα πέσουν λίγα για το 200 μπόιλερ ή θα εκπαιδεύσεις τον ιδιοκτήτη να κάνει την αλλαγή κάθε σαιζόν μόνος του;
    Τώρα για το πρόβλημά που σε απασχολεί από τις φωτογραφίες βλέπω ότι οι συλλέκτες βρίσκονται στο όριο του δώματος και δεν μπορούν να απομακρυνθούν άλλο από το σημείο που ενώνεις την πολυστρωματική σωλήνα. Μπορεί η φυσική απόσταση του σημείου της ενώσεως της πολυστρωματικής με τον χαλκό και του σημείου εξόδου του νερού από τους συλλέκτες να είναι δεδομένη εμείς όμως μπορούμε να προεκτείνουμε (πήγαινε έλα) την διαδρομή αυτή του χαλκού στο διπλάσιο ή και στο τριπλάσιο της φυσικής απόστασης εάν το κρίνεις απαραίτητο με την κατάλληλη κλίση πάντα. Το κόστος της επιπλέων Φ18 και της μόνωσης της το θεωρώ μικρό μπροστά στον κίνδυνο λιωσίματος της πολυστρωματικής σωλήνας. Θα έχουμε λίγο παραπάνω απώλειες διαδρομής τον χειμώνα όμως το καλοκαίρι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα είμαστε πιο ασφαλείς.

quote:
    Ομως, οπως δεν ειναι δουλεια μηχανολογου να κανει σωστα την εξαέρωση (ειναι δουλεια του να πει πως πρέπει να γινει ομως) έτσι δεν ειναι και δουλεια μηχανολογου να σου εξηγησει τι να πατησεις στο μενού.
    Stom
    για να πεί πως πρέπει να γίνει ο μηχανολόγος, πρέπει να ξέρει και να την κάνει σωστά. Ξέρεις πολλούς μηχανολόγους που να έχουν προβληματιστεί με το πώς και το γιατί; Οι περισσότεροι το θεωρούν πάρα πολύ απλό και δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τον σωστό τρόπο εξαέρωσης. Οπότε ο κλήρος πέφτει στους υδραυλικούς.

quote:
    Στο διά ταύτα:
    Θα έπρεπε να διαμορφωθούν σχολές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα είναι ανωτέρας βαθμίδας (δεν χρειάζεται ανωτάτης) και που θα εκπαιδεύουν «κομισσάριους» ώστε να κάνουν στα λεβητοστάσια-ψυχροστάσια αυτό που είναι γνωστό ως commissioning. Ο μηχανικός-τεχνικός αυτός θα πρέπει απαραίτητα:.....

Πειρατή κάτι αρχίζει να φαίνεται κάτι στο βάθος βάθος του τούνελ.(Σου θυμίζει κάτι αυτό Μιλάω φυσικά για τους μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές θέρμανσης και κλιματισμού που στην ύλη των εξετάσεών τους βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά που ανέφερες και πολλά άλλα ακόμα. Τώρα θα μου πεις ότι μέσω της ενεργειακής εξοικονόμησης πάμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου όμως κάθε αρχή σε αυτή την πολυβασανισμένη χώρα και δύσκολη. Από εμάς εξαρτάται εάν θα κάνουμε σωστά και υπεύθυνα την δουλειά μας και δεν θα το δούμε σαν ένα μέσο για να βουλώσουμε καμιά μαύρη τρύπα τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Ο θεσμός αυτός εάν λειτουργήσει σωστά θα έχει πολλαπλό όφελος για την χώρα αλλά και για τους ιδιοκτήτες. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι για άλλη μία φορά κάτι που είναι σωστό δεν το κάνουμε από μόνοι μας αλλά μας επιβάλλεται μέσω εφαρμογής οδηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο θεσμός ακόμα δεν έχει ξεκινήσει , επίσης περιμένουμε από τον Μάρτιο να δώσουμε εξετάσεις για μόνιμοι ενεργειακοί επιθεωρητές κτιρίων και όπως καταλαβαίνεις βολευόμαστε με τους προσωρινούς που έπρεπε να είχαν καταργηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο εάν θυμάμαι καλά. Στην ελλαδίτσα μας όμως είσαι ότι δηλώσεις και κάθε τι προσωρινό και μόνιμο. Όσοι συνάδελφοι είναι σχετικοί με το θέμα καταλαβαίνουν τι εννοώ με έκδοση ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) από ανθρώπους άσχετους με τα ενεργειακά. Η πολιτεία για καλύψει για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της έδωσε το δικαίωμα υπογραφής με παράταση ενός επιπλέον χρόνου ΠΕΑ σε όλους τους μηχανικούς με πενταετή εμπειρία σε οποιονδήποτε τομέα ακόμα και άσχετο με τα ενεργειακά. Το τι μπαρούφα έχει υπογραφεί δεν περιγράφεται. Όλα αυτά μέχρι να δώσουν εξετάσεις και να βγουν οι μόνιμοι ενεργειακοί επιθεωρητές. Οι εξετάσεις όμως καθυστερούν και όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτό γίνεται σκόπιμα.
    Δεν νομίζω ότι οι βολεψάκιδες που περιγράφω παραπάνω θα μπουν στην διαδικασία να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά δίμηνα σεμινάρια, να διαβάσουν μία τεράστια ύλη και να πάνε να δώσουν εξετάσεις οπότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί από μόνο του. Οψόμεθα…..

