Σελίδα 1 από 8 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 78

Θέμα: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙ?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γειά σας,

Παρακολουθώ το forum καιρό τώρα και ομολογώ ότι μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι εκφράζονται απόψεις εμπεριστατωμένα/τεκμηριωμένα και όχι με τον πλέον μπακαλίστικο τρόπο που βρίσκει κανείς στα περισσότερα μαγαζιά. Για τις εκθέσεις δεν το συζητώ, πιο πολύ απογοητεύομαι...

Στο προκείμενο, θα ήθελα την βοήθεια/συμβουλή σας για την αλλαγή καυστήρα πετρελαίου σε πολυκατοικία 4 ορόφων / 5 διαμερισμάτων στην Κάτω Πεύκη. Ξέρω-ξέρω (τι διάβαζα τόσους μήνες εδώ), Πόσο έκαιγες, τι έχεις, απώλειες κλπ. Λόγω του ότι η πολυκατοικία είναι κατασκευής 2001, έχω την μελέτη θέρμανσης του Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου, με όλα τα στοιχεία που θα χρειαστούν.

Τα παραθέτω λοιπόν.

1. 4 οροφοδιαμερίσματα 120m2 έκαστο και 1 υπόγειο 90m2 με αυτονομία.
    2. Με λέβητα OSCAR 100.000 kcal και καυστήρα RIELLO, καταναλώνουμε μεσοσταθμικά 850lt πετρέλαιο τον μήνα.
    3. Η μελέτη θέρμανσης έχει λάβει υπόψη της τα παρακάτω:
    - Θερμικές απώλειες χώρων κατά DIN 4701
    - Προσαυξήσεις
    - Απώλειες αερισμού
    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ: 50760 kcal/h ή 50,8 Mcal/h
    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΙΣΧΥΣ (ΜΕ ΣΥΝΤ.ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΑ 0.25)=58 Mcal/h

Λόγω του ότι είμαστε 2 που πρέπει να πάρουμε 1 απόφαση (με τα καλά και τα κακά του), μέχρι σήμερα έχουμε προτάσεις για τις παρακάτω 2 λύσεις:

1. Καυστήρας pellet αυτοκαθαριζόμενος και αυτοτροφοδοτούμενος 60kW με δοχείο αδρανείας 1500lt.
    2. Αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών 28kW.

Οποιαδήποτε βοήθεια είτε στο τεχικό κομάτι, είτε και
    στο κομάτι επιλογής, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
    freestyler

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Κατι λειπει.

Περαν αυτου, οταν λες αντικατασταση, με τι? Παλι με πετρελαιο?

Αεριο υπαρχει? Χωρος (και διαθεση) για pellet? (λεμε τωρα....)

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    Πετρέλαιο, όχι άλλο, ευχαριστώ!

Αέριο δεν υπάρχει και απ' ότι διαβάζω μάλλον ευτυχώς, μιας και μάλλον θα αργήσει πολύ μια απόσβεση επένδυσης σε αέριο τώρα αν όπως όλα δείχνουν σύντομα εξισωθούν οι φορολογίες.

Χώρος και διάθεση για pellet άφθονος. Αν αντικαταστήσουμε την πλαστική δεξαμενή πετρελαίου 2 m2 συν κάποιος χώρος επιπλέον που υπάρχει, χωρά άνετα σιλό 2+ τόνων.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ναι αλλά θα χρειαστείς 10 τόνους.
    Η αντλία δεν είναι μικρή 28kW;

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    10tn πολλοί δεν είναι για προμήθεια μονομιάς? Χώρο έχω για σάκους, αλλά για τέτοιο σιλό μάλλον όχι. Ίσως αν γίνει λίγο ψηλότερο να μπορέσει να μεγαλώσει η χωρητικότητα του.

Όσο για την αντλια, πείτε μου εσείς... Εμένα μου είπαν 28kW x COP=3 σου φτάνει. Τώρα απ' ότι διαβάζω κι όλας στα κρύα, μάλλον θα ...την ζεσταίνουμε αντι να μας ζεσταίνει!

freestyler

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    10 τοννοι πελετ παραγουν σιγουρα και την αναλογη σταχτη.
    Αυτο σημαινει οτι καποιος πρεπει να ασχολειται σε μονιμη βαση τουλαχιστον με την παρακολουθηση του λεβητα.
    Δεν ειναι πετρελαιο που ο διαχειριστης μπαινει στο λεβητοστασιο μονο για να παρει μετρησεις απο τους ωρομετρητες....

Και σιγουρα καποια στιγμη θα πρεπει να βαλει και λιγο το χερακι του.

Σκεψου μονο οτι αν αυτος ειναι ενας ΜΟΝΟΝ και τα διαμερισματα ειναι 4, αν αποφασισει να λειψει για 10 μερες και οι υπολοιποι αναβουν φουλ, τι θα γινει?

Ειδικος σε πελλετ δεν ειμαι σε καμμια περιπτωση, αλλα αυτο θα ηταν απο τα πρωτα που θα εψαχνα σε μια τετοια επιλογη.

Για την αντλια θερμοτητας τωρα, υπαρχει ενα θεσμικο προβλημα.
    Η ΔΕΗ δεν δινει ουτε νυχτερινο ουτε οικιακο τιμολογιο στο ρευμα των κοινοχρηστων. Αυτο απο μονο του σχεδον αποκλειει τη χρηση της σε κοινοχρηστα λεβητοστασια.
    Θα μπορουσαν να γινουν διαφορες πατεντες με ενδιαμεσους μετρητες και επιμερισμο της καταναλωσης αλλα στο τελος σας βλεπω τσακωμενους...

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Όσο για την αντλια, πείτε μου εσείς... Εμένα μου είπαν 28kW x COP=3 σου φτάνει. Τώρα απ' ότι διαβάζω κι όλας στα κρύα, μάλλον θα ...την ζεσταίνουμε αντι να μας ζεσταίνει!
    Δηλαδή σου μίλησαν για αντλία 84kW;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    10tn pellet σίγουρα παράγουν την ανάλογη στάχτη, αλλά δεν θα καούν όλοι μονομιάς.

Άνθρωποι είμαστε 2 και σίγουρα τα πράγματα δεν είναι απλά όπως με το πετρέλαιο, αλλά ο καυστήρας που μας πρότειναν θα χρειάζεται μόνο άδειασμα στάχτης 1 φορά περίπου τον μήνα. Το θέσαμε σαν θέμα την ενασχόληση, γιατί μας πρότειναν και καυστήρες pellet με χειροκίνητο καθαρισμό σε ημερήσια βάση και απορρίφθηκαν αμέσως.

Για το θέμα της κατανάλωσης της αντλίας θερμότητας, μάλλον αποκλείουμε πατέντες, καθώς θα πρέπει μαζί με το συμβόλαιο μίσθωσης στους ενοικιαστές, να παραδίδουμε και manual χρήσης και μέτρησης...!!! θα δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος.
    Υπάρχει πιθανότητα οι πατέντες αυτές να καταλήγουν σε ξεκάθαρες χρεώσεις/διαμέρισμα?

freestyler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    gregori,

Για να είναι ειλικρινής η προσφορά λέει αντία 28kW. Ο τριπλασιασμός της απόδοσης (COP=3 χωρίς σαφή αναφορά σε kW)μας παρουσιάστηκε όταν αναρωτηθήκαμε αν θα τα καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες μας. Από τη μια είχαμε ένα μηχάνημα (καυστήρα) 60kW και από την άλλη ένα άλλο (αντλία) 28kW.
    Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν 'θα φτάνει?'

freestyler

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ο ίδιος άνθρωπος ήταν και για το πέλλετ και για την αντλία;
    Με την αντλία βρωμάει η δουλειά.

Σχετικά με το πέλλετ αν ήμουν σίγουρος ότι η τιμή του θα ήταν σχετικά σταθερή για αρκετά χρόνια ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη στην αγορά και οι είχα καλούς συγκάτοικους θα το σκεφτόμουν για ένα καλό αυτοκαθαριζόμενο μηχάνημα...
    Αλλά είναι ακριβά τα άτιμα.

Δικαιώματα απάντησης