-
Μέλος
Βρηκα θερμομετρα αποστασεως (ετσι μου τα ειπαν). Το προβλημα που υπαρχει ειναι η προσαρμογη αισθητηρα για μετρηση του ζεστου νερου, καθοσον στην αντισταση υπαρχει μια μονο τρυπα οπου μπαινει ομως ο θερμοστατης. Σκεψεις του τυπου "βαλε ενα Τ να μετρας τη θερμοκρασια των καθρεπτων η στην εξοδο του μποιλερ του ηλιακου", αποριφθηκαν.Μου φαινεται οτι το προβλημα ειναι ανυπερβλητο αφου (μου ειπαν) οτι μονο σε μποιλερ λεβητοστασιου εχουν τοποθετηθει αφου εκει υπαρχει η σχετικη υποδοχη/αναμονη.
Επισης τελικα κατεληξα και παρηγγειλα τον BIASI SG-80 ελπιζοντας να εχω κανει καλη επιλογη !!!
-
Μέλος
καλησπερα, ο παλιος λεβητας ξηλωθηκε και βρισκομαι στη φαση τοποθετησης και υδραυλικης συνδεσης του καινουργιου.
Μου ειπε ομως ο υδραυλικος μου οτι του ειπαν κατι "εξπερ" να μην βαλει βαρελακι ανοδιου στην εγκατασταση γιατι το ανοδιο που "λιωνει" πηγαινει και προσκολαται και βουλωνει τους διακοπτες !!!
τι γνωμη εχετε για αυτη την καινουργια διαγνωση;;;
-
Εξέχον μέλος
Το αισθητηριο αρκει να ειναι σε θερμικη επαφη με το τοιχωμα του δοχειου.
Πχ μπορεις να το χωσεις αναμεσα στο μεταλλο και τη πολυουρεθανη.
Με το αισθητηρα ανα χειρας ολα γινονται.
Και οσο πιο μικρος, τοσο πιο ευκολα τα πραγματα.
Τα κινεζικα θερμομετρα εχουν ενα θερμιστορ παχους 1,5μμ. ΑΥΤΟ ειναι το ευκολοτερο να βολευτει.
Η κεντρικη ιδεα με το ανοδιο ειναι ΠΡΕΠΕΙ να λιωνει αυτο για να μην λειωνουν τα σωματα και οι σωληνωσεις. Υπαρχουν ειδικα dirt collectors που αναλαμβανουν να τα συγκεντρωσουν αυτα, ωστε το νερο που κυκλοφορει να ειναι "βελουδο" ειδικοτερα αν υπαρχουν και θερμιδομετρητες κλπ.
Φυσικα αυτο σημαινει οτι πρεπει το dirt collector να καθαριζεται ας πουμε ανα διμηνο, μεχρις οτου βρεθει ο καταλληλος ρυθμος καθαρισμου.
Ολα αυτα σε θεωρητικο επιπεδο. Στη πραξη επειδη κανεις δεν βαζει τετοια πραγματα (θεωρουνται πολυτελειες) καταληγουμε σε βουλωματα και λασπουριες.
Περισσοτερα εδω
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2518
Burn baby, burn
-
Μέλος
Η νεωτερη πληροφορηση λεει οτι δεν θα μπει ανοδιο παλαιου τυπου (ραβδος) που ειναι σε επαφη με το νερο, αλλα ενας κουβας με καλωσιο που πιανει σε μια σωληνα με σφιγκτηρα και απο τον κουβα ενα καλωδιο με σιδερενιο ουπατ στη γη (δαπεδο). Νομιζω οτι λεγεται stop corrosion και υπαρχει σε διαφορα μεγεθη (κουβαδων), υποθετω αναλογα με την εγκατασταση.
Με το θερμομετρο δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ακομη, καθως αναλωνομαι αυτη την εποχη στην αντικατασταση !!!
-
Μέλος
Η εγκατασταση ολοκληρωθηκε.
Το μποιλερ συνδεθηκε σωστα αυτη την φορα (αυτονομα) και οχι να λειτουργει ταυτογχρονα με την θερμανση.
Ο καυστηρας προσαρμοστηκε και ρυθμιστηκε στο καινουργιο λεβητα.
Εκδοθηκε φυλο ελεγχου που αναφερει την αποδοση στο 92.4, μεταξυ αλλων τιμων.
Το μονο που μενει τωρα ειναι η συνδεση του χρονοδιακοπτη στο ηλιακο γιατι ενω ειχα παρει τον χρονοδιακοπτη (ηλεκτρονικο εβδομαδιαιο της Hager) μου ειπαν οτι θελει και ρελε ισχυος !!!
Σας ΥΠΕΡευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες και τη βοηθεια σας.
Δικαιώματα απάντησης