ΥΣ.
    Γρηγόρη έτσι όπως πας σε λίγο θα εκδώσεις φωτογραφικό άλμπουμ εκπαιδεύοντας νέους υδραυλικούς για το τι πρέπει να αποφεύγουν……[}] [}][}]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Βασίλη μετά τη παρατήρησή σου περί «ενεργειακών επιθεωρητών» σκέφθηκα πώς είναι δυνατόν να μου μετέτρεψες ξαφνικά τα έτη φωτός σε μερικές δεκάδες μέτρα! Σκέφθηκα ότι μπορείς να ξέρεις από ολοκληρώματα αλλά μάγος δεν είσαι! Πού είναι το λάθος λοιπον;
    Στη θεωρία!

Ενεργειακοί επιθεωρητές!
    Άλλη μία περίπτωση ενός δημοσιονομικού χαρτοφυλακίου που θυμίζει τη δεκαετία του 1950! Κάτι σαν τα ΚΤΕΟ;
    Ζούμε το δράμα μας! Χιλιάδες Έλληνες μηχανικοί συνωστίζονται στις ουρές προκειμένου να πάρουν το μαγικό χαρτί του ενεργειακού επιθεωρητή. Δυστυχώς λόγω αναδουλειάς! Διότι αν υπήρχαν δουλειές σαφώς και ο συνωστισμός αυτός δεν θα υπήρχε! Ξεχνάμε όμως κάτι πολύ σημαντικό: και οι ενεργειακοί επιθεωρητές θα είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτής που θέλει τα ...έτη φωτός για να φθάσει εκεί που όλοι μας επιθυμούμε και γράφουμε στο παρόν topic. Εκεί που ο Γρηγόρης ήδη έχει δηλώσει απαισιόδοξος! Άρα μήπως τα έτη φωτός θα πρέπει να τα περπατήσουμε; Μήπως η απόσταση αυτή δεν είναι μόνο μερικές εκαντοντάδες μέτρα που τόσο πολύ θα θέλαμε;

Υ.Σ.
    Μιλάω με φίλο ενεργειακό επιθεωρητή και τον ρωτώ:
    «Όταν πάτε στα λεβητοστάσια και βλέπετε βαλβίδες ασφαλείας να στάζουνε δίνετε οδηγίες για επισκευή και μετά υπογράφετε το πιστοποιητικό;»
    Απάντηση:
    «Τρελλός είσαι ρε Γιώργο; Αμέσως θα με πετάξει έξω και θα φωνάξει κάποιον άλλον άμα ζητήσω τέτοιο πράγμα!»

