-
Νέο μέλος
Ιδέες για καπναγωγό?
Χαιρετώ την κοινότητα,
μόλις χθες εγκατέστησα λέβητα (επιτέλους) και προβληματίζομαι έντονα για τον απαραίτητο καπναγωγό. Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε και στο παρακάτω σχήμα, το λεβητοστάσιο είναι υπόγειο κατά τα 2/3 και η καπνοδόχος εξωτερικά καταλήγει περίπου μισό μέτρο από τον τοίχο, περίπου 1.5 μέτρα αριστερά από τον καπναγωγό. Έτσι σκέφτομαι να ανεβάσω 2.5 μέτρα (εσωτερικά) σπιράλ Φ150, εκεί να τρυπήσω και να βγω έξω, και να συνεχίσω με σπιράλ άλλα 2 περίπου μέτρα εξωτερικά μέχρι να "μπω" στην καπνοδόχο. Περισσότερο με προβληματίζουν τα 2 εξωτερικα μέτρα του σπιράλ, γιατί θα έχω υγροποιήσεις που δεν μπορώ να αποστραγγίσω (θυρίδα καθαρισμού θα κάνω στο τελείωμα της κανοδόχου, δηλαδή λίγο κάτω από εκεί που θα μπαίνει το σπιράλ). Η καμινάδα είναι αμόνωτος αμιαντοσωλήνας 20x20cm (2o πρόβλημα). Σαν μόνη λύση σκέφτομαι να χησιμοποιήσω μονωμένο ανοξείδωτο σωλήνα Φ150 μέχρι να μπω στην καπνοδόχο, όμως και πάλι θα έχω υγροποιήσεις, οι οποίες λογικά θα επιστρέφουν στο καζάνι. Μήπως αν έσκιζα λίγο το σπιράλ, λίγο πριν το λέβητα, και οδηγούσα τα συμπυκνώματα στο φρεάτιο να έδινα λύση?
Περιμένω τις απόψεις σας επί του θέματος...
Dimi?
Φιλικά,
Βαγγέλης
[img]C:\Documents and Settings\emitsos\Desktop\IMG_0139.JPG [/img]
-
Νέο μέλος
Δυστυχώς, διαπίστωσα ότι η φωτογραφία δεν έγινε uploaded, μάλλον το link δείχνει σε τοπικό αρχείο. Δεν έχω προσωπική σελίδα να το ανεβάσω εκί και να δώσω URL, οπότε ελπίζω να καταλαβαίνετε την τοπογραφία από την περιγραφή μου... αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, ευχαρίστως να του στείλω την φωτο.
Φιλικά,
Βαγγέλης
-
Εξέχον μέλος
Στείλε την [Διαγράφηκε για λόγους ασφαλείας]
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Εξέχον μέλος
Κρίμα που δεν έχω ψηφιακή μηχανή να σου δείξω τι αριστούργημα έφτιαξα εγώ... και μη χειρότερα είναι, αλλά λειτουργεί μια χαρά, υπάρχει περιγραφή εδώ:
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=613
Όμως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αν είσαι από Αθήνα, έλα να το δεις...
-
Εξέχον μέλος
Σε μια τέτοια περίπτωση σαν τη δικιά σου, θα έφτιαχνα σε λαμαρινά ένα δαχτυλίδι από γαλβανισμένη λαμαρίνα, πλάτους 20 εκατοστών ας πούμε, το οποίο θα προσαρμοζόταν μεταξύ εξόδου καυσαερίων του λέβητα και καπναγωγού. Το δαχτυλίδι μπορεί να τρυπηθεί στο κατώτερο σημείο και να κολληθεί χάλκινο σωληνάκι από το οποίο εξέρχονται τα συμπυκνώματα και τα οδηγείς όπου θέλεις, καθαρά και ωραία. Το χάλκινο κομάτι θα στο κολλήσει ο λαμαρινάς στο δαχτυλίδι αυτό. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην εμπειρία της κατασκευής που έκανα στο δικό μου σύστημα.
Το ίδιο θα καταφέρεις και αν σκίσεις το σπιράλ, όμως δεν είναι και πολύ καθαρή λύση και δεν μπορείς να ελέγξεις τον αέρα που θα τραβάει η καμινάδα από εκεί, ενώ με το δικό μου σύστημα μπορείς να σχηματίσεις και σιφώνι στη διαδρομή μετά το χάλκινο σωληνάκι και να έχεις μηδενική εισροή αέρα.
Και μιας και λέμε για σπιράλ, εγώ το έχω μονώσει με φύλλο υαλοβάμβακα, σε όλο του το μήκος μέχρι να μπει στην καμινάδα, όπως επίσης έχω μονώσει και το πίσω μέρος του λέβητα, τον καπνοθάλαμο, επίσης με φύλλο υαλοβάμβακα. Οι κατασκευαστές συνήθως δεν τα μονώνουν αυτά, είναι πίσω και δεν φαίνονται, όμως ο δικός μου λέβητας είναι με πλάτη προς την πόρτα επειδή δίπλα στην πόρτα μπαίνει η καμινάδα και η δεξαμενή πετρελαίου είναι στο βάθος, οπότε το μόνωσα και για αποφυγή ατυχημάτων από κάποιον που θα μπορούσε να ακουμπήσει εκεί μπαίνοντας και να καεί, ενώ η μόνωση είχε και μεγάλη επίδραση στον παραγόμενο θόρυβο.
-
Εξέχον μέλος
Ιδού και η φωτογραφία:

Δικαιώματα απάντησης