Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 55

Θέμα: Αντικατασταση Λεβητα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μην ξεχνας και την καμιναδα.

Η καμιναδα πρεπει να εχει ενα συγκεκριμενο ελκυσμο.
    Εκτος απο θεματα υγροποιησεων, το ποσο τραβαει η καμιναδα εχει αμεση επιπτωση στο βαθμο αποδοσης.

Και δεν εννοω οτι πρεπει να τραβαει πολυ. Μαλλον το αντιθετο.

Burn baby, burn

quote:Originally posted by stom

Μην ξεχνας και την καμιναδα.

Η καμιναδα πρεπει να εχει ενα συγκεκριμενο ελκυσμο.
    Εκτος απο θεματα υγροποιησεων, το ποσο τραβαει η καμιναδα εχει αμεση επιπτωση στο βαθμο αποδοσης.

Και δεν εννοω οτι πρεπει να τραβαει πολυ. Μαλλον το αντιθετο.

Burn baby, burn
    πανω που πηγα να πω οτι αρχισα να καταλαβαινω 5 πραγματα .......μου ανοιγεις καινουργιες πληγες !!!!.....χαχαχαχα
    Η καμιναδα ξεκινα απο το υπογειο και διασχιζοντας τους 2 οροφους (ισογειο και πρωτο) βγαινει εξω. Ειναι τυποποιημενη 25 χ 25 αν δεν απατωμαι. Στο λεβητοστασιο σε υψος 1μ. περιπου οπου με μια ανοξειδωτη (μαλλον) γωνιακη καμπυλη συνδεεται με τον λεβητα. Στον καινουργιο λεβητα μου ειπαν οτι θα συνδεθει με σπιραλ στην ιδια τρυπα της καμιναδας.
    Υπαρχει κατι λαθος η που να χρειαζεται διορθωση στα παραπανω ;;;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Το ζητουμενο ειναι να μετρησει κανεις την αρνητικη πιεση αφου τοποθετηθει ο νεος λεβητας.

Συνηθως τα οργανα των καυστηρατζηδων το μετρανε αυτό (οχι ολα και οχι ολοι παντως).

Αν η πιεση ειναι μεγαλη ρουφαει ακαυστο πετρελαιο + καυσαερια υψηλοτερων θερμοκρασιων, χαλωντας την αποδοση.
    Χαρακτηριστικο το υψηλο μονοξειδιο αφου η καυση ειναι ατελης.
    Αν ειναι μικρη, τοτε ο καυστηρας μπουκωνει.
    Γενικα το αλουμινοσπιραλ πρεπει να αποφευγεται γιατι κρυωνουν τα καυασερια και εχουμε υγροποιησεις.

Συνηθως οι καμιναδες ειναι υπερδιαστασιολογημενες αρα τραβανε περισσοτερο απο οσο πρεπει.

Η καμιναδα κανονικα ειναι αποτελεσμα μελετης που λαμβανει υποψιν της τοσο την ισχυ του λεβητα οσο και το υψος, και καταληγει σε μια συγκεκριμενη διατομη.

Μιας και εδω ειναι κατασκευασμενα αυτα, ή μονη λυση σε περιπτωση υπερδιαστασιολογησης ειναι ενα μηχανικο dumper, εαν χρειαζεται.

Burn baby, burn

Γενικα το αλουμινοσπιραλ πρεπει να αποφευγεται γιατι κρυωνουν τα καυασερια και εχουμε υγροποιησεις.
    Burn baby, burn
    Τι τροπο συνδεσης προτεινεις τοτε ;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γρηγορη σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.
    Αρα αν καταλαβαινω καλα το κλειδι ειναι ο καυστηρας και οχι ο λεβητας. Απο ενα μεσο επιπεδο και πανω ολοι οι λεβητες την ιδια δουλεια κανουν. Στον καυστηρα ειναι οι ρυθμισεις που καθοριζουν την αποδοση,οικονομια, κτλ.
    Ναι φίλε λίγο πολύ αυτό πιστεύω.

Πιστευεις οτι αυτο θα μπορεσω να το πετυχω χρησιμοποιωντας τον υπαρχοντα 30ετιας καυστηρα η η αγορα καινουργιου ειναι μονοδρομος ;
    Ο καυστηρατζής μου λέει ότι αν ο καυστήρας είναι 30 χρόνια μάλλον τα έχει φάει τα ψωμιά του.

Απο τις πιο προσφατες συζητησεις που εχω κανει ισως τελικα αναγκαστω να καταφυγω σε διαιρουμενο μαντεμενιο λογω προσβασης στο υπογειο οπου βρισκεται το λεβητοστασιο. Περιμενω ομως ακομη τις προσφορες που θα περιλαμβανουν και τεχνικα χαρακτηριστικα για να δω ακριβως τις διαστασεις του χωρου εισοδου

Κάνε μία μέτρηση της ισχύος των εγκατεστημένων σωμάτων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα του καπετάνιου εδώ για πάνελ
    http://www.gvarv.gr/edu/calcsPanels.htm
    εδώ για φέτες Akan)
    http://www.gvarv.gr/edu/calcsAkan.htm
    με Ιντερνετ explorer βάζοντας θερμοκρασία προσαγωγής 80 και επιστροφής 65 για να βρεις την συνολική ισχύς που χρειάζεσαι...Κάνε και μία προσαύξηση 10-15% ....
    Αν επιλέξεις μαντεμένιο λέβητα εμενα μου αρέσει ο παραπάνω που αναφέρεις αλλά κάνε μία ερεύνα αγοράς για την τιμή του.