Ααααα κατάλαβα! είπα και δεν ξαναρώτησα!
    Χάσαμε μια παράμετρο! Αυτόν που θέλει το χαρτί! Αυτός που θέλει το χαρτί το θέλει!! Ξέρεις πόσο του τη δίνει να πέσει σε «στριμμένο» ενεργειακό επιθεωρητή; Εμ πώς δηλαδή!
    Αυτός που θέλει το χαρτί πρέπει κι αυτός να διανύσει τα ...έτη φωτός!! Δεν γίνεται αλλιώς!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Υπάρχει και η άλλη κατηγορία. Οι επιθεωρητές που θα παρακαλούσαν να βρούν ταπωμένες βαλβίδες ασφαλείας. Ομως όχι για να χαρούν που διόρθωσαν λίγο απο το χάλι των εγκαταστάσεων, αλλά για να "πιάσουν" κανα χαρτζηλικάκι για να δώσουν το χαρτί.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Οι εξετάσεις όμως καθυστερούν και όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτό γίνεται σκόπιμα.
    Ε! Τόσος δρόμος ρε Βασίλη! Να μη μαγειρέψουμε καμμιά κακκαβιά για τον δρόμο;
    Μια και σου αρέσουν τα simulations θα σου κάνω ένα που σαν κοινωνία έχουμε προσπεράσει ήδη (με λίγες εξαιρέσεις βέβαια):
    Ξέρεις πού βρισκόμαστε σήμερα ως προς τα «μαγειρέματα»; Εδώ: Πριν πάρα πολλά χρόνια όταν πήγαινε η μητέρα με τα παιδιά για μπάνιο παίρνανε μαζί τυρί, ψωμί, κεφτέδες, καρπούζια και τα τρώγανε στην παραλία. Ο,τιδήποτε περίσσευε το πέταγαν στην θάλασσα διότι θα το έτρωγαν λέει τα ψαράκια. Τις καρπουζοφυλάδες βέβαια δεν τις έτρωγαν τα ψαράκια με αποτέλεσμα η παραλία να έχει ένα σουρεαλιστικό look του πράσινου και του κόκκινου από καρπουζοφυλάδες και του κίτρινου από πεπονοφυλάδες συν κάτι στίγματα μωβέ που επέπλεαν από κουκούτσια ροδάκινου.
    Σήμερα όμως αυτό δεν το βλέπεις πουθενά να γίνεται! Το προσπεράσαμε σαν κοινωνία. Σήμερα το πολύ πολύ να παρατήσουμε στην άμμο τα κουτάκια με τις κοκακόλες, με τις μπύρες, εκατοντάδες αποτσίγαρα, χαρτοπετσέτες, το μπεμπυλίνο του μωρού και βάλε. Εντάξει είναι κοντά ο σταθμός ώστε να το προσπεράσουμε κι αυτό!
    Και ναι μεν τους μπερντέδες-κεφτέδες τους προσπεράσαμε σε 4 δεκαετίες αλλά το «μαγείρεμα» και μάλιστα τέτοιου είδους «φαγητά» ο χρόνος είναι πολλαπλάσιος. Φοβάμαι ότι θα σε απογοητεύσω! Μιλάμε ότι έχουμε να διανύσουμε μεγάλη απόσταση ακόμα, κάτι λίγα έτη φωτός προς 300 χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, άρα πόσα;

Και το ανέκδοτο της ημέρας:
    quote:Δεν νομίζω ότι οι βολεψάκιδες που περιγράφω παραπάνω θα μπουν στην διαδικασία να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά δίμηνα σεμινάρια, να διαβάσουν μία τεράστια ύλη και να πάνε να δώσουν εξετάσεις οπότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί από μόνο του. Οψόμεθα…..
    Αμ δεν οψόμεθα Βασίλη μου! Και δεν θα παρακολουθήσουν φυσικά, και δεν θα διαβάσουν φυσικά, και τα γραπτά ...στο κάγκελο βεβαίως-βεβαίως, αλλά ΚΑΙ μέσα θα είναι!!
    Οπότε σίγουρα το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του! Τ' είχες Γιάννη; Τ' είχα πάντα!

Εμείς όμως που ξέρουμε πότε ένα λεβητοστάσιο είναι καλό ή κακό, περνά ή δεν περνά, θα είμαστε πάντα εδώ!! Όσοι είμαστε! 10, 15, 50; Κι ας μη «περάσαμε τις εξετάσεις». Και εδώ είναι όλη η αισιοδοξία για το μέλλον!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    Πειρατή κοιτάζοντας το παρελθόν δικαιώνεσαι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όπως ξέρεις ο κανονισμός θερμομόνωσης ήταν υποχρεωτικός από τα τέλη του 1978 και δεν εφαρμόστηκε ποτέ εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Ποιος φταίει για αυτό; Μα φυσικά οι μηχανικοί και όταν λέω μηχανικοί ξέρεις ποιους εννοώ. Ελάχιστοι πολίτες που το έψαξαν και πήγαν στα δικαστήρια (αφού πρώτα είχαν γνήσιο αντίγραφο του φακέλου της άδειας για να μην μπορεί εκ των υστέρων να εξαφανιστεί…) κέρδισαν και την νύφη την πλήρωσε εργολάβος και μηχανικός. Που θα ήταν τα κτίρια ενεργειακά σήμερα εάν είχε εφαρμοστεί ο κανονισμός του 1978; Και εκεί που τίποτα δεν εφαρμόζονταν έρχεται ο ΚΕΝΑΚ (δεν τον θέλαμε εμείς μας τον επέβαλαν) και έρχονται τα πάνω κάτω στις καινούργιες οικοδομές. Πλάκωσε και η κρίση με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και όλοι συζητούν σήμερα για εξωτερική θερμομόνωση. Δυστυχώς οι καινούργιες οικοδομές είναι ελάχιστες , όμως σε προδιαγραφές απέχουν πολύ από το παρελθόν. Τώρα θα μου πεις στις προδιαγραφές, στην πράξη τι γίνεται; Μπορεί κάποιοι να παρατύπησαν μέχρι τις αρχές του 2011 από εκεί και μετά τα πράγματα έσφιξαν. Χρειάζονται τιμολόγια δελτία αποστολής για τα μονωτικά υλικά , φωτογραφίες τοποθέτησης τους ενεργειακά τζάμια και κουφώματα με θερμοδιακοπή, δελτία αποστολής τιμολόγια και πιστοποιητικά για τα τζάμια, και οπωσδήποτε ηλιακός θερμοσίφωνας. Το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι όλα αυτά πρέπει να είναι σύμφωνα με την μελέτη. Τον ΚΕΝΑΚ τον υπογράφει και μηχανολόγος και για να γίνει σωστά χρειάζονται και μελέτες ηλεκτρολογικών, θέρμανσης ,ψύξης… Όλα αυτά μέχρι πρότινος τα έλεγχε στο τέλος ο προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής , <<ο δικός μας άνθρωπος>>. Το κτίριο πρέπει να το βγάλει τουλάχιστον Β αλλιώς ήταν αυθαίρετο και έπαιρνες διορία ένα χρόνο για να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις για να βγει Β. Το μόνο που φοβόταν ο δικός μας άνθρωπος ήταν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που όπως σωστά μαντεύεις δεν έγιναν ποτέ. Εδώ έγινε για άλλη μία φορά το ίδιο λάθος. Πρώτα πρέπει να φτιάχνουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς που να δουλεύουν και μετά ανακοινώνουμε μέτρα και κανονισμούς. Πάμε τώρα στις αρχές του 2012 και τον Μάρτιο αλλάζουν τα πάντα στις άδειες. Ουσιαστικά καταργούνται οι πολεοδομίες και οι μελέτες γίνονται με ευθύνη του μηχανικού. Τώρα μάλιστα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Οι μελέτες πρέπει να είναι μελέτες εφαρμογής και