Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 10

Θέμα: Αυτονομια και μποιλερ

Αυτονομια και μποιλερ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στην πολυκατοικια μας εχουμε ωρομετρητες για την αυτονομια θερμανσης
    και ωρομετρητες για το boiler του καθε διαμερισματος.
    Στα κοινοχρηστα βλεπω οτι στις ωρες που αναγραφονται υπαρχει το αθροισμα των ωρων των δυο μετρητων.Ειναι αυτο σωστο?
    Οταν κανω τον υπολογισμο για τις δαπανες θερμανσης με τις ωρες αυτες το αποτελεσμα μου δεν βγαινει ακριβως το ιδιο της εταιρειας.
    Πως λοιπον υπολογίζονται οι ωρες του boiler στις δαπανες θερμανσης ?
    Στον πινακα χιλιοστων υπαρει στο τελος ενας αριθμος Qboiler.
    Μήπως χρησιμοποιειται καπως αυτο?
    Ευχαριστω εκ' τον προτερων

μου φαίνεται τελείως λάθος αυτο...
    Αν πράγματι αθροίζει τις δύο ενδείξεις ωρών στο κάθε διαμέρισμα, και μετά χρεώνει με τους συντελεστές που έδωσε η μελέτη κατανομής, είναι τελείως λάθος. Μπορέι η αξία που πληρώνει κάποιος να είναι εξωπραγματική. Να έχεις ανοιχτό μόνιμα το boiler και να χρεώνεσαι σα να έχεις ανοιχτή τη θέρμανση.
    Εκεί που λέει Qboiler τι τιμές έχει?? μπορείς να δώσει μερικές? είναι ίδιες για κάθε διαμέρισμα? ή μήπως τα έχει ανάλογα με τα τετραγωγνικά τους??
    Αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω... έχει extra ηλεκτροβάνα για κάθε boiler? και θερμοστάτη boiler πώε έχει??
    Γιάννης - Μηχανολόγος Μηχανικός

quote:Originally posted by gianniat

μου φαίνεται τελείως λάθος αυτο...
    Αν πράγματι αθροίζει τις δύο ενδείξεις ωρών στο κάθε διαμέρισμα, και μετά χρεώνει με τους συντελεστές που έδωσε η μελέτη κατανομής, είναι τελείως λάθος. Μπορέι η αξία που πληρώνει κάποιος να είναι εξωπραγματική. Να έχεις ανοιχτό μόνιμα το boiler και να χρεώνεσαι σα να έχεις ανοιχτή τη θέρμανση.
    Εκεί που λέει Qboiler τι τιμές έχει?? μπορείς να δώσει μερικές? είναι ίδιες για κάθε διαμέρισμα? ή μήπως τα έχει ανάλογα με τα τετραγωγνικά τους??
    Αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω... έχει extra ηλεκτροβάνα για κάθε boiler? και θερμοστάτη boiler πώε έχει??
    Γιάννης - Μηχανολόγος Μηχανικός

Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σου, γιατί όπου και αν έχω απευθυνθεί δεν μπορούν να μου δώσουν μια απάντηση για το πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ώρες του boiler στον υπολογισμό των δαπανών θέρμανσης.Ο πίνακας κατανομής δαπανών θέρμανσης έχει μόνο το fi και το ei ανά διαμέρισμα.
    Στο τέλος γράφει QBoλ = 38700Khal/hour (αυτό εγώ υποθέτω ότι πρέπει να αφορά το Boiler).
    Υπάρχει γενικά μαθηματικός τύπος συμμετοχής των ωρών του boiler στις δαπάνες της θέρμανσης όπως υπάρχει και με την αυτονομία?
    Γενικά σε άλλες περιπτώσεις τι ισχύει ?
    Δεν υπαρχει κάποιος μπούσουλας?

Δηλαδη εαν δουλεύει ταυτόχρονα η θέρμανση και το Boiler αθροίζονται οι ώρες???

ξερει τελικα κανεις ανθρωπος πανω στον πλανητη πως υπολογιζονται σωστά οι ωρες του μποιλερ στα κοινοχρηστα ή είναι και αυτο ενα θέμα που κανείς δεν έχει σαφή γνώμη εδώ στην Ελλάδα και ο καθένας κάνει ότι θέλει?

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    http://www.monachos.gr/forum/topic.a...ερμίδων,boiler
    Κάντε και κανένα search ρε παιδιά...
    Thank you for your contribution.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Επιτέλους μια σωστή και τεκμηριωμένη απάντηση.
    Monachus you are a genious !
    Δηλαδή βασιζόμαστε σε ένα νόμο που δεν καλύπτει τις σημερινές οικοδομές , και για να εφαρμόσεις το αντικειμενικά σωστό στην πολυκατοικία πρέπει να παρανομήσεις !!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλά και τι περιμένουμε για να αλλάξει ο νόμος?
    Μήπως το να αυξηθούν πρώτα τα ανώτατα όρια ταχύτητας στους δρόμους , που έχουν να αλλάξουν απο τότε που κυκλοφορούσαμε με γαιδούρια ?
    ΕΛΛΑΣ το μεγαλειο σου !!!!!!!!!!!!!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μα το είπε κι ο Σημίτης... "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac