Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 78

Θέμα: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙ?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ουτε για αστειο τοτε δεν συζηταμε για πατεντες.
    Με το flat τιμολογιο του Γ21 και χωρις νυχτερινο η ασκηση αντλια θερμοτητας σε κοινοχρηστο ρολοι δεν ειναι και πολυ καλη.

Οσο για τις αντλιες θερμοτητας, αυτες συνηθιζεται να αναφερονται βασει της ισχυος αποδοσης και οχι της καταναλωσης.

Η μονη εναλλακτικη ειναι 4 ξεχωριστες Α/Θ, μια για καθε διαμερισμα.
    Λυνει ετσι και το προβλημα των χρεωσεων. Ο καθενας τη δικια του.

Φτηνο δεν θα ειναι, αλλα αν γινει σωστα ειναι μια καλη εναλλακτκη.

Τωρα για το πελετ και μηνιαιο καθαρισμο, ακουγεται πολυ καλο.
    Πιο ρεαλιστικο ειναι ο εβδομαδιαιος καθαρισμος.
    Ομως δεν εχω κανενα στοιχειο για να το αμφισβητισω.
    Αναφερω τους 10 τονους για να εχουμε και μια ταξη μεγεθους της σταχτης.
    Αν τα υπολειματα της καυσης ειναι 1% τοτε μιλαμε για 100 κιλα σταχτης.
    Οι μερες που αναβει ο λεβητας ειναι περιπου 100. Αρα μιλαμε για 1 κιλο σταχτη την ημερα, ή αλλιως 30 κιλα το μηνα.
    Που αποθηκευει 30 κιλα σταχτης ο λεβητας? (που μπορει να ειναι και 60.. αν τελικα τα υπολειματα ειναι 2%)
    Μπορει να λεω βλακειες, αλλα με προβληματιζουν τα μεγεθη.
    Και απο την αλλη, αν τη σεζον θες 10 τοννους σε σακκια, και αυτα καποιος τα κουβαλαει δεν ειναι θεμα?

Το πελλετ θα το φανταζομουν σε πιο αγροτικες καταστασεις, οπου υπαρχει χωρος, και καπου διπλα στο σταυλο φτιαχνει κανεις ενα μικρο σιλο, με 10 τοννους το οποιο ρεει αυτοματα με ταινιοδρομο/κοχλια προς το λεβητα.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    Όχι, οι προσφορές είναι από διαφορετικές εταιρίες και ανθρώπους.

Σε ποιό σημείο ακριβώς έχεις ενδοιασμούς για τους συγκάτοιους?

Έχουμε κι εμείς τις ανάλογες ανησυχίες για το ρεύμα, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές του pellet...

Αν και λόγω του ότι είμαστε σχετικά δραστήρια άτομα και δεν έχουμε άρνηση στο διαφορετικό, αρκεί να το κατανοούμε, μπορούμε να ερθουμε σε συνεννόηση και με άλλους χρήστες pellet και να μοιραστούμε από κοινού παραγγελίες ακόμα και με εισαγωγή. Έχω κάποιο γνωστό που το έκανε πέρυσι μαζί με άλλους 2.

Αν και δεν είναι πανάκεια, μπορεί να δώσει κάποιες εξασφαλίσεις.
    Όσο για την τιμή, πιστεύω ότι θα έχει σκαμπανευάσματα, όσο υπάρχουν εναλλακτικοί οδοί προμήθειας.

Ναι, είναι κάπως ακριβά τα άτιμα...

Η διαστασιολόγηση φαίνεται να είναι εντάξει? Το buffer ή δοχείο αδρανείας χρειάζεται? Είχα διαβάσει σε κάποιο άλλο forum εδώ, κάποιους ενδοιασμούς όπως 'γιατί να ζεσταίνω το buffer και να μην ζεσταίνω απ' ευθείας το σπίτι μου'? Ίσως στην δική μας περίπτωση να έχει περισσότερο νόημα η ύπαρξη του, μιας και τόσο η ζήτηση για θέρμανση όσο και ΖΝΧ δεν είναι ταυτόχρονα, μάλλον το αντίθετο.