κατοχυρώνεται και η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Δημιουργούνται και οι ελεγκτές δόμησης οι όποιοι είναι ιδιώτες όμως τους ορίζει το ΥΠΕΚΑ κατόπιν κλήρωσης πάντα διαφορετικοί και ανάλογα με το έργο μπορεί να είναι από ένας μέχρι και τρείς με τέσσερις συγχρόνως. Πρέπει να έρθουν σε συγκεκριμένα στάδια του έργου και ελέγχουν τα πάντα. Στο τέλος θα έρθει και ο ενεργειακός επιθεωρητής για να συμπληρώσει το καρέ. Μπορεί να ζούμε στην χώρα της ελιάς , θα καταφέρουμε όμως να τους λαδώσουμε όλους αυτούς συγχρόνως; Έστω και τα καταφέραμε και δεν πέσαμε σε κανένα στραβόξυλο (Βασίλης), τον αστάθμητο παράγοντα (καταγγελία) πώς θα τον καλύψουν μετά όλοι αυτοί που θα έχουν βάλει την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά;
    Όλα αυτά είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα ότι αρχίζει να φαίνεται φώς στην άκρη του τούνελ. Που διαφωνούμε λοιπόν ; Διαφωνούμε στην πρόβλεψή του μέλλοντος. Θέλω να πιστεύω όντας πιο αισιόδοξος ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που κάνεις λάθος . Το δικό μου τούνελ το ορίζω με διάρκεια δεκαετίας, αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο μπουσούλισμα, αργότερα θα αρχίσουμε να περπατάμε και ευελπιστώ μετά να αρχίσουμε να τρέχουμε. Το ότι βλέπουμε στο βάθος βάθος φώς το ερμηνεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Στον ΚΕΝΑΚ δεν υπάρχουν πια υπερδιαστασιολογίσεις λεβήτων όμως από εκεί μέχρι την υδραυλική ισορροπία…..
    Εσύ μιλάς για 5-6 γενεές με 8-10 χρόνια η γενιά μεταφράζονται σε 40-60 χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε σε δέκα χρόνια από τώρα και εγώ θα διαψευστώ ή θα επιβεβαιωθώ πρώτος. Αισιόδοξος γάρ πάλι εδώ θα είμαι μετά από 40-60 χρόνια για να επιβεβαιώσω την δική σου εκτίμηση και να αποδεκτώ την ήττα μου
    Κάτι αρχίζει να αλλάζει. Είτε γιατί δεν πάει άλλο έτσι, είτε γιατί μας το επιβάλουν οι απέξω με το ζόρι. Εγώ είμαι καινούργιος στο φόρουμ αυτό πιστεύω όμως ότι ένας από τους λόγους ύπαρξής του είναι να μας μάθει να περπατάμε και μετά να τρέχουμε. Κάντε λίγο υπομονή και προπαντός σωστές δουλειές που να σας κάνουν να νοιώθετε περήφανοι.
    ΥΣ.
    Εγώ πάντως Πειρατή δεν θα υπέγραφα ΠΟΤΕ για λεβητοστάσιο που στάζουν οι βαλβίδες ασφαλείας. Θα προσπαθούσα να εξηγήσω στον ιδιοκτήτη την επικινδυνότητα της κατάστασης με χίλιους δύο τρόπους και εάν δεν τον έπειθα τότε το κρίμα στο λαιμό του. Δεν είναι όλοι οι ενεργειακοί επιθεωρητές σαν το παράδειγμα που ανέφερες. Ας βοηθήσουμε ο καθένας μας από το μετερίζι του όπως μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός ΣΩΣΤΑ. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Έχουμε χάσει πολλά τρένα μέχρι τώρα ας μην χάσουμε και αυτό.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Αν ο Έλληνας δεν καταλάβει πως ότι κάνει, το βρίσκει μπροστά του, δεν θα κάνει βήματα μπροστά..