Nkx το χίουμορ ήταν καλό εγώ δεν τό έπιασα....
    Παντόφλα όμως πέφτει απο την κόρη πλέον.
    Ασε που η Πάρο μου θυμίζει περιπέτιες μου με Ιταλίδες που τις τάισα τις πότισα και στο τέλος έμεινα με το π..... στο χέρι.
    Αλλά όπως και να το κάνουμε εμείς εδώ στην Αθήνα ζούμε στο ποτάμι (βουρκο) και αυτοί στην θάλασσα...........
    http://www.youtube.com/watch?v=gTTKcrbQog8

Εντομεταξύ σήμερα σχεδόν όλες η γυναικες ακούνε hiphop και εγω είμαι αλλού....που να πάω;
    Εκτός να βρω την Lana Del Rey να μου τραγουδήσει το Blue Jeans και να το εννοεί...
    Παραθέτω τους στοίχους εδώ για να πίασεις τι εννοώ
    http://lyricstranslate.com/en/blue-j...loy-tzins.html
    και το τραγούδι εδώ.
    http://www.youtube.com/watch?v=JRWox-i6aAk

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    quote:Originally posted by skiace

Burn baby, burn
    Τι τροπο συνδεσης προτεινεις τοτε ;
    Αλλο πραγμα το αλουμινοσπιραλ, αλλο το απλο ανοξειδωτο και αλλο το ανοξειδωτο με μονωση.

Το αλουμινοσπιραλ ειναι φτηνό και επειδη το κανεις οτι θες, μπαινει σε 1 λεπτο. Ομως οι θερμικες απωλειες του ειναι πολυ μεγαλες.
    Επισης τρυπαει σχετικα ευκολα.

Αν δεν μπορει να γινει η δουλεια με οριζοντια κοματια με μονωση, μια λυση ειναι η χρηση ανοξειδωτου σπιραλ επενδεδυμενο με μονωση πετροβαμβακα με φυλλο αλουμινιου απεξω, απο αυτα που βαζουν και στα τζακια.

Οσο μεγαλυτερο το οριζοντιο κομματι, τοσο πιο κρισιμη η μονωση του.

Burn baby, burn

Εχω αρχισει και εχω μια πιο σαφη εικονα υλικων και κοστους αυτων και τα θετω υποψιν σας για να τοποθετηθειτε.
    1.- OSCAR μαντεμενιος Ν80 (εγγυηση 20 χρονια) ..... 1600 Ευρω.
    2.- OSCAR Μαντεμενιος Κ80 (εγγυηση 20 Χρονια) ......1450 Ευρω.
    3.- BENTOIL DG 80 χαλυβδινος (εγγυηση 10 χρονια) ...1000 Ευρω.
    4.- THERMAL LR 80 χαλυβδινος (εγγυηση 10 χρονια) ...1350 Ευρω.
    Ολοι ειναι Ελληνικοι !!! (τωρα αν κανω καλα το μελλον θα δειξει)...
    και τελος αν αντικατασταθει και ο καυστηρας
    1.- BENTONE B2 ..................................... 460 Ευρω.

Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας !!!

@Γρηγορη,
    Τα σωματα που εχω ειναι τυπου runtall. Ποιο τυπο και τι επιλογες να κανω στην εξισωση που μου εστειλες για τον υπολογισμο των θερμιδων ;
    ΥΓ. Οι Ιταλιδες παντα ετσι ηταν !!! Μην απογοητευεσαι ομως !!! Υπαρχουν και αλλες εθνικοτητες !!! Ελα εσυ και θα τα βρουμε ολα.....χαχαχαχαχαχα !!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Έχεις τις αποδόσεις των Runtal;

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Οι εγγυήσεις των ελληνικών εταιρειών πάντως είναι της λογικής: "κατασκεύαζω το λεβητα με 100€. Τον πουλάω 500€. Δίνω εγγύηση 20 χρόνια και αν χαλάσει χαρίζω άλλον ένα". Οι ποιότητες τους είναι μακρυά από τους καλούς ευρωπαϊκούς.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by ziko

Οι εγγυήσεις των ελληνικών εταιρειών πάντως είναι της λογικής: "κατασκεύαζω το λεβητα με 100€. Τον πουλάω 500€. Δίνω εγγύηση 20 χρόνια και αν χαλάσει χαρίζω άλλον ένα". Οι ποιότητες τους είναι μακρυά από τους καλούς ευρωπαϊκούς.
    Δεν μπορω να δωσω 3000 φιλε μου για τον Buderus, αν αυτον εννοεις.
    Προσανατολιζομαι προς τον OSCAR N80, ελπιζω γυρω στα 1500- μετρητοις, να κοστισει.
    Δεν παω στην πιο φθηνη λυση αλλα σε μια μεσαια που αντεχω.

Δικαιώματα απάντησης