Αλήθεια άλλες λύσεις πέρα από αυτές που μας έχουν προδφερθεί ήδη, μπορούν να υπάρξουν?

freestyler

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by docklas

Όχι, οι προσφορές είναι από διαφορετικές εταιρίες και ανθρώπους.

Σε ποιό σημείο ακριβώς έχεις ενδοιασμούς για τους συγκάτοιους?
    Να τα βρίσκουν αναμεταξύ τους...
    Λίγο το έχεις σε μια πολυκατοικία;

Έχουμε κι εμείς τις ανάλογες ανησυχίες για το ρεύμα, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές του pellet...
    Έτσι όπως γίναμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...
    Εδώ ακούω ότι θα είμαι υδραυλικός μέχρι τα 67 μου....
    Θα με λυπούνται να με φωνάξουν για δουλειά.....

Αν και λόγω του ότι είμαστε σχετικά δραστήρια άτομα και δεν έχουμε άρνηση στο διαφορετικό, αρκεί να το κατανοούμε, μπορούμε να ερθουμε σε συνεννόηση και με άλλους χρήστες pellet και να μοιραστούμε από κοινού παραγγελίες ακόμα και με εισαγωγή. Έχω κάποιο γνωστό που το έκανε πέρυσι μαζί με άλλους 2.
    Σήμερα είστε δραστήριοι αύριο θα είστε;

Αν και δεν είναι πανάκεια, μπορεί να δώσει κάποιες εξασφαλίσεις.
    Όσο για την τιμή, πιστεύω ότι θα έχει σκαμπανευάσματα, όσο υπάρχουν εναλλακτικοί οδοί προμήθειας.

Ναι, είναι κάπως ακριβά τα άτιμα...

Η διαστασιολόγηση φαίνεται να είναι εντάξει? Το buffer ή δοχείο αδρανείας χρειάζεται? Είχα διαβάσει σε κάποιο άλλο forum εδώ, κάποιους ενδοιασμούς όπως 'γιατί να ζεσταίνω το buffer και να μην ζεσταίνω απ' ευθείας το σπίτι μου'? Ίσως στην δική μας περίπτωση να έχει περισσότερο νόημα η ύπαρξη του, μιας και τόσο η ζήτηση για θέρμανση όσο και ΖΝΧ δεν είναι ταυτόχρονα, μάλλον το αντίθετο.

Αλήθεια άλλες λύσεις πέρα από αυτές που μας έχουν προδφερθεί ήδη, μπορούν να υπάρξουν?
    Για μένα το ιδανικό είναι το αέριο με δυο λεβητάκια επιτοιχα των 30kW το καθένα.

freestyler
    http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163

gregori,

Για να είναι ειλικρινής η προσφορά λέει αντία 28kW. Ο τριπλασιασμός της απόδοσης (COP=3 χωρίς σαφή αναφορά σε kW)μας παρουσιάστηκε όταν αναρωτηθήκαμε αν θα τα καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες μας. Από τη μια είχαμε ένα μηχάνημα (καυστήρα) 60kW και από την άλλη ένα άλλο (αντλία) 28kW.
    Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν 'θα φτάνει?'

freestyler
    Και σωστά αναρωτηθήκατε. Όταν λέμε αντλία 28 kW εννοούμε απόδοση 28 kW. Συντελεστής απόδοσης COP = 3, σημαίνει ότι όταν η συγκεκριμένη αντλία αποδίδει στο φορτίο 28 kW από την ΔΕΗ τραβάει 28/3= 9,33 kWh.
    Πότε η αντλία έχει μετρηθεί να έχει COP=3 ;
    Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 7C και στέλνει νερό 45 C. (Κατά EUROVENT)
    Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι < 7C τα 28 kW τα ξεχνάμε. Όταν θέλουμε νερό > 45 C και το πολύ 60-65 C επίσης το COP=3 πάει περίπατο.
    Αν κατάλαβα καλά έχετέ σώματα PANELS όποτε θέλετε αντλία υψηλών θερμοκρασιών.
    Τέτοιες αντλίες με COP = 3 στους 80 C ΔΕΝ έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές σε αυτόν τον τομέα κάνουν εντατική έρευνα γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη….