Το πρώτο κακό του Έλληνα είναι ότι αφήνει να τον χωρίζουν δύο πράγματα, με τον διπλανό του..Οι ποδοσφαιρικές ομάδες και η πολιτική..

Το δεύτερο κακό του Έλληνα, είναι ότι νομίζει πως είναι εξυπνότερος από τον διπλανό του (και εννίοτε θεωρεί πως είναι ο εξυπνότερος από 7δις μ@λ@κες που κατοικούν στον πλανήτη..)

Το τρίτο κακό του Έλληνα, είναι ότι, σαν απολίτιστος που έχει καταντήσει, θεωρεί πως αν κάνει λαμογιά μικρού ή μεγάλου μεγέθους, ότι δεν πειράζει.."Εγώ χαζός είμαι να μην κλέψω? Άφου όλοι οι άλλοι κλέβουν.."..
    Πόσο δύσκολο είναι να βγει από το μυαλό του κάποιος, να "φτιάξει" ένα χωριό με 10 σπίτια και 10 οικογένειες, και να το χρησιμοποιήσει ως μικρογραφία της Ελλάδας ή της γης, δεν έχει σημασία..

Αν η 1η οικογένεια χτίζει κακοτεχνίες αμόνωτες (μηχανικός ο σπιτονοικοκύρης), αν η 2η οικογένεια παίρνει φακελάκι(γιατρός ο σπιτονοικοκύρης), η 3η οικογένεια δεν διδάσκει σωστά στο σχολείο, επειδή έχει δικό του φροντιστήριο (δάσκαλος που δίδασκε...), η 4η οικογένεια είχε βιομηχανία γάλακτος και χρησιμοποιεί ληγμένα γάλατα...και ούτω καθεξής...

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι 10 οικογένειες, ότι η μία βλάπτει την άλλη? Τι είναι πιο σημαντικό?

Να χτίσεις πχ μια φορά μια κακοτεχνία για να γλυτώσεις Χ ποσό χρημάτων και να το πληρώσεις στις άλλες 9 οικογένειες, επειδή κανείς δεν κάνει σωστά αυτό που πρέπει, και άρα πρέπει να δίνεις φακελάκια, μίζες, κλπ?

Ή να κάνεις σωστά αυτό που πρέπει και να πάρεις αυτό που πρέπει να πάρεις, επειδή κάνουν όλοι σωστά αυτό που πρέπει να κάνουν??

Σαν θεωρία ακούγεται, αλλά δεν είναι..Είναι η πράξη.
    Αν δεν μάθει ο Έλληνας τον σεβασμό του εαυτού του και του διπλανού του, ποτέ δεν θα ξεφύγει.

Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα να ζεις...Υπό δύο όρους..Άν έχεις λεφτά και αν ξέρεις να κλείνεις τα μάτια σου, σε κάποιες περιπτώσεις..

Ώρα να αλλάξει αυτό! Δεν λείπει τίποτα από την χώρα..Τα έχει πραγματικά όλα..Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Έλληνας είναι ο καλύτερος και τέτοια κουραφέξαλα..Κουτοπόνηρος είναι και νομίζει πως ο τουρίστας με την άσπρη κάλτσα, είναι κουτός..

Και, μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση, πως η τηλεόραση του δείχνει αλήθειες..Του δείχνει αυτό που πρέπει να δει..

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Και Γρηγόρη, θα έλεγα να πας στην μισή ροή.
    "Σαμποτάρισμα" το καλοκαίρι, καλή λειτουργία τον χειμώνα..

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2011
    Θέση
    Γιαννιτσα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    53

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

οταν διαβασα το ποστ, νομιζα πως μιλουσατε για μενα!!! Αυτη την εξυπναδα εκανε και σε εμενα ο υδραυλικος, ο οποιος πληρωθηκε 3000Ε για να μου φερει ηλιακο 200lt τριπλης ενεργειας made in skopia με 4τμ επιλεκτικου συλλεκτη και μου εβαλε πλαστικο σωληνα!! Φυσικα ελιωσαν τα παντα!! Οπως επισης ποτε μου δεν ειχα ζεστο νερο, ουτε καν οταν ειχε καυσωνα και παντα αναβα το ηλεκτρικο!!

αφου ειπα τον πονο μου, θελω να σας ρωτησω, αν βαλλω εξωτερικα ανοξειδωτο σπιραλ και γινει διακοπη ρευματος, το νερο θα φτασει πανω απο τους 100 βαθμους και η πιεση θα αυξηθει, τοτε θα ανοιξουν τα ασφαλιστικα και πεφτει η πιεση της γραμμης??? Αν γινεται αυτο, τοτε δεν θα πρεπει να προσθεσω μετα την διακοπη υγρα??

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης