-
Νέο μέλος
Κάλυψη ηλιακών πάνελ
Καλησπέρα σας,
στην μονοκατοικία μας έχει εφαρμοσθεί σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας (4 τετρ. ηλιακών πάνελ, 200lt boiler) που ελέγχεται από πανελ της buderus.
Με αυτό το setup είχα αυτές τις ημέρες καθημερινά διαθέσιμα και πρακτικά μη καταναλώσιμο για τα 3 άτομα που είμαστε ζεστό νερό 70 βαθμών.
Ο κυκλοφορητής εργαζόταν στην χαμηλότερη σκάλα του καθημερινά για 6 περίπου ώρες.
Αποφασίζω να καλύψω τα πάνελ με ένα απλό πλαστικό κάλυμμα που αφήνει ίσα-ίσα 2 ακριανές λωρίδες εκτεθειμένες στο ηλιακό φως.
Αποτέλεσμα: δεν μου έχει λείψει καθόλου το ζεστό νερό εδώ και 2 εβδομάδες που έχω εφαρμόσει αυτή την "κουτοπονηριά" μου.
Παρά την κάλυψη η μονάδα του buderus μετράει 2 ώρες λειτουργίας του ηλιακού κυκλοφορητή και το νερό φθάνει τώρα στους 42 βαθμούς και είναι αρκετό για τα καθημερινά μας ντους (και των τριών).
Φαντάζομαι οτι κοντά στα τέλη Αυγούστου θα ανέβω στέγη για να ελευθερώσω τα πάνελ αφού σιγά σιγά θα πέφτει η θερμοκρασία.?
Ερωτήσεις:
- Η μη πλήρης κάλυψη των ηλιακών ενδέχεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα;
- Η κάλυψη στην περίπτωσή μου ήταν η μόνη λύση όταν υπάρχει τόσο μεγάλο πλεόνασμα ζεστού νερού αλλά και κατανάλωσης ρεύματος του κυκλοφορητή (36 Watt);
- Πέτυχα εξοικονόμηση ενέργειας πράγματι ή προκάλεσα κάτι χειρότερο;
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο περίεργο θέμα που σας έθεσα
-
Εξέχον μέλος
Το καλοκαιρι ειναι συνηθης πρακτικη να σκεπαζονται οι συλλεκτες οταν η καταναλωση ΖΝΧ ειναι χαμηλη.
Το βασικοτερο ειναι η χαμηλοτερη καταπονηση της εγκαταστασης.
Πχ σε θερμοκρασιες ανω των 60, οι επικαθισεις αλατων ειναι αρκετες.
Ενεργειακα, 36watt για 4ωρες..χ 40 μερες = 5760 wh η αλλιως 5,7 Kwh
Λιγο λιγοτερο απο ενα ευρω..
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
σ'ευχαριστώ stom, λιτός και περιεκτικός!
-
Νέο μέλος
Σας χαιρετω!
μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλυμματα για το πανελ του ηλιακου;
Δικαιώματα απάντησης