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    stom,

Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς σου, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάπου δεν υπολογίζεις κάτι σωστά. Ας το δούμε παρέα μήπως κάνω λάθος εγώ.

Αν 10tn pellet χρειάζονται για όλη τη σεζόν, τότε με 1% στάχτη έχουμε 100kg στάχτη, αλλά για όλη τη σεζόν.
    Αναφέρεις ότι ο καυστήρας ανάβει 100 ημέρες. Αυτό όμως αν υποθέσουμε ότι είναι σωστό, συμβαίνει σε όλη τη σεζόν και όχι 100 ημέρες συνεχόμενα. Οπότε έχουμε 100kg στάχτη όλη τη σεζόν, ήτοι 100kg/5 μήνες = 20kg/μήνα, ήτοι 600gr την ημέρα.

Το κουβάλημα των pellet είναι ένα καλό θέμα, αλλά στην δική μας περίπτωση, σκεφτόμουν ότι επειδή η κάνουλα εισαγωγής πετρελαίου από το βυτίο είναι ακριβώς πάνω από τη δεξαμενή στην πλάκα της πυλωτής, αν αφαιρώντας τη δεξαμενή, φτιάξουμε το σιλό, ίσως έχουμε τη δυνατότητα να αδειάζουμε από πάνω το pellet κατ' ευθείαν στο σιλό, χωρίς πολλά-πολλά κουβαλήματα.

Τώρα για τις Α/Θ αν πάνε ανά διαμέρισμα, θα χρειαστούμε 5 και δεν ξέρω αν για το κόστος αγοράς θα πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε ψηλά...!!!

freestyler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    gregori,

Και βέβαια θα είμαστε δραστήριοι και αργότερα... εδώ εσύ γράφεις στις 00.39 με τόσο χιούμορ! Να ' σαι καλά...

(Έτσι όπως γίναμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...
    Εδώ ακούω ότι θα είμαι υδραυλικός μέχρι τα 67 μου....
    Θα με λυπούνται να με φωνάξουν για δουλειά.....)

freestyler

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    Το δοχείο αδρανείας σας είναι απολύτως απαραίτητο . Εκεί που θα σας στεναχωρήσω είναι ότι για ισχύ 60 kW θέλετε min 3000lit με βέλτιστη τιμή τα 4000lit.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    Basilhat,

Κατάλαβα...

Έχουμε σώματα με μονοσωλήνιο για να είμαι ακριβής.
    Δεν ξέρω αν είναι ίδια με τα PANELS που εννοείς.

freestyler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    Basilhat,

Επειδή δεν είμαι ειδικός, μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου διευκρινίσεις κάτι:

Η χωρητικότητα του δοχείου αδρανείας σχετίζεται με το πόσο νερό κυκλοφορεί και άρα μπορεί να ζητηθεί?

Πως σχετίζεται με την ισχύ του καυστήρα? Θέλω να πω του πέφτουν 'λίγα' του καυστήρα τα 1500lt?

freestyler

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Έχουμε σώματα με μονοσωλήνιο για να είμαι ακριβής.
    Δεν ξέρω αν είναι ίδια με τα PANELS που εννοείς.
    Ναί αυτά εννοώ και εάν επιλέξετε την λύση με αντλίες θερμότητας, θεωρώ σωστό να βάλει ο καθένας την δικιά του για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στο φόρουμ.

Δικαιώματα απάντησης